מה דעתכם על כך

amitk80

New member
מה דעתכם על כך

הנה מכתב ששלחתי למר אריה אלדד ואביגדור ליברמן על כך שחבר כנסת מסיעת בל"ד סעיד נאפא שנכח בעצרת בגבעת הצעקות שבה נכח רב המחבלים סמיר קונטר והשיח ראאד צ'אלח שקראו להמשך המאבק במדינת ישראל - המשך בדרך הטרור. הייתי שמח לשמוע את דעתכם בכלליות על הנושא הזה ואני פה קורא לשמור על דיבור הולם (כיוון שכבר לא פעם היו מקרים שנאמרו פה דברים אישים נגד אנשים). "שלום מר אלדד ולמכובדי, הייתי בזמנו בכנס של שהתקיים באוניברסיטת חיפה בחודש מאי האחרון שבו נזעקת לנוכח מצבה המדרדר של מדינת ישראל לאור התנהגות רופסת של שלטונות החוק כנגד ההסתה הערבית. לצערי אני עד למגמה שלא נפסקת אלא רק מתרחבת. היום בגבעת הצעקות ליד הכפר מג'דל ש'מס שנמצא ברמת הגולן ליד גבעת הצעקות התקיימה עצרת הבעת תמיכה בסמיר קונטר (ימח שמו) שזה עתה השתחרר במסגרת עסקת השבויים עם חיזבאללה במטרה שבנינו יחזרו הביתה לקבורה בישראל. לצערי לאור העובדה שבמג'דל ש'מס יש חבורה של אנשים בורים שמקשיבים לדברי הבלע והשטנה של סמיר קונטר נאם שם המסית הלאומי שיח ראאד צ'אלח מהפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית בגנות מדינת ישראל. אבל, זה לא הכל, סעיד נאפא מסיעת בל"ד (ימח שמו) נכח והביע תמיכה במחבל נתעב שרוצץ גלגלת של תינוקת חסרת ישע. צר לי להגיד לך שאני מתבייש ומזועזע ממה שעובר על המדינה שלנו! בתור אזרח ציוני גאה אני עד לכל פעם כיצד מבזים את המדינה שלנו ויורקים בגלוי ובגאווה נבחרי ציבור שאמורים לגשר על פערים בין אוכלוסיות שונות. אני חושב שמן הראוי לכנס ישיבה דחופה של ועדת הפנים ולדאוג לשלילת חסינותו של חבר הכנסת הפושע הזה והעמדתו של צ'אלח לדין על מנת שירקב בכלא! הגיע הזמן שאתם בתור מנהיגי המדינה תגלו יותר ביצים ותלחמו בפושעים האלו בדיוק באותו אופן שאמורים להלחם במתנחלים פורעי החוק בחברון! אל תגרום לי ולשאר אזרחי המדינה הזאת לאבד את "התקווה". "

babar the king

New member
כמה דברים

1. המכתב שלך סובל מטעויות תחביריות רבות ואינו מכבד את מעמד האנשים אליהם הוא נשלח. לא היה מזיק אם היית עורך לו הגהה לפני ששלחת אותו. מה עוד שאני בטוח שח"כ אלדד וח"כ ליברמן מודעים למיקומו של הכפר מג'דל שמס. 2. אתה צודק לחלוטין. 3. לצערי הבעיה היא הרבה יותר חמורה מהגעה של אישיות ערבית כזו או אחרת לעצרת המדוברת. אנשים פרובוקטיביים תמיד היו ותמיד יהיו, הבעיה היא שזה ביטוי להלך רוח שקיים בקרב חלק גדול מערביי ישראל, ועל כן אני חושב שמעבר לאחריות האישית אותה נושא ח"כ נאפע (שהוא דרוזי, אבל לצורך העניין מחזיק בדעות פרו פלסטינאיות בולטות), יש לתת את הדעת לגבי השלכות הימצאות ציבור שאינו זניח המצדד במעשה.

bwp

Member
אז הבעיה היא לא רק הערבים

קל להטפל אליהם. אבל מה תגידי על המתנחלים שהזכרת שאין להם דין ודיין והחוק לא חל עליהם? מה בקשר לש"ס שמסיתים יומם וליל נגד נשים, הומואים, חילוניים, מדינה דמוקרטית? מה בקשר לרוסים ששונאים את ישראל?(כן כן, יש מלא כאלו). אז נורא קל להטפל לערבים, אבל קודם כל תבדקי בבית שלך מה קורה. את לא יכולה לבוא בטענות אליהם כשכל זה קורה אצל היהודים. ונסיים באמרה מהמקורות:נאה דורש בבחינת נאה מקיים".

