מה דעתכם בנות

גם לבנות שלי אין חורים

הן תגדלנה ותחלטנה בעצמן אם הן רוצות ומתי.
אני עשיתי רק בגיל 19.
לגבי חיסונים, כאחות וכאם אני נדהמת מזה וממש כועסת.

לא רצית לפני כן

או שלא הסכימו לך?
אני עשיתי בגיל 8. אמא שלי דברה על זה עם חברה ואני נתקעתי על זה ומאוד רציתי.

אבא שלי לא אוהב

אז לא היתה לי סיבה מספיק דחופה לעשות משהו שאבא לא אוהב.
(לא חשוב שאחרי שעשיתי הוא אמר שזה דווקא יפה)
אחותי בת השש עשרה עשתה לפני בערך שנה.

HouseAtreides

New member
אז בעקרון לא היתה צריכה להיות בעיה

גם להרוג אותה כשנמאס ממנה, לא ככה?
או אפילו למלא אותה בכדורי שינה בכל פעם שרוצים שהיא תישן.

בכל אופן, אם אכן הכל על דעתך, זו צביעות מדרגה ראשונה לומר אח"כ לילד "עשינו הכל בשבילך ולמענך ולטובתך". לא בשבילו ולטובתו עשיתם, אלא בשבילכם, על דעתכם ולטובתכם.

את עוזרת לי לטעון נגד עצמך

כי את מה שכתבתי, כתבתי בתגובה אלייך כשטענת שצריך להתחשב בדעתו של התינוק הקטן.
מה שכתבתי בא להבהיר עד כמה ההורה הוא הסמכות שמחליטה מה נכון עבור תינוק בגיל כזה.
כשמדובר בתינוק שלי אני מחליטה לחסן, להשתמש ברפואה קונבנציונלית כשצריך, וכשיהיה לי בן אז גם למול אותו.

HouseAtreides

New member
מילה היא פעולה הרבה יותר קיצונית וקשה

מלחסן, להשתמש ברפואה וכו'. היא עוברת את הגבול מבחינת הפרת זכויות האדם, והשאר בדרך כלל לא.

ממש לא נכון

זכות האדם על גופו כוללת גם החדרת מחט עם או בלי חיסון.
הסיבה שזה אפשרי וחוקי ואף מומלץ היא כי התינוק הוא ברשותם ובאחריותם של הוריו.
לא אתה מחליט איפה עובר הגבול אפילו שאתה מאוד רוצה להיות מחוקק במדינה הזו.

הדוגמא הכי טובה

שנתתי והתעלמו ממנה, זה ניתוחים פלסטיים. הורים לא מעטים בוחרים לנתח למשל אוזניים של ילד כדי שיהיו צמודות לראש ולא "נפנף" בגיל מאוד מאוד מאוד צעיר. זו החלטה של ההורים על גוף התינוק מתוך אמונה שזה לטובתו (למנוע ממנו לעג וחרמות מאיבר שזועק לכל הילדים מול העיניים).
או דוגמא נוספת תינוח לתיקון פזילה.

נכון שזה הליך לא נעים בכלל על גוף של אדם שלא יכל לקבל החלטה על גופו, אבל אף אחד עדין לא יצא בהצהרות שהורים שמנתחים נגד פזילה צריכים לצאת מחוץ לחוק.

HouseAtreides

New member
קיומו של עוול אחד אינו מצדיק עוול אחר

אלא להיפך - מלמד שיש עוד הרבה מאד עבודה בעולם הזה.
הטקטיקה של איון מאבק באמצעות אוניברסליזציה שלו (כלומר חיפוש עוולות נוספים, קטנים, במיקרוסקופ בכדי לטשטש ובכך בעצם להצדיק עוול מאד מסויים שכרגע דנים בו ורק בו), היא היא הצביעות בהתגלמותה. צביעות של א/נשים שלא מוכנים להודות שהמעשה שהם עושים הוא עוול, אבל אין להם בעיה להודות בכך שעוולות קטנים יותר הם כן עוולות.

ודעתי: מעולם לא פגשתי ילד שעבר ניתוח אוזניים בגיל אפס. מעולם לא פגשתי הורים שאמרו שעשו זאת, ולא נראה לי שרוב ההורים בישראל היו מצדיקים מהלך כזה אלא דווקא מסתייגים ממנו. כך שאני לא חושב שמדובר בתופעה נרחבת. ודאי שאני חושב שעדיף שהחברה תלמד להיות הרבה יותר סובלנית כלפי א/נשים בעלי מום קל שכזה, מאשר לתכנן איך לשפץ את גופם של א/נשים כדי לעודד את החברה להיות עוד יותר תחרותית ולא סובלנית.
בכל אופן - אחרי ברית המילה נוציא מהחוק גם את ניתוחי האוזניים לפעוטות...

