מה דעתכם על זה?

jgut

New member
קצת על האקמור

האקמור זו ראשיה ללא מתג. במקום מתג יש לה רצועה שמפעילה לחץ על עצם מסויימת באף.
ישנם מספר סוגים של האקמורים. יש כאלה שמכלילים ברשימת האקמורים את הבוזל, הסיידפול והאקמורים אחרים. לכל אחד מהם יש נקודות לחץ שונות. אם זה מעניין אותך, אפשר להרחיב על הסוגים השונים.
בדיון הספציפי שהיה לנו פה, התכוונו להאקמורים הקלאסים או המכנים (בניגוד נניח לסיידפול). מדובר בהאקמור בעל רצועה על האף המתחברת למנוף.
אני אצרף תמונה כדי שיהיה ברור למה הכוונה.

fliperit

New member
קצת חריף ההקאמור בתמונה

אצלנו משתמשים בהקאמור הרבה הרבה יותר עדין

jgut

New member
גם אצלנו

פשוט זו התמונה הראשונה שמצאתי שמבהירה את הכוונה

מר טווס

New member
תודה על ההסבר.

jgut

New member
מסכימה איתך

ורק רוצה לציין יתרון אחד של ביטלס על מתג שבור -
מי שעדיין לא פיתח מיומנות בעבודת ידיים, הביטלס יכול לתת לו את האפשרות להתנסות בעבודה דומה תוך כדי שהוא מציק פחות לסוס.

primetime1

New member
אני דווקא מאוד אופטימית לגבי הביטלס

באמת היו כבר המון דיונים על זה,
הכי פשוט לדעתי זה קודם כל לנסות בעצמך ולראות איך זה מרגיש לך,
וגם, תמיד יש המון חומר לקרוא באינטרנט על הנושא, בעד ונגד, למה, איך וכו'.....
אני אישית אגב, מאוד בעד.
שיהיה בהצלחה.

fliperit

New member
חחחח לא חשבתי על זה

אני מתה על שירים שיש בהם שמות של סוסים/כלבים שאני אוהבת (לדוגמא: גולני שלי, ג'סיקה, בטי-בטי-בם ועוד...)

popi199

New member
אני

התנסיתי עם הסוס שלי גם ברכיבה ללא ראשייה בכלל וגם ברכיבה ללא מתג עם ראשיית רכיבה.
אני לא אתייחס לסרטון כי זה סתם.

באמת יש מוגבליות אבל באפן כללי אם נחשוב על זה כולנו בסופו של דבר מחפשים שהסוס יעבוד מאחורה, יעבוד דרך הקשבה לגוף שלנו, יהיה בלתי תלוי וכל הדברים האלו בכלל לא קשורים לפה שלו, כך שאם אנחנו באמת נמצאים במקום שהסוס עובד ככה אז המתג הוא לא כזה חשוב, הקטע שהרבה סוסים לא באמת עובדים ככה ובגלל זה קשה להגיע לתוצאות בלי המתג.
אם את מורידה לסוס את המתג ואז הוא הופך להיות נוקשה מאוד או לא מקשיב ומנצל את היעדר המתג אז הרי העבודה שאת עושה עם המתג היא לא אמיתית.

לענייננו, הסוס הגיב נחמד, היה מאוד קשוב גם בלי הלך במסגרת והכל, כשרציתי מסגרת גבוהה יותר פה נפלתי כי זה קשה לו כבר אז הוא בחר בתגובה להיות כבד על היד, סוס שזה בא לו יותר בקלות לא אמורה להיות בעיה גם להגיע לנשיאה גבוהה יותר. כי בסה"כ כן מופעל לחץ אבל הוא על הראש ולא בתוך הפה.
אבל כמו שאמרתי, אם הסוס שלי צריך מתג כדי להגיע למסגרת יותר גבוהה אז מן הסתם זה לא משהו שבא מאחורה..עדיין בתקווה שזה ישתנה.

אני חושבת שהעניין של הבלי מתג צריך סבלנות אליו, סוסים מסויימים צריכים לפעמים שילוב של עם ובלי בשביל להגיע לתוצאות. אני חושבת שרוכב ששקט ביד אז זה לא כזה משנה אם יש או אין. אצל סוסי בי"ס זה דווקא יכול להיות נחמד אם אפשר לחסוך מהם את כל השטויות שרוכבים מתחילים עושים עם הידיים.

למעלה