מה דעתכם על מה שפורסם

zappon

New member
מה דעתכם על מה שפורסם

על זה. אני כרגיל אומר שזה שטויות כמו כל הפירסומים הטיפשיים(שזה איכשהו קשור לאדם) שנועדים למשוך את צומת לב האדם שעם פחות רקע ביולוגי.

bodas

New member
אני חושב שאתה צודק

אני אומנם רק בתחילת התואר, אבל להגיד שהארכת חיי תועלת יכול להיות בעל משמעות לאדם, זה טפשי למדי... מה שבטוח הוא - לא הייתי רוצה להיות תולעת במשך 500 שנה....

zappon

New member
דרך אגב ידוע שטלומרים מאד

קשורים לאורך חיי התא,אבל פעילות יתר של הטלומראז-שיוצר טלומרים-זה לרוב בקשר ישיר,למרבה האירוניה עם סרטן...

כאן, תרשו לי לא להסכים

אמנם במעבדה אצלנו שעבדה על ה- c. elegans (ועדיין עובדת) הייתי רק "פועל שחור", בהחלט הדגישו את העבודה על התולעת (ומסתבר שבכל העולם, מעבדות רבות עובדות על התולעים הנ"ל). ה- c. elegans היא אחד האורגניזמים הנחקרים ביותר, וממנו אנו לומדים מודלים רבים על התפתחות תאית והתפתחות רקמה - שממנה אנו יכולים להשליך על מחקר אנושי. איני יודע בקשר למחקר הספציפי שצויין בכתבה, וייתכן כי השלכתו שלו על האדם זעומה אם בכלל רלוונטית (רק ימים יגידו), אך היו וישנם מחקרים על ה-סי אלגנס שהם כן בעלי פוטנציאל והשפעה (כמו למשל חקר תהליכי איחוי תאים והבנת מנגנון האפופטוזיס) שנלמדו מה-סי אלגנס.

לא הייתי אומר

שזה שטויות. השימוש באורגניזמים שונים כמודלים מקובל מאד במחקר הביולוגי והרפואי, ולעיתים קרובות השיטה גם מוכיחה את עצמה (בניגוד למה שטוענים לעתים ארגוני זכויות בעלי-חיים וכיו"ב). כמובן צריך לזכור שזה רק מודל והקשר בינו לבין המטרה (אדם) הוא לא תמיד 1:1 . חוץ מזה אני לוקח בערבון מוגבל מאמרים מוואלה סיינטיפיק או מעריב ג'ורנל אוף מדיסין וכו'. כדאי לקרוא מה נאמר במאמר המקורי כי לפעמים לעיתונים יש נטייה לכותרות מפוצצות שלא בדיוק נאמרו בפרסום המדעי.

zappon

New member
כנראה לא הסברתי את מה שרציתי לומר

אני נגד הפירסומים הטיפשיים האלה שאם הצליחו להאריך לתולעת את החיים פי כמה וכמה ע"י משחקי הורמונים והורדת מערכות אז זה רלוונטי לאדם ואולי יאריכו כך את חייו. זה שטויות במיץ עגבנויות מכל ההיבטים,קודם כל אנו צריכים לשפר את איכות החיים שלנו ולטפל במחלות ובעיות ובכך להאריך את תוחלת החיים כמו שהיה עד היום וגם אם נראה לכם שיעשו ניסויים כאלה על אנשים צריכים לעשות את זה ברמה העוברית אז יחכו לראות מתי הוא ימות...יש מיליון סיבות שזה טיפשי בקטע היישומי על האדם. אבל סי אלגנט הם חיית מחקר מעולה שתורמת רבות להבנת מנגנונים והמחקרים שעושים איתה הם חשובים ביותר! חבל שכל עיתונאי אידיוט לוקח פירסום ממעבדה ועושה מזה כותרת. בנינו כולם יודעים שכותרות כאלה בחיים לא יופיע על מגזין מדעי(כותרות עם הקשר יישומי לאדם)

למעלה