מה דעתכם על זה?

fliperit

New member
ההבדל מבחינתי הוא כמו שהגדרת

חובבן עוסק בספורט כתחביב, בעוד מקצוען מתפרנס ממנו. אין ספק שיש אנשים שמתפרנסים מהתחרויות ואינם מקצוענים אמיתיים, אך במצב הענף בארץ זאת עובדה שקשה לשנות אותה.
אני כן חושבת שאני יותר מקצועית מהרבה "מקצוענים", אבל אני בוחרת לא לעסוק בספורט תחרותי כי אני לא רוצה לעמוד בפני ההחלטה האם להציג סוס כשהוא לא לגמרי בריא ועוד החלטות דומות שבארץ מאמנים נאלצים להתמודד איתן (כי בעלי הסוס מציבים דרישות, כי הפרנסה מחייבת ועוד)

עדימ

New member
מה הייתרון בעייני?

חופש ושקט בפה הסוס.
בייחוד שאני מודעת ליד שלי
הביטלס הוא פתרון מונע כאב מיותר

jgut

New member
איזה כאב בדיוק?

אם את רואה אנשים שמכאיבים לסוס עם המתג, כניראה שהם עושים משהו מאוד לא נכון. מתג לא אמור להכאיב.
מי שמכאיב לסוס עם מתג, רצוי שלא ירכב בכלל.

עדימ

New member
אני מודעת לחוסר היציבות של היד שלי

למה אני לא אמורה לרכב בגלל זה?

jgut

New member
את מכאיבה לסוס בפה?

כי אם כן, אז באמת כדאי שתפתחי מיומנות ביד לפני שאת עוברת למתג.
אבל זה לא אומר ש"כל" מי שרוכב עם מתג יכאיב לסוס.
הכוונה שלי היתה למי שלא טורח לפתח את המיומנות ומתעקש לרכב עם מתג - במקרה כזה, באמת עדיף שלא ירכב.

עדימ

New member
בהחלט כן. לצערי עד כמה שאני מנסה

היד שלי עדיין לא מספיק יציבהף:/ לכן אני מנסה להיות קשובה לסוס ליצב עד כמה שאני יכולה וכן פניתי לביטלס

fliperit

New member
מה שמונע כאב מיותר

הוא לא ביטלס, אלא ידיים יציבות ושקטות. זה נכון שמי שהידיים שלו לא יציבת עדיף שיעבוד ללא מתג בפה. זאת הסיבה שהתלמידים שלי רוכבים על הסוסים עם הקאמור ולא עם מתג בפה.

עדימ

New member
לפני שנחשפתי לביטלס

חשבתי על האקמור כאופציה
אבל אז סופר לי שהאקמור חריף אפילו יותר ממתג רגיל!
ושלטווח ארוך הוא גורם לנזק במערכת הנשימה של הסוס...

fliperit

New member
מי שסיפר לך את זה

הוא טיפש או שקרן, והכי סביר להניח שהוא מוכר ביטלסים ורצה שתקני ממנו.

אני מזמינה אותך לחווה שאני עובדת בה לראות את הסוסים עובדים עם הקאמור ולקבוע בעצמך.

עדימ

New member
דווקא מי שסיפר לי את זה לא מכיר את הביטלס בכל

לפי מיטב ידיעתי
את הביטלס גיליתי באנגליה

jgut

New member
אני גם כן הבנתי

שהאקמור מכני - יכול להיות יותר חריף ממתג שבור פשוט.

דיסקליימר - האקמור המכני שונה מהאקמור שאני ואת מכירות מהב"ס לרכיבה שאנחנו גדלנו בהם. יש לו מנוף מאוד ארוך והוא יושב בנקודה שהכי רגישה בעצם האף של הסוס.

giri

New member
זה נכון, ועוד

לעתים הבחירה בהאקמור במקום מתג עם פיסת פה נובעת מחוסר המיומנות של הרוכב, מה שגורם להפעלה גסה יותר של ההאקמור. גם הרוכב, אם באים אליו בגישה של "הנה, אין מתג בפה של הסוס, אתה יכול להתאמן ולא להכאיב לו" עלול ללמוד פחות איך להתייצב.
זה קצת דומה לסוסי בי"ס מנוסים שמפתחים קהות מסויימת לטעויות של רוכבים - זה קל לרוכב, אבל לא דוחף אותו לתקן את הבעיות שלו. כשרוכבים על סוס שרגיש לטעויות, חייבים לתקן אותן.

fliperit

New member
לא טענתי שהוא לא חריף

אלא שהוא לא יוצר נזק ארוך טווח (או בכלל) לדרכי הנשימה של הסוס.

ממש כשם שיש מתגים חריפי יותר ופחות, כך גם ראשיות רכיבה ללא פיסת פה יכולות להיות חריפות יותר או פחות, תלוי בכמות הלחץ (גודל המנוף, החומר שממנו עשוי ועוד) ובמיקום הלחץ.

giri

New member

למעלה