העובדה שניסית לתת מידע שגוי לגבי מילת נשים

ולהציא את העוקץ הנורא שבא ולנסות לשקר ולהגיד שלא מדובר בכריתת דגדגן למרות שידוע שזו המהות הבלדעית שלה
ולעומת זאת אתה עוסק בהפצת סיפורי אימים ופלצות על הברית בזכרים, על האימה וההרס הנורא מראה שאתה בסך הכל במסע צלב דתי ולא יותר,מסע מפגר,מטופש והסטרי
כי סך הכל,אם היית רק נגד ברית היית מסתפק בלא למול את ילדיך,מה איכפת לך מילדיהם של אחרים?
אתה פשוט במסע צלב שבסיסו הוא שינאת העם היהודי והרצון לשנות אותו,לא יותר לא פחות
כי כמו שלי לא איכפת מההחלטות שאתה עושה עבור ילדיך מאוד מוזרה הסטיה שלך ךהתעניין במה יש לילד שלי בין הרגליים
אז כמו שאמרתי,חזור לותיקן או לאיך שלא תקראו לפורום האימה שלכם ועזוב אותנו במנוחה

ברית המילה תמשיך להתקיים אצל כל הורה שירצה ואתה תמשיך לצווח,לצעוק לשנוא ולקלל ואנחנו נחייך ונצחק עליך
וכשיהיה לך בן,אתה מול אתמול אותו רק לא תספר על זה,זה הכל

HouseAtreides

New member
העובדה שאת, כמו רוב הישראלים, בורה לחלוטין

הן בנושא מילה של בנים והן בנושא מילה של בנות, וניזונה אך ורק ממיתוסים שגויים ומאד מאד פוליטיים לגבי שתי הפרוצדורות - ניכרת היטב כתוצאה מהתכנים שאת כותבת כאן.
אף אמא ששולחת את בתה למילה לא חושבת שהיא מטילה בה מום.
רוב המילות שמתבצעות בבנות לא כוללות כריתה, לא חלקית ולא מלאה, של הדגדגן. חלק מהמילות כוללות כריתה של כיפת הדגדגן - אבל אפילו אז, הנזק רחוק בדרך כלל מאד מלהיות מניעה של כל הנאה מינית. מה שקורה בפועל זה שהצלקת הופכת לרגישה ומאפשרת סיפוק מיני - בדיוק כמו שקורה לבנים הנימולים.
התירוץ הפופולרי כיום למילת בנות הוא שזה נקי יותר. הטקס נקרא "טקס טיהור" ועושים אותו "כי זו המסורת" ולא כי "בואו נפגום לה בהנאה המינית כדי שלא תנאף". אם כי הנימוק הזה קיים ברשימה שלהם, בדיוק כמו שהוא קיים גם אצלנו - ראי הרמב"ם, מורה נבוכים חלק שלישי פרק מ"ט.

אז במקום להשתמש בשפת רחוב (להבדיל מביטויי כעס לגיטימיים) - רוצי להשלים את פערי הידע, ותחזרי לכאן להתנצל.

בנוגע ל"מה איכפת לך" - כמי שלא עברה מילה משום סוג, וכמי שמייצגת כאן אוכלוסיה שמאד מאד איכפת לה שכל זכר בישראל יהיה בעל קצה זין קצוץ -טלי קורה לפני שאת מאשימה אותי באובר-התעסקות באיברי מין זכריים לא-לי.
אילו תינוקות היו מסוגלים להקים קואליציית התנגדות לברית מילה בכוחות עצמם - לא הייתי צריך להגן עליהם. אה, וממילא המנהג הברברי הזה לא היה יכול להימשך עד היום..

בוא נראה

מילת נשים הנה מנהג חברתי בתרבויות מסוימות של כריתת חלק מאיבר המין הנשי[2]. מילת נשים כרוכה בהסרת הדגדגן, ולעתים כוללת גם את הסרת השפתיים הפנימיות במלואן. מקור המנהג אינו ידוע, אך כבר בימי הרודוטוס, שחי במאה החמישית לפני הספירה, היה הדבר נפוץ בקרב הפיניקים, הכושים ובמצריים.