stkachov

New member
על מה אתה מדבר

גם אם יש גילויים של התנהגות בזויה כזו או אחרת בציבורים שהזכרת, אף אחד מהם לא מטיף לחיסול המדינה, אף אחד מהם לא משתתף בפיגועים נגד אזרחים... זה מה שנקרא "אתה צודק במה שאתה אומר, אבל מה הקשר לעניין שבו אנו דנים?"

bwp

Member
אלו שמטיפים לחיסול המדינה כפי שהיא הזכירה

הם כאלו שהמדינה כבשה. בכל מקרה, איני מעונין להכנס לויכוח פוליטי על גבי פורום(בכלל, ויכוח פוליטי לא פנים מול פנים נראה לי אף פעם לא מוביל ומלמד). אבל הנקודה היא שהמתנחלים מטיפים לחיסול אוכלוסיות מסוימות, ש"ס מטיפה לחיסול הדמוקרטיה, בעיני כל זה זה חיסול המדינה לא פחות מחיסול למשל מדינה יהודית.

amitk80

New member
סדר בבלאגן

שלום bwp, מה שלומך? ראשית כל מי שהעלה את הנושא הזה הוא בחור ולא בחורה. חבל שאינך מעוניין להדיין בנושא הזה ואתה מעדיף להתחמק משורש הבעיה. אתה קורא לאזרחי רמת הגולן אזרחים כבושים? אם הם כבושים כיצד הם נושאים תעודות זהות כחולות ומקבלים את כל ההטבות שלא קיבלו לפני כן בסוריה? שים לב שהתייחסתי גם אל המתנחלים שזורעים הרס.

bwp

Member
סליחה,לא שמתי לב שאתה זכר

שלומי די טוב בימים האחרונים, תודה. בכל מקרה אזרח כבוש הוא כבוש מעצם הגדרה מסוימת. ראה את אזרחי מזרח ירושלים הערבים,יש להם ת.ז. כחולה, הם נהנים מביטוח לאומי ומהטבות בריאות(במידת האפשר כי הם צריכים לנסוע מי יודע כמה זמן להנות מזה) ,אבל בקושי מצביעים בבחירות(טקטיקה מאוד גרועה לדעתי כי אם ילכו להצביע למפלגות שרוצות להחזיר את מזרח ירושלים יהיו הרבה יותר מנדטים). זה למשל איך אתה אזרח כבוש וגם כזה. ואולי אזרחי רמת הגולן מסופחים כי ישראל החליטה שכאלו,אבל לפי החוק הבינ"ל זה שטח כבוש.

stkachov

New member
למען הדיוק

ערבי ירושלים אינם אזרחי ישראל, ואינם יכולים להצביע בבחירות לכנסת.

bwp

Member
אז בבחירות המקומיות זה גם עוזר לקדם אינטרסים

deathcaster

New member
אם כבר אתה רוצה לדייק אז עד הסוף

ערביי חלק מהשכונות במזרח י-ם אינם מוגדרים כאזרחי ישראל, ולכן אינם יכולים להצביע בבחירות לכנסת. (הם מוגדרים כ"תושבי קבע")

lirlurim

New member
תיקון

נראה לי שכדאי להבדיל בין ציבורים מסוימים שהזכרת לאחרים. "רוסים ששונאים את ישראל" זה משפט פשוט מעוות מכל בחינה שהיא. אני לא רוצה להפוך את זה למרכז הדיון, כי זה לא, אבל זה פשוט צורם. גם מעט הרוסים שמביעים דעות לא אוהדות במקרים מאוד מסוימים, זו ממש לא שנאה אלא ביטוי הרבה יותר מורכב של הבדלי תרבויות, גזענות מצד החברה הישראלית-יהודית ועוד עניינים שגורמים להם להרגיש לא רצויים. אני חושב שגם אז מדובר ביחסית מעט אנשים. הבעיה אצלנו הישראלים הצברים היא שלמרוקאים מותר להגיד כמה טוב היה במרוקו, לאתיופים מותר להגיד שישראל הרסה את התמימות של הבנות שלהם וכו', אבל כשרוסים אומרים שהם מתגעגעים למזג האויר הרוסי או לאופרה טובה - מבחינתנו זו התנשאות או במקרה הרע "שנאה לישראל". אז לא! וחוץ מזה, את מי מעניין אם הם מתנשאים או לא, כשהתרומה שלהם לחברה הישראלית היא כ"כ משמעותית? אני חושב שאם כבר יש ציבור שמאיים על ישראל (כן, מאיים) באופן יותר דומה לערבים הקיצוניים, הם המתנחלים הקיצוניים של חברון וכו' (וגם פה אני נזהר ומבדיל אותם ממתנחלים אחרים כמו אלו של גוש קטיף לשעבר...).

