מה דעתכם על העץ הזה?

prelly

New member
מה זה פוקוס?

אולי בעיברית אני אבין? מה אתה טמבל?!? בכל התמונות השתמשתי בזה וזה הסיבה שלא רואים - יצאת טמבל! ואיתן אני לא צלם ולא אהיה (כנראה..) ולדעתך זה חומר גלם גרוע?

איתן em

New member
חומר גלם,בוקר טוב

ישנם מאמריםבארכיון הפורום ,למיטב זכרוני במדור מאמרים נבחרים,על הכללים לבחירת חומר גלם טוב ומתאים לבונסאי.אולי יותר מאוחר אני אשחזר חלק מהדברים הבסיסיים. בקשר לצילום,אתה לא חייב להיות צלם,פשוט תחשוב על זןית הצילום,תניח את הצמח על מתקן כל שהוא,שולחן וכו' ותשתדל לצלם אותו בגובה העיניים, לא מלמטה למעלה ולא מלמעלה למטה,אחרת זה לא מתקבל טוב. רצוי גם רקע כל שהוא מאחורי הצמח,שלא תהיה ערבוביה של עצמים ברקע על מנת שיבלוט ויתן מיקוד של תשומת הלב. אין גם צורך בהרבה צילומים באם אתה מצלם את הצמח בצורה נכונה,שמאפשרת מבט כללי וטוב . ולבסוף ,בעני חומר הגלם לא טוב כפי שנראה כרגע,אולי יש לו גזע(שוב קשה להתרשם מהצילומים) אבל לא נראה שישנה הסתעפות ענפים מדורגת בצורה היקפית. לדעתי יש צורך לקצר מספר ענפים,ואולי אז הוא יצמיח ענפים חדשים בצורה היקפית,דבר שיקח כמובן זמן, אבל בבונסאי יש צורך בסבלנות, שיהיה בהצלחה-איתן

איתן em

New member
בחירת חומר גלם לבונסאי

מיועד בעיקר למתחילים שבינינו... תיאורתית כמעט כל עץ או שיח מתאימים לבונסאי.על-מנת שלצמחים יהיה פוטנציאל להוות בונסאי טוב,ישנה חשיבות רבה בבחירת החומר המתאים. ראשית רצוי לבחור בצמחים בעלי עלים קטנים,כיוון שמדובר בעצים ממוזערים. השיטה הקלה והטובה ביותר- היא לבחור בצמח בעל גזע מענין בעל העובי הגדול ביותר שאפשר למצוא ,שיהיה עבה בבסיסו וילך ויתחדד לכוון קצהו העליון. שנית חשוב מאוד שיהיו ענפים המסתעפים נמוך מן הגזע,דבר שיאפשר להתאים ולהקטין את גובה הצמח למידות המתאימות לקוטר הגזע, ובדרך כלל מקובל היחס של 6:1 בין עובי הגזע לגובה העץ. גזע חסון בעל שרשים מסועפים וגלויים,מהווה גם הוא יתרון לצמח המתוכנן. דבר נוסף וחשוב הוא בחירת מינים של צמחים בעלי שפע של ענפים המסתעפים מסביב לגזע בצורה היקיפית ומדורגת,וצמחים המפתחים ענפים צעירים וחדשים בגזעים מבוגרים,כגון:עצי זית,ערערים ועוד... כמובן שהצמחים בהם אנו בוחרים חייבים להתאים לתנאי סביבת הגידול. ולבסוף, אסור להתפשר בבחירת חומר גלם שאיננו מתאים,ולקחת מכל הבא ליד,שכן חומר גלם לא מתאים,לא יניב תוצאות,יהווה בזבוז זמן ואכזבה למגדל. בהצלחה- איתן

prelly

New member
כל מה שאמרת יש לעץ שלי

הוא מבוגר (בעל גזע גדול) שורשים בחוץ, יש התחדדות יש תנועה המון ענפים עלים קטנים וזה זן טוב (עץ זית...) וסליה סן תאי

סן תאי

New member
זהירות בבחירת המילים!

prelly, בפורום זה לא משתמשים במילים כגון 'טמבל'! בפעם הבאה ההודעה תימחק לאלתר.

Ranxxx

New member
למה אתה כועס?!

אולי השתמשת עם זה אבל לא השתמשת טוב

prelly

New member
סליחה שכעסתי

פשוט הסברת את זה כאילו אני ילד מטומטם :S השתמשתי בפוקוס וזה מה שגרם לאיכות התמונה הגרוע, כי עשיתי פוקוס יותר מדי כנראה... מה אני יעשה כמו שאמרתי למעלה אני לא צלם וכנראה שגם לא אהיה.... בכל אופן אני רוצה לשמוע עוד דעות ולמה לדעתך איתן העץ שלי חומר גלם לא טוב?

איתן em

New member
שלום prelly

מהצילומים שלך נראה גזע דק וגבוה עם ענף אי פה ואי שם,אבל אם אתה מחליט (כפי שהתבטאת)שהעץ שלך תואם את הדברים שכתבתי על בחירת חומר גלם מתאים וטוב, למה אתה שואל? תנסה להעלות צילום אחד מוצלח של העץ שיתן מבט כללי בגובה העינים,(לא שפע של צילומי חלקים מהעץ)אלא צילום אחד מוצלח,שנותן מבט כללי של העץ כולו,תעשה מאמץ להוציא צילום טוב. ורק אז נמשיך לדבר הלאה, בהצלחה איתן.

galiamos

New member
חומר גלם

זה שיש לו עיקול בגזע בחלק התחתון לא עושה אותו חומר גלם טוב ,יש עוד אלמנטים שצריכים לקחת בחשבון.א. גודל העלים-במיקרה הזה עלים גדולים מידי לטעמי ב. עובי גזע ביחס לגודל העץ\עלים. יכול להיות שבעוד מספר שנים העץ הזה יהיה חומר גלם טוב. משה מישל אמרגי

למעלה