מה דעתכם בנות

trilliane

Well-known member
מנהל
להוכחת טענות מדעיות צריך מחקר מדעי

אני מסכימה שלפי היהדות עושים ביום השמיני ואם הטענה הייתה ש"ככה כתוב בתורה ולכן ככה עושים" אכן אין קשר למדע. זו גם דעתי.
אבל B l u e D e v i l טענה שיש גם סיבה רפואית לכך שדווקא ביום השמיני טוב יותר לעשות (ראי הודעותיה לעיל) ולכך ביקשתי שתציג סימוכין מדעיים.

התכוונתי לגבי כל הדיון

שהשאלה אם לעשות ברית מילה או לא היא שאלה אם לקיים צו הלכתי או לא.
לי אין צורך בסימוכים מדעיים כל עוד זו מצוה שצריך לקיים.
ממש כמו שאני שומרת בשר וחלב ולא בגלל שהסידן מעכב ספיגה של ברזל אלא כי זו ההלכה.

trilliane

Well-known member
מנהל
רק שזה לא היה הדיון... לא זה שאני השתתפתי בו

מערכת הקרישה בשיאה רק בגיל חצי שנה

מבחינה ביולוגית מערכת הקרישה עוד לא בשלה בגיל 8 ימים. היא מתפתחת בהדרגה החל מהלידה ועד חצי שנה, ורק אז מגיעים לערכים נורמלים של בוגר, כך שמבחינה ביולוגית אין הבדל ממשי בין יום הלידה ובין היום השמיני. מקור המיתוס של הקרישה הוא בחיזוק ליום השמיני כיום ה"נכון" לביצוע מילה, זה הכל.
מבחינה רפואית ומדעית - זה מיתוס ולא יותר.

רצ"ב לינק למחקר שנעשה על הנושא, מחקר אמיתי ולא רק אמונות:
http://bloodjournal.hematologylibrary.org/content/70/1/165.abstract

נומלה

New member
מה הייתי עושה?

מה שעשיתי. ברית בבית החולים ואם תרצה בביקור הראשון בארץ תשיקו את הילד (או הילדה) במסיבה לכולם. אשה אחרי לידה זה קשה ומתיש. היא לא צריכה להוסיף על זה אירוחים. אלא אם כן אתה תדאג לשעשע את אמא שלך, לבשל ולארח, בנוסף לעזרתך ברחיצה וטיפול ברך הנולד.

הדסהש1

New member
בנותי עשו ברית בבית עם רופא

ולאחר חודשיים עשו מסיבה .יש שעושים גם פדיון בן(בכור)
אז עושים יחד באותה חגיגה כעבור 40 יום

רוזהלי

New member
ברית עושים ביום השמיני

לפי ההלכה.
פדיון עושים רק לבן בכור שנולד בלידה רגילה, לאב שהוא לא כהן ולא לוי, ביום ה - 30.

momanddad1

New member
אפשר וכדאי לא לעשות ברית מילה

המוהל דוחף מוט ברזל לפתח הערלה ובתנועה סיבובית קורע את הערלה מהבשר.
אז, בעזרת ציפורן שלו, הוא מקלף את שארית העור מהבשר (זה נקרא "פריעה").
התינוק האומלל סובל כאבי תופת בתהליך ואפשר רק לדמיין איך אירוע כזה משפיע על התפתחותו.

את היית מוכנה שיעשו לך ניתוח כריתה ללא הרדמה?

בנוסף, הערלה היא איבר גוף תקין וחשוב.
האם את יודעת את תפקידי הערלה בגוף?
לא כדאי ללמוד אותם לפני שכורתים את הערלה לתינוק?

הית פעם ליד תינוק שמלו אותו?

את יודעת מתי כואב לו ומתי הוא בוכה? ברגע החתיכה. לא ברגע שמפסקים את העורלה.

הערלה איננה "איבר" היא שארית עור על איבר והיא לא חשובה.
וכדאי באמת לעשות בדיקה קטנה ולראות שהוכח מעבר לכל ספק שלנשים לגברים נימולים יש פחות סרטני שחלות ורחם, פחות זיהומים, לגברים הנימולים פחות מחלות מין - לרבות איידס.
וזה עוד לפני שבכלל נדבר על הנושא האסטטי

kikush4

New member
בעורלה יש סיבי עצב http://www.gonnen.org/orla

וזה לא שארית עור. בעניין האיידס, את באמת תחנכי לבן שלך לא להשתמש בקונדומים רק בגלל שהוא נימול??? בעניין האסטטי אפשר להתפקח כל אחד ומה שהוא מעדיף... בארץ אחוזי נשים חולות בסרטן השחלות או רחם לא יותר נמוך מאשר באירופה.

