מה דעתכם על....

ציפי81

New member
לא אהבתי את המינוח, קטנטן

השולחן ערוך "רלוונטי" תמיד, מוצא חן בעינינו או לא. זו הבחירה שלנו אם לקיים אותו, משום שהעולם מושתת על בחירה חופשית, אבל ההלכה תמיד רלוונטית.

רלוונטית, מבחינתו

זה שהספרים בארון, אולם לא "אומרים" לנו כלום, מה זה רלוונטי זה?! זו בעצם השאלה, עד כמה אנחנו מוכנים לקיים את מה שכתוב בשו"ע כאשר זה מגיע לנסיון ב....ממון???

ציפי81

New member
אדבר בשם עצמי בלבד - אני קיימתי

ושוב, זה עניין של בחירה חופשית, בהחלט לא יכולה לומר על עצמי שאני תמיד מקיימת. אז כל מה שאתה רוצה לשאול זה : עד כמה אנו מסוגלים להכפיף את עצמנו לדין שמים כשיש לנו בחירה האם לעשות זאת או לא?

כל הכבוד לך!!!

שאלתי, עד כמה אנשים דתיים נשארים כאלה כאשר זה מגיע לנסיון ב......ממון!!! יש הלכות מפורשות על ענייני הממון בנישואין, למרות זאת נשים דתיות שקטגורית אפילו משוייכות כחרדיות פונות לביהמ"ש במטרה מוצהרת לקבל שם מה שהן לא יכולות לקבל על פי דין תורה. אני אישית לא אסמוך על אחת כזו בהלכות איסור והיתר וד"ל למעט אם תעשה תשובה ותחזיר לאקס את כל מה שנטלה ממנו שלא כדין.

ציפי81

New member
כאן אנחנו נכנסים לעניין קצת עצוב

והוא שבתי הדין מתנהגים לעיתים בצורה מחפירה, ולכן נשים פונות לפעמים לבתי משפט. אני יודעת שבתקופה הארוכה בה חיכיתי לדיון ראשון (שלושה חודשים וחצי) שקלתי לא פעם לעשות מה שאחרים עשו: להניח כסף אי שם מתחת לשולחן. משום שידוע לי על מקרים בהם זה קרה ודיונים הואצו. אז אחרי שאני יודעת על מקרים ספציפיים, כנראה שגם אחרים יודעים, פלא שנשים מאבדות אמון ופונות לבתי המשפט? נ.ב. במקרה שלי החלטתי שעדיף לנסות ללכת בדרך הישר, ולכן לא אוכל לספר על תוצאות מהירות יותר מהסוג הנ"ל...

למעלה