מה בוער לשרון ?

locutos

New member
מה בוער לשרון ?

למה אריאל שרון מודיע בהתלהבות כזו בכל מקום שהוא רוצה מדינה פלסטינית. מה בוער לו, חשבתי שהליכוד כעיקרון היה תמיד נגד מדינה פלסטינית שתהיה קן טרור שלא היה כמותו בתולדות ישראל. ועוד משהו למה שרון כל-כך עיקש עם הרעיון של ממשלת אחדות. כולנו רואים שברגע שמצנע נבחר לראשות העבודה, העבודה לקחה פנייה חדה שמאלה עם רעיונות מוזרים שלא אזכיר כאן אבל רעיונות שמנוגדים ניגוד חד ביותר לרעיונות של הליכוד של שרון. הרי אם הימין יקבל רוב בבחירות לכנסת (מה שכנראה יקרה) אז לא יהיה צורך בקואליציה עם השמאל אבל שרון נחוש בדעתו להמשיך הלאה עם ממשלת האחדות למה ? נ"ב: אל תבינו אותי לא נכון אני מכבד את שרון אבל אני לא מבין אותו כרגע
 

Zack DA

New member
אני הפסקתי להבין אותו כבר לפני

...הרבה זמן. שרון הגיע למצב שאני מפחד ממה שהוא עומד לעשות. בכל הזדמנות שהוא מדבר הוא מזכיר את המדינה הפלשתינית, בכל משפט הוא מזכיר את העצמאות הקרבה ובאה של קיני הטרור, בכל מלה הוא נותן פרס לטרור שהפנה את זרקורי העולם לכאן, לישראל. יותר מיובל שנים הוא היה איש מלחמה ועכשיו הוא רוצה להצטייר בעולם כאיש של שלום. מישהו מוכן להבטיח לי שהוא לא ימכור קצת מהמדינה בשביל זה ? הקצת הזה הוא יותר מדי בשבילי. צחי
 

locutos

New member
קשה לומר

אני לא חושב שהוא רוצה לוותר על משהו, אני די מתרשם מהעבר שלו שמורכב כמעט באופן בלעדי מתרומות למדינת ישראל. גם עושה רושם שהוא גם עושה דברים כדי להילחם בטרור אבל העמדה שלו משום מה נראית גמישה לאחרונה.
 

VIHIMAN

New member
אני לא מבין

מה רע בממשלת אחדות! למה אתה מתנגד לזה?!?! הרי מה שהעם הזה צריך ברגעים יחסית קשים אלו זה באמת אחדות וליכוד של העם! נ.ב- רק בשביל העניין, אם תהיה ממשלה ימנית בלבד. לא תהיה לנו מדינה! או שתהיה לנו מדינה דפוקה גזענית ומושחתת שתהיה בסכסוך עם כל מנהיגי העולם ושתביא עלינו מצב קשה מאין כמוהו!(אותו דבר היה קורה עם ביבי היה נבחר..) זאת דעתי האישית
 

locutos

New member
אתה טועה

ראית בעצמך שממשלת האחדות לא פעלה, שנתיים הייתה לנו ממשלת אחדות לאומית ומה כל-כך טוב. בסדר יש קצת פחות פיגועים אבל אתה חייב תהודות שהעבודה סחטה את הממשלה כל העת. מפלגת העבודה לא נתנה לליכוד חופש פעולה בכלל. וממשלת האחדות לא חיזקה את המדינה ואיחדה אותה אלה רק פילגה אותה והכל תודות למפלגה אחת... בין 1977-1992 הייתה ממשלה ימנית טהורה ואתה עדיין חי פה ולמען האמת התנאים השתפרו לא. אחרי זה רבין בא וגרם עם עוד אנשים מבריקים במיוחד לאוסלו, הסכם פחדני שאיפשר להם להתפרע בזמן שאנחנו מבצעים את הנסיגות. אחריי זה בא ביבי חצי ייצב את המצב בלי עזרה ייתרה מהשמאל שהתנכל לו בלי הפסקה כל יום יום-יום ואז בסוף נמאסתם עליו ובא ברק שגרם לאינטיפאדה הנוכחית באוזלת ידו המדהימה. אז אל תספר לנו על זה שממשלת ימין תגרום לאבדון, עד עכשיו ממשלות ימין רק תרמו ושיפרו שלא כמו כה ממשלות אחרות... אני לא יודע אם ביבי יותר טוב או שרון יותר טוב אבל אני כן יודע שאיחוד עם העבודה זו טעות שאסור לחזור עליה. לגבי גזענות: אני חייב לספר לך שאנחנו העם היחיד שניצב מול אויב עם נשק ביד ואנחנו צריכים לחשוב האם זה יפה ודמוקרטי להתנגד לכך שהוא יהרוג אותך. כתוב בתנ"ך הבא להורגך השכם להורגו. כשאתה ניצב מול אויב אתה נלחם בו, לא הייתה פעם אחת בהיסטוריה שקיפול בפני האויב עזרו למדינה המתקפלת. ואם אתה שואל אותי אז כן צריך לעשות אפליה נגד הפלסטינים, עד שהם לא יבינו שעד שהם לא יפסיקו את הטרור והאלימות אנחנו לא נפסיק לפגוע בהם הטרור לא ייפסק.
 

VIHIMAN

New member
טוב, אז ככה:

ממשלת האחדת לדעתי לא הצליחה מכיוון שמימן בסופו של דבר שלט (די רב הכנסת והממשלה ימנית) ולשמאל בקושי אפילו לא היה קול בממשלה! העבודה לא ניסתה לסחוט את הממשלה, היא ניסתה להשמיע גם את הקול שלה בממשלת הימין! אני שמח שהבהרנו בקשר לממשלת האחדות האחרונה. דבר שני- אני מודה, בגין היה ראש ממשלה מעולה! חבל שאף אחד כיום בימין לא כמוהו. מאז שבגין הלך, הימין הרס והרס בלי הרף! בכהונתו הראשונה רבין באנת לא היה ראש ממשלה טוב, אבל בכהונתו השנייה, היה הראש ממשלה הטוב ביותר שהיה לנו ואף חתם על הסכם גאוני, נכון חשוב- הסכם אוסלו. ביבי היה ראש ממשלה נוראי וגם כן ברק. אך הטעות הגדולה ביותץר שלך היא שאריק שרון התחיל את האיניפאדה, יותר נכון, הוא שבר את קש הגמל כשעשה רוח וצלצולים מיותרים טיפשיים ומטומטים (כמו שאר ההתנהגות שלו כראש ממשלה) כשעלה להר הבית. ואני אומר שזה היה הקש ששבר את גב הגמל מכיוון שלדעתי הכל החל כאשר כבשנו את השטחים ש-67 ומאז גזלנו את החופש של הערבים היושבים שם ודיכאנו אותם והם חיו/ חיים בתת תנאים!!! והעובדה שמדינתנו נשארת דמוקרטית ואנחנו חושבים מה נכון לעשות, זה תודות לשמאל בלבד! (אולי אנשים מעטים מעטים מהימין). וכיום הפלסטינים שנגד טרור (ויש כאלה!) לא יכולים להשמיע את קולם כי יפגעו בהם! והם מפחדים להגיד זאת! ויש לנו צד לא קטן בפרוץ המלחמה הזאת, אולי יותר גדול אפילו! לכן, בגלל כל הדברים שציינתי כאן, אני חוזר ושב לאמר- שממשלת ימין טהורה תביא להרס ולאבדון! רק השמאל יכול לשמור על שפיות! מרצ- ישראל בריאה במקום כיבוש חולה.
 

