מה דעתכם על זה

B L I M P

New member
הוא מדבר על מכללה שרק נפתחה

איזו מכללה זו יכולה להיות שגם נפתחה רק לאחרונה וגם גובה שכ"ל שהוא לא אוניברסיטאי?

בכל מקרה, הוא תמים אם הוא חשב שלשם של המוסד אין משקל. אם הוא בחר במוסד פחות טוב, אז שלא יתפלא שהוא מתקשה למצוא עבודה יותר מאחרים. וגם את המשרדים אפשר להבין - יש ככ הרבה מועמדים שהם חייבים למצוא דרכי סינון. הלוואי והם יכלו לעמוד על היכולות האישיות של כל מועמד באופן אישי, אבל בגלל שזה בלתי אפשרי, הם משתמשים בקריטריונים אובייקטיבים כמו מוסד לימודים וממוצע ציונים. מבאס? בהחלט. מתסכל? בהחלט. מובן? גם בהחלט.

עידוdee

New member
כמה דברים

ראשית, המאמר מלא בטעויות דקדוקיות. הייתי ממליץ לכותב לבדוק היטב אם הסיבה שלא חוזרים אליו ממשרדים היא כי הוא לא יודע להתנסח.

דבר שני - "צד אפל" זו קצת הגזמה. אם הוא חושב שצריכים אוטומטית להעדיף אותו (מחזור ראשון ממכללה) לעומת מועמד מאוניברסיטה (שלה יש תדמית מסוימת ובוגרים שהוכיחו את עצמם בעבר) הוא קצת תמים. אין ספק שגם במכללות יש לא מעט סטודנטים מבריקים, אבל מצד שני, גם במשרדים שמוצפים בקורות חיים רוצים למצוא שיטה יעילה לסנן. הוא לא מצפה הרי ששותפים בכירים במשרדים יעברו על כל ה-100 קורות חיים שהם מקבלים ביום.

Myrath1

New member
תלוי איזו מכללה

אני יכול להעיד על המכללה למנהל והבינתחומי - הייתי מופתע דווקא לטובה. הסתבר שלוקחים את בוגרי המכללות האלו מאוד ברצינות. העדות שלי נכונה לגבי חיפוש התמחות, אבל אני יוצא מתוך הנחה שבהמשך זה לא משתנה משמעותית.

לגבי מכללות אחרות - בסך הכל אם המטרה היא חיפוש התמחות נטו, גם הם מסתדרים. גם את זה אני יודע ממכרים טובים שלי שלומדים במכללות שנחשבות פחות טובות.

סופו של דבר, כולם מעדיפים, ובצדק מסוים, בוגרי אוניברסיטאות. זה תו איכות ואין מה לעשות. זה לא אומר שמי שלמד במקום אחר לא איכותי, אבל צריך לעבוד קשה כדי באמת להכיר מועמדים לעומק ללא איתור מוקדם של אינדיקציות חיוביות כמו מוסד לימודים טוב, כמו שכבר אמרו כאן.

לגבי הבחור הספציפי הזה. הוא נשמע די נאיבי. אף אחד לא מתעניין יותר מדי בכל הקו"ח המנופחים האלו של תפקיד פיקודי וכו'. אנשים מעדיפים קו"ח שמראים את ההתאמה לתפקיד, ובראש ובראשונה - לתחום המשפטי הספציפי בו עוסק המשרד. כל השאר זה נחמד ויפה, אבל לא העיקר.

שיאכל את הדייסה שבישל לעצמו

לא יכולתי להיות בוטה יותר מזה. ועם זאת, צריך להיות מאוד (מאוד) מנותק מהמציאות ונאיבי על מנת ללכת וללמוד במכללה שעוד לא יבש הדיו על תעודת ההסמכה שהמל"ג נתן לה.
האיש טוען שהוא ידע על חוליי המקצוע ועל הצפיפות והקושי למצוא עבודה, ובכל זאת מצא לנכון ללכת וללמוד במכללה עלומת שם, ללא רזומה של בוגרים שיעידו על העיסה שה"מוסד המכובד" הזה מייצר? אין לו על מי להלין אלא על עצמו. הבחור צריך להכיר בטעותו (המרה) ולא ללכת ולרטון קבל עם ועדה בבלוג באינטרנט על כך שאחרים לא מקבלים את בחירתו המטופשת.

Infinity222

New member
שמתי לב

למען האמת, שמתי לב שבקרב סטודנטים רבים אצלנו בבינתחומי, משקיעים יותר מדי על "ניפוח" קו"ח וזה בא לידי ביטוי בכמות הפרוייקטים או ה-"התנדבויות" שסטודנטים עושים. לי אישית נראה שהרבה אנשים מתעסקים יותר בדרברים שמסביב ללימדוים וםחות בפן המהותי של הלימודים, מצב די מצער וזה עוד ממוסד נחשב כמו הבינתחומי.

Myrath1

New member
מסכים לחלוטין

הדברים האלו חשובים, אבל משום מה אנשים שוכחים שבסופו של דבר אנשים מחפשים מתמחה/עו"ד טוב, ולא שום דבר אחר.

