מה דעתך על מנטרה?

מ א י .

New member
מה דעתך על מנטרה?

השאלה שלי נובעת מהסיבה הזו: חזרתי כרגע מ``סטסנג``- שזה כולל שירים של מנטרות בסנסקריט ודובר שם על קורס מורי יוגה(האטה יוגה) שמתקיים בקיץ זה נראה לי אחלה דבר שכן אני בן אדם מרחף כזה ותרגילי היוגה הרי משלבים גם תרגילים פיזים אז אולי כדאי לי אם זה יקרקע אותי קצת(האם הנחה זו נכונה? בכול מקרה באותו קורס עוברים גם חניכה במנטרה. אמרתי למורה היום שאושו דיבר על זה שמנטרה היא צליל שאתה נטמע בו לבסוף ואני לא בטוחה שאני רוצה תדרך הזו אלא רק את הקורס מורים בלי זה ואז הוא אמר לי שאושו בכלל הלך נגד כתבי הקודש ושהמנטרה היא כיום בימינו הדרך המהירה ביותר ועל זה גם מדבר המורה שלו ושאני יכולה להשתמש בטכניקה אחרת אבל היא תהיה יותר איטית בקיצור מה דעתך על זה?

Tal_Ya_Tal

New member
מנטרה היא דבר עצמתי ביותר

אכן מ א י, מנטרה היא דבר עצמתי ביותר, כי למילים יש כח. כל המילים עוברות לממלכה האסטרלית ונוצרות שם. נבראות שם. ככל שדרגת ההתפתחות הרוחנית של אדם גבוהה יותר, כוחות היצירה שלו גדולים יותר. הוא יכול ליצור באמצעות החשיבה. לכן, למנטרה שהוא יאמר, יהיה כח עצום. לכן, כדאי מאאאד שתוכלי לסמוך על מי שנותן לך את המנטרה. שתדעי מהי המשמעות של המנטרה שאת אומרת והאם את מזדהה עם משמעותה. ולא שאני חושבת שאינך צריכה לסמוך על המנחים של הסדנא. האתא יוגה היא דרך נפלאה לעשות עבודה רוחנית. וכל המטרה של היוגה היא בעצם לאזן!!! (אגב, האם ידעת שהמשמעות של האתא [HATHA]= שמש/ירח? כלומר, האיזון בין הכוחות הזכריים-נקביים, יין ויאנג.) לכן, אם את חשה שחסר לך קרקוע, האתא יוגה מצוינת מן הבחינה הזאת, כי היא עובדת עם הגוף הפיזי וכמובן מתיחסת לנושאים כמו תזונה וכו`. מנטרה היא אכן הדרך מהירה ביותר להגיע להארה ולא שאני סבורה שאת הופכת להיות המנטרה עצמה, אולם אין היא מתאימה לכל אחד. ישנן גם דרכים אחרות. והרי התפישה של היוגה גורסת ש`ישנן דרכים רבות להעפיל לפסגה.`: קריה יוגה, ראג`ה יוגה, קארמה יוגה, בהקטי יוגה, אגני יוגה והאתא יוגה. מאידך גיסא, אין זה הוגן לערב כאן את אושו. כי התפישה של אושו, היא תפישה מנוגדת לתפישה של היוגה. אם היוגה באה ממקום של טיהור והתנקות מכל התאוות והמאוויים הפיזיים (``להמית את הגוף``), הרי שאושו גורס את התפישה ההפוכה. את התפישה של הטנטרה. כלומר, להתחבר אל היצרים, לממש אותם ולחוות אותם. ודרך כך להתחבר לעוצמות הרוחניות שלך. אינני יודעת אם את בקיאה במשמעויות האסטרולוגיות, אולם אפשר לומר שבעוד ששרי בהגוואן רג`ניש (אושו) נוקט בתפישה הפלוטונית-עקרבית (Die each moment so that you can grow anew each moment ), הרי שהיוגה גורסת את התפיסה הבתולית-חירוטית. היא אומרת שאתה צריך להגיע מן הטאמסי אל הסאטוי (מן הטומאה אל הטוהר). (לכן מומלץ להימנע מאכילת ירקות חריפים כמו בצל ושום, מאכלים מתובלים וכמובן לשמור על תזונה צמחונית). בעקרון, חניכה היא דבר שכל אחד רוצה לעבור, מתוך אמונה שזה מקרב אותו להארה רוחנית. אולם חשוב לדעת, שכשאתה עובר חניכה עם מאסטר מסוים, אתה נותר קשור אליו. כך שאם את סיניאסית של אושו, אין טעם שתעברי חניכה של האתא יוגה וההפך. מחד גיסא, צודק המורה שלך שאומר, שאינך חייבת להשתמש במנטרה שתקבלי. אך מאידך גיסא, אני סבורה שזה עשוי לעמוד לך כאבן נגף בטכניקות אחרות. זה כאילו שעברת `ברית מילה` רוחנית. החותם של הINITIATION תמיד נותר. על כן, כדאי מאאאד לשים לב, מי מעביר אתכם חניכה!!! האם אתם בוטחים באדם זה?!?! האם אתם שלמים עם דרכו?!?! המנ,כל של חברת סוני, שהיה איש פשוט, לא איש עסקים, נשאל פעם כיצד הוא מחליט איזה עיסקה לבצע ואיזה לא. תשובתו הייתה: ``אני מדמה את העסקה למזון ובודק אם אני מסוגל לבלוע אותו או לא``. זוהי דרך מצוינת לחוש מה באמת מתאים לך. L&L TALYA

מ א י .

New member
תודה.זה מיקד אותי בהבדלים

בין אושו והיוגה שדיברתי עליה.אני עדיין לא מבינה מדוע גם את אומרת שדווקא מנטרה היא הדרך המהירה ביותר להגיע להארה שכן כוח המחשבה פועל גם במיקוד באמצעים אחרים אולם איני בטוחה שזה משנה כול כך כרגע כי הבנתי שהדרך שאני מעדיפה כרגע ללכת בה היא דווקא הדרך שאושו דיבר עליה שכן זה בדיוק מה שאני ושה בשבועיים האחרונים ודרך הללכת עם כול מה שאני עכשיו דברים נפתרים ו``מטהרים`` מאליהם.מקווה שאני מובנת..

למעלה