מה דעתכם על זה?

לא לגמרי מדויק

גם לבתי החולים וגם לקופות החולים יש תיק אחוד, וקשר אחד עם השני.
כשאדם עובר בתוך המערכת הרפואית - רפואת גוף כלשונך - האינפורמציה עוברת איתו ולא צריך שום הליך משפטי כזה או אחר, או רשות מאף אחד למעבר. כשאתה הולך לרופא המשפחה והוא פותח את התיק שלך, הוא יכול לראות שגם ביקרת אצל נוירולוג, שרשם לך תרופה X, שהיית אצל אורטופד שרשם לך תרופה Y, ועכשיו כשאתה מבקר אצלו הוא ייקח בחשבון את התרופות שאתה מקבל כבר ולא ירשום לך תרופות סותרות (למשל).
כשאתה באשפוז במחלקת אף אוזן גרון, גם אז קופת החולים שלך יודעת. אחרת אי אפשר היה לאשפז אותך בכלל. מישהו צריך לשלם לבית החולים. סיכום המחלה ומכתב השחרור חשובים לא רק מבחינה מקצועית רפואית אלא מבחינת הכיסוי הביטוחי.
זה בגדול.
אנשים שהולכים לקופת חולים ולבית חולים בעניינים הגופניים שלהם אמורים לדעת שהאינפורמציה בין בית החולים לקופת החולים עוברת. אם לא רוצים שתעבור, שלא ילכו לשירות ציבורי ויקחו על עצמם את הסיכון שכרוך בכך שהרופאים לא יודעים מה יש להם, מה קרה להם, איזה טיפול קיבלו והאם יש לו השלכות גם לגבי הדבר הבא שהם באים בגינו.

וכן, יש קשר בין ההסטוריה של הפרדת התיקים בין בריאות הנפש לבריאות הגוף. אם מלכתחילה היו מחשיבים את בריאות הנפש כמו כל מחלה אחרת שהקופות לוקחות עליה אחריות טיפולית, לא היה כל הבלגן הזה. התיקים היו אחודים, בריאות הנפש הייתה מקבלת מעמד כמו כל תחלואה אחרת, ורופא המשפחה היה יודע אילו תרופות אתה מקבל, איזו אבחנה יש לך והיכן אתה מטופל ובאיזו תדירות. ומדובר בעיקר ברופאי משפחה. כירורג שיושב במרפאה מקצועית ומסיר שומות לא מקבל בכלל הרשאה לראות את התיק כולו.

הקטע הוא שהציבור מודאג משלושה דברים עיקריים
1- שיש ברשומה הרפואית מגילות של הגיגים וכל מיני דברים אישיים שהם סיפרו בתהליך הטיפול הרגשי. וזהו שאין.
2- שהצוות הרפואי שבכלל לא קשור לבריאות הנפש, יושב וקורא תיקים והגיגים בזמנו החופשי סתם כי בא לו. א: אין זמן חופשי ב: אין שם הגיגים ג: אין לו הרשאות
3- שיבולע להם באיזה אופן אם ידעו שהם מטופלים גם בבריאות הנפש. כלומר שמישהו במערכת הבריאות יעשה שימוש זדוני באינפורמציה.

יש במעבר הזה שאלה מוסרית של אוטונומיה מול פטרונות שבכלל עולה בגלל המעמד ההסטורי המופרד של תיקי בריאות הנפש.
- אני לא מתכחשת לבעיה המוסרית, היא שם. בגדול.
- ענייני זדון גם יכולים להיות סביב ניתוח מפרק ירך. כשיש זדון יש זדון בלי קשר לאבחנה.
- לדילמות מוסריות יש נטייה להישאר כאלה שלא מגיעות לפתרון שמשמח את כולם.

כמו כולם אני עוקבת לראות מה יהיה.

meidadc

New member
תודה על התשובה המפורטת

אבל למיטב ידיעתי, אין מעבר של אינפורמציה בין גוף אחד במערכת הבריאות לגוף אחר במערכת הבריאות.
כלומר יכול להיות מעבר של אינפורמציה בין שני נוירולוגים בתוך בית החולים ובין שני נוירולוגים בתוך קופת החולים - אבל אין מעבר של מידע בין בית החולים לבין קופת החולים ולהפך.

