מה דעתכם

גור 2

New member
מה דעתכם../images/Emo35.gif

כמה דברים תעבורתיים שחשבתי להציע בעיריה (למי מפנים, בעצם?) אבל מעונין להתמשב לפני כן. 1. להקים גשר עכביש להולכי רגל בצומת אחוזה - ירושלים. למצער או לבינתיים, להסדיר את מעבר הולכי הרגל בכניסה לאחוזה מירושלים (כשמגיעים מהרצליה). 2. לבטל את הפניות שמאלה מקרן היסוד לגולומב ומגולומב לקרן היסוד וכן לא לאפשר פניות פרסה בקרן היסוד בצומת זו. 3. לאסור פנית פרסה בצומת קרן היסוד אחוזה חזרה לקרן היסוד. זה אף פעם לא נגמר טוב. 3. להסדיר את מעמד רוכבי האופניים על המדרכות. מותר? אסור? שילובם עם התנועה הרגלית בעייתי. 4. יש מצב שהפניה המיתולוגית שמאלה מאחוזה לבורוכוב תבוטל. זה כזה מטרד... לא נימקתי בהנחה שהמקומות, הבעיות והחלופות למה שנאסר מוכרים. אסביר אם מישהו יבקש. הערות? תיקונים? שיפורים? כיתבו!

Citizen Y

New member
אשמח לשמוע נימוקים

לגבי 1 לא הצלחתי להבין מה צריך להסדיר (מעברי חצייה יש) לגבי 2... למה? הבעיתיות שאני רואה היא שהמהלך ינקז תחבורה אל רחוב היובל על הפנייה המסוכנת שבו (העיקול בכביש ליד הכניסה לחניון "המשביר" שרבים שוכחים שמדובר בקטע דו סיטרי כשהם נוסעים בו) וכל המכוניות שמחליטות לעצור באמצע הנתיב הימני מול המכולת. ואני לא רואה כל כך יתרון? 4. הפנייה ימינה דווקא לבורוכוב תמיד מציקה לי בגלל ריבוי הולכי רגל במעבר שם, אבל לא זכור לי איך הולכת הפנייה שמאלה, מה מהווה בעיה שם? זאת פנייה מרומזרת? (כי אם כן לפחות אין את הבעיה של הולכי הרגל)

ארזS

New member
לגבי 4

המכוניות הממתינות [לעיתים זמן רב עד שתחלוף התנועה ממול] לפניה שמאלה [כשנוסעים ממערב למזרח] חוסמת את התנועה באחוזה למזרח.

ארזS

New member
יש פה כמה הצעות טובות מאוד.

קודם כל סיבכתנו עם פעמיים מס' 3... אשתדל להסתדר עם הטעות... 1 -
2 - לדעתי צריך רק לאסור את פניית הפרסה. שאר הפניות חיוניות מאוד. 3א' -
[בנוגע לפרסה] 3ב' - בעייתי. גם ככה המדרכות לא משהו. צפונה סכנה בהצעתך. 4 -
עוד משהו ?

גור 2

New member
תודה על התגובות המהירות.

ארז, כתבתי את הדברים תוך פזילה אליך. אתה המקצועי בינינו בתחום. טוב. נימוקים. גולומב קרן היסוד: יש 2 *מעגלי תנועה* בקרן היסוד בטווח 20-30 מ' מצומת גולומב. פשוט, יותר בטוח יותר ומפריע פחות לזרימה בקרן היסוד לפנות ימינה לקרן היסוד ולשנות כיוון בכיכר הקרובה (ק. היסוד-החי"ל). אותו דבר עם הפניה מק. היסוד לגולומב. להמשיך עוד 20 מ' למעגל במפגש היובל-הר סיני-ק.היסוד ולחזור לאחור. אותו הגיון תופס בקשר עם פניות הפרסה בצומת ק. היסוד-גולומב. פרסה באחוזה ק. היסוד: הצומת קטנה ורוב הנהגים נדרשים לתימרון מסוכן (לסביבה) ומעכב תנועה. ארז, התייחסת לאופניים ב"צפונה סכנה"? אתה מתכוון להורדת האופניים לכביש? צודק. הצעתי הצעה "תמימה" והתכוונתי למשהו יומרני יותר. סלילת או הקצאת נתיבי אופניים. בינתיים יש סיכון להולכי הרגל ולרוכבים מהשימוש המשותף במדרכות. מפגש בין גוף לא מוגן לכמה עשרות ק"ג במהירות של כמה עשרות קמ"ש. לא מסתיים טוב. זה יכול להגיע רחוק מדי. אחוזה-ירושלים סיטיזן. הצעתי להסדיר את זה הספציפי הקיים. בשעות החשכה קשה להבחין בהולכי רגל במעבר זה ובכל שעות היממה מדובר במקום בו הרכבים נוסעים במקום במהירות והמעבר, על שוליו, מתגלה במלואו מאוחר מדי. כנהג אני חושש שם וכהולך רגל אני מפחד ממש. אם יופרדו הולכי הרגל מהתנועה הבעיה במילא תחדל. גשר עץ במקום יתרום רבות ונראה לי שלא מדובר בהוצאה כבדה. אולי זה גם יעודד יותר הגעה ברגל לאזור האטרקטיבי הזה. אני עושה את זה לא מעט ומברך פעמיים ברכת הגומל (אילו ידעתי את המילים
). אחוזה שמאלה לבורוכוב. האמת שעם כל המטרד וההפרעה אצלי זה נחשב כבר כפולקלור מקומי וסמל רענני. אבל זה באמת לא לעינין. גם כשמגיעים ממזרח רואים שהממתינים לפנות שמאלה לחוצים מהפקק שהם יוצרים וזוחלים לתוך הצומת או פשוט חותכים את הרכבים הבאים ממול. וכמובן שלכשיהיו כביש 531 והכביש הצפוני לויצמן חלק מדברים אלה יפתרו מאליהם. אבל מי אנחנו מול כמה דיירי הכפר בפרדס משותף והכפר מצפון.

