מה דעתכם על הפכים?

מה דעתכם על הפכים?

נושא : מה דעתכם לגבי הפכים?
תאריך : 20/07/12 00:41
מחבר/ת : מאוכזבת
שלום,

נשואה 4 שנים, מכירים חמש וחצי שנים וכרגע הורים לשני ילדים, אמצע (וסוף) שנות העשרים.

אני בחורה שלא משנה עם כחברה/כאישה נשואה תמיד מעודדת וכן מבינה רצון של מישהו אחר.
יש לי בעיה שמאז שהכרתי אותו אני מנסה להתמודד איתה אך לא מצליחה איך לבלוע את הצרה הזו שאני מגדירה כהפכים.

בן זוגי יכול לצאת לאן שרוצה, לאיפה שרוצה - ואני נותנת ברכת דרך ולא מטרידה בכלל בטלפון (רק אם אני מרגישה צורך לשאול משהו דחוף, או אם חשתי דאגות...בקיצור, כמו יחס של אמא לבן/לבת שלה), שיחזור מתי שרוצה ואיך שירצה, וזה מכיוון ואני יודעת שהבן אדם יש לו את החופש שלו לעשות מה שהוא רוצה ולי אין זכות גם כאישה נשואה - למנוע ממנו, לא מאמינה בזה...

אבל....כואב לי משהו, שורף אותי משהו מבפנים, משהו שאומר שאני פראיירית שבגלל מי שאני הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה, לצאת מהבית בשליו, בלי לחץ ובלי עצבים/צער...

למה אני מתכוונת?

פשוט הוא ההיפך ממני (לא שאני צריכה אישור, פשוט ההרגשה הזו של פראיירית שורף אותי מבפנים),
לא יכולה ללכת לא משנה לאן/עם מי תמיד טלפון, לא יכולה להגיד ״אני יוצאת ככה וככה״ ופשוט ללכת בלי מטח של שאלות (ממני יש ברכת דרך: ״טוב, סע לאט, ביי״).

אני לא צריכה אישור ממנו, שלא תבינו לא נכון, ואני יכולה להתעלם ולעשות מה שמתחשק לי אם אני רוצה, אבל מה שמציק לי זה למה הוא יכול לצאת ולחזור בסבבה - ואני יוצאת פה הכי מסכנה עם עצבים שיכולים לגרום לי איבוד שליטה אם לו רק אתייחס ואגרר לעצבים (כמו לעזוב, בחברות שהיה מתנהג ככה הייתי קמה והולכת, עכשיו קצת מסובך, אבל אין רגע שאני לא חושבת על זה, שונאת אי הדדיות, רואה את זה בגידה וכן הנאה על חשבון הצד הנוח).

הייתכן שהפכים - משלימים זה את זו? אני חושבת שלא;(

תודה מראש למגיבים

גארוטה

New member
את לא פריירית

אתם שני אנשים שונים שמגיבים אחרת בסיטואציה מסויימת כדוגמת זו שנתת כאן.

כשהוא יוצא, את שולחת אותו ב "סע לאט ותהנה", כשאת יוצאת הוא רוצה לדעת לאן ועם מי, זה הכל!
הוא לא מונע ממך לצאת וכמו שאת אומרת, בסופו של דבר את בוחרת לעשות מה שבא לך, אז איפה
בכ"ז הבעיה? בהסתכלות שלך. את רוצה שהוא יהיה דומה לך ויתנהג כמוך והוא זה הוא, ככה הוא מתנהג.
העובדה שהוא לא מתנהג כמוך, או כמו שאת קוראת לזה "הפכים" לא הופכת אותו לרע או נצלן ולא הופכת אותך
לפריירית. אני מאמינה שהיית יכולה לתת עוד כמה דוגמאות מהחיים שלכם שמדגישות את העובדה שאתם "הפכים",
אנשים שונים שלא חושבים ו/או מתנהגים אותו הדבר. ברגע שתביני שזה בסדר ושלא כולם חייבים להגיב/להתנהג
כמוך, הכל יהיה בסדר.

איפה עומד גבול ההפכים?

