מה דעתכם על המשפט?

נרגעתי, אפוא.

נרגעתי? איפה?

יאקים

New member
אני קורא את דברייך, טריליאן, ואני

תוהה: מי לימד אותך עריכה טובה מהי? ומי אמר לך שמשפט כמו חצה את הנהר דרומה נשמע מוזר? והקביעה הגורפת שלך, שטרחת לעבוד עליה בשלוש אחר חצות, "לבחור בניסוח שלא יישמע מוזר לאף אחד, אלא ייקרא באופן כ"כ חלק שהקורא לא יתעכב עליו בכלל ל ח ש ו ב עליו" - ממש מתמיהה. מעניין מה היה אומר זה שלמדת אצלו עריכה על המשפט המפותל והלא הגיוני הזה. כולה חצה את הנהר דרומה, וראי אילו תלי-תלים בנית על המשפט, שמחייב את הקורא ל ה ת ע מ ק בו.

trilliane

Well-known member
מנהל
מי לימד אותי עריכה טובה מהי? מרצותיי לעריכה

עורכות לשון טובות שאני מעריכה מאוד. מי אמר לך שמשפט כמו חצה את הנהר דרומה נשמע מוזר? אף אחד לא צריך לומר לי, אני מרגישה את זה בעצמי, וכפי שאתה יכול להיווכח בשרשור הזה, אני לא לבד. המשפט שציטטת יצא מבולגן משום מה (שיניתי בו את הניסוח, כנראה לא נמחקו לי כל המילים) היה צריך להיות "שהקורא לא יתעכב לחשוב עליו בכלל", כמובן. מעולם לא טענתי שאני מגיהה את הודעותיי בפורום, ומכיוון שגם אתה לא טורח לעשות כן, איני חשה צורך להצטדק בפניך.

יאקים

New member
מפליא מאוד שאת נמצאת בחברה טובה, שסבורה

שהמשפט תמוה ומוזר, אינו קריא, והקורא חייב ל ה ת ע כ ב עליו! מעניין כמה זמן השתהית עד שירדת לעומקו של הרעיון המובע בביטוי "חצה דרומה". ומעניין אותי עוד יותר לשמוע תשובה על הסוגיה הזאת ממרצותייך בעריכת לשון - האם גם לדעתן המשפט אינו קריא, מוזר וגורם לקורא להתעכב... האם מותר לך לגלות מי היו מרצותייך? אשמח להתעניין אצלן בעצמי, אם לא כל כך נוח לך לעשות זאת.

יאקים

New member
מזל שישנו אחד, חוכך בדעתו,

שמוסיף לוויכוח הכבד והארוך הזה מילתא דבדיחותא... אתה מזכיר לי את חוכא האטלולי, שעל היעדרו מן הפורום אני מצר.

אומנם כן. בגין, שם,שם.

ואיכא דאמרי (רבין) אAמנם כן. אלא שבגין מלעיל את מיליו ורבין מלרען. והאקדמיה מוותרת בכלל על הוי"ו.

יאקים

New member
חן-חן לך על משובות הנעורים שלך ועל

משוגותיך. ובאיזה עניין הגבת לגבי הוויתור של האקדמיה? אם לגבי אמנם, הרי ידוע לי מקדמת דנא שאמנם נכתבת ללא וי"ו, אלא שכאשר היא מופיעה בתוספת ה"א השאללה לפניה זנ נכתב האומנם (ובניקוד, כך נדמה לי הקמץ הקטן מומר בקובוץ) - הַאֻמְנָם? ואם מישהו שינה את הידוע לי ולא דאג לעדכנני, הרי דינו סירוס כימי או כירורגי.... וזה מזכיר לי את האמירה הידועה בעקבות ווטרגייט ("לא ידעתי שבני הזונות שינו את הכללים" (או שמאאת כללי המשחק). שבת שלום לך.

