מה בין משיכה לחברות ?

yuval charash

New member
מה בין משיכה לחברות ?

ישבתי וחשבתי , מה המניע העיקרי שדוחף אותנו אחד לזרועות השניה - האם זה סקס (הצורך במגע גופני), משיכה מינית להיות איתה כי.. (הצורך המחשבתי להיות עם...) או באמת להתחבר עם הצד השני ? כל אחת שתפגוש , בוודאי תאמר לך - "אני מחפשת משהו (קשר) רציני" ? סבבה , אני אומר. גם אני מחפש. אך , איך אתה יודע - שמה שאתה מפתח באמת הוא רציני ? מה זה בעצם קשר רציני ? האם אני היחיד שבא ואומר "בואי נזרום ביחד" ? יצאתי עם בחורה נפלאה בשישי האחרון , שהכי כיף היה לדבר איתה ׁ(וגם נראית טוב) אך איך אפשר לומר כי מתפתח פה משהו רציני ? למה פשוט לא לזרום ולהיות מנותקים מתדמיות חברתיות לוחצות אלו ? ומדוע אנו כ"כ דבקים לסטריאוטיפים ??

אממ אני יכולה להגיד בוודאות

שעם הבחור שאני הכי אוהבת בעולם מעולם לא עשיתי סקס, ועדיין הוא אהוב ליבי. הקשר הנפשי שלנו פשוט על גבול החולניות. ולא, אני לא זורמת עם כל אחד. יש דברים שאני חייבת שיהיו לבן אדם ויש דברים שאני חייבת שלא יהיו לבן אדם. יש דברים שאני מוכנה להתפשר עליהם ויש דברים שלא. יש אנשים שהצורה החיצונית שלהם עושה לי את זה ונשים אחרות תגדנה לי שהן לא יסכימו שהבחור יגע בהן עם מקל של סנוקר ויש כאלה בחורים שנשים אחרות תתעלפנה מהם ולי הם לא יעשו כלום ואפילו ידחו אותי. בדרך כלל תוך דקה בערך אני יודעת אם אני אהיה עם אותו בן אדם, אם אני חושבת על זה אז אפילו בשניה שאני רואה אותו אני יודעת. ולכן אני לא מרגישה צורך להמשיך ולזרום עם קשר שאני יודעת בוודאות שלא יקרה שם כלום. אבל זאת רק אני.

בהצלחה...../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

תפעילי עליו כמה קסמים...
חחח

yuval charash

New member
מצויין , תשובה מצויינת.

אני רואה שהתכונה ששולטת בך היא האימפולסיביות. אך , האם את לא חושבת שעקב תכונה זו את מפסידה הרבה הזדמניות חדשות בחיים. הרי לפי מה שכתבת , את נמשכת בטרוף , ולא עושה סקס. אני מצדיק אותך שזו אכן מערכת יחסים חולנית. נסי לבחון נקודה זו - האם יש פה תלות מסויימת שלך בבחור ? (ייתכן תלות נפשית). שימי לב , כי בעקבות כך את לא מקיימת אינראקציות אחרות עם אנשים אחרים.

לדעתי

הגזמת קצת לא??? בכל מערכת יחסים יש סוג של תלות. ובהחלט יש ביננו סוג של תלותיות, שבאה מ2 הכיוונים.וזה לא המקום לפרט את זה. אני בהחלט מקיימת אינטראקציות עם אנשים אחרים, אבל אני לא פנויה רגשית להיות עם מישהו אחר כעת, ואני לא רוצה לשקר לאנשים ולשחק איתם משחקים. ולדעתי הכנות הזאת שלי עם עצמי ועם הסביבה ראויה להערכה, כי יש לא מעט בחורות ובחורים שבשביל לשכוח מישהו אחד ויצאו עם כל העולם, אחותו וגיסתו, יפגעו באנשים והעיקר שהם ירגישו יותר טוב. אני לא כזאת ואני לא משקרת לא לעצמי ולא לאחרים.

yuval charash

New member
אני מצדד בך , אך מתנגד לעובדה

שקבעת שלכל זוג יש תלות אחד בשני. זה כיף להיות מאוהב ולאהוב, וזה נפלא להחזיק ידיים בשקיעה. אך לומר כי אני ואושרי תלוי באדם אחר ? רעיון זה אינו מקובל עלי כלל !!