locutos

New member
אתה לא יודע מה אתה אומר

ננתח משפט משפט: אם לימין היה רוב בכנסת אז למה הם הלכו לממשלת אחדות, לליכוד: 19 מנדטים זה לא נראה כמו רב מוחץ נכון. אם העבודה לא ניסתה לסחוט את הממשלה אז למה היא יצאה מהממשלה למרות שלא הייתה לה שום סיבה ממשית (תקציב זה לא תירוץ לנטוש מדינה במשבר). אם רבין היה ראש ממשלה כזה מצויין אז למה התחילו להתפוצץ אוטובוסים לפני שהוא נרצח. אחריי הכל הפלסטינאים היו אמורים להיות מרוצים מזה שעושים איתם הסכם שלום נכון. לא הם רצו את הכל מייד. רק תסתכל באתר של אשפ אתה בטח יודע את הכתובת תסתכל על הסמל שלהם. אם אוסלו הוא הסכם גאוני אז למה בזכותו הם יכלו להמשיך לקנות נשקים להמשיך בפיגועי טרור ולהמשיך לקבל שטחים בעוד לנו לא יצא מזה כלום. הם לא היו כאלה מרוצים מהסכם אוסלו אפילו שה היו אמורים להיות מרוצים. עובדה שהם עשו פיגועי טרור בזמן רבין. אם ביבי היה ראש ממשלה נוראי אז למה בקדנציה שלו היו רק 4 פיגועי טרור קטלניים. למה בתקופה שלו הכלכלה התחילה להתייצב ולמה השמאל עשה לו רצח אופי שכזה על זה תענה לי. טוב שאתה מסכים על אהוד ברק אבל בתגובה שלך תפרט בבקשה במה הוא היה נוראי מחוששני שאתה לא חושב שהוא היה נוראי בגלל אותם סיבות שאני חושב שהוא היה נוראי. למה אתה ממשיך לחזור כמו רובוט (אני מדבר בהכללה על השמאל) על זה ששרון גרם לאינטיפאדה אתה יודע שזה לא נכון. האינטיפאדה הייתה מתוכננת הרבה זמן. ברגע שהם לא הצליחו לסחוט שטחים הם התחילו אותה כי זו הדרך היחידה שהם מכירים. אתה יודע שהמדיניות של ברק גרמה לאינטיפאדה אבל גם זה לא לגמרי נכון. אתה יודע מי גרם לאינטיפאדה: הפלסטינאים למה ליהודי אסור לעלות להר הבית מקום מקודש לעם היהודי יותר מכל מקום אחר. למה זה צריך לגרום למלחמה זה יכול אולי לשמש תירוץ להתחיל מערכה מתוכננת אבל אין סיכוי שזה גרם למערכה ממושכת אפילו אתה מן הסתם מבין את זה. למה אתה אומר שדיכאנו אותם אנחנו שיפרנו את המצב שלהם בשטחים יחסית למה שהוא היה קודם. אנחנו שישלנו את התפוקההחקלאית שלהם עם שיטות חקלאיות חדשות ומה קיבלנו בחזרה: טרור, אז תגיד לי מה אפשר לעשות עם עם כמו הפלסטינאים. אפילו בירדן מדינה שהעניקה להם אזרחות הם עשו מהומות. רק שהא ידעה לטפל בהם בדרך שהם מכירים. ולמה אתה מאשים את הימנים בזה שהפלסטינאים לא יכולים לדבר בזכותה של ישראל כי יפגעו בהם. פוגעים בהם אחיהם ולא אנחנו אנחנו לא מכריחים אותם נכון. הם שונאים אותנו (90%) מה תומר על זה. ממשלת ימין טהורה לא כפותה באידיאלוגיה שאלנית חולנית וגוועת תשים קץ לבעיה הפלסטינית. מה שהעולם מכבד זה כוח לא נחמדות, ברגע שאתה נחמד יינסו לסחוט ממך עוד ברגע שאתה חזק מכבדים אותך, תחשוב על זה ואך תשכח להחזיר תשובה, מצפה בקוצר רוח.
 

VIHIMAN

New member
תגובות

גם אם לליכוד היו רק 19 מנדטים לימין היה רב בכנסת, וגם לשמאל לא היה קול בכלל! אבל בכלל!וכשהחליטו על תקציב שלא היה מקובל עליהם בכלל, זה היה הקש ששבר את גב הגמל. עכשיו, אוטובוסים התפוצצו גם לפני רבין אבל גם אצלו מכיוון שקיצוניים שם לא היו מוכנם לקבל הסכם שלום עם המדינה היהודית אז הם לקחו את החוק לידיים! זה לא אומר שההסכם לא היה נכון!!!!! לאחר הסכם אוסלו היינו במצב כלכלי מצויין! פשוט מצויין!לכן זה הועיל לנו. אין מה לעשות שהם הצליחו לקנות נשק. הם גם קנו נשק לפני!!!! עכשיו אני רק מבקש ממך, עם עובדות על תתוכח! מצידי תבקש ארכיונים של אותה תקופה! ש-ר-ו-ן התחיל את האינתיפאדה!!! רק שרון! ברגע שהוא חזר והודיע, ושב והקניט את הפלסטינאים שהוא עולה להר הבית, והוא אכן עלה, החלה האינתיפאדה!!!! בקשר לביבי- בזכות ביבי כל מנהיגי העולם שנאו אותו! בחודש הראשון שהוא עלה לשלטון הוא כבר רב עם כל מנהיגי העולם הערבי ועם קלינטון שעזר לנו יותר מכל! ביבי שהיום עומד ונואם כנגד מדינה פלסטינאית, הוא אותו השקרן שחתם על ההסכם בחברון! ביבי הוא אותו בן אדם שעמד כמו חמור וצעק אתם מפחדים כמו אידיוט מושלם! הוא אותו ראש ממשלה שגנב כספים! ובקשר לכלכלה,שהוא ייצב, בולשיט! המצב הכלכלי באותה תקופה לא היה רע בכלל! ביבי הוא עוד גורם עיקרי מאוד לפרץ האינתיפאדה בעקבות הסיכסוכים שלו עם כל כך הרבה מדינות! בקשר לאינתיפאדה- שרון יכל לעלות להר הבית בצורה שקטה ורגועה! הוא טרח להודיע על זה בקולי קולות ולעלות לשם למרות אימוים והפגנות סוערות בעניין! הוא יכל לעשות את הטיול הקטן שלו גם פעם אחרת!אך כמו כל שאר הימין, הוא החליט לשחק משחקין כח וכבוד, הוא החליט להראות שהוא השולט והקובע ועלה בכל זאת. מתי תבינו שהכחניות היא מוקד הסכסוך ולא דרך תפרון??? וכמובן שזאת הייתה רק סיבה לפרוץ המלחמה, הסיבות האמיתיות הן השבי בו הם נמצאים! זה שאין להם חופש! זה שדיכאנו אותם והם חיים כבושים בתת תנאים 30 שנה! אלו הסיבות העיקריות! אין ספק שהפלסטינאים זה בעיה, אבל כיבושם וגזילת החופש שלהם זה לא הפתרון! וזה מה שעשינו! גם אם תשפר את התפוקה הכלכלית שלהם ב-300 אחוז הם עדיין כבושים, וכל עם כבוש, עתידו להתמרד ולבקש לחופש! ואתה יודע שהסקר האחרון מצביע שרב הפלסטינאים מתנגדים להמשך פעולות הטרור! מה תאמר אתה על זה????? תפסיק לשחק משחקי כח שאם אתה חזק מכבדים וחלש סוחטים טוב?!?!?! תעבור את גן חובה!!! את התוצאות של כח מלחמה וכיבוש כבר ראינו, אם אתה רוצה להחריף את המצב , תשתמש בעוד כח! מתי תבין שסכסוך לא פותרים בריבים ובמלחמה! אלא סביב שולחן הדינוים! אלא שעם ממשלה ימנית ועם עראפת, בחיים לא נצליח לעשות את זה!!!! ותפסיק להכליל את כל העם הפלסטינאי כמחבלים ותומכי טרור, בטח שגם שם יש כאלה. גם פה יש (תנועת כהנה לדוגמא) אומנם לא כמו שם כי השלטון יכול להשתלט עליהם אבל יש! תבין, אני גם לא אומר שצריך גם ממשלה שמאלנית טהורה, אני אומר שצריך שיהיה איזון! אסור שיווצר מצב שיש רק קול אחד בכנסת של צד אחד. חייבים להיות שני מדדים ושתי דעות על מנת לשמור על ייצבות. אסור שנגיע לממשלה קיצונית, לא קיצונית שמאלנית, ובטח ובטח ובטח שלא קיצונית ימנית.
 

