מה דעתכם על זה?

dori78

New member
מעולה.

אז למה כל כך קשה לחברי הפורום הנכבדים עם חוסר המוכנות של החברה הישראלית לצאת מגדרה מאושר על הגעתם לישראל של מהגרים שאינם יהודים ולאפשר ממכר של עצים לנובי גוד ומאכלים רוסיים לא כשרים?

beatman

Member
לי זה מובן

וד"א מאכלים לא כשרים ומסעדות לא כשרות למיניהם נפוצות הרבה יותר בקרב הצברים האתאיסטים/אנטי דתיים למיניהם (במיוחד במדינת ת"א) מאשר אצל 'רוסים'.

איליה40

New member
את עושה הגבלה מאוד מסוכנת ואף מגעילה

בעברה הלא רחוק בלוסקיה הייתה חברה מיוחדת בברית המדינות הנאציות שנלחמו לצד היטלר. כאשר כול המדינות בברית הלא קדושה ההיא היו חילוניות, והיטלר עצמו שנא כניסייה, בראשה של הסלובקיה הנאצית עמד כומר קתולי.

https://he.wikipedia.org/wiki/יוזף_טיסו

אז כנראה העבר אותו העבר המפואר נותן את אותותיו גם כיום. כמובן שזה מאוד יפה שאת עושה הגבלה בין המסתננים הלא חוקיים מאפריקה שמגיעים לאירופה לבין העולים שישראל עמלה כ"כ קשה ע"מ שייצאו ממדינתם וחלילה לא יגיעו לשום מקום אחר. ואם קשה לך או לשכמותיך עם עצי אשוח - ממליץ להוועץ בעו"ד ולברר האים הדבר חוקי - ואם כן (הוא כן) - לקחת כדור הרגעה להמשיך הלאה.

beatman

Member
אני חושב שהגזמת

הרתיעה של סלובקיה (וכפי שהבנתי גם צ'כיה בעניין) מהאיסלם וממהגרים מוסלמים מובנת.
לא מובן לי למה הם מסכימים לכל מיני מסתנני עולם 3 נוצריים כמו האריתריאים בארץ למשל, בסופו של דבר לא שונים הרבה מהסודאנים המוסלמים.
&nbsp
היכן ראית שיש קולות של נאציזם שם ?

איליה40

New member
ממש לא הגזמתי

לפני 70 שנה, כאשר הסלובקים חקקו חוקים גזע חמורים מחוקי נורנברג וגירשו כמעט כול אזרחיהם היהודים להשמדה באושביץ, הם הסבירו לכול העולם שמדובר במעשה נוצרי ממעלה ראשונה. זוהי הנוצרות היפה במלוא תפארתה נוסח סלובקיה. הם הרי לא ליכלכו ידיים כמו האוקראינים והבלטים. הם עם תרבותי. אגב, בדומה לאוקראינה בה בנדרה הוא הגיבור הלאומי הגדול ולכבודו נערכים מצעדים בכיכר המיידן, כך גם בסלובקיה המודרנית מעמדו של טיסו אשר הוצא להורג בטלייה ב-1947. אינני בטוח ששונאת עצי האשוח שלנו מודעת לכול העובדות הללו. ההשכלה ההיסטרית והגיאוגרפית אצל מרבית הצברים הרי לא משהו.

dori78

New member
וחוץ מלקרוא לי "חסרת השכלה"

יש לך משהו לתרום לדיון?

אני חושבת שסלובקיה, כמו כל מדינה אחרת, רשאית בהחלט לקבוע את מדיניות ההגירה שלה. האם אני מסכימה עם המדיניות הספציפית הזו? זה לא העניין פה, אני לא חיה שם ואין לי גם שום עניין להגיע לשם.
לצערי הרב, כשמדובר במדינות אחרות - כמו שביטמן הוכיח - אנשים מקבלים בהבנה את העובדה שבכלל יש מדיניות הגירה, שלא כולם מתקבלים באהבה.
כשמדובר במדינה שהיא ביתו של העם היהודי - אומרים שזה גזעני וחשוך.
אגב, אותם אנשים שטוענים שזה גזעני וחשוך לא לקבל לפה רוסים אתניים שאין בינם ובין יהדות דבר וחצי דבר, הם בדיוק אלה שעומדים וצועקים בהפגנות כמה נזק עושים המסתננים מאפריקה.