אבל זה לא מה שאמרתי

ואני ממש לא תלויה בו וכל אושרי לא תלוי בו. ואין לי מושג מאיכן הבאת את המסקנות הללו. ובעיקר, זה שאתה לומד פסיכולגיה, אל תנסה לנתח אותי ואת מערכות היחסים שלי ולעשות פסיכולוגיה בגרוש. אני חושבת שאני די מודעת למה שאני עושה ולמה שקורה מסביבי, אני ממש לא צריכה שבן אדם שלא מכיר אותי ישב ויעשה עלי אנליזה ועוד בלי שביקשתי. והכי חשוב, הצורך שלך שהייתי אומרת שלדעתי קצת גובל באובססיה למצוא בת זוג, קצת גורם לי לחשוב שכל מי שלא מחפש כמוך בצורה אגרסיבית בן/בת זוג, הוא בעיניך בעייתי. לא כולם כמוך, לא כולם רואים את העולם כמוך, לא כולם רוצים מה שאתה רוצה, ומה שעושה לך טוב לא בהכרח עושה טוב לאחרים. וזאת דעתי בלבד.

yuval charash

New member
לקרוא לי אגוצנטרי או כל שם אחר

אינו במקום. וגם אין שום קשר לפסיכולוגיה, אלה להבנת הנקרא. ונחזיר אליך את הכדור : מאיפה את מכירה אותי ? האם אני לבד או לא ? יקירתי, אם זה רק על סמך מה שאת קוראת בפורום או כל הודעה אחרת, ישנה טעות חמורה בידך, ואני ממליץ לך בחום לשנות אותה. הפורום נועד לבצע שיחות בין אנשים , אם את מרגישה כי נפגעת או שחודרים לך לפרטיות - את רשאית לא לענות. צר לי כי נכנסת להתגוננת , אך לאחר תגובתך - אינני מעוניין להתייחס אליך שוב. מאחל לך דברים טובים.

לדעתי

הגזמת קצת לא??? בכל מערכת יחסים יש סוג של תלות. ובהחלט יש ביננו סוג של תלותיות, שבאה מ2 הכיוונים.וזה לא המקום לפרט את זה. אני בהחלט מקיימת אינטראקציות עם אנשים אחרים, אבל אני לא פנויה רגשית להיות עם מישהו אחר כעת, ואני לא רוצה לשקר לאנשים ולשחק איתם משחקים. ולדעתי הכנות הזאת שלי עם עצמי ועם הסביבה ראויה להערכה, כי יש לא מעט בחורות ובחורים שבשביל לשכוח מישהו אחד ויצאו עם כל העולם, אחותו וגיסתו, יפגעו באנשים והעיקר שהם ירגישו יותר טוב. אני לא כזאת ואני לא משקרת לא לעצמי ולא לאחרים.

ואוו

זו נראה שאלה קצרה, אבל שאלת פה כמה שאלות, עם תשובות לא פשוטות... האמת? קשה למצוא תשובה ברור שסקס והצורך בחום ואהבה זה אחד הגורמים שזורקים אותנו אחד לזרועות השניה...אבל זה לא תמיד קשור באהבה, בטח לא בהתאהבות ופרפרים.. אז זה משהו מעבר לזה... פשוט מרגישים משהו באוויר, סוג של קשר מיוחד, מרגישים מתאימים, מרגישים ראויים, מרגישים יפים, מרגישים.... פשוט מרגישים. קשר רציני, בעיניי, זה קשר , שגם בו אני לא אחתום על שום מסמך שאומר שהקשר הזה יימשך לנצח כי אין לדעת מה יהיה מחר, אבל אני בהחלט אהיה משוכנעת בהווה, שזה הבן אדם שמתאים לי, שאני לא מתפשרת עליו, שאם ייצא ואיתו אני אבלה את כל חיי זה אחל'ה, שאני לא מעוניינת באף אחד אחר, ושאני מצליחה לדמיין את עצמי איתו...ומרגישה בת זוג שלו ולא סתם מישהי שממלאת לו חלל, וההיפך. איך אפשר לומר כי מתפתח משהו רציני? מרגישים, ומרגישים שזה הדדי... ובשלב הזה גם רצוי לדעתי להגיד איזה מילה בנושא, רק כדי לדעת בוודאות שזה הדדי, כי אפשר לטעות.. למה לא לזרום? אני אומרת כן לזרום אבל עד גבול מסויים אני לא אוהבת הגדרות, וגם לדעתי זה מיותר... אני חושבת שאם יש הדדיות ברצון ותיאום ברגש וברצונות, זה נוצר לבד... אבל הסכנה היא שלפעמים יוצא שצד אחד בינתיים רוצה יותר או מפתח יותר, והצד השני לא...ואז "הזרימה" הזאת וחוסר ההגדרה יכולה ליצור בילבול, ולכן חשוב בשלב מסויים לבצע מה שנקרא תאום ציפיות ...כדי שלא יווצר מצב שבו הוא "זורם" ואני מחכה לטבעת... תקשורת , זו מילת המפתח

yuval charash

New member
טל , כל הכבוד, תשובה יפה מאוד.