locutos

New member
נחמד שהגבת, אתה די חוזר על עצמך

קודם כל אני חוזר בי מההודעה שהוספתי (למה אתה לא ...) זה היה מאוחר וכעסתי... לא הוספת על ברק כמו שביקשתי, חבל זה היה יכול להיות נושא מעניין לויכוח. קודם כל אני חייב לספר לך, אתה חי בעולם חלומי של אנשים מתורבתים שרוצים רק לחיות בשלום ושלווה ומכבדים את הדיעות של אנשים אחרים או בקיצור אתה רואה את העולם דרך משקפיים ורודות. אתה מן בסתם יודע על המצב באירופה לפני מלחע"ה 2. אז תקשיב שם כבר ניסו את הגישה של השמאל הישראלי שטחים תמורת שלום ככה אתם קוראים לזה נכון. הם נתנו להיטלר את צ´כוסלובקיה ושטחים ליד גרמניה אבל זה עצר את היטלר ? לא זה רק גרם לו לרצות יותר כי הוא ראה את החולשה של מנהיגי גרמניה. הם היו כל-כך חלשים בנפשם שהם העדיפו לרוץ לשולחן הדיונים ולוותר במקום לפתוח נגדו במלחמה שהייתה חוסכת חיים של עשרות מיליונים בהם 6 מיליון יהודים. בדיוק אותו דבר קורה היום, השמאל הישראלי מנסה לפייס את הפלשטינאים עם שטחים כדי שהם לא יפגעו בהם. "אוי קח את השטחים אני אתפנה אני אתקפל (בכל מקרה זה של הימנים מה אכפת לי הילדים שלי בארה"ב אני לא דואג) רק אל תפגע בי, בבקשה" השמאל חולה וחלש אופי זו הבעיה של. צריך לרסן אותם ולא לנהוג בהם בידיים של משי. אם אתה טוען שהרוב רוצים שלום אז למה יש עוד ועוד פיגועים בלי הפסקה. למה הם רוצים במלחמת קודש עלינו. אם הם היו מפסיקים את המלחמה לשנה אחת אז קרוב לוודאי שהם היו מקבלים מדינה ו50% שטחים (מי יכול להסתכן להביא להם הכל). כאשר יש צד תוקפני אז הוא רואה התרפסות של האויב (מבחינתו) כחולשה (מעניין למה). "את רצוננו בשלום הם מפרשים כחולשה" אריאל שרון, אחריי אחד הפיגועים. הם לא מבינים שאנחנו רוצים לחיות בשלום הם חושבים שאנחנו רק רוצים עוד כח כי הם לא מאמינים בזכות קיומה של מדינת ישראל וחושבים שהיהודים רעים מעצם היותם יהודים אבל אתה משום מה לא תופס את זה. נעבור לנושא אחר. אתה בטח מבין שהאינטיפאדה הנוכחית שנמשכת זמן לא מבוטל דורשת כמויות אדירות של נשקים, אימון של אלפי מחבלים (לוחמי חירות
) וארגון מעולה. אתה לא חושב שהם אירגנו את כל זה השקיעו את כל הכסף ובנו את תשתיות הטרור המפותחות מאפס רק בגלל ששרון עלה להר הבית. ואם הוא לא רצה לדחות את הטיול להר הבית כמו שאתה מכנה אותו, אולי הוא חש שהוא רוצה לבוא לשום כמו כל יהודי. למה פשוט העליה להר הבית צריכה לגרום למלחמה. אתה בטח מודע שתשתיות הטרור הם עובדה קיימת מאז 1964 תודות לשמאל. הם רוצים לעשות איתנו מלחמה עוד מלפני שנכנסו לשטחים (1967 > 1964) הם רוצים בהשמדת מדינת ישראל לפי החוקה שלהם. פשוט תשקיע מאמץ ותקרא אותה פעם אחת. כמו שאתה קורא את מגילת העצמאות כדי לצטט את המשפט "על יסודות הצדק החירות והשלום..." אתה מודע לכך שערפאת הוא טרוריסט מקצועי. אפילו אתה אמור לדעת את הנוסחה הבסיסית של "לא מנהלים משא ומתן עם מחבלים". ב1972 הוא אישית אירגן את הפיגוע במינכן. הוא אישית תיכנן עשרות פיגעוים בזמן הנוכחי. הוא טרוריסט ממדרגה ראשונה. ואתה יודע את זה. על מנת להגיע להסדר כלשהו (שיהיה אמין) צריך מישהו אחר בראש הפלשטינאים. אפילו אתה צריך להבין את זה נכון ?. ולנושא אחר: במה אוסלו היה הסכם גאוני כל-כך, הוא מסתכם בכך שאנחנו יכולים לסגת מהשטחים פעימה פעימה תחת אש בלתי פוסקת של הפלשטינאים. זה הסכם טיפשי ופחדני של חסרי עמוד שדרה כמו פרס ורבין שרצו שלום מיד ועכשיו לא משנה עם איזה תנאים. הנה לך תנאי טוב לשלום עם הפלשטינאים ואני אסכם בזה: אתם מפרקים את כל אירגוני הטרור כולל אשפ תוך שבוע, מפסיקים את כל פעילות הטרור עכשיו ברגע זה. בודקים האם אתם מילאתם את התנאים הנדרשים (אנחנו). אתם נותנים לנו את כל הנשק שיש לכם מיד. אחריי זה אנחנו מחכים חצי שנה לפחות לבדוק האם אתם מבצעים מעשי אלימות ואחריי זה אתם מקבלים מדינה מפורזת על השטחים ולא סנטימטר אחד יותר.
 

VIHIMAN

New member
אוקיי, נתחיל...