גור 2

New member
ועוד הערה

לא כתבתי את הדברים כמשקיף אלא כמי שמתנסה יום יום בהפרעות וסיכונים במקומות הנ"ל.

גור 2

New member
כאן אתה המקצועי וזהו.../images/Emo11.gif

חוצמזה תגיד חובב, לא חובבן. חובבן זה המעטת ערך. חובב = שלא מתפרנס מזה אבל לא אומר שלא ברמה מקצועית. חובבן = שרלטן.

ועדת תנועה

גור שלום, כל הכבוד על האכפתיות והרעיונות. בכדי לקדם נושאים מעין אלה יש בעירייה ועדת תנועה המתכנסת אחת לחודש. הועדה דנה בכל הסדרי התנועה בעיר, הן של תושבים הפונים לועדה והן ביוזמת מהנדסי התנועה ועובדי העירייה. על מנת לקדם את הנושאים שהעלת אני מציע לך ולכל תושב אחר לפנות בכתב לועדת תנועה - רונית עוזרי, עיריית רעננה אפשר גם במייל. הפניות שלך יועברו לועדה לדיון. בתום הדיון תקבלי תשובה רשמית מהועדה לגבי ההחלטה. בועדה יושבים מהנדסי תנועה, מהנדס העיר, סגן מהנדס העיר, נציג המשטרה, תשתיות, אגד, ואנוכי. בראש הועדה יושב מנכ"ל העירייה. כולי תקווה שעניתי לשאלתך. לילה טוב

ארזS

New member
אבקש רק להעיר

שהעליתי בעבר כמה הצעות שנידחו על הסף וכשביקשתי להביא את אחת ההצעות לדיון נוסף כלל לא נעניתי, זאת למרות שציינתי במכתב שהעברתי לרונית שאני מתנדב במשטרה ומכיר טוב את הצורך בשינויים שהצעתי. מאז חלפו חודשים ארוכים ולא זכיתי למענה נוסף.

Citizen Y

New member
הניסיון שלי

הצעתי הועלתה בועדה והועברה לבדיקה (לפני מספר חודשים, מאז לא שמעתי כלום)

ארזS

New member
אף אחד לא מבטיח שהצעות שיועלו דרך הפורום

יקבלו עדיפות...

גור 2

New member
לעיונכם

מצורף הקובץ שנשלח לעיריה. נא לא לקחת ברצינות את החתימה בסוף. זו לא נשלחה. ניק זה ניק...

גור 2

New member
עדכון 1

על הבוקר התקבלה תשובה משלמה גואטה על קבלת המייל. תמצית התשובה: הנושא מערכתי ולא נוגע לועדת התנועה. העינין רלוונטי לעבודת מטה אחרת, לתוכנית אב לתנועה ותחבורה לעיר רעננה שכעת מקדמים בעיריה. הפניה הועברה לצוות מקצועי העוסק בתכנון תנועתי ארוך הטווח. אני לא ממש מופתע אבל כן מופתע מההתיחסות המהירה, העינינית ונטולת מלל בירוקרטי. תודה בשנית לשלמה ותודה לדורון בכר על ההתערבות והקונקרטיזציה של הודעת גולש\תושב בפורום.

למעלה