מה בוער לשרון ?

VIHIMAN

New member
אין לי כותרת, אבל יש תגובות-

קודם כל, עייפתי אותי בן אדם! כמה כתבת! (ועכשיו עוד יש לי לענות על זה..) עניין גנדי- גם הרבה הערות שלך הפריעו לי והעליבו פשוט לא חשבתי שזה הכרחי שאני יציין אותם, אבל אם פגעתי, אז אני מתנצל. אני לא אומר שהשמאל לא היה צריך לבוא ללוייתו, ואני באמת מכבד אותו ומתנגד להרצחו (אני חושב שכבר היית צריך להבין שאני לא תומך ומאמין בדרכים האלו!) אבל עדיין אני חושב, שדעותיו רק הזיקו והיו גזעניות ביותר! אנחנו לא צריכים עוד אדם כזה בממשלה זה בטוח.. התנחלויות- האנשים שאמרו שהמאל זה הסרטן של המדינה, זכותם לחשוב ככה. אין לי מה להוסיף. בוא אני יגיד לך כמה דברים בסיסיים- אני חושב שזה שגוי ביותר שד של חייל ישפך רק בגל איזשהי אידאולוגיה מטופשת! ואחרי זה הם עוד רבים איתם ומרביצים להם! כפויי טובה חארות! ההתנחלויות זה לא קו הגנה! זה קו מטרה נח וקל למחבלים שרוצים להרוג חיילים! בקשר לזה שאני רוצה לפנות את כולם- אני בהחלט לא חושב שצרך לעשות זאת ביוםאחד, זה צריך להיות תהליך אשר מתחיל בפינוי ההתנחלויות הקטנות היותר, ואחר כך התנחלויות יותר גדולות (כמו אריאל למשל) אבל בעיקרון, המטרה היא לפנות את כולם. זה ש70 אחוז מהם מסיימים בגרות או מה שלא כתבת- קודם כל תהיו בני אדם, אחרי זה כל השאר! עכשיו, הטעות אולי הגדולה מכולם שלך- המתנחלים לא גזענים?????? אולי לא כולם, אבל 90 אחוז כן! אל תגיד סתם עובדות מוטעות! ואז מה אם יגאל אלון המציא את השיטה הזאת???? הם עדיין מהווים מכשול לשלום. ואני רק רוצה להבהיר, אני לא יודע עם פינוי יביא לשלום, כיום אני גם מאמין שלו. אני מדבר על הדבר העקרוני שבגללם נהרגים ונפצעים חיילים! לזה אתה קורא דאגה לעם??? קו הגנה???? שטויות! ודבר אחד אני לא מבין אצלך- מה הפליאה הגדולה שלך שהם התמרדו נגנדנו?????? אתה באת ולקחת להם אדמה! לקחת להם בית! תבין, מה שהם עושים היום, אנחנו עשינו בדיוק את אותו הדבר! כאשר רצינו לשבת בארץ, גם אנחנו הרגנו אנשים והשתמשנו באמצעי לחימה! והכבוד שאתה עושה היום לאותם אנשים שלחמו למען זה, וחושב שהם גיבורים, כך הם חושבים על הטרוריסטים! לגבי העונש שהצעת- בטח שהוא נועד להרתיע, אבל אתה לא יכול לאסור על אנשים לקנות אקדח, נגיד שנעשה את זה, אתה לא יכול לעקור משפחה שלמה מאדמתה בגלל שאחד מבני משפחתה קנה אקדח! תהיה הגיוני לשנייה, תחשוב על זה! לגבי היסטוריה- אני לא מבין מה הבעיה שלך! מה, בגלל שזה קרה בעבר זה הופך את זה לבסדר! במקום לשחזר את ההיסטוריה אפשר גם להפיק לקחים ממנה! יש דברים בהיסטוריה שבאמת הייתי שמח שניישם! אבל התפיסה המעוותת שלך שבגלל שזה קרה בעבר אז הופך את זה לצודק! גם השואה קרתה בעבר וכך פתרו את בעיית היהודים בגרמניה, אז זה מה שאתה חושב שצריך לעשות עכשיו לערבים???? שואה???? תצא מהחשיבה הזאת טוב?!?!?! ואל תשתמש בסיסמאות , כי הם לא גורמות לך להיות צודק! (הקטע עם ההיסטוריה באמת עצבן אותי!) עוד פעם אתה חוזר לטיעון המוחץ (השגוי) שלך- גם אם אנחנו חושבים ששרון רוצה שלום זה עדיין מוביל למלחמה.... הם יכולים להגיד בדיוק את אותם הדברים לגבינו! במלחמה זאת יש שני צדדים! ולא רק הם אשמים! ויכול להיות שהחלפת השלטון זה הפתרון היחיד שאתה רואה עכשיו, זה לא אומר שאתה יכול לבצע זאת! אין לך זכות! תפסיק לחזור על אותם מילים ועל אותה טעות! בקטע הזה הגזמת לגמרי! ולא אמרתי שארצות הברית לא דמוקרטית, אמרתי שפעולוץ אלה לא דמוקרטיות ומשם נובעת הצביעות של ארצות הברית לדעתי! בעניין טעויות לשון- ככה, אני מצטער אם אני לא ברמה שלך! ההערות שלך סתם מתנשאות ומעצבנות! ואם משהו יגרום להפסקת הדיון הנחמד הזה, זה הדבר! אם לא נאה לך לדבר עם אספסוף ופשוט עם עם עברית גרועה כמו שלי! אז נפסיק את הדיון בסדר?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? נ.ב- באמת שקיצרתי בתשובות שלי כי פשוט לא היה לי כח יותר.... מרצ- ישראל בריאה במקום כיבוש חולה