קודם כל, אני מאמין ביציאה מהשטחים לא בגלל שאני חושב שזה יצור שלום (אני לא נביא, אני לא יודע מה יקרה כשנצא) אני מאמין ביציה כי אני מאמין שמגיע להם ח-ו-פ-ש!!!! ואני יגיד את זה עוד 10 פעמים כי אתה פשוט לא מבין! ועוד דבר, בימינו אני לא חושבת שמוסגלת להיות שואה כי העולם יותר מדי מודע למה שקורה ולא תנו לזה לקרות (בעיקר בגלל שלמדו לקחים מאותו אסון). אני לא רואה את העולם במשקפיים ורודות, אני רואה את העולם דרך משקפיים ליברליות ותומכות חופש! אין מה לעשות, אני חוזר על עצמי רק כי אתה לא מבין את הסיבות שאני תומך ביציאה! והמשפט שבאמצעותו הדגמת את דעות השמאל הוא תת רמה ולא שווה התייחסות. השמאל לא חולה ולא חלש. הוא מאמין בדברים שהם קצת מעבר ל- "להכנס בהם," "מוות לערבים" או כל מיני סיסמאות ודעות של ילדים בגן שרואים את העולם בשחור לבן שזה או שתרביץ או שתמות! אתה צריך להבין שישנם כמה צבעים בין שחור ולבן מה שבטוח מלחמה זו לא הדרך!! המשך שפיכות דמים והרג לא תעזור למצב הכלכלי שלנו ובטח שלא למדיני! והבסרתי לך למה מתנגדי המלחמה לא מדברים, הם חוששים להביע את קולם והיות שבאמת מסוכן להתנגד היום למלחמת הקודש אפשר להבין אותם! ואיך הם יבינו שאנחנו רוצים שלום עם מה שאתה אומר??????? השלום שאתה רוצה הוא שלום מעוות שבחיים לא נחתום עליו! ואם דיברת על אשליות וחלומות, זו דוגמא מצוינת! אני חושב שבקשר לאינתיפאדה סיכמנו שאריאל שרון המטומטם היה הקש ששבר את גב הגמל ולא הסיבה האמיתית! אלא הכיבוש וכל מה שציינתי בהודעה הקודמת! בקשר לזה שיש לו זכות כיהודי לעלות להר הבית, בטח שיש לו! אהל איך אומרים- תהיה חכ, אל תהיה צודק! ובטח שכראש ממשלה הוא היה צריךלחשוב בראש גדול ולא לעלות באותו זמן בידיעה שזה יגרום למהומות מוות ופיגועים! הייתי מגדיר את המעשה כטמטום טהור!!! כיום אני חושב שיותר ויותר פלסטינאים השלימו עם עצם קימינו והאמרת שצריך להשמיד אותנו פועל רק על חלק קטן שמאמין במלחמה וטרור. עניין ערפאת- אין ספק, הבן אדם טרוריסט וכיום, אי אפשר לשבת לדבר איתו ולחתום איתו על הסכם, בדיוק שאי אפשר עם איריאל שרון או עם כל איש ימין אחר היום! אריאל שרון גם ארגן טרור וגם גרם למלחמה שלמה אם זכור לך!פשוט עבד על כל המדינה ועל הגין בכך שאמר שנכנסים רק שלושים מטר לניקוי הטרור והגיע הרבה הרבה הרבה יותר רחוק! ואחרי שעשה את זה בכוחות עצמו הוא עוד נבחר לראשות הממשלה! איך דבר כזה יכול לקרות במדינה שקוראת לעצמה דמוקרטית ונאורה???? הסכם אוסלו הוא הסכם של אנשי שלום ואנשים חכמים! אבל אתה בכלל מתנגד לשלום! הדרך שבה את מציע שנחתום הסכם לא ריאלית ומעוותת מאין כמוה! תתעורר חביבי! אתה לא עושה הסכם שלום עם עצמך! יש עוד צד שצריך להסכים לזה!טתה באמת מאמין שהם יתנו לך את כל הנשק שלהם???????? זה כמו שהם יבואו ויגידו תתנו לנו את כל הטנקם שאתם אתה טווחים בנו!!! אני חוזר על עצמיכי הדעות שלי לא משתנות! פשוט מאוד! נ.ב- מה אתה רוצה שאני יגיד על ברק? מה שאלת עליו? מרצ- ישראל בריאה במקום כיבוש חולה
 

locutos

New member
אני רואה שהתעצבנת עליי...

לגבי ברק: באחת ההודעות הקודמות כתבת שאתה מסכים שאהוד ברק היה רה"מ על הפנים. אז כתבתי שתכתוב את הסיבות שבגללן אתה חושב שהוא היה רה"מ על הפנים כדי שיהיה לנו נושא לדיון. לגבי השואה: אני פשוט לא מאמין שכתבת את זה, בדיוק הגישה הזאת הביאה לשואה. אנשים אמרו "לא זה לא יקרה, דבר שכזה זה לא יכול לקרות" ודווקא בגלל שהאנשים חשבו שזה לא יכול לקרות זה קרה. לגבי הטענה החוזרת שלך לגבי ילדים בגן, אני רואה שאתה אוהב את ההשוואה. אני רק רוצה לציין דבר אחד: כשאתה במלחמה אתה נלחם באויב עד שהוא מפסיד ולא עורך גיחות קטנות פה ושם שמשאירות לו בדיוק מספיק כוח לפגוע עוד פעם. זה הרבה יותר הומני לנצח פעם אחת ולתמיד. נעזוב את אריק זה לא מוביל לשום תוצאה, אגב אני לא חושב שאתה מודע שאם הוא לא היה כאן אז היית במקום אחר עכשיו, הוא זה שהציל את המדינה במלחמת יום הכיפורים. לגבי מלחמת לבנון אתה יודע שזה לא היה ככה, אגב עכשיו כאין את רצועת הבטחון אנחנו מקבלים מטענים בגבול הצפוני ראה מה קרה אתמול לדוגמה. לעניין עראפת אתה בעצמך כתבת שצריך לשבת ולדבר איתו אז איך זה שאתה כותב את זה עכשיו, אתה סותר את עצמך. אני מוחה בקול על ההסטה נגד ראש ממשלה מכהן בדבר היותו טרוריסט, הוא איש שומר חוק ומפקד בצבא הגנה לישראל ואם לדעתך זה כמו טרוריסט אז יש לך בעיה קטנה עם המדינה הזאת. אישית אני נעלבתי מן ההערה הזאת. על הסכם שלום אסור לחתום מעמדת נחיתות כמו באוסלו. על הסכם שלום צריך לחתום מעמדת כוח כמו שהמצב מרמז. לנו יש כוח לתת שטחים להם אין כוח כנגדנו זו צריכה להיות נקודת הפתיחה במו"מ מדיני. הגישה שלך חסרת עמוד שידרה ופחדנית אם תסלח לי על הביטויים.
 

VIHIMAN

New member
ושוב, תגובות:

קודם כל, לא התעצבנתי, אני שמח שסוף סוך אני מוצא מישהו מתורבת ואינטלגנטי שאני יכול לנהל איתו דיון פוליטי. בקשר לברק- לברק לא הייתה סמכות. פשוט לא היה מנהיג ולא הצליח לשכנע ולסחוף את העם איתו. הוא הציע הסכם פשוט נוראי מבחינתנו לערפאת! (ערפאת סירב מסיבה אחת הוא פשוט לא רוצה שלום!). וגם המצב הכלכלי לא היה משהו. בקשר לשואה-בדיוק מאותה סיבה שאנשים אמרו שזה לא יכול לקרות אבל זה קרה, למדו לקחים! גם היום יש לנו צבא ושלטון חזק וזה לא יוכל לקרות! שנינו יודעים שהיום, זה בלתי אפשרי... רק שתבין, במלחמה הזאת אנחנו לא צודקים וכך גם אנחנו נראים בעולם. אנחנו הכובשים, אנחנו השולטים, אנחנו האנשים שגזלנו את החופש. אבל אתה יודע מה, נלך איתך. נגיד שתיהיה מלחמה כוללת אחת, נגיד שננצח בה ונכבוש בה עוד שטחים ועוד אוכלוסיה. מה שיקרה זה פשוט סרט חוזר. הם יתמרדו שוב! פשוט מאוד! תקשיב ובבקשה תבין- במלחמה לא פותרים סכסוך! תסתכל על ההיסטוריה ותראה עובדות, במלחמה אף פעם לא פתרו אף סכסוך, להפך זה הפך לסכסוך עמוק יותר והביא את המדינות למשבר כלכלי מדיני וחברתי! לגבי אריק- לא הייתי צריך לכנות אותו כטרוריסט ואני מצטער מעומק ליבי על כך. אך הרשה לי להגיד לך שאם אתה לא מאמין למה שכתבתי לגבי מלחמת לבנון, פשוט תסתכל באנציקלופדיה, בספרים, ובכל החומר הדרוש כדי להסכים עם ה-ע-ו-ב-ד-ה! יותר מזה אין לי מה להוסיף! זה בדיוק מה שקרה וזה דבר מוסכם שאין מקום לערער עליו! ואני רוצה להבהיר את עצמי בקשר לעפאת אם לא הייתי ברור- אני נגד ערפאת, אני מגנה אותו, אני חושב שהוא בן אדם ומנהיג נוראי, אך אין לנו אופציה אחרת. זה הבן אדם שמחליט ורק איתו צריך להצליח לעשות שלום. תשכח מהאשליה שיצליחו להעיף אותו. לא יקרה! (אני לא מאמין שנציח להגיע איתו לשלום אבל אין ברירה אלא לנסות) בקשר להסכם אוסלו אנחנו כנראה לו נסכים- אני חושב שזה היה הסכם טוב, הוא קירב בין העמים, הביא אותנו למצב מצוייןמ לדעתי. ולדעתך לא. רק חשוב לי מאוד להוסיף דבר חשוב שלא הסכמנו עליו בעימות הקודם, כהונתו של רבין ולמה לדעתי הוא היה ארש ממשלה מעולה. בתקופת רבין היה המצב הכלכלי בין הטובים שהיה אי פעם. התאונות בכביש היו מעטות מאוד ויחסינו עם שכנינו המנהיגים הערבים ועם שאר העולם היה מצויין. פשוט היה מצב טוב בארץ! הגישה שלי לשלום אולי פחדנית ואולי חסרת עמוד שידרה, אני רואה אותה כדרך ריאלית הגיונית ופיירית לפתירת הסכסוך. הדרך שלך לא מציאותית ולא הגיונית בכלל. אני גם חושב שאתה יודע שהדרך שלה לא תתבצע בחיים! אני עוד יודע שרק עם ממשלה שמאלנית נגיע לשלום. בטח שלא נגיע עם שרון והממשלה הנוכחית ולכן יש להחליפה. לדעתי שמעון פרס צריך להיות המנהיג והוא המושיע בדיוק כמו שהיה רבין! מצפה לתשובה, אל תשכח.. מרצ- ישראל בריאה במקום כיבוש חולה.
 

