מעתיקה לפה תשובה של יוסי רז
מנהל פורום מדיטציה ורייקי ב- nrg שנשאל למה לשלם על סדנת רייקי או טיפולי רייקי. אני אהבתי את תשובתו. שלום לך, רופא המטפל בחולה - חולה באיידס, במחלה קשה אחרת, בקשיש, בילד - הטיפול, הנסיון שלו, הזמן והמיומנויות שלו - הכל מתת אל. אותו דבר מורה בבית ספר (מורה טוב), ואותה גננת טובה שיודעת לגעת בלב של הילדים - הם בעלי מתת אל כי בידיהם האחריות הכי גדולה לחדור לנפש הילדים שלנו. משתי הדוגמאות האלה אפשר להכליל ש"הכל מתת אל". הנתינה הזאת: השירות לעצמי ולאנשים אחרים, כולל דיקור סיני, שיאצו, עיסוי, רפלקסולוגיה, הדרכה למדיטציה, הדרכה ויעוץ לחיים שלמים ומלאים, כל אלה, כולל איזון רייקי עצמי - לאחרים -או לימוד רייקי, הם במסגרת מתת האל. ||צבע=#E10000"רייקי" איננו יוצא דופן . אני מבקש לא להוציא את הרייקי מכלל היקום המופלא בו אנו חיים הכולל הכל מהכל, רייקי הוא בסך הכל: עוד שיטה אנרגטית ודרך רוחנית - כמו עוד אלפי שיטות ודרכים קונבנציונליות ולא קונבנציונליות. כשנוכל לענות לעצמנו: מדוע לשלם עבור טיפול רפואי, פסיכולוגי, דיקור, ואפילו סתם האזנה לדיסק החדש של עידן רייכל (האם יצירה מוסיקלית איננה מתת אל?) - אז נבין למה גם רייקי כדרך ושיטה איננו יוצא דופן. בעולמנו יש צורות שונות לאותה מתת אל. אם אני חושב שקולו של שלמה ארצי עושה לי טוב ושמחה, אז בעולמנו אני קונה דיסק שלו, או משלם עבור כרטיס להופעה שלו, ואני לא גונב את מתת האל שהוא קיבל דרך תוכנת הורדת שירים באינטרנט ואני גם לא מצפה שהוא יבוא לשיר לי סרנדות מתחת לחלון ביתי. תודה, יוסי רז