מה בסירים
לכבוד שבת פרשת ואתחנן? אצלנו, הילדים אתגרו את

פ הילה

New member
בבקשה בראוניס של יעלה

בראוניס (הכנה בסיר בלבד ! )

החומרים:
200 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר (רצוי 70 אחוז)
כוס ורבע סוכר לבן (למבוגרים אפשר להפחית)
כוס סוכר חום בהיר, דמררה
רבע כוס מים
רבע כפית מלח
כף שטוחה נס-קפה מגורען (או אבקה)
3 כפות גדושות של קקאו כהה (איכותי)
= = = = = =
5 ביצים מס' 2
1 כפית תמצית וניל
כמעט כוס קמח רגיל (להפחית כף שטוחה)

אופן ההכנה:
לשים בסיר בינוני, את כל החומרים שרשומים עד הקו. לשים תחילה את המים והחמאה ומעליהם את היתר.

ממיסים על אש נמוכה עד שנמס. יש לבחוש מדי פעם כדי למנוע חריכה.
מסירים מהאש. מצננים מעט, כמה דקות.
מוסיפים תוך בחישה מהירה את הקמח ואח"כ את הביצים, אחת-אחת.
לחמם תנור בחום בינוני 150 בערך, לשפוך התערובת לתבנית גדולה ולאפות 25 דקות כדי שייצאו רכים ולחים, אם אופים 30-35 דקות – מתקבלים יותר יבשים.

אחרי האפיה, ממתינים עד שמתקררים לחלוטין וחותכים לריבועים. חי טוב גם בהקפאה.
בהצלחה ובתיאבון.
 

פ הילה

New member
בבקשה

מכינה את החזה בשני שלבים.
שלב ראשון לפי תום פרנץ. מחממים מחבת רחבה עם שמן זית. מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל. מטגנים את חזה העוף על צד העור עד שהעור נעשה קריספי (כ-3-4 דקות). הופכים לצד השני ומטגנים כ-2 דקות. מסירים מהאש
(אני הילה מורידה את העור)
שלב שני הכנת מרינדה לטבילת החזה עוף. מרינדה לפי קסם במטבח אתי כק

חזה עוף בטריאקי :
8 חתיכות חזה עוף
4 כפות רוטב טריאקי
4 כפות רוטב סויה
3 כפות סילאן
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה :
בקערה לערבב את כל חומרי הרוטב ,להוסיף את החזה עוף לטבול מכל הצדדים ,לכסות את
הקערה לשמור במקרר לפחות שעתיים .
מסדרת את חזות העוף בתבנית ומכניסה לתנור לחום של 170 מעלות ל30 דקות והופכת אחרי 15 דקות. לא מכסה.

עוד תיבול שאוהבים אצלנו
מלח, חרדל, דבש או סילאן, פפריקה מתוקה, שום כתוש.
צילום הכנה של - החזה ברוטב דבש סילאן פפריקה מגלריית התמונות שלי







 
אצלי בקטנה

חצאי דלורית ממולאים בשר, אפויים בציפוי טחינה וזרעוני חמניה
כבד קצוץ
סלט חי מכל מיני ירקות
 
אנחנו נוסעים לקמפינג

איכשהו האיש הצליח לשכנע אותי לעשות קמפינג בים.
לא ישנתי תחת כיפת השמיים מאז כיתה ח' בערך, בימי הנוער העובד העליזים.
התנאי היה שיהיה מזרון מתנפח, אז הבוקר קנינו אחד
.

בתוכנית דגים שלמים, אנטריקוט ותפוחי אדמה על המנגל.
אתמול הכנתי חומוס שסוף סוף יצא חלק מספיק בזכות החומסים של שופרסל.
חמוצים יש, פיתות יש. אכין רוטב לדג (סוג של צ'ימיצ'ורי שאני אוהבת). נכין שם סלט קצוץ. לבוקר ביצים קשות מהבית וגבינות.
בתנור כעת בראוניז לפי "עוגות לכל עת". בסיסיים אבל הכי אהובים עלי.
מים קפואים יש, בירות בשבילו, יין לבן בשבילי.

נראה מתי החום יחזיר אותנו הביתה
.
 
אני ממלאת פטריות בכל מיני מליות ולא מבשלת אלא אופה

וזה לא פוגם בצורה וגם לא צריך לאפות שעות ארוכות.
 
למעלה