מה דעתכם בנות

trilliane

Well-known member
מנהל
עובדה שמלת אותם, אז למה לך מותר?

למה את חושבת שהשיקולים שלך נכונים יותר משל אחרים?
עצם העובדה שאת מנסחת את זה כ"לפגוע בילדים למען המטפלת" את מפספסת את כל הנקודה. אבל כבר הבנתי שלא תביני, אז אני לא רואה טעם בשידור חוזר של כל הדיון מתחילתו.

זה פשוט מאוד:

אסתי לא אמרה בשום מקום שלדעתה ברית מילה היא פגיעה בילד ואין לבצע אותה.
את חושבת שכך הוא המצב, ולמרות זאת עושה זאת מלחץ חברתי.
זה הכל.
יותר מובן מזה לא יכול להיות, אבל למה יש לי הרגשה שאת עומדת לא להבין גם את זה?

trilliane

Well-known member
מנהל
זה אפילו פשוט יותר: מה בדיוק אמרו אותם הורים?

אה, הם לא אמרו, כי היא המציאה אותם כדוגמה תאורטית נוחה לצרכיה, ולכן היא יכולה לשים להם בפה מה שנראה לה ולהפוך סיטואציה מורכבת למשהו שטחי של שחור ולבן שאין בו אף שיקול אחר או פגיעות אחרות.

trilliane

Well-known member
מנהל
נכון, מה הנקודה שלך? זה היה בתגובה לאסתי

שהעלתה את הנושא וכתבה "אמא שעלפי ראיית עולמה ברית היא פגיעה בילד ומוכנה לפגוע בילד שלה בגלל לחץ חברתי יש לה בעיה" בפשטנות ובשיפוטיות נחרצת, ומאז ועד עכשיו ניסיתי להבהיר (ללא הועיל) שזה לא כ"כ פשוט וחד ממדי כפי שהיא מציגה זאת. לא אני העליתי את הנושא, לא אני בחרתי לדבר על איזו אם ערטילאית שמסתבר ש"יש לה בעיה". אני ניסיתי לחבר את השיפוטיות למציאות המורכבת והלא כה פשוטה. כאמור, לא הלך לי. נראה לי שאפשר להניח לדיון בשלב הזה כי הוא מיצה את עצמו מזמן.

כשכותבים "אמיתי, סיפור שארע השבוע"

לא מדברים על משהו ערטילאי אלא מסויים.
כנ"ל שכחוזרים ומצהירים שיש סיפורים כאלה לרוב אבל רק מטעמי צנעת הפרט את לא שולחת קישורים אליהם.
לגבי מיצה את עצמו אנחנו מסכימות.

trilliane

Well-known member
מנהל
היא לא כתבה שום סיפור אמיתי שאירע מתישהו

ואני לא רק הצהרתי, הסברתי גם איפה הם נמצאים והצעתי יותר מפעם אחת לשלוח במסר קישורים. אני לא מתכוונת לטרוח לחינם אם אתן לא רוצות, אבל אם כן, בבקשה, ההצעה בעינה עומדת.

היתה לך תגובה אחת

שהצלחתי להבין אותה ולהתחבר אליה. כתבת בה שאם אמא עושה חושבים ולדעתה הפגיעה מחוסר ביצוע הברית בדמות לגלוג, הוצאה מהחברה וכן הלאה עולה ברעתה על פני הפגיעה הפיזית בביצוע המילה, היא בוחרת כן לפגוע פיזית ולא לפגוע חברתית וכן הלאה.
קשה להבין ולקבל את זה, כי אנחנו קודם ובראשונה חושבות על מניעתה של פגיעה פיזית בילד שלנו.

trilliane

Well-known member
מנהל
מי אמר שפגיעה פיזית חמורה יותר מנפשית?

תשאלי ילד אם הוא מעדיף לחטוף מכות או להיות מושפל מול כל בית הספר (במשהו שלא יפגע בו פיזית) ותהיי בטוחה שהרבה ילדים יעדיפו את המכות.

