מה בשלתן לשבת ?

מה בשלתן לשבת ?

אצלי המון אוכל . ... נתחיל עם סלט קינואה אדומה מתוקה 1 כוס קינואה אדומה לשטוף היטב את הקינואה, ולהרתיח עם 2 כוסות מים כשרותח להנמיך את האש ולבשל 15 דקות . 1 כף גרעיני חמניה קלוייםעל מחבת יבשה . 1 כף זרעי שומשום מלא קלויי על מחבת חמה ולהזהר שלא ישרף הם נשרפים מהר ומתעופפים. לשים בקערה 1 כוס עלי מונגולד או תרד חלוטים וקצוצים גס, 1/2 כוס צימוקים ללא סוכר במחבת 1 כוס גזר חתוך לגפרורים 1 כוס פלפלים אדום חתוך לקוביות קטנות לאדות במעט שמן לערבב את הכל יחד ולתבל במעט סילאן וקינמון

מרק שעועית ירוקה ופטריות בניחוח בזיליקום

למרק שעועית ירוקה בסיר עמוק לשים 2 כפות שמן 6-4 שיני שום כתושות עלים מענף תימין או כפית תימין יבש (לחלופין 3 עלי מרווה) לחמם על אש נמוכה עד הרתחת השמן להוסיף כף מלח לערבב היטב להוסיף 3-6 כפות רסק עגבניות (רצוי 28-30) לערבב ולבשל כ שתי דקות 800 גר שעועית ירוקה חתוכה קפואה(שקית, ממליצה על סנפרוסט) קופסה של שמורי פטריות חתוכות 2-4 כפות קטשופ(לא חובה) 3-2 ליטר מים לערבב ולהביא לרתיחה לתבל במלח, אבקת מרק עוף/ירקות פלפל שחור, כפית נענע יבשה(לא חובה) להוסיף ½ כוס בזיליקום קצוץ בהגשה לעטר בעלי בזיליקום . בתאבון

IliAsh

New member
טעים לי מאוד
! פירסמתי בדף הפייסבוק.

קרטופל קוגל

קרטופל קוגל- פשטידת תפוחי אדמה עוד מתכון שלמדתי משכנתי, גיטה שיינדלה, שגדלה במאה שערים המתכון מתאים לסיר ג'חנון בנוני או תבנית חסינת חום 8-10 תפוחי אדמה בינוניים מגוררים על פומפיה גסה 2 בצלים גדולים מגוררים 4 כפות קמח מעורבב עם כפית שמרים (לא חייבים שמרים אבל לקבלת מאפה גבוהה במיוחד עדיף ) מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם לערבב היטב ולהניח בצד 2 בצלים בינוניים קצוצים דק לטגן עם -100 גרם שמאלץ(שומן עוף או אווז) או 1/2 כוס שמן קנולה בוחשים היטב עם תפוחי האדמה מוספים 4 ביצים בינוניות בוחשים עד קבלת תערובת אחידה . משמנים תבנית חסינת אש, ( סיר ג'חנון מתאים מאד) מעבירים את עיסת הפשטידה לתבנית, משטחים ומשמנים . ואופים בתנור שחומם מראש בחום בנוני נמוך - כשעה שעה וחצי עד נעיצת קיסם עץ שיוצא יבש. מגישים חם ..עם סלטים ורוטב צלי ..