locutos

New member
וכי איך אשכח ../images/Emo13.gif

קודם כל לגבי שרון אני מקבל את ההתנצלות. ואני מודה שהסתבכנו מעט עם מלמחמת לבנון אבל סך הכל פעולה כלשהי הייתה נחוצה כי אתה יודע שהם לא נתנו לנו לחיות שם וכל הזמן ירו עלינו אז היינו צריכים לטהר שם את השטח. זה שנכנסנו 40 ק"מ זו הייתה טעות מהרבה סיבות: - זה שטח גדול מדי אי אפשר לשלוט עליו ביעילות גדולה מדי (אפילו שהתקרבנו לאופטימלי, תשווה את האבידות שלנו לאבידות של צבאות אחרים). - הגזמנו עם הזמן היינו צריכים לסגת בשלבים תוך פרק זמן קצר יותר. - היינו צריכים רצועת בטחון קטנה הרבה יותר (5 ק"מ נגיד). - היינו צריכים להדגיש הרבה יותר את העליונות האוירית שלנו ולהפציץ מטרות מרוחקות מהאויר - אחד הסיפורים הכי נוראיים של המלחמה בלבנון זה כנראה צד"ל מה שעשינו שם זו בושה וחרפה. נטשנו את בעלי הברית האמיתיים היחידים שלנו במזה"ת לידי פרעים צמאי דם שעשו בהם טבח. לא טיפלנו בהם כמעט (אפילו לא טרחנו לטפל באנשים שכן הצלנו... 150,000 ש"ח זה לא מספיק. לא ציפיתי שתכתוב את זה על ברק עושה רושם שאנחנו מסכימים בנושא זה, דווקא ציפיתי ליכוח מעניין. בקשר לשואה התכוונתי במקור להשתמש בה כאנלוגיה למצב המקומי לא כמשהו שאני מזהיר מפניו אז הלכנו לדעתי לכיוון הלא נכון בנושא הזה... לגבי ערפאת אני חושב שהסכמנו בקשר לטיבו של האיש אך לא בנוגע למה שנעשה איתו. זו טעות קשה מאוד לעשות איתו שלום בגלל סיבה אחת חשובה. כשאנחנו נעשה איתו שלום אנחנו עושים את השלום איתו ולא עם העם הפלסטינאי. הוא לא מייצג אותם כלל וכלל. אני מתכוון לכך שאם נצא מנקודת פתיחה שלפיה (אני חושב שנסכים על כך) לנו יש יותר כוח מאשר להם ואנחנו יודעים בערך מה טוב בשבילהם (אני מתכוון לכך שאנחנו יודעים שמה שטוב בשבילהם זה שלום, אגב הם כנראה ברובם עדיין לא יודעים את זה). אז אנחנו צריכים לגרש את ערפאת ולהדיח אותו מתפקידו גם אם הדבר דורש כוח פיזי (שיש לנו). אפילו עם לא צריך להדיח אותו מכל השיקולים האחרים צריך להדיח אותו מהסיבה שהוא לא מנהיג סביר לעם הפלסטינאי. הוא לא רוצה בטובתם - ראה את העובדה שבמקום לסייע לעמו הוא מחזיק חשבונות של מיליארדים רבים בשוויץ שהוא קונה איתם נשק מדי פעם. הוא רוצה מלחמה ואת זה אנחנו יודעים גם אם הוא אומר אחרת. הרי הוא תמיד משקר (זוכר כשבראש השנה הוא בירך אותנו ברכת שנה טובה D-:). אם אנחנו רוצים שלום אמיתי (גם אם הדבר סביר בערך כמו שקלינטון נאמן לאישתו) אנחנו צריכים להחליף את האיש גם אם הדבר כרוך בהריגתו ובהריגת כל שאר הצמרת הנוכחית (ספק אם יבוצע). הוא המכשול האמיתי לשלום לא אנחנו. כל עוד ההסטה הפרועה של הפלסטינאים בינם לבין עצמם שמכוונת נגד קיומה של מדינת ישרא לא תיגמר לא תפסיק המלחמה (ההסטה מנוהלת על ידי ההנהגה הנוכחית) ואם נחליף את ההנהגה אז אולי רק אולי יהיה סיכוי לשלום. הבעיה היא שכבר עכשיו התחנך דור שלם על ברכי התעמולה הפלסטינאית נגד ישראל וכנראה הפתח לשלום אמיתי (לא מדומה) יישרא סגור להרבה זמן. שמעון פרס, אל תכעס אבל אני לא חושב שזו הייתה הערה רצינית. האיש מפסידן מטבעו, אפילו לביבי כשכל הציבור בישראל נטה שמאלה הוא הפסיד. אישית אני חושב ששמעון פרס הוא הדבר הכי מפחיד שיכול להיות אם הוא באמת ייבחר. אפילו אתה חייב להסכים שהברבורים שלו על מזה"ת חדש היו... בוא נגיד, לקוחים מעולם טיפה אחר. שמעון פרס טועה במקור הבעיה: אנחנו לא הבעיה אנחנו היינו ונשארנו פתוחים לשלום, רק הם מתנגדים לו באופן עיקש. אני חושב שמוטב שנניח לרבין הדעות שלנו לגביו היו ונשארו שונות.
 

VIHIMAN

New member
שאני יוותר??? רק נהיה מעניין!