והדבר נכון (שוב, למיטב ידיעתי) גם לרפואת הגוף וגם לרפואת הנפש.

למשל, אני עובד בשירות פסיכולוגי חינוכי עירוני. אני לא חייב בחיסיון אל מול פסיכולוגים אחרים בתוך השפ"ח ואני יכול לחשוף פרטים לצורך הדרכה או התיעצות עמיתים מבלי שאני צריך להחתים את ההורים על ויתור סודיות. אבל אם מבקשים ממני להיות בקשר עם פסיכולוג אחר בקופת החולים או בבית החולים - אני לא יכול לשתף אותם במידע מקצועי מבלי שנחתם ויתור סודיות.

ובכן

מיטב ידיעתך לא צודק.
יש מעבר של אינפורמציה וקופות החולים מבוקרות על שמירת רצף הטיפול
יש אפילו פונקציה כזו שנקראת "אחות קשר" שהיא אחות מטעם הקופה שבאה לבית החולים לראות מה קורה עם המטופלים שבאחריות הקופה ששלחה אותה. עיקר תפקידה הוא לוודא שהקופה מקבלת את כל האינפורמציה שצריך כדי שיוכלו להמשיך טיפול מיטבי בקהילה, ואף אחד לא צריך לתת לה ויתור סודיות.
זה שהעניין לא תמיד עובד כמו שצריך - ניחא. אבל המעבר קיים.
&nbsp
אתה לא רואה את מעבר האינפורמציה, כי אתה עובד בשירות הפסיכולוגי וכמו שנאמר כבר בשרשור, מתקיימת בארץ הפרדה בין ענייני הנפש לענייני הגוף. אתה רק מחזק את מה שאני אומרת.
&nbsp

יעל היקרה, כשאת הולכת להעתיק משהו מכל העולם

תשאלי את עצמך, האם גם את הדברים הטובים אני מעתיקה מהם?...
או רק את מה שטוב ל....
האם יש פה נמוס כמו בשאר מדינות,יש יושר עסקי כבכל העולם?ועוד...

חשוב מאוד

שתחשוב פעמיים לפני שאתה יוצא בהאשמות.
&nbsp
מכיוון שאין לי מושג על מה אתה מדבר או מה העתקתי אני מבליגה, אבל אתה שני מילימטר מלעצבן אותי מאוד.
[ע"ע למה לא סובלים אותי בכל מיני עבודות]

היי יעל, מה יש לך להתעצבן ? אני הבעתי דעה

ואני מבקש לא לערבב עם דברים שאמרתי לגבי
עצמי כדי לקבל עצה טובה

אני רשמתי את זה תחת התגובה שלך "שבכל העולם נוהגים"
משום מה זה נכתב למטה

יום נעים

הבנתי

רק שהניסוח היה אישי. ובלשון ״את״
אם בעולם נוהגים כך וכך, אני העתקתי?
זה משהו שנעשה כי אני לא חשבתי עד הסוף?
&nbsp
זה מה שעצבן

יעל

את כתבת: "בכל העולם בריאות הנפש כלולה בתוך בריאות ואין הפרדה". מחפש התשובות כתב שלפני שמעתיקים מכל העולם, כדאי לחשוב.
נדמה לי שהוא התכוון להעתקה של מבנה המערכת לבריאות הנפש.
לא להעתקה של טקסט.

בקיצור: אי הבנה.

היי עופרה, תודה לך על החשיבה החיובית, ועל ההסבר הנפלא

אפשר באמת להסביר כמו שהסברת
ומה שאני התכוונתי לומר, כשיעל באה להעתיק מכל העולם
אין בעיה, אבל אל לנו לשכוח שאנחנו צריכים להעתיק רק את
הדברים שעוד יותר מקשים, אולי נעתיק גם את הדברים
הטובים והנוחים שיש שם ביחס לפה.

דעתי שזה גועל נפש , חוסר פרטיות משווע

מאוד מתאים לאופי ה'ישראלי המתקדם'
עוד רכילות, ועוד חטטנות

למעלה