שימוש בקונדום

הוא הרבה מעבר לאיידס. הרבה לפני שאני אפחד שהוא יחטוף איידס מחברה שלו בתיכון אני אפחד שהוא יכנס אותה להריון, או יקבל זיבה, הרפס ויבלות שמסתובבות בשפע.
לפסק את העורלה הוא לא תהליך שכואב לתינוק, את מוזמנת לנסות. ותתפלאי, סרטן בצוואר הרחם נמוך בנשים יהודיות (שבן זוגן יהודי כמובן) מאשר בשאר האוכלוסיה. גם סרטנים אצל הגברים פחות נפוצים אצל יהודים שמלו אותם.
אני ממליצה לך בחום לעשות מחקר מאוד גדול על ברית מילה. ואני לחלוטין לא כותבת את זה בהתנשאות אלא כי זה נושא מאוד מעניין, ויש הרבה יותר שעומד מאחוריו מלבד מצווה תנ"כית. שווה ללמוד מה זה נותן ולבצע.

kikush4

New member
לפני שבן הבכור שלי נולד עשינו מחקר מאד גדול

וגם דברנו עם רופאים כגון: רופאי ילדים, אורולוגים, מוהלים רפואיים.
קראנו גם המון מאמרים ומחקרים מחו"ל ומהארץ. לא עברנו את התהליך על עיבר ולא "קנינו" את כל הסיפורי סבתא. רצינו לקבל כמה שיותר מידע אמין ולא מושפע מהמקובלות בארץ.
סורי, יותר מאמינה לרופאים שדברנו איתם ויותר מאמינה למחקרים רפואים."לפסק את העורלה הוא לא תהליך שכואב לתינוק" מאיפה בדיוק את יודעת? שאלת את התינוק והוא ענה לך:" כן זה ממש לא כאב לי".
בקשר לאיידס את כן תחנכי את בנך להשתמש בקונדום ולא תגידי לו טוב, אתה נימול , אז הסיכוי יותר נמוך.
בקשר לסרטן הפין זאת מחלה כל כך נדירה שזאת באמת לא סיבה מוצדקת לימול בגללה.
בקשר לנשים שבני זוגם נימולים ועניין סרטן צוור הרחם וכו' לא ראיתי מחקרים רפואיים שתומכים בזה חד משמעית.

ועדיין

את לוקה בחסר בתחום הידיעות, ומתעקשת שאפשר לבצע לפי ההלכה את הברית בכל הימים למרות שגם אני וגם אסתי הראנו לך שאי אפשר.
כמו שהצעתי לך, פסקי לתינוק את העורלה ותראי אם כואב לו. אני לא חושבת שזה מסובך לבדוק. בדיוק כמו שאת יכולה ללטף אותו בראש ולראות שנעים לו או בגב ולראות שזה עושה לו צמרמורת.
אל תדאגי לבן הלא קיים שלי. יש לי תחושה שהוא יהיה במצב טוב יותר משלך. מצד אחד הבנתי ממך שמלת, מצד שני עכשיו אני תוהה אם כן ואם כן אז למה? מבחינה דתית לא כי לא עשית את זה כפי שההלכה דורשת, מבחינה רפואית גם לא כי אין לזה שום סיבה רפואית.

kikush4

New member
לא בטוחה שבן הלא קיים שלך יהיה במצב

יותר טוב משלי... מהקרות איתך מפורום אחרים ופורום הזה לא חדש לי שאת יורדת כל כך נמוך. אבל אישה מרירה ובודדה כמוך... זה ברור. נראה לי שאם אמה כמוך בתך במצב די גרוע...
מלנו רק בגלל שאנו חיים בישראל ויש כן לחץ חברתי ולא רצינו שהילדים יהו שונים.

ממש נדיר

שאני כותבת בפורומים אחרים אז קשה לי להאמין אבל יאללה, נלך איתך בזה.
אני לא בודדה (זה שאני גרושה לא אומר שאין לי בן זוג.אם את באמת כ"כ מקפידה לקרוא אותי, אז פעם ב- אני מציינת את זה) ומסתבר שאפשר לנסות לרדת יותר נמוך ממני
, אבל אם לך יש קצת זמן פנוי ואת חיה בישראל את יכולה להתאמץ ללמוד עברית.
יש פה בתפוז פורום נגד ברית מילה, אז תתפלאי אבל יש נשים לא מעטות בישראל (וגם גברים כמובן) שלא מלים את בניהם וכולם חיים עם זה בשלווה בשלום. יש גם המון, אבל המון עולים חדשים (או כבר לא כאלו חדשים) שהגיעו לארץ ללא מילה וממשיכים את חייהם בשלווה. אם את מאלו שמושפעים מלחץ חברתי חבל.

kikush4

New member
פעם כתבת די הרבה בהורים לתינוקות

אקבל את עצתך בחום ואלמד עברית . תודה רבה על נדיבות טוב לבך.... אוי התבלבלתי לך זה זר ולא אופייני. מברוק על הגבר. אולי זה שסוף כל סוף יש לך גבר בחיים יגרום לך להיות פחות מרירה.

אנחנו ביחד שנתיים בערך. אבל תודה. את בהחלט נדיבה בצורה יוצאת דופן (ולא מפספסת שניה להראות עד כמה)

אפשר לנחש

שאת הדיון העלוב הזה את היית חוסמת לו היו ההשמצות המגעילות האלו מופנות כלפי גולשת אחרת ולא כלפיך?
את שתמיד מרגיעה, מפשרת, מבקשת נימוס והלכות דרך מסכימה להתמודד עם חיצי רעל כאלו, למה?
אני לא יודעת מי זו הגולשת הזו, אני סמויה פה ומבקרת לעיתים וחורה לי שמדברים עליך ככה כי ההתרשמות שלי ממך היא כל כך הפוכה.
למי בדיוק את חייבת דין וחשבון על מצב הזוגיות? רק בגלל שאיזו טרולית החליטה שאת בודדה את מביאה את עצמך למצב שאת עונה ויורדת לרמה העלובה הזו? חבל עליך

תבדקי טוב טוב את האימהות שלך ואת הבטחון העצמי

שלך אם את עושה בבן שלך פעולה כיררוגית שגם כרוכה בסיכון מסויים ושאת מתנגדת לה רק בשם הלחץ החברתי

למעלה