"מה את אומרת להם

ophra

New member
לדעת "מה לא"

היה צעד חשוב מאד גם עבורי לדעת "מה כן" זו תחושה נפלאה.... לגרום לזה לעבוד ולהצליח זו עבודה לא קלה שדורשת עדינות והמון אורח רוח... עפ
(תודה על המחמאות
)

nekochan88

New member
מלונדון הקרירה...תודה על החום השופע

באמת קריר כאן בימים האחרונים, ויותר מזה - מחשיך נורא מוקדם (בסביובות 4) מה משמשרה דיכאון קליל על כולם, ויוצר רצון לרוץ מהר ולתפוס חיבוק....... מכל מקום תודה על החום הישראלי (הגופני, האקלימי, הרגשי.) כמה נקודות: - אני אף פעם לא אומרת מה אני רוצה מקשר - מכיון שבכל קשר אני בנאדם אחר. כל קשר מוציא ממני תכונות אחרות דגשים אחרים עונגים שונים כך שקשה לי לדעת מה אני רוצה לפני שזה קורה..... - ומכיון שכך, יש מקום גם לרבוי קשרים. אינני זוכרת את שמה של זו שהעלתה את עניין שתי החתונות, אבל לדידי, מה שבאמת קורה, זה שבן אדם מוציא מעצמו צדדים שונים בקשרים שונים, ועל כן הקסם שבריבוי..... - יחד עם זאת, בתקופות של חוסר בטחון בסיסי (למשל - אני עכשיו: לבד בלונדון, בלי משפחה, קומץ מועט של חברים,תקופת לימודים בלי עבודה, חיים על מלגה בלבד, וילד קטן.) הן תקופות שבהן דרוש חום ודאגה בסיסיים, ולכן הנטייה שלי בזמן הזה היא לחפש קשרים יותר שלמים וקרובים ומשפחתיים. -לעומת זאת, בתקופות שהייתי על הגובה, עם עבודה מרתקת, בית גדול, ופרנסה בשפע - הצורך שלי היה במישהו שירגש אותי ויעשה לי טוב, לאו דווקא יתמוך בי במובן המשפחתי למשל. ולכן מהמקום שבו אני נמצאת נראה לי שאדם הוא יצור רב פנים עם צרכים ויכולות שונים שנןבעים ממצבו הבסיסי ומן האינטראקציה. - אנשים סרקסטיים וציניים מוציאים ממני הרבה כוח ורצון רע.אנשים רגישים פתוחים ומשתפים, מוציאים ממני את הטוב שבי. לכן אני בדרך כלל מעדיפה יחסים עם אנשים רגישים ופתוחים (גם אם זה אומר שיש להם חולשות אחרות) כי אני אדם יותר רגוע ונעים לעצמי באינטרקציה שכזו. איזה סוג של נועם וכו' - תלוי באדם הספציפי ובואריציה הספציפית שבתוכה אני מגלה אותו. ושוב למשל: בן הזוג האחרון שלי הוא יהודי. גלותי, כמו שאוהבים לקרוא לזה אצלנו. וזה ממש הכריח אותי לבדוק עם עצמי למה כל גלוי מוקצן של אשכנזיות - החל מיידי וכלה בגלרטע, גורם לי לעיקצוצים. ואיפה אני בכלל עם הנקודה הזו. ואיך שומרים על ילד ישראלי בגולה שלא ילך לאיבוד תרבותי.בקיצור - זו היתה האינטראקציה הספציפית שהוציאה ממני המון דברים, כולל גם התסבוכת המשפחתית (המאד יהוית-גלותית????) שבן הזוג שלי הביא איתו........ ובהצלחה - תמיד תזכרי שגם אתה משתנה ומרובת פנים ולכן אי אפשר לדעת מה את רוצה כי תלוי מה תהיה התרכובת והכימיה שמועת על ידי בן הזוג....