מצטער שלא יצא לי לענות,היה לי יום לחוץ..... טוב: מלחמת לבנון- אין ספק שהיינו צריכים לטהר את האזור. אבל כאן אני דווקא לא יןותר, ואני מתעקש שתבין! כי זה לא דעה, זאת עובדה! אריאל שרון אמר שהוא נכנס רק לטהר את השטח ולא עמוק לתוך לבנון, אך הוא שיקר! עבד על כולם כולל על בגין! הוא נכנס הרבה יותר! עם עובדות לא מתווכחים! כל שאר הסיבות זה בולשיט טהור! באמת שטויות! בקשר לצד"ל- פשוט מחדל, בושה וחרפה איך שהתנהגנו. עדיין קשה להאמין.... ערפאת- בקשר לזה שאין לו סמכות כל כך גדולה כמו שזה נראה, אני מסכים. אך אינני מסכים בקשר לכמה דברים- האחד היא העובדה המוטעית בקשר לפלסטינאים שלפי דבריך מתנגדים לשלום, אז ככה- אחרי האינתיפאדה העם הפלסטינאי הבין שזאת לא הדרך ושכל העניין מאוד פגע בהם! הם אפילו מתנגדים להמשיך את האינתיפאדה (אני לא ממציא, אלה סקרים ועובדות!).וטעות שנייה- אין לך שום זכות, אבל שום זכות, לגרש מנהיג של עם אחר! העם צריך לבחור את המנהיג של ואתה פשוט לא יכול לקבוע להם את השלטון! מי אתה שתחליט בשבילהם מה טוב להם?????תחשוב על כל העניין... אם ג´ורג´ בוש היה רוצה ששרון יפול ונציג מהשמאל יעלה היית מסכים עם זה? זה היה מקובל על מישהו בכלל????? והשלום שאתה שאתה רוצה ושהימין רוצה הוא לא ריאלי, הוא מעוות ולא הוגן.... אז אל תקרא לו שלום אמיתי. והממשלה שלנו היא מכשול גדול מאוד בדרך לשלום! עם הממשלה הנוכחית בחיים לא נגיע לשלום! שעמון פרס לדעתי איש ע-נ-ק! אני חושב שרק איתו נוכל להגיע לשלום! אבל מיותר להתווכח בנושא, כל אחד והדעה שלו.... אבל אתה כן טועה בדבר אחד- אנחנו מקור הבעיה בדיוק כמוהם! אפילו יותר! ותפסיק את כל השטויות על הפתוחים לשלום!!!! הממשלה של ימינו בעייתית ביותר בנוגע להסכם אמיתי והגון! (בדיוק כמו הדעות שלך בנושא!) אנחנו מתנגדים לו באופן עיקש לא פחות! אתה רוצה לעזוב את רבין, אז נעזוב. רק שאלה אחת בנושא, אתה מאותם אנשים שתומכים ביגאל אמיר וברצח הנתעב? אני יחכה לתשובה... מרצ- ישראל בריאה במקום כיבוש חולה
 

locutos

New member
לגבי יגאל - (תשובה רק עליו)

טוב ששאלת שכחתי להבהיר את עצמי בנושא אני ככל אדם סביר מתנגד לרצח מסיבות פוליטיות ובגדול רלרצח בכלל. אבל: אני יודע מכמה מקורות מוסמכים שיגאל עמיר גם אם היה אחד מהאנשים שפגעו ברבין היה רק אחד מהם. עובדה היא שבדקו והוכיחו הכדורים שהרגו את רבין מהכיוון ההפוך מהכיוון שממנו יירה יגאל עמיר. אם יביאו הוכחה חד משמעית או ייעשו משפט חוזר לא מפוברק לכך שהוא רצח את רבין אז אני ללא ספק אגנה אותו. כרגע אני פשוט לא יודע לגביו. העניין הוא מסתורי מבחינתי. שיפרתי חתימה מה דעתך ? (ארוך מדי ?)
 

VIHIMAN

New member
אההההה

אני מצטער שהרסתי עוד פעם אפשרות דיון... :) אבל לא חתמתי על העצומה. אני גם לא חושב שהיא תשנה משהו... בקשר לחתימה- מה זה מלחמת שלום???? לא היה אין, ולא יהיה דבר כזה! גם אין דבר כזה מלחמה תרבותית!!!! רק דבר אחד הוא שכח לציין- הפראים האלה (הכללה מגעילה ושגויה!) קמו עלינו בעיקר בגללנו! אז שלא יאשים רק את הצד השני! החתימה לא ארוכה מדי, פשוט לא במקום ואני לא מסכים איתה... מרצ- ישראל בריאה במקום כיבוש חולה
 

locutos

New member
אתה בהחלט שכחת נקודה מרכזית

אם אתה יודע לקרוא את התאריך העברי אז בטח שמת לב לכך שהתאריך הוא תרצ"ו - 1936. באותה תקופה הערבים שבאו עלינו היו המון מוסט ע"י הרשויות הערביות שבאו צמאים לדם יהודי. באותה תקופה לא היה כיבוש ישראלי, אפילו לא הייתה ישראל. אני אפילו מוכן להגיע להצהרה שנכון לאותה תקופה לא השתלטנו על סמ"ר אחד בכוח הזרוע. רק בכוח הכסף. אתה שוכח שלא היה דיכוי נגד הערבים אלה היה שיוויון זכויות (מנדט בריטי לטובת הערבים (גם גן שיוויון זכויות) ולרעת היהודים (ספר לבן)). מלחמה תרבותית יש כזה דבר כי אנחנו לחמנו בכוח הדיפלומטיה באותה תקופה: הלכנו ודיברנו עם מנהיגים. קמו עלינו פראים זו לא הכללה מגעיה ושגויה כי היא מכלילה בתוכה רק את ציבור הפורעים שרצחו יהודים בשל היותם יהודים בלי קשר לגיל או מין. אני חושב שפראים זה תיאור מדויק לחלוטין ואני לא חושב שלא תסכים איתי. לגבי זה שאתה לא מסכים איתה (אתה מנחש שהבנתי אז גם ככה
). אגב אני גם לא מסכים עם שלך
מצפה לתשובה.
 

locutos

New member
למה הדעות שלי לא מציאותיות ?

ראה את הסכם השלום בין בעלות הברית לגרמניה (נירנברג, 1946). שם הם יצאו מעמדה של כוח ויותר אף לא גרמני אחד העז לנקוף אצבע. גם אם תאמר שזה לא רלוונטי. אני מתכוון לכך שאני בעד לתת להם חופש שתהיה להם ארץ (רק חלק מהשטחים). אני הייתי כמובן מעדיף טרנספר מרצון (מורשת גנדי) אבל אם הדבר בינתיים בלתי ניתן לביצוע אני אומר כאן ועכשיו שאני רוצה שתהיה להם מדינה מפורזת מופרדת ע"י התנחלויות שלנו. הם יוכלו לעבור בתוך השטח שלהם איך שהם רוצים. אם נראה שהם קונים אפילו אקדח אחד אז אנחנו ננקוט באמצעים חמורים (כמו הגליית כל משפחת האשם שקנה את האקדח). לגבי זה שאין לנו שום זכות להחליף להם ממשל. ראה את צרפת בראשות נפוליון, ראה את גרמניה אחרי המלחמה, יש אין ספור דוגמאות. בכל הדוגמאות שהבאתי יש סממן אחד בולט: בכל פעם המדינה המנצחת החליפה את השלטון של המדינה המובסת. למה אני התכוונתי ? התכוונתי לכך שאנחנו יכולים להחליף את המנהיגות שלהם כי אנחנו המנצחים. אתה חייב להבין שעם המנהיגות הנוכחית וכנראה גם עם כמעט כל מנהיגות אחרת אין לנו סיכוי להגיע לשלום מתמשך איתם. (ראה אוסלו - אחריי חודש - פיגוע). אם אנחנו רוצים איתם בשלום אז אנחנו צריכים שבראשם תעמוד מנהיגות אחרת. לגבי זכות הבחירה שלהם (יש לי טיעון מוחץ) אם יש להם רוב לעראפאת שלא רוצה שלום אז לפי הדמוקרטיה (שלטון רוב) יש להם רוב אוכלוסיה שתומכת בהמשך המלחמה נגד מדינת ישראל כי עארפאת רוצה בהמשך המלחמה (אירוני שהוא קיבל פרס נובל לשלום לא ?). אז אני חושב שהגענו למסקנה חד משמעית שאם הם לא יורידו את ערפאת אז זה אומר שהם לא רוצים שלום ואם אנחנו נוריד את עראפאת וניתן להם לבחור מי יהיה השליט שלהם (לא מתוך אירגוני הטרור אז יש לנו סיכוי לשלום). לגבי מלחמת לבנון - אני לא חושב שיש טעם להמשיך כל אחד הדעה שלו כמו שאמרת אני לא חושב שנגיע בעניין להכרעה. לגבי הדוגמה עם בוש: אני לא חושב שהיא רלוונטית כי אנחנו לא מנהלים מלחמה נגד ארצות הברית כחלק ממדיניות הממשלה שלנו. אם היינו מנהלים נגדם מלחמה (והיינו מפסידים) אז קרוב לוודאי שהם היו מחליפים בקרבנו את השלטון (כמו באפגניסטן (דוגמה טובה ללגיטימיות החלפת השלטון במדינה זרה)) ולא היה לנו על מה להתלונן. רק פרט קטן, אל תחשוב שאני מזלזל אבל אני רוצה לומר שאחרי גוף ראשון (אני) חייב לבוא פועל בגוף ראשון (אוותר) ולא: אני (גוף ראשון) יוותר (גוף נסתר). קח לתשומת לבך (תודה). מצפה לתשובה.
 