B L I M P

New member
אבל איך נראה לך אפשר לשדר שאתה טוב

ע"ג קו"ח בלבד? אחת הדרכים היא לצבור ניסיון שיעיד שאתה בעל מסוגלות לעשות אי אלו דברים רלוונטים, ובמקרה עוד יותר טוב - שיש לך המלצות על זה.

התנדבויות לא רק מראה שלבנאדם אכפת מהחברה, אלא בעיקר שהוא צבר ניסיון בהתמודדות עם נושאים אשר, גם אם בעקיפין, רלוונטים לפרקטיקה כעו"ד.

Myrath1

New member
לא אמרתי שזה לא חשוב/לא מועיל

אמרתי פרופורציות
.

חלק מהאנשים [לפחות אצלנו] ממש בנו על זה שהדברים האלו יתנו להם יתרון משמעותי מאוד. זה לא המצב. מראיינים רוצים קודם כל לראות התמקדות אקדמית בנישה שלהם, ציונים, פרויקטים אקדמים שרלוונטים למחקר...

ברור לי שהתנדבות לא מלמדת רק על מעורבות בנעשה בקהילה ובסופו של דבר קו"ח זה קומפלקס שהמעסיק יכול ללמוד ממנו הרבה. ברור לי גם שלא מחפשים רק הצטיינות לימודית, אלא גם מקצועית - ואז באמת גם נסיון לא משפטי יכול להעיד על הרמה, אבל להפוך ניסיון פיקודי/התנדבות/קידום בעבודה בעבר לדבר המרכזי שעליו מעסיק מסתכל זה פשוט לא נכון.

אני מבין שזה שאחרי שהוא למד במכללת X זה הדבר היחיד שנותר לו לעשות, אבל זה לא אומר שמעסיקים צריכים להשלים עם זה.

lol65

New member
כן ולא

שמעתי מהרבה משרדים בזמן ראיונות ההתמחות שלי שהם מחפשים אנשים שמתנדבים, שחשוב להם לראות שהבן אדם שמולם עושה עוד דברים בחיים ויודע לשלב לימודים עם עיסוקים אחרים.

Myrath1

New member
אם כי בסופו של דבר

קשה מאוד לדעת מי התנדב בעשייה לביתו [הוסיף שורה לקו"ח] ומי באמת עשה זאת מתוך רצון בלתי תלוי, וגם את זה מעסיקים לוקחים בחשבון.

אחד מהם אפילו שאל אותי אם זה היה בשביל הקו"ח או מתוך רצון אותנטי [לא מבין את הקטע בשאלות כאלו. באמת חשב שאני אגיד לו שזה היה בשביל הקו"ח?]..

Infinity222

New member
ברור שפעילות חוץ אקדמית יכולה להועיל

לא התכונתי לכך שלא צריך לעשות התנדוביות כי הם מיותרות, בסופו של יום כמעט לכל סטודנט יוצא במהלך התואר להשתתף בפרוייקט/התנדבות כזה או אחר. התכוונתי לסטודנטים ש-"אובר" פעילים נגיד באגודת הסטודנטים, פרוייקטים והתנדבויות וכותוצאה מכך הציונים שלהם מושפעים והם לא באמת נותנים את המקסימום בפן הלימודי, שזה בסופו של דבר המטרה של התואר. אז נכון, התנדבות זה חשוב, אבל תסכים איתי שמעסיק יעדיף, לכאורה, סטודנט עם קו"ח "ממוצע" אך עם ממוצע ציונים של 88+, לעומת מועמד אחר בעל ממוצע נמוך יותר אך עם קו"ח "מפוצצים" בפרוייקטין והתנדבויות חסרי כל ערך (בוא נהיה כנים...). אני מבין את הטענה שלך שזה חשוב לעשות דברים מעבר ללימודים, אך יש סטודנטים שלא מתאפשר להם להשתתף במגוון הפעילויות שמוצעות להם, למשל בשל עבודה. לכן, לא נראה לי שמשרד יפסול מישהו עם ממוצע גבוה בגלל שאין לו מספיק "התנדבויות" בקו"ח, זה נראה לי מעט חובבני.

עידוdee

New member
ברור שאחד לא יכול לבוא על חשבון השני

ההתנדבויות והפעילויות החברתיות צריכות לבוא בנוסף לציונים ולא במקום הציונים. ואני לא חושב שהתנדבויות הן "חסרות ערך", אני חושב שאתה טיפה מגזים ומכליל. כשאני התנדבתי בבית משפט השלום בירושלים, הרגשתי שאני באמת עוזר לאנשים שאין להם אף אחד חוץ ממני, אז לא הייתי אומר שזה חסר ערך (והמעסיק שלי ראה זאת בעין יפה).

lol65

New member

בנוסף, אם לשני מועמדים יש נתונים פחות או יותר זהים מבחינת הציונים ומוסד הלימודים, אז ההתנדבויות וכל העיסוקים שמעבר ללימודים יהיו הרבה יותר משמעותיים (להשיג ממוצע 88 כשאתה עובד ומתנדב זה הרבה יותר קשה מלהשיג ממוצע דומה כשאתה רק לומד).

למעלה