השלוה והשקט לעשות מה שהוא רוצה - שייך רק לאחד.
אני אצע/יצאתי עם ילדים-תמיד טלפון. לא יכול לתת ספייס, חופשיות, תמיד טלפון.

פעם בחברות אחרי העבודה הלכתי לחברה - והוא עומד עם השעון וכשראה שאיחרתי - ישר טלפון. התעצבנתי חזרתי.
בגלל שאני רוצה להימנע מגל הטלפונים והשאלות המיותרות - אני נמנעת מלעשות משהו, כמו לבקר.
אני לא יכולה לצאת מבלי דין וחשבון עד שאני מתרחקת...זה פשוט לא פייר, שהוא יכול לצאת כמו ברווקות ולחזור מתי שרק ירצה ולא יקבל אף שיחה ממני, ואילו אם היה הפוך - היה עושה לי גל של טלפונים, אז כך שלא רק אני לא נהנת בחברה אלא יוצאת עם עצבים.

איפה עומד הגבול באמת? האם הכל מותר בשם ההפכים?

avigimel

New member
ממה את מייצרת דראמות???

הוא מתקשר כי הוא סקרן, דואג, רוצה להיות שותף, מתגעגע אלייך, רוצה לדעת מתי תחזרי כדי לתאם תוכניות.
מה הסיפור? הוא לא אוסר עלייך ללכת, לא מנדנד שתחזרי, הוא מתקשר ומביע בך עניין.
עד כדי כך שיחות הטלפון האלו מגבילות אותך? למה?
או שתפנימי שמה שהוא עושה זה בסדר גמור ומקובל, או שתתחילי להתקשר אליו כשהוא יוצא ולפחות לא תרגישי פריירית.

אבל זו לא אני וזה סתם יראה מין אילוץ

לא אוהבת להרגיש ככה! מה שחשבתי לעצמי זה פשוט לסרס אותו כמו שהוא מסרס אותי...אם אני יודעת שאם כצא אחזור עם עצבים בגלל השאלות והטלפונים שלו, אז חשבתי להגיד לו בעקבות זה שלא יצא עד שיבין את המסר...אבל שוב, זו לא אני.
זה כל כך מתסכל! דיבורים לא עזרו, אז אמרתי לעצמי שאולי זה יעזור - אבל הבעיה היא שאני לא יכולה לעשות דבר שנוגד את מי שאני;(

אולי הוא בכלל לא רוצה לצאת לצאת כמו רווק?

אולי אתם הפכים לכיוון השני:
אולי הוא חושב שצריך כן להתעניין, לשמור על קשר וכו' כשיוצאים בנפרד ואת זו שצריכה ספייס, ונותנת לו ספייס שהוא למעשה לא רוצה ואת רוצה אותו לעצמך?

גארוטה

New member
זה לא כזה

גדול כמו שאת מנסה לעשות מזה "איפה עומד גבול ההפכים? האם הכל מותר בשם ההפכים ?"
גם לך יש את השלווה והשקט לעשות מה שאת רוצה ומתי שאת רוצה. העובדה שהוא
מתעניין/סקרן/דואג לא מונעת ממך שלווה וספייס, אולי קצת הטלפון מפריע, אבל זהו.
אז כן, אני גם חושבת שאת עושה דרמות איפה שאין ואם זה כל כך מפריע, תנסי פעם פעמיים
להתקשר אליו כשהוא יוצא. או שהוא ירגיש איך שאת מרגישה ויפסיק, או שתגלי שהוא דווקא די
נהנה מההתעניינות שלך בו ושבעצם זו הדרך שלו לומר לך את זה.

יש בזה משהו

שאחתי אותו איך היה מרגיש לו הייתי מתנהגת כמוהו אז הוא ענה לי בלי שום מחשבה: ״הלוואי, לפחות היית מבין שאת אוהבת אותי״... אני מבחינתי רואה את זה הצקה, הטרדה ולא אהבה, לכן אני לא מבינה אותו והוא לא אותי.