VIHIMAN

New member
עוד פעם באיחור, אך יש תשובה:

כמו שאפילו אתה אמרת, הדוגמא שלך לא רלוונטית מכיוון המצב הוא לא אותו מצב ואין מקום להשוואה הזאת... בקשר למורשת גנדי- בושה שאדם כמו גנדי היה בכנסת שלנו! לדעתי הדבר הכי מבייש שהיה בכנסת! איש נוראי! גזען! קיצוני! פשוט נורא.... ונגיד ותהיה הפרדה מוחלת, היא לא תופרד על ידי התנחלויות... כי אנפנה את כולם!!!!!!!! (אאאאממממןןןןןן!) המתנחילם הם ה ס ר ט ן של המדינה!!! ובקשר לשטות הגמורה והמגוכחת על הגליית המשפחה של אדם שקונה אקדח- נו באמת????? איזה בולשיט!!! קודם כל, כמו שלך יש זכות לקנות אקדח, כך גם להם! אתה לא תחליט את הדברים האלה! שים לב כמה אתה מאמין שאתה יכול לשלוט עליהם! זה בדיוק הכיבוש! ועוד דבר, איך אתה יכול לעקור משפחה שלמה מאדמתה רק כי אחד מבניה קנה אקדח?? איזה מן עונש לא הוגן והגיוני זה???? הערה כזאת דווקא לא הייתי מצפה שתגיד.... בקשר להחלפת שילטון- מזה אנחנו המנצחים??? מה אתה משחק כדורגל??? קודם כל, המלחמה אין מנצחים, דבר שני, זה שעשו את זה בהיסטוריה זה לא הופך את זה לצודק, התכוונתי שאנחנו לא יכולים מהבחינה המוסרית ושזה לא בסדר, לא מבחינה פיזית! בטח שאנחנו יכולים פיזית! ותקשיב, עם המנהיגות שלהם לא נגיע לשלום, אבל גם לא עם שלנו! תקלוט את זה!אל תאשים רק את הצד השני! לגבי זכות הבחירה שלהם והתמיכה בערפאת- הם לא מאמינים שהוא מתנגד לשלום כמו שאתה חושב! אותו דבר הם אומרים לגבי שרון! הם מאמינים שהוא רוצה שלום וגם נלחם על זכויותיהם. כמו שאתה מאמין ששרון רוצה שלום והוא לא! (מצטער למחוק לך את הטיעון המוחץ.) מלחמת לבנון- אני מאוד חושב שיש טעם המשיך בויכוח! כי זה לא ל אחד ודעתו, אתה מדבר כאן עובדות! זה ע-ו-ב-ד-ה שהוא נכנס הרבה יותר ממה שהוא אמר ושהוא עבד על כולם! אין כאן שום הכרעה, יש אחד מביננו שצריך להכיר ולהבין עובדות, וזה אתה! לגבי דוגמאת בוש- רק רציתי להדגים עד כמה זה לא בסדר, לא נכון, ולא הוגן שנעשה את זה. רציתי סך הכל להמחיש את הטעות שלך. והעובדה שהם החליפו שלטון באפגניסטן לא עושה את זה בסדר! זה מוטעה מאוד! בכלל ארצות הברית היא ארץ צבועה "ומשחקת" אותה דמוקרטית, בשורה התחתונה, אתה לא תקבע לאף אחד שלטון חוץ מלעצמך, נקודה. בקשר להערה שלך- אני כרגע בכתה ט ולא ממש הבנתי מה זה נסתר וכל זה... אני חושב שיחסית לכיתה ט יש לי עברית לא רעה, אם היא לא ברמה שלך, אני מצטער מאוד! תענה בהקדם. מרצ- ישראל בריאה במקום כיבוש חולה.
 

