לחץ חברתי תמיד יהיה לך
יש בני נוער שמתאבדים בגלל לחץ חברתי כי הם לא מצליחים לעמוד בו. ויש כאלו שלא.
זה תלוי בחוזק של האדם וביכולת העדר שלו. מי שעושה מה שכולם עושים יעשה זאת בכל תחום, אבל הדיון הגיע לרמות כאלו בגלל בחורה שמתארת מחקר מאוד מעמיק שהיא ערכה בנושא ברית (לא משנה שהתשובות שהיא קבלה לא תמיד נכונות - למשל שמבחינת היהדות אפשר לערוך את הברית בכל זמן אחרי היום ה8 בלי קשר לבעיות בריאות אלא מטעמי נוחות) ולמרות הזמן ואולי גם הכסף שהיא בזבזה על המחקר המאוד מעמיק שהיא מתארת היא עדיין שמה את כל מה שלמדה בצד והלכה אחרי לחץ חברתי.
זאת אומרת, באופן מודע היא החליטה שהיא פוגעת בתינוק שלה(לדעתה), לא מממשת (כנראה) גם את החלק הדתי העיקר שלא יגידו שהילד שלה לא נימול. אז למה כל המחקר וכל התבונה אם בסוף הולכים בתופעת העדר?
ואפרופו, אני תמיד מוכרחה להכניס את המילה אישית ולא מצליחה להתאפק, כשרציתי להתגרש,ועוד עם תינוקת, את לא מתארת לעצמך את הלחץ החברתי והמשפחתי שהופעל עלי. ההורים שלי נשבעו שהם לא יעזרו לי בשום דבר. שאני אתמוטט כלכלית, שאני לא אחזיק מעמד לבד בלי עזרה פיזית, שאם אני אהיה חולה אני אאלץ להתמודד לבד עם תינוקת ועם מחלה ועוד ועוד ועוד, והם גם עמדו במילה שלהם בגבורה רבה מאוד לפחות שנתיים. וזה לא מנע ממני לקבל החלטה מאוד מודעת על הקשיים שיעמדו בפניי בגלל שזה היה "האני מאמין שלי" ברור שיש לחץ חברתי בעולם, אבל כשמדובר בפגיעה פיזית ונפשית (כמו שמתואר בשרשור מהמתנגדים) היתי מצפה מהורה טוב לעמוד להגנת ילדו ולא "להפקיר" אותו ללחץ חברתי ואחר כך לצפות ממנו שלא יקפוץ למיטה בגיל 14 - כי כולם עושים את זה, או ללכת בבגדים חושפניים כי כולם, ולהתאפר בגיל 11 לבית ספר כי כולם, לשתות ולעשן... כהורה אני דווקא מחנכת לעמוד בפני הלחץ החברתי ולבחור בהחלטות שקולות וטובות וצריכה לתת גם דוגמא אישית.
(וכמובן, שיש מצבים בחיים שגם אני נכנעת לתכתיבי החברה.רק שאני בוחרת אותם ככאלו שלא מספיק חשובים לי ללכת נגד הזרם)