מה בכלל אני מבינה?

מה בכלל אני מבינה?

אני לא יודעת אם הגעתי לפורום הנכון אבל גם אם תפנו אותי לאחד אחר הרווחתי משהו.
אני אוטוטו משתחררת וכלכלה הוא התחום האחרון שאני מבינה בו אולם הייתי רוצה לעשות שימוש חכם עם הכסף שלי שישרת לי את המטרות שאני רוצה(טיסה לדרום אמריקה, לימודים וכ'ו).
1. יש לי חסכונות מפעם ומישהו המליץ לי "לתת לכסף לעבוד בשבילי" ולהשקיע.
2. אני רוצה לחשוב טוב לפני שאני בוחרת עבודה. איך לנצל זמן וכסף, ומה פונקציה של מה? חשבתי על עבודה כמזכירה כדי שאוכל ברוגע לשלב לימודים(אני סטודנטית בפתוחה). מצד שני חשבתי אולי יותר כדאי משהו שקרוב לבית כדי לחסוך זמן נסיעות.

אז בתור מישהי שרוצה לנהל את הכלכלה שלה ולהניח קווים מנחים, מאיפה מתחילים?

Kayben

New member
תשובות מהמותן

אחרי הצבא זה זמן טוב להרוויח הרבה כסף ולהוציא מעט. כי לרוב עדיין חיים על חשבון הברון אבא. תעבדי בעבודה שאפשר להרוויח בה הכי הרבה כסף שניתן. אולי מלצרות בזכות הטיפים, אולי עגלות מכירה בחו"ל.
לגבי השקעה, זה עיניין לטווחי זמן ארוכים - שנים. כאשר כבר פירטת שאת מתכננת להוציא את הכסף בקרוב על טיול / לימודים. בבנק תקבלי כמה עשרות שקלים בקושי.
באופן כללי על עבודה בטווח ארוך - מחשבים, מחשבים ושוב פעם מחשבים. שם נמצא הכסף המהיר והגדול.

ע מזרחי

New member
את לא מספיק עשירה על מנת להמר על הכסף שלך

בהשקעות אפשר להרוויח ואפשר להפסיד

בדרך כלל מי שמרוויח זה מי שמבין בתחום ומי שמפסיד זה מי שלא מבין ושומע לעצות מזדמנות.

ניצול זמן אופטימלי אומר שהלימודים בעדיפות ראשונה, וכדאי לסיים את התואר בזמן הקצר ביותר.
לכן שיקול העבודה צריך להיות כזה שלא יפגע בלימודים.

galgal21

New member
סעיף 1 נשמע חשוד.

אני הייתי נזהר במיוחד שלא נראה לי שלחיילת משוחררת יש מספיק כסף כדי שיעבוד בשבילה.

ivgy1980

New member
אפיקי השקעה מקובלים

נדל"ן - דירות מגורים ונכסים מסחריים
ניירות ערך - פקדונות, אג"חים, מניות.
זכויות יוצרים - ספרים, פטנטים, שירים, ועוד.

למעלה