locutos

New member
הפעם יש באמת הרבה נקודות מחלוקת

אני אפילו לא אכנס לדיון על טיבו של גנדי, הדעות שלנו מנוגדות הרבה יותר מדי. אני רק רוצה לומר שמכל ההערות שלך זאת העליבה אותי אולי יותר מכל. אפילו השמאל בא להלוויה שלו בהמוניו (אפילו אם אתה לא). כנראה זה יהיה חכם לא לדבר על ההתנחלויות (אבל אנחנו לא כאלה חכמים נכון
). לגבי ההתנחלויות: ************ ההערה לגבי ההתנחלויות הייתה מעליבה, אני יכול לומר באותה קלות ששמעתי מישהו אומר שהשמאל זה הסרטן של המדינה. עכשיו, אנשי ההתנחלויות רואים את עצמם הרבה פעמים כיהודים שבאו לשבת באדמת ארץ ישראל "אנו בנו ארצה לבנות ולא להתפנות" שמתיישבים בשטחים מסבות אידיאלוגיות שבכלל לא תמיד קשורות לפוליטיקה. אני חושב שהתנחלים הם אנשים יקרים מפז שמתיישבים במקומות הכל-כך מסוכנים האלה (מה שלא תאמר על אחינו הפלשטינאים). הם מוכנים לספוג את מלוא עוצמת הטרור הערבי רק בגלל הרצון העז לשבת בארץ ישראל. הם סופגים את הטרור אבל בכך חוסכים אותו ממך אישית (אתה מן הסתם יושב בעיר כלשהי בארץ) ואני אדגים את זה בצורה מאוד פשוטה ע"י ניתוח תהליך החשיבה של מחבל טיפוסי: "וואי איך אני רוצה להרוג יהודים..." "אבל שנייה איפה ?" "בת"א יש מה זה מלא יהודים" "אבל שנייה רוב החברים שלי כבר מתו או נעצרו בניסיון פיגוע בת"א..." "יותר קל בהתנחלות שנמצאת במרחק הליכה מהבית שלי" "מגניב אני הולך להתנחלות כי היא לא מוגנת." אל תגיד שזה גזעני כי המטרה שלהם זה באמת להרוג כמה שיותר ערבים. עכשיו זו הייתה הדגמה פשוטה מאוד איך ההתנחלויות זה קו ההגנה הראשון של מדינת ישראל. עכשיו תורי לומר לך שאתה מקווה למשהו שלא יתגשם: אתה כנראה פשוט לא יכול להתאפק לפנות את כולם נכון. איך ? יש 240,000 מתנחלים מפוזרים במאות יישובים יהודיים ברחבי השטחים. הם בטוח יתנגדו לפינוי אחרי שתראה שאתה רוצה לפנותאת כולם. זה גם ייעלה סכומי כסף שלא יעלו על הדעת: הרבה יותר מבניית גדר. אם היית חכם היית מפנה אותם קודם, עכשיו כבר אין לך סיכוי. אני חושב שהנוער של המתנחלים זהב אחד אחד: אתה יודע ששיעור סיום הבגרות שם הוא 70%+. אתה יודע שהאלימות שם ביחס לאלימות בגבולות הקו הירוק היא אפסית כמעט. הם לא נאצים וגזענים ועשקנים כמו שמתארים אותם: -עשקנים: עובדה ברורה רק תעיין בתקציב הם מקבלים פחות כסף מהמדינה מתושב ת"א. על ההגנה של צה"ל הם משלמים מכיסם הפרטי: יותר מ1,000 ש"ח בחודש. -גזענים: רובם ככולם (98%~) היו מאוד רוצים לחיות בשלום עם הערבים אבל הם לא תוקפים את הערבים (אלה שכן זה יחידי סגולה ואם אתה היית יודע מה הערבים עושים להם לפני שהם מגיבים (התקשורת השמאלנית לא מכסה את זה) אז היית מבין אותם. לגבי העובדה שאני בטוח ב1000% שתכתוב כתגובה שהם מהווים מכשול לשלום, הרשה לי לא להסכים: -אתה יודע מי המציא את ההתנחלויות: יגאל אלון (מוזר שהוא לא היה מרץ אלה עבודה). הוא המציא את תוכנית אלון עם ישובים ישראליים בשטחים. אם היינו פועלים לפי התוכנית שלו יכול להיות שהיה ךנו כשיו שלום ?. -אם הפלשטינאים היו רוצים בשלום עם מדינת ישראל אז לא היה אכפת להם שאנחנו חיים שם, אנחנו קנינו הרבה מאוד מהשטחים שעליהם יש התנחלויות ואלה שלא קיבלו אישור שלא משתמע לשני פנים. -אני יכול לכתוב עוד הרבה אבל אני אשמור לפעם הבאה. יש טיעון אחד שהוא כל-כך בסיסי ומובן שפשוט חוץ מהלוגו השמאלני הבנאלי והמוזר "כיבוש" אי אפשר להתכחש לו: באמנת המנדט הבריטי הבטיחו לנו בית לאומי שכולל את ישראל וירדן. הבטחה זו הופרה כשהקימו את ירדן והופרה הלאה כנתנו לנו את הגבולות העלובים של 1947. אנחנו קיבלנו אותם הם לא. הם תקפו אותנו אנחנו ניצחנו וכבשנו מספר מקומות נוספים (אין ספק שזה היה מוצדק אני מקוה. ב1967 הם הנכלו לנו עשו בריתות קנו נשק והתכוננו למלחמה בצורה הברורה ביותר. אנחנו הגבנ וכצעד הגנתי נגדם (ההגמה הטובה ביותר היא התקפה) על איומם של המדינות הערביות במתקפת נגד וכבשנו את סיני השטחים והגולן. על סיני ויתרנו, את הגולן סיפחנו והענקנו אזרחות. השטחים בבעיה, טכנית זהו שטח של מדינת ישראל. יש לנו שם שליטה בפועל שליטה זו נוצרה בגלל שגבולות 1948 לא ניתנים להגנה. בנקודה אחת עובי המדינה הוא בדיו´ 15ק"מ ! אפשר לעבור את זה ביום אחד. אתה יודע שאנחנו לא יכולנו להגן על הגבולות האלה ולכן ביינו צריכים את השטחים כדי להבטיח את הבטחון הלאומי שלנו שעומד בראש עניינה של מדינת ישראל (מסיבה ברורה). השטח שעליו עכשיו משתרעת מדינת ישראל הובטח לנו ע"י הבריטים ונכבש ע"י הערבים ע"י סחיטת הבריטים תוך כדי שימוש בטרור. מצפה לתשובה בעניין זה ! לעניין העונש שהצעתי: למה העונש כזה אכזרי, תחשוב שנייה. כדי שאף אחד לא ייבצע את המעשה שורם לעונש (קניית נשק). תחשוב שנייה למה נועד עונש ? הוא נועד להרתיע את האנשים מביצוע פשעים, העונש לא נועד להעניש אלה להרתיע ! ונעזוב את זה... יש לך משפט אחד שממש אבל ממש ... (לא משנה): "...זה שעשו את זה לא הופך את זה לצודק..." אני לא בטוח שאתה מבין עד כמה המשפט הזה מפחיד אותי. וזה לא בגלל שאני גזען או כל דבר אחר. זה בגלל שאנחנו העם היחיד בכל ההיסטוריה שאמר דבר כזה. אתה יודע איזה משפט שפועל היטב משחר ההיסטוריה קיים כדי להמחיש את טעותך - "עם ההיסטוריה לא מתווכחים". אם יש משהו שלא כדאי לקרוא עליו תיגר זו ההיסטוריה. היא אף פעם לא מכזיבה ואינה רחמנית במיוחד ! אם אתה חושב שבגלל שתהיה כזה נחמד אז פתאום הכל יהיה נכון בסדר אז אתה ט-ו-ע-ה. אף אחד לא שם ... הם ייחשבו (פעילי תנועות טרור, לא הכללה) שזו חולשה וינצלו אותה על מנת להשמיד אותך. אתה חושב שלפני 70 שנה למישהו היה אכפת שאנחנו רוצים שלום. אז נהגנו כמו שאתה רוצה. אף פעם לא נלחמנו היינו רק נחמדים וטובים, לא נלחמנו לא התווכחנו, היינו ותרנים. ואז זה קרה - מהומות 1929 - 133 יהודים נטבחו ע"י פראים בלי כל סיבה. והבריטים לא התערבו. אז אתה רואה לאף אחד לא אכפת מזה שאתה רוצה לתקן את ההיסטוריה. ההיסטוריה היא מהות טבע האדם והאדם לא מושלם ! "טבע האדם רע מנעוריו". נעבור לעניין השלטון - הטיעון המוחץ שלי עדיין בעינו כי גם אם הם חושבים שעראפאת רוצה שלום הם עדיין בוחרים בו וזה מובלי למלחמה. אז אתה רואה גם אם הם לא רוצים אותה ולדעתם הם בוחרים בשלום בעצם הם בוחרים במלחמה ואני רוצה לסכם בכך שאם אנחנו רוצים בטובת העם בפלשטינאי (וגם בטובת העם היהודי) אז אנחנו נחליף להם את השלטון, זו הדרך היחידה שאני רואה כרגע. אם ארצות הברית לא דמוקרטית אז תגיד לי אתה, מי כן ? אני בכיתה ח´ ולמדו את זה בכיתה ו´, אולי שכחת
הרעיון הוא שיש את הגוף הראשון: אני גוף שני: אתה, את, אתם, אתן גוף שלישי: הוא, היא ,הם, הן אחרי גוף ראשון (אני) אתה כותב פועל בגוף ראשון (אענה) ולא בגוף שלישי (יענה). את היענה אפשר לכתוב רק עם גוף שלישי, "הוא יענה". סליחה, אם מצאת את ההערה שלי מעליבה (מראש). לא בדקתי שגיאות כתיב כי זה היה ארוך מדי (סליחה מראש). נכון שההודעה שלי ארוכה בצורה מחרידה (אני מקוה ששרדת וקראת עד הסוף
מצפה לתשובה יוצר ארוכה !
 
למעלה