בפרט, הכול יחסי. כאמור, מן הסתם הורים שחושבים שמילה היא ייהרג ובל יעבור לא מבצעים, גם במחיר הסביבתי או כל מחיר אחר (וכאמור, מקרים כאלה קיימים); אבל הרבה הורים לא חושבים שמילה זה עד כדי כך נורא, גם אם לא היו מלים אלמלא המוסכמות החברתיות בארץ.

בתור מישהי שהצהירה שמלה, אני מניחה שאת מסוגלת להבין גם תפיסה כזאת, כן?

אף אחד!!

וואו... אי אפשר לכתוב לך שום דבר. כל דבר את מצליחה להבין הפוך ולהוציא מהקשרו. פשוט הזוי.

את מי מלתי? את הבת שלי? את החתול? את הכלבה?

trilliane

Well-known member
מנהל
אחלה, אם אף אחד לא אמר וזה ברור, מה הבעיה?

לגבי מילה, כנראה בלבלתי בינך לבין אסתי; בכל מקרה כתבת שאת לא מתנגדת למילה, כלומר, מבינה שיש כאן התערבות פיזית אבל לא רואה בה פגיעה, ולכן אני חושבת שברור לך שגם מי שמל בסופו של דבר לא רואה בזה פגיעה איומה נוראה ובלתי נסבלת, אלא משהו שיש בו גם יתרונות (למשל למנוע מהילד חריגות).

למה את מחפשת בעיה כל הזמן?

גם כשכותבים לך שהיתה לךהודעה טובה שאשכרה הצליחה לחדור פנימה את מחפשת בעיה?
או שאת באמת מחפשת בעיות כל הזמן או שיש לך בעיה בהבנת הנקרא (יתכן שנובעת בגלל אנטגוניזם) ממליצה לך לקרוא את ההודעה ההיא שלי בלי האנטגוניזם טוב.

אני מקבלת את העובדה שהמילה היא כירורגיה בגוף. אני לא מקבלת את המושג פגיעה כי אני לא רואה אפילו דבר שלילי אחד במילה. רק דברים חיוביים

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא; אבל כשלא מבינים אותי או כשמתעקשים

על משהו לא נכון, זו מבחינתי בעיה. אם הכול ברור, אחלה, כאמור.

קשה יש רק בלחם

כתבתי שקשה לקבל אבל כתבתי גם שההודעה הספציפית הזו הצליחה לחדור ולהשיג את מטרתה למרות שזה קשה לקבל.

trilliane

Well-known member
מנהל
אז גם לי לקח להבין שבאמת הבנת בסופו של דבר

ואני חושבת שאפשר להבין זאת לאור אורכו של הדיון...

על כן פתחתי במילים

"שהצלחתי להבין אותה ולהתחבר אליה"

ולכן לא ברור לי איך הצלחת להגיע לשורה האחרונה,להיתפס דווקא עליה ולהתעלם מכל השאר. בדרך כלל עושים פעולה הפוכה.

מצחיקונת,אני לא מתנגדת לברית מילה

אם הייתי מתנגדת לא הייתי מלה אותם אפילו אם........
אפילו אם ההורין שלי היו עושים ברוגז
אפילו אם חמותי היתה עומדת שנה על הראש
אפילו אם המטפלת(לא היתה לי אבל נגיד)היתה מרכלת עם השכנה
ואפילו ואפילו ואפילו

אבל לי אין שום בעיה אם המילה,אני משוכנעת שרפואית זה דבר בריא
אני חלק מהעם היהודי גם עם חילונית ורוצה להמשיך מסורת זו של השתייכות ובריאות

את ז שמפספסת את הנקודה
הנקודה היא שאם את אוהבת את הילד שלך מספיק אז הוא יבוא ראשון לפני ההורים שלך ובטח לפני המטפלת ואת לא תעשי בו שום דבר שנראה לך לא מוסרי ופוגע בשביל לא לריב עם ההורים

את כנראה לא תביני

למעלה