אין שום ספק
שהחלפה/הסרה של כל פריט דורשת מהרוכב יכולת להתמודד עם חסרונו.
כל עוד אני לא יודעת להשיג מקסימום תוצאות במינימום בקשות אני לא אוריד את המתג. זה אביזר לימודי גם (ונראה לי שבעיקר), לאדם.
את צודקת לגבי העובדה שהרוכב הוא העומס העיקרי, אין לי טענה נגדית לזה ואני באמת חושבת שזה נכון. אני יכולה רק לומר שוב שלכל דבר יש שני קיצונים והרבה תחומי ביניים. אני מאמינה גם שמאחר ואנחנו "עיוותנו" גנטית את הסוסים ממה שהם היו בעבר, אין לנו ממש ברירה אחרת חוץ מלהשתמש בהם למה שגידלנו אותם להיות. כלומר, אלו לא הסוסים של לפני הביות שחיו בטבע. שינינו אותם כדי שיתאימו לצרכים מסוימים ואם נפסיק עם זה עכשיו ונחליט לשחרר אותם לטבע, אנחנו משחררים חיות מעוותות גנטית שלא מסוגלות לשרוד (באופן מאוד מאוד כללי, אני מאמינה שסוסים מבוייתים ייכחדו בטבע, גם אם הם התפראו, לדעתי אין להם יכולת שרידה טובה במיוחד).
ושוב, כדי להוריד מתג צריך לדעת לעבוד בלי מתג, זה לא חוכמה לפרק לסוס את הצורה ולומר שזה הומאני יותר, מסכימה איתך. זה עניין שצריך ללמוד ולעבוד אותו טוב טוב ועם הדרכה טובה ונכונה לפני שמנסים אותו. ואת צודקת שברוב המקרים עדיף לאנשים להישאר עם המתג כי ככה הם גורמים פחות נזק. אני רק מנסה לומר שצריכה להיות מודעות לנושא שאפשר גם אחרת ושצריך לשאוף ל"אחרת" הזה, ללמוד ולהתפתח גם בכיוון הזה.
אני חושבת שאדם שמסוגל לעבוד עם וגם בלי, יהיה רגיש יותר לסוס ולצרכים שלו וידע לבחור בצורה מושכלת מה הכי טוב לסוס

.