אמנם לא ראיתי אותך מעולם , אך דעי לך שיש לך מעריץ אחד גלוי באיזור המרכז. נקודה משותפת ביננו היא נושא התקשורת, וזה לדעתי אבן היסוד ליצירת קשר.

shelly1975

New member
רצוי להימנע מהגדרות בהתחלה

לא צריך ישר לקרוא אחד לשניה בני זוג רק בגלל איזה 2-3 דייטים מוצלחים. לוקח זמן עד שניתן להגיד בן זוג על בחור. צריך לבדוק את ההתאמה בתקופה. כך שאני מבינה מה שאתה אומר. אם כי, אני אחת שאחרי דייט אחד מוצלח אשים בהקפאה בחורים אחרים, עד שאבחן את הדייט הזה לאן הוא זורם אבל לא כי אני מרגישה מחוייבת כמו שרוצה לבחון כל בחור at a time. לא בקטע של דייט אחרי דייט אחרי דייט ולעשות אן.דן.דינו ביניהם. אבל זו אני.

yuval charash

New member
שלי, ממש מהנה לקרוא את תשובתך

אני מרגיש ממש חיבור עם מה שאת כותבת. נושא הנאמנות הוא מאוד חשוב, ובעצם - דייט ראשון טוב , אכן מהווה פרמטר ל"קליק" שנוצר. כל הכבוד , שלי.

shelly1975

New member
../images/Emo25.gif../images/Emo24.gif../images/Emo9.gif

פססססססססטטט בוא למסנג'ר

shelly1975

New member
רצוי להימנע מהגדרות בהתחלה

לא צריך ישר לקרוא אחד לשניה בני זוג רק בגלל איזה 2-3 דייטים מוצלחים. לוקח זמן עד שניתן להגיד בן זוג על בחור. צריך לבדוק את ההתאמה בתקופה. כך שאני מבינה מה שאתה אומר. אם כי, אני אחת שאחרי דייט אחד מוצלח אשים בהקפאה בחורים אחרים, עד שאבחן את הדייט הזה לאן הוא זורם אבל לא כי אני מרגישה מחוייבת כמו שרוצה לבחון כל בחור at a time. לא בקטע של דייט אחרי דייט אחרי דייט ולעשות אן.דן.דינו ביניהם. אבל זו אני.

קודם כל

מדוע בכלל להתעניין בדעותיהם של האחרים, הרי אף אחד לא יכנס לסדינים שלך באם לא תחפוץ בכך. לשמחתי הרבה כל אדם הוא ישות מיוחדת בפני עצמו ולכן החשיבה להתפתחות הקלישאה: "משהו רציני" שונה מאדם לאדם ולא ניתן להכריז על "המשהו הרציני" אחרי דקה שבה החלפנו מבטים, נגענו, נישקנו וכו'. ה"רציניות" מראה אותותיה ברגע כשקיים רצון להמשיך את הקשר ולא כמשהו חד-פעמי. מי שהולך עלפי תכתיבים חברתיים, יהיה לו קושי רב להביע עמדה משלו מכיוון שהוא כל הזמן ינסה לרצות את הסביבה שלו. תעשה מה שטוב לעצמך בלבד.

yuval charash

New member
נקודה מאוד יפה וחשובה

ואכן , כל אדם הוא ישות בפני עצמו . אך לא תסכים עימי , שבגדול, אנו פועלים על-פי צו החברה סביבנו ? שנית , מאוד מעניינת אותי הגורמים והאופן שמניעים את האדם לבצע התנהגות מסויימת.

יש דבר שנקרא

להתאים את עצמך לסיטואציה- כשאתה נמצא בחברה כגון: העבודה, או מסגרת החברים, או המשפחה. יש לך צורך להיות מאוזן מולם בכדי שלא יהיו רגשות שלילים עזים בין הנוכחים במיוחד כשהם חשובים לנו. לכן זוהי השפעת הסביבה היחידה שיכולה להניע את עמדתי לכיוונים שונים אך לא בהכרח שאכנע לתכתיבים שלהם. אם הייתי פועל למול דעתו של כל אדם שהיה חושב שדרכי צריכה להיות מותאמת לחשיבה שלו, לוודאי הייתי היום ערירי וגלמוד נטול חברים, שכל עיסוקי היה האינטרנט. מבשל ספגטי לעצמי וממתין שהשכנים יתקשרו למשרד התברואה להודיע על מפגע ציבורי מהעובש שהתאסף עלי. או שהייתי פקיד בחברה פרטית ממלא טפסים ומתכנן לנציגי סוכנים שיקנו אותי תמורת מעט זוזים. כשפועלים על פי צו החברה- לא חורגים מהנורמות והתרבות שכובלת אותנו כגון: לא להתחתן עם ערבי, לא לאנוס, לא לגנוב וכו'. ולכן, אני לא מסכים עם כבודו.

למעלה