מה דעתכם

מה דעתכם ../images/Emo35.gif

מאחר וניבה טענה היום שמיצתה את כמות דיבורה והיא מבקשת לנוח ניתן לה לנוח, אבל ניבה'לה, רק עד מחר בבוקר כי בטח תלבישי עלינו משימה חדשה, וגם אם לא, אנחנו נדרוש אותה
בנתיים לי יש שאלה ואני סקרנית לדעת מה דעתכם. כשהזוגיות דועכת ויש בעיות ועולה נושא פרידה בין בני הזוג, האם הייתם מציעים חיי נישואין פתוחים
תתייחסו ווקשה גם לטובת הילדים, מה זה יכול לתרום או לא לתרום, איך עשוי להראות תא משפחתי באורח חיים שכזה.

ניתושית

New member
דעתי כדלקמן../images/Emo13.gif

נכון להיום, אני חושבת שמבחינתי, עבורי, הדבר הכי מתאים הוא לגור בבתים נפרדים. לא מדברת על נישואים פתוחים, אלא על נשואים שכוללים בתוכם שתי ישויות עצמאיות. לכל בית תהיה עצמאות כלכלית. הבתים יכולים לשכון בסמוך, אך לא מדי סמוך. אני מוצאת שיש כל כך הרבה ויכוחים שחוזרים על עצמם במערכת יחסים וויכוחים אלו יכולים להיעלם כמעט לחלוטין במגורים נפרדים. למרות זאת, גידול הילדים יהיה במשותף. החלטות משותפות וחלוקה שווה בין הבתים. חשוב יהיה לתת לילדים הרגשה טיבעית ונורמלית בצורת החיים הזו, לתת להם בטחון ולתת להם להרגיש את האהבה שקיימת בתא המשפחתי. אני חושבת שאם הייתי חיה כך עם בעלי, חיינו היו נראים אחרת לגמרי. ההתרגשות שליוותה את ראשית יחסינו, היתה נשמרת. נכון, אולי לא באותם עוצמות, אך עדיין, לדעת שהיום בערב נפגשים, אז מתלבשים קצת פחות מרושל מאשר בד"כ, יש את הריגוש במפגש עצמו ואפילו אפשר לא לסיים את הלילה באותה מיטה. בנות, חשבו שלא תצטרכו לריב איתו על הטלויזיה שיש כדורגל, לא תתרגזו שיירדם על הספה, שייעשה את זה בביתו, איתכן הוא ישתדל להיות יותר נחמד. הוא לא ישאיר את מושב האסלה מורם ואתן לא תורידו אותו...הוא יהיה אבא יותר מוצלח כי יהיה חייב להוכיח שהוא סופר אבא, הוא ישקיע יותר בשעות עם הילדים ולא יהיה במבוכה שלא יזהה את הילד בבר-מצוה שלו...ואילו אנו הבנות, נשתדל לא לגדל יערות עד, לא לקטר שהוא לא מוריד את הזבל, לא נתרגז שלא החליף את הנורה שנשרפה. לא נהיה חייבים זה לזה דו"ח הוצאות ולמה קניתי את הנעליים המדהימות האלו. ובכלל, שנעבור ליד "מרי" חנות הנעליים החביבה עלי והוא ישמע את המשפט האלמותי "שיו, איזה נעליים מאממות", יש סיכוי שיקנה אותן... חמודית, שאלת לגבי זוגיות דועכת, לדעתי זו דרך לנסות ולשמר אותה. אם עדיין נשאר ניצוץ....תמיד יש סיכוי להדליק חזרה את האש. נישואים פתוחים זו הדרך הקלה לקבלת הכשר לזיונים מהצד. אני באופן אישי לא הייתי יכולה לחיות כך ושוב, במיוחד עם נשאר ניצוץ.

ניתושית

New member
../images/Emo12.gif

לא עשיתי הגהה והנה ראיתי שגיעוט כתיב וסגנון די מרושל, עימכם הסליחה

domdom1

New member
לא !!!!!!!! ולא

נישואין פתוחים מקור לבילבול אצל הילדים את לא יודעת כמה קשה יהיה לך לדעת שבעלך אצל משהי אחרת בזמן שאת בבית מטפלת בילדים. כשזה נגמר מפרקים את תא המשפחה,כל אחד לדרכו,כל אחד הבית שלו,גם ילדים יש סדר בראש ,הבית של אמא ,הבית של אבא. הם יקבלו את זה בצורה יותר נורמלית. אני עברתי גרושים אני יודע על מה אני מדבר. מוגש באהבה

לדעתי

אני בעד.הצעתי ומציע לאשתי זאת אבל היא מתנגדת. איך ילדים מתסדרים?לדעתי אם זה נעשה בצורה נכונה הם לא נפגעים.הרי המסגרת קיימת לבית ולילדים. סה"כ השינוי הוא בחוץ.אז בערב נגיד במילא מידי פעם אחד/ת ההורים יוצאים לכל מיני סידורים או תחביבים אז ילדים לא צריכים לדעת לאן הולכים.אם המסגרת נשארת והמחויבות קיימת לגבי הבית והילדים אז למה לא?הרי נישואין פתוחים הם לא בגלל ריגושים, אלה בגלל זוגיות שנכשלה ושאין סיכוי/נכונות לשינוי.

domdom1

New member
נשואים פתוחים!!!!!!!!