אני טיפוס שאם יתאפשר לי לצאת עם חברות - בלעדיו אני אצא בסבבה כי סה שינוי אווירה, והוא לעומצי ההיפך ממני- אומר לי שזה לא הנאה בשבילו לצאת עם חברים בלי אישתו, אומר לי שאני רואה את הכל באישתי....פשוט מתגרה בי אין סוף, לא מפסיק לצחוק...הוא יודע שאני שונה והוא ממשיך להגיד.

עוד דוגמא שקוראת לעיתים... בעבודה יש להם דבר שנקרא - גיבוש, עכשיו פעם שיש את זה הוא רוצה להתחמק, אבל הבעיה שלו זה שזה חובה להתייצב, אז אין לו ברירה והוא הולך אבל מצליח גם לברוח אחרי כמה זמן...שאלתי אותו למה הוא הוא לא נהנה כמו החברה שלו ושוב אותה תשובה: ״לא מרגיש שלם בלי אישתי, לא הנאה בשבילי לבלות לבד ועוד שאני יודע שאת בבית עם הילדים״... אמרתי לו שירד מזה ושילך לדברים כאלה - אבל כל פעם הולך בבאסה.

זה לא כפייה? כאילו שהוא מצפה לכפות עליי את מה שהוא - שאהיה קנאית ועוד שאני בכלל לא רואה בעין טובה את כל העיניין הזה של קינאה, לא חברים אני והתכונה הזו, ועוד שאצלו נמצאת בשפע.
זה פשןט חונק! כל חצי שעה טלפון ״מה איתך? מה את עושה״? כל זה חסר טעם כי הוא יודע איפה אני, אבל הוא בשלו, קרציה!

גארוטה

New member
עכשיו הכל ברור

את באה לפה עם סיפור על הפכים וכל הבולשיט שמסביב על כמה את משחררת את בעלך
ונותנת לו ספייס, כשבעצם הבעיה היא שאת בכלל לא סופרת אותו. הוא זקוק לחברתך, מחפש
קצת יחס ואת מבחינתך היית מעדיפה שיבגוד בך העיקר שיעזוב אותך לנפשך וירד ממך הקרציה.

תיארתי לעצמי שהניק שבחרת לעצמך הוא לא סתם כי לא היה משהו אחר. לא יודעת אם במודע
או לא, לא יודעת אם את מאמינה לעצמך שאת מתעקשת להתעסק יותר בכמה אתם שונים והפכים,
כשבעצם ממה שנקרא פה את לגמרי לא סובלת אותו ואת נוכחותו. עצוב.

בדיוק! וזה גורם לי עצבים וריחוק

איך שאני יוצאת מהבית/שהוא חזר מהעבודה ואני בחוץ טלפון כל חצי שעה.
אני סך הכל באתי ואמרתי לו אין סוף שישחרר כי זה חונק וגורם לי ריחוק - אבל זה אופי קר שלא נעלם.
אני כבר לא יודעת מה לעשות.

בגללו הייתי קרובה להרוס פלאפונים

או לצאת בלי מכשירים...בגלל התנהגות שלו עוברות לי הרבה דברים בראש...הוא פשוט מזיק לי.

הקידמה הזאת הורסת את הפרטיות

לחשוב שפעם אנשים הסתובבו בלי סמרטפונים

איפה הימים ההם...

בהם היינו יוצאים למרעה עם הצאן,
חוזרים בסוף היום או אחרי כמה ימים ואף אחד לא הציק בשאלות את מי פגשת ליד הבאר ומה עשית ?

חחח כמה שהאופנה הרסה

שמעתי שיש כאלה שמתנזרים מדברים כאלה...אבל הנה, גם לבדואי הדרום לא נראה שיש.

אי אפשר לעצור את הקידמה...

ולעניין הבעיה שלך עם בן זוגך את לפחות יכולה להתנחם בעובדה שאת חשובה לבעלך ולכן הוא מתעניין בך כל כך.

הצד השני של הגרף זה שהוא היה אדיש אליך
אולי בהתחלה היית נהנית מהחופש שאותה אדישות היתה מקנה לך אבל לאורך זמן אני מעריך שזה היה מפריע לך

אתה בתור גבר חושב שזה דאגה?

באמת מוזר לי. דווקא שלי...היחס שלי זה מראה אהבה והתחשבות

למעלה