http://freeacademic.com/product.php?id_product=1051

מילה בלי לומר מילה-וינט

מתברר כי שבועות אלה ממש, שבהם נהנים הילדים ובני הנוער מחופשת הקיץ של בתי הספר, הם גם עונת השיא של ניתוחי המילה לנשים בקרב קהילות המיעוטים בממלכה המאוחדת. לפי הערכת העיתון, בין 500 ל-2,000 ילדות ונערות המתגוררות כיום בבריטניה יעברו את ניתוח המילה, ויש הסבורים כי המספר האמיתי גבוה אף יותר. חלקן יטוסו יחד עם משפחתן לטקס מילה אצל הקרובים באפריקה או במזרח התיכון, אחרות יעברו אותו בביתן. בהליך הזה נכרת חלק מאיבר המין, כדי למנוע מהנשים הנאה במהלך קיום יחסי מין.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3927137,00.html

הארץ:המאבק נגד מילת הנשים בסנגל

http://www.haaretz.co.il/news/world/1.1562772

כשאיסאטו קאנדה היתה ילדה, יישמה משפחתה את המנהג המסורתי של מילת נשים, הנתפש כהכרחי כדי שבבוא היום תיחשב ראויה לנישואים. הדגדגן שלה נחתך, וזאת בלא שקיבלה משככי כאבים כלשהם

אבל אתה הרי במסע צלב והכל כשר גם לא להגיד אמת

HouseAtreides

New member
כל מה שהראית כאן (ומעולם לא טענתי משהו אחר)

זה שהשיח בישראל ובארה"ב בנוגע למילת נשים מתנהל תוך נתק מוחלט מהאוכלוסיות שבאמת עושות את זה. לוקחים סיפורים אמיתיים, מלבישים עליהם מיתוסים עתיקים ושחוקים ביותר, ויאללה, יש כותרות דמוניות וספיקת כפיים לאומית. אנחנו לא פרימיטיבים כמוהם, הללויה.

הנה הנימוקים האמיתיים של אימאם וגניקולוגית מוסלמים שמצדיקים מילת נשים (המקורות מופיעים שם):
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2375582

ההגנה שלך על ברית המילה הנשית

והנסיון שלך להסתיר את האמת בנוגע אליה גורמת לי להבין שאין שום שיג ושיח איתך

לילה טוב

ואגב,חוץ מהעובדה שאתה מסלף את האמת

לגבי הברית הנשית אתה גם מסלף את מה שכתבתי לך

לי אין שום עניין במה עושים אחרים
כשילדך יוולד אתה יכול למול אותו או לא למול אותו, זה ממש לא מעניין לי את קצה הזרת

כל הפוסט שלך מעודד מילת נשים

מקסימום אתה טוען שצריך לאסור אותה כי זה כואב אבל חוץ מזה אין סיבה. הרי זה ממש נפלא, זה אפילו לא מקיים את הסיבה למנהג - זה לא ממונע מההנאה.
אף אמא לא שולחת את בתה למילה וחושבת שהיא מטילה במום? אם הצלחת להוציא את המשפט הזה מהפה שלך (מהאצבעות) ולהרגיש טוב עם עצמך אתה חסר בינה ודעת ברמה שלא תאומן.

ואם אני כבר עונה לך את תגובתי האחרונה בהחלט, אז אענה על משהו נוסף שכתבת. אם הית בך טיפת בינה, כבר הית שם לב לכמות הפעמים שאסתי כתבה שהיא מאמינה במוהל רופא -אחד שכן משתמש בחומר הרזמה ולא ביין. אחד שלא מגרש בציפורן שלו אלא משתמש במכשור רפואי, כנל לגבי המציצה.
כך שרב הפוסטים שלך, מלבד לטחון כלום לא עושים הרבה. הם עצובים.