להיות בבית אחד ,בחדר נפרד,בלי שאלות לאן?מתי? ואיפה. עם אתה יוצא,או עם מי את יוצאת,מדברים רק על מה שקשור לילדים או לבית. חשבון בנק נפרד,רכב נפרד,בקיצור הדבר היחיד משותף הילדים והבית מוגש באהבה

לא מחייב חשבון בנק נפרד

ואלי גם לא חדר נפרד לכל אחד, קיימת אפשרות להמשך ניהול תקין של הבית גם בסגנון של חיי נישואים פתוחים. לפחות ככה אני חושבת

דומ....... לדעתי.......

נישואים פתוחים יכולים להתקיים רק בהחלטת ובהסכמת שני הצדדים, כך שכשאחד מבני הזוג אינו בבית זה משהו מוסכם. הילדים לא אמורים להיות מבולבלים שהרי לא אמור להיות להם שום חלק כהוא זה בהחלטה כזו ואין צורך לשתף אותם, בכך עבורם המסגרת נשארת קיימת ויציבה בתנאי שזה עובד בשתוף פעולה מלא.

domdom1

New member
שתוף פעולה מלא

תמיד טוב בהתחלה ואז מתחילים לריב ואז הכל מתפוצץ לך בפנים. אני לא הייתי מוכן לחיות ככה. מוגש באהבה

b r o n z a

New member
לא מאמינה בנישואין פתוחים בכלל

פשוט לא מאמינה שזה יכול להחזיק לאורך זמן. נדמה לי שתמיד יהיה אחד מבני הזוג שזה יתאים לו פחות... ובטח אחד מהצדדים יקנא בשני בשלב זה או אחר. כולנו 'חולמים' על זה מפעם לפעם כפתרון אינסטנט לבעיות בזוגיות... אבל אני לא מאמינה שזה יכול להיות הדדי ונקי מכאבים ומקנאות. פתאום בפורום הזה אני מגלה חלק קצת מיושן בי. ולא נטיתי לחשוב על עצמי כך אף פעם... ובעצם אולי זה לא פרימיטיבי כמו שזו בגרות כזו שכשמגיעים אליה מבינים שזוגיות זה הרבה עבודה ועוד עבודה ועוד עבודה ורק עם עבודה אפשר להתגבר על משברים ולא עם בריחות (ואני לא מדברת מתוך התנשאות של מישהי שיודעת לנאום על כמה עבודה צריך להשקיע בזוגיות וכו', אני דווקא אחת שמתוך חולשה בוחרת הרבה פעמים לא להשקיע את העבודה הנדרשת וכן לברוח קצת. למזלי, זוגי לא מאפשר לי לחמוק מאחריות... דבר שדי מרגיז לפעמים...) בכל אופן, בעיני נישואין פתוחים זה סוג של בריחה.

j u l i a n o

New member
בטח שבעד-אבל רק אני חחח....

שואל שאלה-מה את חושבת שיקרה באותו הלילה כשבעלך יחזור מפגישה. תוכלי להמשיך לחיות לצידו? לדעתי-אם המצב עד כדי חיי נישואין פתוחים...עדיף להתגרש. אני לא אהיה מסוגל לחשוב שגבר אחר בועל את או מפלרטט עם אם ילדי כל זמן שאני נשוי לה. NEXT

sagiberg

New member
אני בדעתך ג'ולי../images/Emo13.gif - לטעמי, אם

אוהבים - וודאי שאין עניין שבן הזוג ירעה בשדות זרים, ואם האהבה כבר לא שם- אז למה לסבול את המסגרת ? רק על מנת להמשיך לתת/לקבל שרותים מאדם שאנחנו כבר לא מתים על חברתו ? אני מאמינה שהחיים קצרים מכדי לחיות בפשרות , בטח לא בנושא כל כך חשוב.

רק גבר

New member
מאחר ועדין לא הספקתי

להביע דיעה בנושא(איזה הספק יש לכם על הבוקר) אז אקצר. נישואין בפתוחים זה כמו לאכול את העוגה ולנסות להשאיר אותה שלמה. בלתי אפשרי. אז מה בעצם השאלה האם כל המסגרות של מגורים,כסף,מסגרת חברתית תשאר אותו דבר ורק הסקס יהיה מחוץ למסגרת? אז למה להתאמץ כל כך פשוט כל אחד ימצא את המאהב/מאהבת שלו/שלה ויעשה מה שיעשה ללא הודעות פומביות כלפי בן הזוג/או הסביבה הקרובה. זה יותר בריא לכולם,פחות מבלבל,(ילדים הורין וכו') וקיבלת את מה שרצת ללא פרוק מסגרות. אם הבעיה איננה רק במיטה אלא גם מחוץ לה אז למה לשמור על מסגרת הנישואים בכלל? אז תעשו חיים ללא פרוש רש"י לכל פעולה.

למעלה