בסופו של דבר - המדינה הזו הוקמה כדי לשמש מקלט ובית לעם היהודי.
זה הייחוד שלה מכל המדינות בעולם, לטוב ולרע.

עצי אשוח זה אחלה, כפריט אנתרופולוגי בסרטים על מדינות ודתות אחרות.
בדיוק כמו לבקר בכנסיות בנסיעות לחו"ל.
אם לא אכפת לך, אין לי עניין לחגוג חג שכל משמעותו היא "לנין וסטלין החליטו שכריסטמס זה לא מגניב, אז בואו נחליט שזה משהו אחר לא דתי בכלל".
זה לא חלק מהמורשת שלי כישראלית.

אגב, תליה ולא טליה.

TaL53

New member
גם המימונה או הסיגד כנראה אינם בהכרח

חלק מהמסורת שלך כישראלית. יותר מזה- החוויות שלך כישראלית לא דומות בכלל לחוויות של מי שגר באילת או בעפולה. אני לא מבין את ההתעקשות הזאת למנוע פלורליזם במדינה, מילא אם היהודים היו חיים באותה מדינה במשך מאות שנים והיו מפתחים תרבות פחות או יותר זהה, אבל זה לא כך. כל קהילה מביאה איתה את הסממנים ההיסטורים והתרבותיים שהיא אימצה. אם מישהו שם אצלו בבית עץ אשוח קטן מפלסטיק (וזה ב-99% מהמקרים מה שקורה) אומר שמחר הוא גם הולך לכנסיה? ואם מישהו מקשט את הבית בחמסות (סמל מוסלמי אגב) זה אומר שמחר הוא הולך למסגד?

beatman

Member

היא לא מבינה שעץ אשוח לא מסמל לא נצרות, לא קומוניזם ולאף אחד לא אכפת מזה.
בסה"כ קישוט נוסטלגי לחג שעליו האנשים גדלו.
בדיוק כמו הלבוש והמופלטות של יוצאי צפון אפריקה במימונה או מסורת החינה.

dori78

New member
נכון. אבל המרוקאים והאתיופים

לא בוכים כשהם לא מקבלים ימי חופש מיוחדים לכבוד זה.
אבל יש הבדל חשוב יותר בין נובי גוד והחגים שציינת:
המימונה והסיגד הם חגים של קהילה יהודית ספציפית, לא של מליוני אנשים שבמקרה חלק מהיהודים גרו ביניהם במשך תקופה.

איליה40

New member
למה ללכת סחור סחור?

תגידי ישר "אני שונאת רוסים וכול מה שקשור בהם" ואז הדברים יעמודו במקומם. אז נכון, לקיהלות יהודיות שונות יש מנהגים שונים. אז מדוע ההשתכבות לקברים של השייחים מוסלמים שנהוגה בקהילות אחדות מקובלת עלייך, אך הצבת עץ האשוח קטן מפלסטיק (שעלותו 30 ש"ח), שהפך למסורת חביבה אצל קהילה אחרת את דוחה בבוז? (אני עצמי אגב לא שם שום עץ אשוח כי חבל לי על 30 ש"ח ולא חוגג סילבסטר כי יש לי ילדים קטנים). מדוע את מתעסקת באוסבביביות בעובדה שבקהילה ספציפית ישנן משפחות מעורבות תוך הדגשה חוזרת ונישנת שכביכול הגיעו הגויים עם הסבים מזוייפים (כאשר בפועל מדובר בתופעה שולית)? זה חורה לך? את דתיה קנאית עם הנטייה המשיחיסטית? אני מניח שלא. פשוט סתם לא מחבבת רוסים וזה מסביר את הכול. אבל אין מה לעשות, תטצטרכי להיות לצידינו, בין אם יהודים ובין הלא יהודים... ואפילו עם תהגרי למדינה אחרת לא תוכלי לברוח מהרוסים. כיום הם בכול מקום. אפילו באמזונס.

dori78

New member
יש לך טעות חמורה.

