בבקשה בראוניס של יעלה
בראוניס (הכנה בסיר בלבד ! )
החומרים:
200 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר (רצוי 70 אחוז)
כוס ורבע סוכר לבן (למבוגרים אפשר להפחית)
כוס סוכר חום בהיר, דמררה
רבע כוס מים
רבע כפית מלח
כף שטוחה נס-קפה מגורען (או אבקה)
3 כפות גדושות של קקאו כהה (איכותי)
= = = = = =
5 ביצים מס' 2
1 כפית תמצית וניל
כמעט כוס קמח רגיל (להפחית כף שטוחה)
אופן ההכנה:
לשים בסיר בינוני, את כל החומרים שרשומים עד הקו. לשים תחילה את המים והחמאה ומעליהם את היתר.
ממיסים על אש נמוכה עד שנמס. יש לבחוש מדי פעם כדי למנוע חריכה.
מסירים מהאש. מצננים מעט, כמה דקות.
מוסיפים תוך בחישה מהירה את הקמח ואח"כ את הביצים, אחת-אחת.
לחמם תנור בחום בינוני 150 בערך, לשפוך התערובת לתבנית גדולה ולאפות 25 דקות כדי שייצאו רכים ולחים, אם אופים 30-35 דקות – מתקבלים יותר יבשים.
אחרי האפיה, ממתינים עד שמתקררים לחלוטין וחותכים לריבועים. חי טוב גם בהקפאה.
בהצלחה ובתיאבון.
בראוניס (הכנה בסיר בלבד ! )
החומרים:
200 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר (רצוי 70 אחוז)
כוס ורבע סוכר לבן (למבוגרים אפשר להפחית)
כוס סוכר חום בהיר, דמררה
רבע כוס מים
רבע כפית מלח
כף שטוחה נס-קפה מגורען (או אבקה)
3 כפות גדושות של קקאו כהה (איכותי)
= = = = = =
5 ביצים מס' 2
1 כפית תמצית וניל
כמעט כוס קמח רגיל (להפחית כף שטוחה)
אופן ההכנה:
לשים בסיר בינוני, את כל החומרים שרשומים עד הקו. לשים תחילה את המים והחמאה ומעליהם את היתר.
ממיסים על אש נמוכה עד שנמס. יש לבחוש מדי פעם כדי למנוע חריכה.
מסירים מהאש. מצננים מעט, כמה דקות.
מוסיפים תוך בחישה מהירה את הקמח ואח"כ את הביצים, אחת-אחת.
לחמם תנור בחום בינוני 150 בערך, לשפוך התערובת לתבנית גדולה ולאפות 25 דקות כדי שייצאו רכים ולחים, אם אופים 30-35 דקות – מתקבלים יותר יבשים.
אחרי האפיה, ממתינים עד שמתקררים לחלוטין וחותכים לריבועים. חי טוב גם בהקפאה.
בהצלחה ובתיאבון.