locutos

New member
לגבי ההערה: ../images/Emo52.gif

תשמע, אני מצטער, לא התכוונתי אם זה פגע בך וגם לא חשבתי שזה יפגע בך ככה. אני לא אכתוב את זה יותר רק חשבתי שאני יכול לעזור כי זו שגיאה. בסדר ?

VIHIMAN

New member
קודם כל-

אני מקבל את התנצלותך, ואשמח שנמשיך בדיון. כדי שנעשה זאת, את התגובה להודעתי האחרונה תכתוב בדף הראשי. (לדיון שלנו ראוי מקום מרכזי
)

VIHIMAN

New member
קודם כל-

אני מקבל את התצלותך ואשמח שנמשיך את הדיון. אז כדי שנעשה זת תכתוב את תגובתך להודעתי האחרונה בף המרכזי...

VIHIMAN

New member
קודם כל-

אני מקבל את התצלותך ואשמח שנמשיך את הדיון. אז כדי שנעשה זת תכתוב את תגובתך להודעתי האחרונה בף המרכזי...

VIHIMAN

New member
קודם כל-

locutos

New member
בקשר ללבנון

אתה יודע מה (בחיי אתה עקשן) אני אהיה בוטח ואני אקבל את דעתך בנושא כי אני לא מתבייש לומר אני פשוט לא יודע את העובדות אני רק יודע את ההמשך. אז אני אסכים איתך אבח אני מתנגד להעלבות על רקע אישי נגד שרון. אנחנו חייבים לאיש הרבה יותר מדי מכדי שנוכל לקרוא עליו בקריאות גנאי ? פתרנו את הבעיה (העקשנות משתלמת אה).

Zack DA

New member
אביחי, ידידי ../images/Emo10.gif

לא נעים לי להתפרץ לויכוח, אבל שים לב לעובדה שאתה מקצין את דעותיך מרגע לרגע ובו בזמן אומר דברים שמעליבים אותי מאוד, בייחוד מה שאמרת על רחבעם זאבי ז"ל הי"ד. ולידיעתך, את גנדי אהבו לא רק המתנחלים אלא גם חילונים גמורים, ימנים, שמאלנים, ספרדים, מזרחיים, ערבים וכל מי שפגש בדרכו. אתה נער צעיר מאוד ועם כל הכבוד הגעתי למסקנה שאינך יודע באמת מי זה רחבעם זאבי. אז בבקשה על תדבר עליו אם אינך באמת יודע מי הוא ובוודאי לא כך. צחי

locutos

New member
אני מרגיש נתמך ../images/Emo13.gif

אגב יש לנו ויכוח נחמד לא ?