מנזלה

תבשיל חומוס וחצילים בעגבניות ,מתאים לצמחונים ,תבשיל שלימדה אותי חברתי אמנה מעוספיה זהו מאכל דרוזי המוגש עם אורז לבן, פיתות ולפעמים מכינים עם עוף שאותו מתגנים ומוספים על שכבת העגבניות.זה תבשיל שמתאים לימי החורף . 4 חצילים חתוכים לקוביות גדולות, ממליחים ומעברים למסננת למשך 2-3 שעות 3 בצלים גדולים, קצוצים 1-4פלפלים חרפים פרוסים לטבעות 1 קופסה עגבניות חתוכות (800 גרם) 2 כפות רסק עגבניות 1 כפית כמון טחון טרי 1/2 כפית קנמון טחון 2 כפות אבקת מרק עוף. 1 כפית פלפל שחור 1-2 קופסאות שמורי חומוס מבושל אופן ההכנה : מנגבים את החצילים מהנוזלים ומטגנים בשמן קנולה (אני מטגנת בציפסר ) בסיר צר וגבוה מטגנים את הבצל עם הפלפלים עד שקיפות מעל הבצל מניחים חצילים. (החצילים כולם אמורים להספיק ל 3 שכבות) מעליהם מניחים שכבה של 2/3 מהחומוס. . מעליהם מניחים את החצילים, שופכים את יתרת גרגירי החומוס, לסיום מניחים את החצילים שנותרו. ממלאים במים עם התבלינים ורסק העגבניות, עד חצי מגובה תכולת הסיר, מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה , ומעבירים לאש נמוכה.משך הבישול כשעתיים שלוש.(אצלי כרגיל על הקמין אהוב) מגישים חם עם פיתה טובה לספיגת הרוטב או עם אורז לבן, קוסקוס וכ"ו *אני מכינה מנה זו לצמחונים שבמשפחה אבל ניתן לטגן כרעי עופות ולהוסיף מעל העגבניות . בתאבון

פאיה דגים

פאיה דגים וירקות 1 גזר מקולף חתוך לקוביות קטנות 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות 1 בצל לבן גדול קצוץ דק 4 שני שום פרוסות 2 גבעולי סלרי קצוצים 1 עגבנייה קצוצה 1 כף נענע יבשה 1 כפית שמן זית לאדות בסיר מכוסה כ10 דקות על אש קטנה . להוסיף 500 גרם פילה דג(השתמשתי בסול ונסיכה) חתוך לקוביות מלח פלפל פפריקה מעושנת מעט קארי להוסיף ולערבב לבשל עד שינוי הצבע. להוסיף ½ כוס אורז אדום לבחוש היטב ולהוסיף 1 כוס ציר מרק (רצוי דגים, אני הוספתי ציר עוף) מבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה כ40-5- דקות . מוספים מיץ מילמון אחד עד שניים מערבבים קלות ומגשים ,רצוי לפזר כוסברה מעל המנה

פטריות ממולאות ב4 גבינות

20פטריות שמפניון נקיות ללא הרגלים למלויי רגלי פטריות קצוצות 200 גר גבינת שמנת(אני השתמשתי בגבינה5%) 100ג' גבונת פטה עיזים חתוכה מגוררת 100 גרם בולגרית חתוכה לקוביות קטנות/ הפעם השתמשתי בגבינת תום 50 ג' פרמזן מגורדת כפית שום כתוש פלפל שחור גרוס ההכנה 1. לערבב את חומרי המלויי 2. למלא את הפטריות 3. לסדר בתבנית על נייר אפיה לא בצפיפות 4. לטפטף מעט שמן זית ולפזר פלפל שחור גרוס ולאפות עד הזהבה .

IliAsh

New member
WOW! אין מילים! כל הכבוד על התושיה
!

איזה מבחר והכל מיוחד כל כך! אצלנו אין תוכניות גרנדיאוזיות, בצהריים נאלתר ובערב מכינים עוף בתנור. בגזרת המתוקים -מסיימים לכרסם מהעוגה הרב שכבתית
תודה רבה על השיתוף וסוף שבוע נפלא
!

yaam1

New member
הבישולים שלנו

סלט מיונז סלט ירקות סלט חצילים סלט כרוב לבן מרק כתום קציצות ברוטב אורז לבן שניצלים עוגיות ביסקוטים עוגת שמרים שוקולד ואולי אכין גם רולדות תמרים שבת שלום

נירהמ1

New member
איזה מבחר - כל הכבוד

אפשר, בבקשה, מתכון לעוגיות הביסקוטי?
מראש.

yaam1

New member
אלו העוגיות של אורן בקר,

פרסמתי את המתכון כאן לפני שבועיים בערך... אעתיק אותו שוב בשמחה מאוחר יותר ברשותך, חייבת להרדים את הקטנה

yaam1

New member
כן, בשביל שני מבוגרים ושני קטנים זה מספיק

עוד נשאר לנו למחר

למעלה