מה דעתכם על....

מה דעתכם על....

חלוקת רכוש בין בני זוג עקב אירוע גירושין? על פי דין שולחן ערוך יש נכסים שהאשה הביאה לפני החתונה, שחוזרים אליה, יש מעשה ידי אשה (שעול פרנסתה על בעלה) לבעלה, וק"ו שמעשה ידי הבעל שהם ל........בעל!!! על פי חוק אזרחי, חלוקת הרכוש המצטבר בתקופת הנישואין, לא משנה מי עשה מה, מחלקים את הכל חצי-חצי. מסיבות שונות, שאתן בטח תדעו להציג כאן. מה אתם אומרים? השולחן ערוך רלוונטי? או שגם לאנשים דתיים הוא לא בהכרח רלוונטי, מתי שזה נוגע לכסף?

מלודי6

New member
אני אומרת שבעניינים האלה

יש מצוי ויש רצוי, ובדר"כ זה יותר הולך לכיוון המצוי ולא הרצוי. לצערי, ההלכות והדינים לא כוללים התייחסויות מעשיות מורכבות.

מלודי6

New member
הרגת אותי מצחוק

אולי יום אחד זה ישתלם להיות לא כל-כך ברורה. בסוף עוד יעשו עלי פרשנויות.... ולהסברים: ישנם דינים מסוימים שהאכיפה לגביהם לא מספיק טובה, כך שבסופו של דבר זה לא משנה כמה דינים וחוקים יהיו בנושא, בשורה התחתונה זה נחשב כאילו החוקים לא קיימים. בפועל, בענייני גירושין, ככל שצד אחד יותר רוצה לצאת ממערכת הנישואים הוא מוותר יותר, וכל שכן בתור אשה. אם אני רוצה את החופש שלי, ולצורך העניין – את הגט, אני תלויה בגבר, כך שככל שאני אעשה צעד שיפריע לו מבחינה כלכלית הוא יהיה קשה יותר, וכיוון שסבלתי גם מהתעללות כלכלית איתו, לא הייתי מוכנה להסתכן. העדפתי את חירותי מאשר את הרווח הכלכלי שבעניין.

אני רואה שקמת לתחיה....

תמיד שווה לוותר על כסף.... כמה קל לומר זאת... כמה קשה לקיים זאת... אנשים התפרקו, רק בגלל מלחמת הגירושין, בסופו של דבר אני פוגש הרבה אנשים שמודים שהמלחמה הייתה מיותרת לחלוטין ובלתי משתלמת וכדאית בעליל. כייף לראות כאן אנשים איכותיים שידעו לוותר ולהתקדם קדימה!!!

מלודי6

New member
ישנם אנשים שגם במותם משאירים חותם

מלחמה – זה לא משחק סכום אפס, שהאחד מרוויח והשני מפסיד, אם נכנסים למחלמות יוצאים מהן רק בשן ועין. כך שתמיד עדיף להיות כמה שיותר בסדר, והיושב במרומים כבר יסדר את החיים בצורה טובה יותר. ותודה...

את כ"כ צודקת..

גמני ויתרתי על רכוש משותף שהיה לשנינו, ועל תביעה כספית רטרואקטיבית שיש לי עד היום נגדו.. אין לי כוחות.. אני מאמינה שהקב"ה למעלה רואה ועושה את חשבונותיו שלו. מעדיפה להתחיל חיים חדשים נטולי כאבי ראש מיותרים.. כולה כסף.. כסף בא וכסף הולך.. השפיות לא תמיד נשארת.. שכולנו נהיה בריאים ושלמים, זה מה שחשוב.

odery

New member
מי שהולך

לפי השולחן ערוך שילך איתו עד הסוף,שזה גם תשלום הכתובה ושאר ירקות.היום מה שהביא כל אחד יכל לקחת חזרה ומה שנצבר במשותף(ולדעתי גם תשלום הפנסיה העתידית שלי נקראת במשותף כיוון שזה ניקוי ממשכורת שנצברה כשחלקנו חשבון וזמן משותף)יתחלק בשווה.

ותשחק

New member
קטנטן

לפעמים אתה מצליח להרגיז אותי, וזה מאוד קשה לעשות את זה.. אין דבר כזה ש'עול פרנסתה על ידי בעלה' כקביעה! ממש לא!! ובטח לא היום/בימינו! וגם רבנים מדברים על כך בימינו! (ואיני באה כנגד סעיף בשולחן ערוך - צריך לברר בדיוק מה כתוב שם, אלא באופן עקרוני ובאופן פרטני, ודע לך שאני לגמרי לא פמיניסטית.. לידיעת כל הגברים השובינסטים..
) אני הייתי המפרנסת העיקרית ועדיין!

ותשחק

ראשית כל, תודה על המחמאה!!!
מה שכתוב שם קרי בשו"ע זה כך, שאם אמר הבעל לאשתו צאי מעשה ידיך למזונותייך בזמן שהיא יכולה להתפרנס, מעשה ידי האשה לעצמה. כל זמן שהבעל לא אמר זאת, הוא *חייב* בפרנסת אשתו, וביה"ד יכוף אותו למלא חובתו בעת הצורך. זה שבמציאות האשה מפרנסת העקרית בבית (במקרים מסוימים) לא אומר שהדין משתנה, עדיין עול פרנסתה מונח עליו ומעשה ידי האשה לבעלה. אני מקווה שעכשיו הבנת טוב יותר את הדברים ועוד יותר מקווה שנרגעת....

ותשחק

New member
עכשיו הנחת את דעתי..

וגם נשמעת אחרת.. מפוייס יותר. ככה אני מעדיפה אותך -
! בידידות תמיד, ותשחק.

הוא לא למד `צעד תימני`...הוא ישררר!

במקרה שלך , עפ``י השו``ע , אין לבעלך כלום !!! מה הרגיז אותך ? לפני כ 100 שנה לא היה ידוע שהאשה מפרנסת עיקרית ... אבל פה ושם היו לבטח מקרים ... אני זוכר את הגמרא שכותבת , שהאשה יכולה לטעון , אני זנה את עצמי וכו. זה אומר שאפשרי היה לטעון כך , בדיוק כשאשה מתגרשת , יכולה לטעון , שהכל היה שלה , ועוד יחייבו אותו מס חוצפה , שהעז לדרוש משהו... ח ח ח קחי בקלות , נשמה ... די זה נגמר או יגמר ...

סאני42

New member
לדעתי זה לא רלוונטי חד משעי...

יש צדדים לכאן ולכאן... כמו שלא רלוונטי הגיל שבו אב חייב לפרנס את ילדו.(מה זה היה 5 או 6?) לגבי חלוקת רכוש שנצבר-אמנם בד"כ הגבר הוא שעובד אבל לו רק יכולנו להעביר לכם את ההריון הלידה וגידול הילדים+נקיון הבית כביסות ובישול היינו חופשיות לפתח קריירה ולעשות כסף לא פחות ממכם... או אז בטוח הייתם עולים על בריקדות ודורשים חצי חצי לא???? זמנים השתנו החיים השתנו וגם הרבנים משתדלים להתאים את מה שאפשר למציאות.

וואלה

אולי תשיגי לנו *פטור* מעוד הלכות מהשו"ע??? אולי יש עוד דברים לא רלוונטים? ואנוכי לא ידעתי......

למעלה