E l i z a b e t

New member
רחבעם זאבי ז"ל../images/Emo104.gif

רחבעם עמיקם זאבי ז"ל רחבעם עמיקם זאבי, המוכר בכינוי "גנדי" (אותו קיבל בתחילת השרות הצבאי לאחר תספורת צבאית ולבוש בסדין לבן, דמה רחבעם זאבי לגנדי ההודי), נולד בשנת 1926 בירושלים. למד בבית הספר המחוזי בגבעת-השלושה. בשנים 1944-1945 היה פעיל בתנועת הנוער "המחנות העולים". ב-1944 הוא הצטרף לפלמ"ח. עם הקמת המדינה המשיך את דרכו בצה"ל. במלחמת העצמאות היה קצין מודיעים של חטיבת יפתח. לאחר מכן שירת כקצין-מבצעים בחזית הצפון, כקצין מודיעין בפיקוד הדרום וכמפקד גדוד בגולני. בשנת 1964 קיבל דרגת אלוף ומונה לאלוף פיקוד מרכז. בשנת 1968 מונה לראש אגף מבצעים במטכ"ל. פרש סופית מצה"ל לאחר מלחמת יום הכיפורים. ב-1974 מינה אותו ראש הממשלה יצחק רבין כיועץ לענייני טרור, ובשנים 1975-1977 כיהן כיועץ ראש הממשלה לעינייני מודיעין. בשנת 1981 התמנה למנהל מוזיאון ארץ-ישראל בתל-אביב וכיהן בתפקיד זה במשך עשר שנים. בשנת 1985 החל לקדם את רעיון העברת האוכלוסין מרצון ("טרנספר") של ערביי יהודה, שומרון ורצועת עזה-כפיתרון אפשרי לסכסוך היהודי-ערבי. את משנתו הקפיד לעגן במעשיהם של אנשי מפא"י כדוגמת בן-גוריון ורבין, אשר ביצעו העברות אוכלוסין של ערבים במלחמת העצמאות. ב- 1988, הבחירות לכנסת ה- 12, הקים רחבעם את מפלגת "מולדת" שזכתה בשני מושבים. ב- 1992,הבחירות לכנסת ה- 13, זכתה "מולדת" בשלושה מושבים. במהלך הכנסת ה- 13 היה מהלוחמים הבולטים כנגד הסכמי אוסלו והיה אחד ממנהיגי "חזית ארץ-ישראל". ובכנסת ה- 14 בשני מושבים. במהלכה התנגד להסכמי חברון ו"וואי" ולקח חלק במהלכים שהביאו להקדמת הבחירות. רחבעם הצטרף לממשלת יצחק שמיר בפברואר, 1991 למרות התנגדותם של כמה מחברי הליכוד, ומונה לשר ללא תיק ולחבר הקבינט הביטחוני, רחבעם פרש ממשלת שמיר בינואר 1992 על רקע ועידת מדריד. ב- 1996 ובבחירות לכנסת ה- 15 איחד רחבעם את תנועת "מולדת" לסיעת "האיחוד הלאומי" עם תנועת תקומה וחרות, וקיבל ארבעה מושבים בכנסת. במהלך הכנסת ה- 15 איחד את ה"איחוד הלאומי" עם "ישראל ביתינו". רחבעם לא הצטרף לממשלה שהקים בנימין נתניהו אך תמך בממשלה מבחוץ. נהג לשאת על לוח ליבו דיסקית עם שמות השבויים והנעדרים. הדבר היווה רק פן אחד לאהבתו חסרת המעצורים לצה"ל ולמולדת. רחבעם שמר אמונים לחבריו לנשק גם אם התנגד לעמדותיהם הפוליטיות, כך היה ממספידי חבר הכנסת אלוף (מיל´) מתתיהו פלד מ"הרשימה המתקדמת לשלום", ומהמגנים החריפים ביותר של רצח רבין, גם מתנגדיו הפוליטיים החריפים ביותר העריכו את יושרו והגינותו של רחבעם זאבי. הצטרף לממשלה שהקים שרון בחודש מרץ 2001 כשר התיירות והגיש את התפטרותו ביחד עם שר התשתיות ליברמן על רקע החלטת ראש הממשלה להוציא את כוחות צה"ל מהעמדות שנתפסו בחברון יום וחצי לפני הרצחו על ידי בני עוולה. שעות ספורות, (בבוקר יום ד´, ל´ בתשרי התשס"ב 17 בקוקטובר 2001), לפני כניסת התפטרותו לתוקף הוא נרצח בעת מילוי תפקידו ע"י מרצחים שנשלחו ע"י הרשות הפלשתינאית במלון הייאט שבירושלים. בכך נלקח מעם ישראל אחד מאחרוני הפוליטיקאים האידיאולוגים שלה, שר ואלוף. דרך חייו היא צוואתו: אהבת המולדת, שלטון יהודי בכל חלקי ארץ-ישראל עם רב יהודי מוצק, אי מוכנות לוותר ולו על רגב אחד מאדמת א"י. יהי זכרו ברוך. ביבליוגרפיה: אתר ליכוד1 ואתר קדיש שבת שלום, אליזבט

