מה דעתכם על שאריות?

MUMI 7

New member
מה דעתכם על שאריות?

השארית מחלוקת A ב-10 היא 3, מחלוקת 2A ב-10 היא 6 ומחלוקת 3A ב-10 היא 9. כמה מספרם בין 20 ל-60 כולל מתאימים להיות A? 2 4 8 10 הסברים בבקשה....

MUMI 7

New member
לא אבל אם את לא צדקת אז

נראה לי שיש מקום לדון בשאלה בצוותא. התשובה שהם נותנים היא 2 ואין לי פתרונות. נראה שזה ככה, אם A הוא 23 אז הוא מקיים את כל שלושת התנאים כנ"ל אם A הוא 33 וכנ"ל אם הוא 43 ו53. הם שואלים רק על A אז אני לא יכולה לקחת את 26 כי הוא בעצם 2A ואז A הוא 13 וכמובן לא נכנס לתחום. רק עכשיו הבנתי אותה, נראה לי... נ.ב. בעמוד 2 יש שאלה ממש יפה בגיאומטריה שכתבתי היום בבוקר ולא זכיתי כל כך לתגובות, חבל על השאלה.... אולי תסתכלו ותגידו מה אתם חושבים......... זה על המקבילית.

אני בן, וכן התכוונתי

ל4 מספרים, אפשרות שניה. וכן, הדרך נכונה, את פשוט צריכה להוסיף 3 לכל מספר שמתחלק ב10 בתחום הנתון.

MUMI 7

New member
חחההה יש פה בלבול שלם

אני רשמתי את זה לדנינו זה שאמר שהוא קשקש משהו... והשאלה לא הייתה על השאלה הזאת באלגברה אלא על זאת עם האי שוויון , והאמת שעד עכשיו חשבתי שאתה בחורה, מאד חכמה... שכנראה פתחה קשר אישי לקידום ולספר הגדול ומפציצה אותנו בלי סוף עם שאלות משם :)

a n a t 1 2 3 4

New member
4

אני חושבת שהתשובה 4 כי מחפשים מס' שלא מתחלק ב10 ונותרת שארית שלוש. קודם מחפשים את המספרים שבטווח שמתחלקים ב10 והם 20 30 40 50 ולאחר מכן מוסיפים להם 3 : 23 33 43 53 . עכשיו בודקים את המס' האלה לפי שאר הנתונים ורואים שזה מתקיים . אולי יש דרך אחרת אבל לבדוק ארבע אפשרויות לא צריך לגזול זמן רב במיוחד שעושים אלימינציה מהנתון הראשון וכבר פוסלים את שאר המספרים בתחום.

למעלה