אני לא שונאת רוסים.
אני לא מעוניינת באנשים צבועים לידי.
מי שהגיע לפה במרמה ואין לו עניין להיות חלק מהחברה הישראלית - שיילך למקום אחר.
אני לא אוהבת אנשים מתנשאים.
פגשתי הרבה רוסים שהתנשאו עלי בלי שום סיבה נראית לעין, סתם כי נדמה להם שהתרבות הרוסית שווה יותר.

אין לי מושג על איזה שייחים מוסלמים אתה מדבר.
ההשתטחות על קברי צדיקים היא עבודת אלילים בעיניי.

איליה40

New member
לא שאני מומחה ולא הכי מתעניין באיזור

אבל קראתי באיזה ספר אקדמי על פולחנות בפינה כלשהי באיזור ים התיכון ושם היה פרק שלם על פולחנות משותפים ליהודים ומוסלמים מסביב לקברי הקדושים המוסלמים. וגם כאן לא פעם עלו הטענות שקדוש זה או אחר שסביב קברו מתקיים פולחן יהודי תוסס ומאוד מכניס - הוא בעצם לא אחר משייח מוסלמי.

ואני אומר לך שוב. התופעה של הגעה במירמה היא שולית ביותר. הרבה יותר שולית מלשמל איחוד משפחות הפלסטינאיים לצורך העניין. עלייך להבין שהרשויות בישראל אינם פראיירים שמכניסים הנה כול דכפין. והסיפורים על המוני נכדים לסבים יהודים הם לא יותר מאגדה אורביניות בקרב אוכלוסייה לא הכי משכילה וקסינופובית. עלייך גם להבין שישראל איננה מקום כה אטרקטיבי שרבבות הלא יהודים ישאפו להגיע הנה. ומי שבכול זאת הגיע - בד"כ בוחר לקשור את גורלו בעם יהודי, בהיותו נשוי/ה ליהודי/יה. ומתוך ניסיון אישי האנשים הללו וילדיהם הם הפטריוטים החמים ביותר של ישראל עם אחוזי גיוס שלא תמיד מצדיקים את יחס החברה כלפיהם.

lEchoesl

New member
אז נתקלת בכמה דוברי רוסית מגעילים זה אומר שהרוב

מתנשאים ומגעילים?
גם לא ברור לי מה זה אומר ''חלק מהחברה הישראלית'' למשל אני רוצה להיות חלק מהחברה הישראלית וללמוד לבשל מאכלים מסוימים מה אני צריכה ללמוד? קוסקוס? ג'חנון? גפילטע פיש? אז למה אסור לי לבשל בורשט?
למה למשל בחתונה מרוקאית [או חצי מרוקאית] הכלה יכולה לצייר חינה על הגוף שלה והמוזמנים יכולים להשמיע ''לולולולו'' [שזה מנהגים מוסלמיים] ואני לא יכולה להזמין בחתונה שלי שירים רוסיים [שזה בכלל לא מנהגים פשוט עדיפות] כי זה מעצבן את הציבור?
למה זה בסדר לקרוא לבן שלך שון או לבת עמליה ולא בסדר לקרוא אנה או אלכסנדר? [שגם הם שמות בינלאומיים רק שמה בישראל הם מתקשרים לדוברי רוסית].

dori78

New member
אני יכולה להעיד רק על הניסיון שלי, לא על הכלל.