bwp

Member
אז אתה פגשת רוסים מסוימים

ואני פגשתי רוסים אחרים בחיי שלא נופלים לתוך הקטגוריה שאתה מציע.

lirlurim

New member
ומה עם שאר העדות שפגשת?

ישראלי ממוצע גם כל היום מתלונן על המדינה ועל כמה טוב באירופה. יותר מזה, ישראלי ממוצע שיכול - עושה הכל כדי להוציא דרכון פולני, הונגרי וכו'. ואל תשכח שהוא לא שונה בהרבה מהרוסים החדשים יחסית. הם הגיעו לפני 10 שנים? הישראלים הגיעו לפני 60 שנה. אני מקווה שברור לך שאין שום הבדל עקרוני בין השניים. ובכל זאת, כשרוסי אומר משהו בגנות המדינה - הוא "שונא ישראל" או אפילו נאצי, אבל כשפולני, הונגרי או מרוקאי אומרים את זה - זה ממש בסדר. להם יש זכות כי הם ישראלים (ושוב, זה מגוחך כי זה לא ממש משנה אם הגעת לפה לפני 10 שנים או 60 שנה...). אבל נעזוב את העניין. אני פשוט חושב שאתה קצת מקובע עם דעה שלילית על הרוסים, וחבל.

bwp

Member
בהתחשב בזה שאני חלקית רוסי

זה די מגוחך מה שאמרת(לא שאין יהודים אנטישמים וכיו"ב). אתה מדבר מחוסר ידיעה, פגשתי רוסים ששוללים את קיום מדינת ישראל,אפילו אחד מהם הכרתי בצבא. לא סתם אני מקובע. כן, יש כאלו שמוציאים דרכון אירופאי ועוזבים את ישראל ואומרים כמה רע, אבל לא מדברים כמו שלמשל תומכי רע"מ מדברים על כך. אז באמת נעזוב, כי אתה כנראה יודע הכל ופגשת את כל ה-רוסים בישראל ככה שאתה חושב שאתה מכיר אותם.

bwp

Member
תיקון קל

לא התכוונתי שאני מקובע עם דיעה שלילית על רוסים. אלא מקובע בדיעה שיש רוסים כמו שתיארתי

lirlurim

New member
ברור שיש

יש הכל, הכל עניין של פרופורציות ועד כמה נכון להכליל. אני לא יודע הכל אבל זה שאתה חצי רוסי לא אומרת שאתה יודע יותר. וכן, כמו כל ישראלי, פגשתי ה מ ו ן רוסים בחיי. עזבתי.

למה הכנסת את נושא הרוסים?

חבל שעשית זאת. בנינו, מכל עדה יש כאלה ששונאים ויש להם רגשות כאלו כלפי המדינה שלנו, זה לא קשור לעדה ספציפית. אם מדברים על סיבות לזה, זאת פשוט אכזבה מהתנהלות והתנהגות המדינה.

berta84

New member
תירוצים של גן ילדים

"אבל סבתא, גם עידו עשה במכנסיים" זה בכלל לא עניין של ויכוח פוליטי ,אם הם פעלו בניגוד לחוק אז הם פעלו בניגוד לחוק וצריכים להיענש על כך. זה שיש אחרים שגם פועלים כך או בצורה דומה לא הופך את זה ללגיטימי ואתה מוזמן להביע את מחאתך על כך. אבל לטעון שתלונתו לא במקום כי יש עוד כאלה שהם גם לא בסדר זאת שטיפת מוח ודיבור לא לעניין. ואני בכלל לא יודעת על מה עמית מדבר כך שאין לי דעה על כך.

למעלה