ועוד דבר לגבי דתיים, זה נכון שיש מצוות
אבל מישהו צריך לקיים אותם. כדי לקיים מצוות צריך הרבה כוח רצון ואמונה - שני דברים שצריך להשיג במשך שנים רבות, אני שומר כשרות מאז שנולדתי, וכל יום זה מאבק חדש. כל יום, כל ארוחה.
אבל קל לך לחשוב שכל הדתיים הם חסרי מחשבה וכמו רובוטים, כי זה משאיר אותך שם למעלה, האדם החושב ממש, ואותם אי שם למטה.
עשיתי הכי טוב לבני בעולם כי הכנסתי אותו בבריתו של אברהם אבינו דבר שישפיע עליו רוחנית במדדים שלא תוכל לחקור לעולם, אני מדברת על ערכים של אלפי שנים שנספגו בי וכנראה שלא בך אז אתה מזלזל ומה שלי טוב לך לא נראה כל כך טוב - תהיה קצת פלורליסט, מה שאתה תופס כטוב זה לא הטוב המוחלט, ואני גם מזלזלת ביכולת שלך להעריך מה טוב או לא, כי עובדה שאתה בעצמך מזלזל בזה וכן עשית ברית.
הטקס התקיים ברצוני השלם, שנים קיוויתי שיגיע יום ואזכה למעמד הזה, שמחתי ביום הזה! מסרתי את בני למי שאנחנו בחרנו וביום שאנחנו בחרנו - בחרנו לעשות דברים כמו שצריך ולא עקום, ולקיים את המצווה כמו שצריך ובזמנה (כן, אני קיימתי מצווה גם אם בעלי מחויב בה אבל צריך להבין במה שמדברים ואני לא הולכת ללמד אותך יהדות והלכות), ויש עוד הרבה לכתוב והייתי כותבת אם הייתי מאמינה שיש מי ששומע - בטח לא אתה,
שכותב מהרהורי לבך