מה בסירים לשבת?

מה בסירים לשבת?

קציצות עדשים וקישואים אפויות, ברוטב לימון סילאן.

מרק כתום וסלרי עם ירקות כתומים מגוררים , ערימת סלרי מקוצצת דק והרבה קארי

סלק ופטריות ממולאים בטופו טחון עם שקדים ומקדמיה ברוטב שמנת ירקות בזיליקום.

קוביות תפוחי אדמה קטנות שאודו/טוגנו במחבת עמוס תבלינים

פרוסות דקות של חצילים ופלפלים עם קוביות קטנות של עגבניה אפויים בתנור ואחר כך ברוטב מיצלימון, בלסמי, סילאן, שום, סויה.

סלט גרגרי חומוס עם עלי מנגולד מאודים על בצל מוזהב, מיצלימון, מלח גס, פלפל שחור גרוס ובצל קצוץ.

חומוס תוצרת בית.

טחינה תוצרת בית.

סלט עגבניות משני צבעים, פלפל כתום, בצל פטרוזילה ונענע קצוצה. מלח, פלפל שחור, מיצלימון, שמנזית.

סלט קוביות גזר קטנטנות, קוביות מנגו, בצל מקוצץ, זרעי דלעת, מיצלימון, מלח, שמן זית, פלפל שחור.

קציצות קטניות טחונות מאודות על ירקות.

עוגת בננות עם ריבת תות עץ מתוצרת בית

סלט מבחר פרות עם קליקרפה קליפורנית מאצלנו בגינה, בעיקר בשביל הצבע

Dr T noki

New member
וואו וואו וואו

איזה מגוון מדהים. יאמי.

Dr T noki

New member
תרד זה אחלה

אני הייתי שמה שמן זית במקום חמאת עיזים (יותר בריא וגם יותר זמין בסופר).
גם שמן כמהין נראה לי מוצר לא זמין במיוחד
אפשר לדעתי לטגן פטריות בשמן זית כתחליף ולהוסיף.

דיברגנט חדש

Well-known member
השמן זית בבישול יוצר אצלי טעם לוואי

לפעמים יוצא לי שנגמר לי השמן קנולה ואני מבשל אורז, אז שם במקומו בלית ברירה שמן זית ויוצא לזה טעם לוואי.

Dr T noki

New member
אם אתה רוצה אתה יכול לנסות שמן זית מעודן

הטעם שלו יותר עדין ופחות מורגש בבישול.

RSPA

New member
לשמן מכונות יש טעמי לואי גם אם על הבקבוק כתוב "שמן זית"

וברצינות, ישנם מקרים לא מעטים של רמאויות עם שמן זית ומהילתו בכל מיני שמנים בלתי-מזוהים. אבל, בהנחה שזה לא המקרה שלך, אזי מה שכתבה הד"ר בהחלט שווה בחינה וניסוי. נסה לדוגמא להשתמש בשמן "עדין".
(הערה: ליד מרדכי, למשל, יש שלושה סוגי שמנים: עדין, קלאסי וחזק. לכל אחד מהם גוון טעמי שונה והתנהגות שונה בבישול, טיגון וכד').

Dr T noki

New member
נשמע שאין בעיה עם האיכות וזה ענין של טעם

כמו שכתבתי שווה לך לנסות סוג אחר מעודן או חברה אחרת - אולי יהיה לך טעים יותר, זה ענין של טעם.
ואם לא אז אתה פשוט לא אוהב שמן זית ולא חייבים

Gidi Shemer

New member
מיקי, בחייאת, שימי את התמונה עם הסגול הסגול הזה

זה נראה מדהים ומשלים את הפוסט מעורר הריור שלך

p e b b l e

New member
גידי, אפשר שאלה על חומצות אמינו?

אז כולם יודעים שדגנים וקטניות משלימים לחלבון מלא, כי לקטניות חסר קצת מתיונין ובדגנים חסר קצת ליזין וביחד יש מספיק מכולן, נכון?
אז ניסיתי להבין באילו מזונות יש הרבה מתיונין, ולהפתעתי הרבה גיליתי שדגנים בכלל לא מככבים ברשימה הזאת, למשל, אגוזי ברזיל וסויה מופיעים מעל מספר רב של דגנים, וגרגירי חומוס למשל מופיעים מעל אורז וכד'
אז מה, אם רוצים חלבון מלא, במקום מג'דרה עדיף לאכול עדשים וחומוס?
&nbsp

Gidi Shemer

New member
אין ממש צורך בדגנים

את צודקת, ומספיק קטניות יספקו את כל חומצות האמינו הנחוצות ברמות המתאימות. עדשים וחומוס זה באמת אחלה ועדיף על מג׳דרה מבחינת חומצות האמינו.
ורק כדי שיהיה ברור, בכל מקרה, גם אם משלבים סוג אחד עם סוג שני, אין שום צורך לעשות זאת באותה ארוחה.

Gidi Shemer

New member
מה שכן

כשמביטים על עניין החלבון המלא, אז צריכה שמספקת את רמות החלבון הכללי (0.8 גרם חלבון לק״ג משקל גוף) של עדשים למשל לא תספק את הדרישה המינימלית למתיונין. במילים אחרות, כדאי גם לגוון. למשל 100 גרם (לפני בישול) של שעועית לימה תתן לך כמעט את כל המתיונין שאת צריכה לאכול.

אני אישית לא בקטע של חישוב מספרים מדוייקים. קצת כוון ואכילה של כ- 2-3 כוסות קטניות מבושלות מכסות את עניין החלבון בתוספת אגוזים וכל שאר הירקות שגם תורמים קצת. אם את מרגישה צורך להיות בטוחה יותר את יכולה להשתמש בכרונומטר ולבנות תפריט מתאים.

p e b b l e

New member
תודה

אני בכלל לא בקטע של חישובים מדוייקים, אני אפילו לא יודעת כמה מה היחס הנכון של החומצות בשביל להיות מסוגלת לחשב חישובים.
פשוט לאחרונה מאוד צימצמתי את צריכת הדגנים, וכשניגשתי לבדוק מה ההשלכות הופתעתי לגלות שהדגנים סתם קיבלו יחסי ציבור מעולים על לא עוול בכפם.
אני מאוד בעד מגוון, בעיקר כי אחרת אני אשתגע. אני אוכלת הרבה ירקות, פירות וקטניות כך שאני לא באמת חוששת שיהיה חסר לי משהו. וחוץ מזה גם נתקלתי בלא מעט כתבות על כך שמחקרים מראים שעודף מתיונין זה ככל הנראה לא להיט אז זה באמת לא מטריד אותי.
&nbsp
שוב תודה, זה נהדר שיש לנו פה פזיולוג הבית :)

Gidi Shemer

New member
יש לא רק את פיזיולוג הבית

אלא גם את רופאת הבית ואת השפית של הבית ועוד הרבה אנשים טובים פה

למעלה