HouseAtreides

New member
גם ברית מילה לא מונע הנאה אף כי זו המטרה

"כן, לדעתי, גם אחד הטעמים למילה למעט את המשגל ולהחליש את האיבר הזה, כדי שימעיט לעשׂות זאת ויתאפק ככל יכולתו. יש שחשבו שמילה זאת באה להשלים חֶסֶר במבנה-שמִּבְּריאה. אבל כל מי שביקש לערער מצא מקום לערער ואמר: "כיצד יהיו הדברים הטבעיים חסרים ויהיו זקוקים להשלמה מבחוץ, מה גם שמתברר שאותה פיסת עור מועילה לאותו איבר?". אין המצוָה הזאת באה להשלים חֶסֶר במבנה-שמבּריאה, אלא להשלים חֶסֶר בבריות. הנזק הגופני הנגרם לאיבר זה הוא המטרה הַמְּכֻוֶּנֶת. לא נפגם במילה דבר מן המעשׂים המקיימים את הפרט ולא בטלה בגללה הולדת הצאצאים. אבל מתמעטות בעטיה סערת-היצר והתאווה היתרה על הדרוש. אין ספק שהמילה מחלישה את כוח הקישוי ולעתים קרובות ממעיטה את ההנאה, מפני שכאשר מטיפים דם מן האיבר ומסירים את המגן שלו בראשית גדילתו, הוא נחלש בלי ספק. החכמים ז"ל אמרו בפירוש: הנבעלת מן הערל קשה לפרוש. זאת, לדעתי, הסיבה החשובה ביותר למילה. ומי התחיל במעשׂה זה אם לא אברהם שמפורסם מה שאמרו החכמים ז"ל על צניעותו על סמך דברו: הנה נא ידעתי כי אשה יפת מראה את (בראשית י"ב, 11).
יש במילה, לדעתי, עוד עניין אחר, חשוב מאוד, והוא שיהיה לכל בעלי דעה זאת - אני מתכוון למאמיני ייחוד השם - סימן אחד גופני משותף להם, ולא יוכל מי שאינו מהם לטעון שהוא מהם בעוד הוא זר. מפני שהוא עשׂוי לעשׂות זאת כדי להפיק תועלת, או כדי להתנקש בחיי בני דת זאת. את המעשׂה הזה לא יעשׂה אדם בעצמו או בילדו אלא מתוך אמונה אמיתית, מפני שאין זאת שׂריטה בשוֹק או כוויה בזרוע, אלא דבר שנחשב קשה מאוד מאוד.

רמב"ם, מורה נבוכים חלק ג' פרק מ"ט

http://press.tau.ac.il/perplexed/chapters/chap_3_49.htm

בדיוק אותו נימוק דמוני כמו של מילת נשים, אממה - לא זו הסיבה שמלים ילדים היום, וגם את הבנות לא מלים מהסיבה הזו. עם הזמן הנימוקים השתנו גם אצלנו וגם אצלם. המעשה עצמו לא.

כשאסתי תאמין שצריך להוציא מהחוק את אלו שעושים פריעה בציפורן, משתמשים ביין במקום חומר הרדמה, מוצצים בפה ומעבירים ההרפס, חותכים באיברי מין תקינים של תינוקות ללא כל סיבה רפואית - נדבר. בינתיים גם את וגם היא כתבתן הרבה מבלי לומר דבר, פרט לעלבונות בשפה שאני לא נוהג להשתמש בה אפילו ברחוב. לא שציפיתי למשהו שונה מפנאטים שמוכנים למות למען מנהג פרימיטיבי שעבר זמנו מזמן, אבל כיף לראות איך אתם נדחקים לפינה ולא יודעים מנוח.

מגיע לי3

New member
תוסיף לזה גם ניתוק של לשון קשורה

מודה באשמה (ואפילו פעמיים)

מה לעשות שלא כולם רואים במעשה עוול
מי שם אותך שתחליט לכל תינוקות העולם שזה עוול
אתה כופה את דעתך לא פחות ממה שהורים שמלים את ילדיהם כופים את דעתם בנושאים הקשורים לגופם של תינוקות

עוד לא נברא ההורה שיודע לחזות מה בנו יגיד בעוד 30 שנה ואין חוק שיוכל להסדיר את זה

תמיד אפשר יהיה להאשים את אמא

HouseAtreides

New member
לשון קשורה היא מום ומפריעה לתפקוד, עורלה לא.

מה לעשות שלא כולם רואים במעשה עוול? מאד פשוט: להסביר.
לא להניח למכחישנים למיניהם לטעון שלעורלה אין שום תפקיד ביולוגי.
לא להניח למכחישנים למיניהם להשתיק את מי שכן מתלוננים שנעשה בהם האקט.
לא להניח למכחישנים למיניהם להתהדר ביתרונות בריאותיים חלשים מאד (הקטנת הסיכון ללקות במחלות נדירות שממילא לא מגיעות בגיל 8 ימים), ולסלף מידע בנוגע לחסרונות הרבה יותר מהותיים (התייבשות עטרת הפין, ליקוי במכניקת האוננות והמשגל, היווצרות צלקת ניכרת).

וזהו. השאר כבר יקרה מאליו עם הזמן.

נ.ב. אין שום סימטריה בין הכרה בעוול של כריתת רקמה תקינה מאיבר מינו של תינוק בריא, לבין הכחשת העוול. הבעיה היא לא מי שם אותי להחליט לכל תינוקות העולם שזה עוול, אלא מי שם אותך להחליט עבור אדם אחר שזה לא עוול.

למעלה