trilliane

Well-known member
מנהל
היכן כתבתי שהמשפט תמוה / לא קריא? ../images/Emo12.gif

כתבתי שהניסוח מציק לי ושאני לא שלמה איתו; כתבתי שהוא מעורר אי נוחות בקוראים וש"עדיף לבחור בניסוח שלא יישמע מוזר לאף אחד אלא ייקרא באופן כ"כ חלק שהקורא בכלל לא יתעכב לחשוב עליו" (היי, עכשיו אני מגלה שדווקא כתבתי בסדר ושהציטוט שהבאת קודם בשמי – "שהקורא לא יתעכב עליו בכלל ל ח ש ו ב עליו" – שגוי ועושה לי עוול!
). אני לא יודעת מה יחשבו מרצותיי על המשפט הנ"ל ואין לי כוונה להטריח אותן בנושא; אני לא צריכה להתייעץ איתן על כל דבר ועניין, יש לי דעה משלי ונכתבו כאן גם דעות נוספות (וזכותך לא להסכים איתן, כמובן). כל שטענתי הוא שאם ניסוח מסוים מעורר בי אי נוחות מכל סיבה שהיא, ולו הקטנה ביותר, אעדיף לבחור בניסוח אחר. על אחת כמה וכמה אם גם אחרים מוצאים משהו לא ממש "חלק" בניסוח הזה – נראה שיש דברים בגו. זה לא אומר שהניסוח לא קריא או לא מובן; זה רק אומר שאני אעדיף ניסוח אחר, שאינו שנוי במחלוקת, כדי שהטקסט יהיה כמה שיותר זורם וברור לקורא. זה חלק מהשיקולים שאני מפעילה כעורכת, כן. זכותך לא להסכים, אבל אני חושבת שזו גישה נכונה ולכן אני נוקטת אותה.

sailor

New member
יש כאן בעיה גאוגרפית

אפשר לחצות את הדנובה מצפון לשלש רוחות השמים האחרות.

kidron1

New member
עוד התלבטות...

חברים, עוד סרבול: "זולת מחקר אחד-על מערכת סיני-לא כתב כל מחקר או עבודה על נושאים הקשורים בערבים ובמזרח התיכון". תודות על עזרתכם. אביבית

trilliane

Well-known member
מנהל
זה דווקא לא משפט מסורבל, הוא מובן ולא ארוך

הדבר היחיד שלא הבנתי בו זה את תפקיד המקפים – למה הם שם ולמה ככה (הם מחברים בין מילים לא נכונות...). משפטים על דרך השלילה נוטים להיות קצת פחות ברורים ממשפטים על דרך החיוב (מצד שני, נותנים דגשים אחרים). משפט פשוט וקצר יותר יכול להיות "הוא פרסם מחקר אחד בלבד על... ולא חזר לכתוב עוד על הנושא". זה פשוט יותר, אבל כאמור, הדגש יכול להיות קצת שונה ואני לא יודעת במה רוצים להתמקד. והערה בנושא השרשור: תודה לך ששרשרת שאלות נוספות להודעה שכבר פתחת, אבל במקרה כזה, מכיוון שעברו יותר מ-72 שעות מפתיחתה והשרשור כבר לא קופץ, את יכולה לפתוח הודעה חדשה. זה עדיף בכל מקרה, גם מכיוון שהשאלה הקודמת הניבה דיון ארוך יחסית ובמקרה כזה אין טעם להעמיס שאלות נוספות על השרשור.

kidron1

New member
שלוש אופציות....

גוטע שבעס, עוד התלבטות צצה במוחי: הוא נשא שם זה/הוא כונה כך/הוא נקרא כך ,עד גיוסו לצבא הבריטי ב-30.12.1942. ואז נודע בשמו האמתי - דב ויינריב. כמובן שההתלבטויות מופרדות בקו מלוכסן. תודה ותנוחו... אביבית

trilliane

Well-known member
מנהל
קשה לענות בלי הקשר, כי המשמעויות קצת שונות

ב"כונה כך" הייתי משתמשת אם מדובר בכינוי שהוצמד לו. אם מדובר בשם בדוי הייתי מעדיפה ניסוח אחר. כמו כן גם "כונה" וגם "נקרא" הם סבילים; זה אומר שכינו אותו או קראו לו בשם מסוים, ונשאלת השאלה האם זו הייתה בחירה שלו או משהו מבחוץ? אם הוא השתמש בשם בדוי, זה מה שהייתי כותבת... שהוא השתמש בשם זה. אם את מעדיפה ניסוחים סבילים, אפשר "נודע בשם זה" (או "התפרסם בשם זה").

למעלה