מה בסירים לשבת?

RSPA

New member
בדר"כ בדיוק מאותה הסיבה שנהיו שלושה אייקונים בכותרת

עצבנות יתר, תזזיות של האצבע המורה, ניקור מעל המיקלדת וכד'.

לפעמים זה בגלל משהו פעוט ולא שגרתי - דוגמת תפוז שסחוט יותר מידי...

אמממ

סוג של מתוק, אם כי לא מאד, קצת פרחוני כאילו הוספתי מעט מי זהר מה שבוודאות לא עשיתי אם כי יש לי נטיה לזה
לאכול את זה סתם לבד זה לא זה אבל ככה כחלק זה מגניב מאד

RSPA

New member
וואלה, יפה הצמח הזה. הוא גם אכיל כולו?

כלומר גם הגבעולים והעלים? אפשר לעשות עם העלים ממולאים? (נא לא לצחוק...)

נקרא נחמד

אני מן הסתם במקום אבקת מרק הייתי מקצצת סלרי דקדקדק ואת השטרש הייתי מגררת על פומפיה.בפעם הבאה אם יש לך בבית עשבי תיבול טריים נסה להוסיף מהם לדעתי ישדרג או כיוון אחר לחלוטין- אגוז מוסקט. הוא הכי מוצלח כשיש אגוז שלם בבית וזסטר לגרר מן האגוז הארומטי לתבשיל, לא יודעת לגבי אגוז טחון כבר- אין לי.

למי שלא אוכל ביצים ניתן להמיר את הביצים בשתי כפות קמח חומוס ושתי כפות עמילן כלשהו עם מים באותו יחס.

דיברגנט חדש

Well-known member
אכן, לא השתמשתי באבקת מרק

לאחר צפייה בתכניות "מהפכה במטבח" ומשחקי/מאסטר שף הורדתי מהתפריט את אבקת המרק לגמרי.

RSPA

New member
מה כל כך נורא באבקת מרק?

זה מתחיל להיות מין טרנד כזה ובאמת שאני לא מבין למה.
אז נכון שיש בזה כל מיני Eים ומלח וכו' אבל אם לא משתוללים - מה כבר יכול להיות ? (זה מונע ספיגת ברזל ?
)
מה גם שלא משתמשים בזה בקביעות ובדר"כ שמים כמות קטנה רק לשם חיזוק טעמים.

בהחלט תלוי הקשר

במאכל שיש בו מעט רכיבים ולא בעלי טעם דומיננטי זה עלול להיות בעייתי.
בעיקר בגלל הטעם המלאכותי משהו.
בהקשרים אחרים בהחלט משתמשת מהסיבות שציינת.

Dr T noki

New member
רוב אבקות המרק מכילות המון מלח

באופן יחסי. בנוסף, יש אבקות מרק רבות המכילות מונוסודיום גלוטמאט שאינו בריא. יש גם כאלו שיש להן טעם לוואי נוראי.
ועוד בעיה עקרונית שהתרגלנו לשים אבקת מרק בכל דבר ולכל דבר יש טעם של אבקת מרק (אבקת מרק נחשבת לתבלין חובה בחלק גדול מהבתים).
פרט לפן הבריאותי , אבקת מרק מטשטשת את הטעמים של המזון זה מפריע לנו לחוש בטעמים הטבעיים של המזון - ירקות, עשבי תיבול ועוד.
אני אישית כמעט ולא משתמשת בזה, שמה הרבה תבלינים אחרים ועשבי תיבול וזה חושף למגוון טעמים.
הדבר היחיד שאני שמה קצת אבקת מרק טבעית בלי כל התוספים זה בפתיתים (לבקשת הנוער).
ברור שכל דבר במידה אין איתו בעיה.

Dr T noki

New member
אני הכנתי

סלט שעועית לבנה ברוטב עגבניות עם בצל קצוץ דק,,עגבניה שלמה קצוצה דק, נענע קצוצה דק ולימון ליים. נשמע מוזר אבל טעים באופן מפתיע.

בטטה אפויה בתנור על קליפתה, מקולפת, מעליה זרזיפי טחינה גולמית עם רוטב צ׳ילי מתוק (שני הסלטים האלו נטעמו בהתלהבות רבה בבית קפה ביגה, במסגרת ארוחת בוקר טבעונית שלהם, ניסיתי לשחזרם).

קציצות ברוקולי, אפונה, שקדים טחונים, חומוס מבושל, טחינה ועוד - בתנור

אותה מסה של ברוקולי וכו׳ עם שיבולת שועל, טבולה בבלילת קמח עם שמן שומשום ובוטנים, ואח״כ בפירורי לחם ומטוגן כמו שניצל. יצא להיט.

לזניה טבעונית עם שלל ירקות ורוטב קשיו לבן

קוסקוס מלא עם מרק ירקות

מהמם הסגול הזה!

אני לא בישלתי כלום, לעומת זאת יצא לילאכול לא מעט במסעדות באנגליה
הייתי במסעדה טבעונית שקראתי עליה המון המלצות ״איטדאקי זן״... חבל על הזמן במובן המקורי של המילה! לא טעים, שומני, והמסעדה עצמה פשוט מלוכלכת. באסה.
האנגלים עוד לא ממש הפנימו את הקטע של טבעונות. התפריטים מסמנים מנות צמחוניות. מצד שני, יש ע״פ חוק (נדמה לי) תפריט לאלרגנים, ולפיו ניתן להבין מה טבעוני... מצד שלישי, במקום אחד שבו כן היה תפריט טבעוני, 90% ממנו היו מוצרי חלב וביצים!
מצד רביעי, בעיר קנטרברי המקסימה מצאנו פאב מגניב עם הרבה אוכל טבעוני.
מצד חמישי... בברייטון, שהיא די מעוז טבעוני, טעמתי עוגת שוקולד טבעונית עם קולי פטל... חבלז על הזמן במובן החדש.
בכל אופן, ולסיכום, חופש זה דבר מוצלח.

למעלה