וסתם לידיעה כללית - נתקלתי גם בכמה דוברי רוסית מקסימים וחמודים, עם אחד גם שקלתי זוגיות.
באופן לא מפתיע בכלל, דוברי הרוסית היותר נחמדים שפגשתי היו כאלה שהגיעו לארץ מתוך רצון להשתלב פה. הם טרחו ללמוד עברית עוד לפני שהגיעו הנה, הם לא מזלזלים בחגים היהודיים והם לא חושבים שטולסטוי טוב יותר מעגנון.

את יכולה לבשל מה שמתחשק לך (אבל תביאי לטעום
).
יש הבדל גדול בין להמשיך לחיות בסוג של "גטו" רוסי מבחינה מנטלית, לבין לשמר חלק מהדברים תוך השתלבות בחברה בה את חיה.
בדיוק בשבוע שעבר הייתי בחתונה של שני חבר'ה שעלו מרוסיה, היא בגיל 3 והוא בגיל 17. היתה בחתונה מוזיקה באנגלית וברוסית וגם קצת מזרחית והשילוב היה בסדר גמור, למרות שאני באופן אישי לא מאוד מחבבת מזרחית.

בתור מי שהתחתנה לא מזמן אני יכולה להגיד לך, שלדעתי כל זוג צריך לבחור במוזיקה ובכיבוד שיתאים לאורחים שלו. אני צמחונית ולא עלה על דעתי אפילו לרגע להגיש כיבוד צמחוני, כי האורחים שלי ברובם קרניבורים והם לא בעונש חינוכי. אני אוהבת מוזיקה עברית מאוד מסויימת, אבל ביקשתי מהתקליטן לערבב עברית ואנגלית לטובת האורחים וגם בעברית בחרתי דברים שמתאימים יותר לריקודים שמחים, גם אם זה לא בדיוק סוג המוזיקה שאני מעדיפה לשמוע בבית.

בנוגע לשמות:
שון דהן ואמילי בוחבוט זה פתטי בעיניי בדיוק כמו אירנה סער או אנה אליהו.
מישהו מהמשרד שלי בדיוק התחבט בדילמה הזו לכבוד הולדת בנו השני.
הם לא אוהבים שמות עם צלילים מסויימים (נדב, יוגב, יניב) אבל כן מסתדרים עם שמות כמו אורן, אלון, איתן. אפשר להיות ישראלי עם תבלון רוסי, לא חייבים להישאר רוסים לגמרי. אפשר לדבר עם הילד בבית רוסית כדי לתת לו יתרון של שפה נוספת מגיל אפס, לא חייבים לנתק אותו מהשפה העברית עד גן חובה.

אני מניחה שמה שמפריע לי אצל אלה שמפריעים לי - זה המינון.

beatman

Member
הבאת דוגמאות מצויינות

בהחלט שירים ברוסית נחשב בהרבה מקרים בלתי נסבל בארץ, כאשר שירים באנגלית כל היום זה בסדר.
כך גם עם מנהגים ממדינות ערב שאין להם דבר עם יהדות.

Helio

New member
לא אוכל להיות חלק מחברה הישראלית ב100%-אני לא יהודי ולא ערבי

, לא נולדתי פה, אני מהגר, מודלת שלי זאת מדינה שלא קיימת, הגעתי לפה לסיבות כלכליות וסוציאליות וציפיות ליותר הזדמנויות. אני חיי פה כמו כל בן אדם אחר ומרגיש בסדר.
אני לא מתנשא. אני לא שרק לא חושב שאיזשהי תרבות שווה יותר, אני בטוח שכול תרבותיות שוות באותה מידה - מתרבות של איזשהו שבט אפריקאי קטן, דרך תרבות אירופאית קלאסית ועד תרבות הפופ אמריקאית. אבל מה לעשות ,התרבות הרוסית ואירופאית קרובות לליבי יותר מכל תרבות אחרת - זאת תחושתי, אני לא אשם בזה.

רק שאני לא מבין למה החלטת שאני ואנשים כמוני הגענו לפה במרמה?

למעלה