VIHIMAN

New member
צחי! שלום לך!

איפה היית באמת? הפורום לא היה אותו הדבר..
עכשיו לענייננו- גנדי לדעתי היה בן אדם גזען ופשיסט, לא מעניין אותי מי אהב אותו! גם לא במקום היה מצדך לציין את זה! אני ל-א אוהב אותו! ואל תגיע למסקנות שגויות ולא נכונות! אני בהחלט יודע מי היה גנדי ואני מעריך מאוד את תרומתו הצבאית, אך לא הפוליטית! אז בבקשה ממך אל תחשוב שאתה יודע הכל ותחליט מה אני יודע ומה לא! דרך אגב- איך ידעת שקוראים לי אביחי? ודבר שני- נכון יש לנו ויכוח נחמד? חח מרצ- ישראל בריאה במקום כיבוש חולה מרצ- ישר

Zack DA

New member
תודה על המחמאות

גם אני התגעגעתי אליכם
... לשאלתך: הכרטיס האישי שלך מסגיר את שמך הפרטי - אביחי. ולגופה של הודעתך: גנדי הי"ד לא היה גזען, הוא היה גדול אוהבי א"י והאמין כמו רבים שהיא מיועדת לעם ישראל. הוא תמך בטרנספר מרצון. הוא היה פרו יהודי אך לא גזען (יש הבדל !). גם חוק השבות מפלה בין יהודים ואחרים אך הוא לא חוק גזעני - הוא חוק פרו יהודי ! צחי

locutos

New member
רק לשם הדיון

האם אתה חושב שזה נכון לשלול את זכות הבחירה לכנסת מח"כ אחמד טיבי ?

VIHIMAN

New member
שכחתי להגיב על עניין טיבי-

בעניין הזה אני חושב שכן. חד משמעית! אני מאוד תומך בדמוקרטיה וחופש הדיבור, אך גם לזה יש גבול! הוא מסית בעד טרור, מלחמה ושפיכות דמים! עם זאת, הןא עושה זאת אפילו נגדנו, בכנסת שלנו! עומד מול אנשים ופשוט קורא לבני עמו להרוג אותם! כמו שלא יתנו ליהודי לעמוד מעל דוכן הכנסת ולצעוק מוות לערבים, כך גם לא אסור! בושה שאדם לא אנושי ולא תרבותי זה, מכהן בכנסת ישראל... מרצ- ישראל בריאה במקום כיבוש חולה

locutos

New member
שוב פעם הרסת אפשרות לדיון ../images/Emo13.gif

עושה רושם שאנחנו שוב מסכימים (זו כבר הפעם השנייה). טיבי בגלוי צועק דברים נגד קיומה של מדינת ישראל ועוזר ןמייעץ לאויב. חתמת על העצומה ?

locutos

New member
אתה לא הולך להפסיק עכשיו נכון ?

כבר עברו יומיים (כמעט) מאז שהוספתי את התגובה, אל תפרוש כשהתחיל להיות מעניין.

למעלה