ophra

New member
וואלה.... ../images/Emo45.gif

"מה שבאמת קורה, זה שבן אדם מוציא מעצמו צדדים שונים בקשרים שונים" כל כך נכון. אני לא בטוחה שאיתך במסקנה לא חושבת שאני רוצה ריבוי של בני זוג אבל המשפט הזה נכון. תמיד. תודה שהזכרת לי....
עפ

nekochan88

New member
היי עפרה

הרבוי איננו מסקנה ישומית, הוא בחזקת אמירה - שאינך יודע מה צפוי ואיך צפוי בקשרים שונים. נכון שהכי חם ונעים ומרצה, כשנמצאים בקשר כולל. אבל לפעמים זה חלקי, לפעמים זה זמני, ולפעמים זה נעלם. הרי היית נשואה פעם ואת מכירה את כל רבוי הפנים שלך ושל בנ זוגך שעברתם מרגע ההתאהבות ועד רגע הרגושים. גם זה סוג של רבוי - רבוי על ציר הזמן, לאו דווקא על ציר המרחב (רבוי של בני זוג בו זמנית). מה שאני מנסה לכוון אליו זה שהזהות שלנו איננו עניין קבוע ויציב, אלא עניין דינמי שבא לידי בטוי באינטראקציות השונות שלנו עם העולם. גם אינטראקציה בעבודה, ועם הילדי (זוכרת את הדיון שהיה כאן לפני כמה ימים על כך שאנחנו מרגישים שונה כלפי כל ילד, כי כל ילד חושף פן אחר באישיותנו? אני מסכימה במליון אחוז..) הורים חברים, וגם אהוב..ולפעמים כמה.......

nekochan88

New member
ריגושים= אמור להיות גרושים

ומעניין למה יצאה לי פליטת הקולמוס הזו...............

ophra

New member
גם אני "נתקעתי"

על הטעות הזו....
פרוידיאני משהו, לא
גירושים / ריגושים
עפ
(בלשנית חובבת)

*יערית

New member
קוראת מושבעת שלך../images/Emo13.gif

לא לדעת לא אומרת "לא יודעת".. את בהחלט יודעת מה את כן רוצה...בקשר לאיך תתפתח זוגיות...לפעמים אנחנו לא צופים זאת מראש גם אם פעם דימיינו בראש וציירנו את הזוגיות הבאה שלנו, לפעמים בן הזוג מגיע ואיתו האהבה הגדולה אך התבנית של הזוגיות מתשנה בהתאם גם לרצונותיו..

nekochan88

New member
קשה לי לומר.....

אני יודעת מה הצרכים והרצונות שלי ברגע נתון...אני יכולה לתת לך דוגמא מבן הזוג האחרון שלי: כשפגשתי אותו, ידעתי שהוא מאד מוצא חן בעיני מהשנייה הראשונה שראיתי אותו...אבל לא ידעתי אם אני אמצא חן בעיניו אותו דבר (אני הרבה פחות יפה ממנו...........) ואז חיכיתי לשמוע, מה יהיה בסוף הדייט. וכשראיתי שהוא מאד נרגש ומבטיח להתקשר למחרת ורוצה לפגוש אותי בעוד יומיים וכו', הכנסתי למהלך והתחלתי לחשוב מה יכול להיות מעניין בקשר הז - עדיין ברמת הפנטזיה, ומה ששמעתי ממנו ב 3 השעות שהיינו ביחד במסעדה בבליינד דייט שלנו......... ואחרי הפגישה השנייה, התחלתי להוסיף, וגם אחרי השלישית, וכו', וכו', - כלומר - מה אני רוצה ממנו, לחלוטין לא היה מנותק ממה או ממי הוא!

ophra

New member
יודעת "מה"

אבל לא "איך".... מממממממ..... מקובל עלי
עפ

*יערית

New member
בהצלחה../images/Emo140.gif

רק שתדעי שעדיין יש לי סימפטייה לאיש הסיגריות

עופרה../images/Emo24.gif

פעם חשבתי שאני יודעת בדיוק מה אני רוצה...כן רציתי בית שני ילדים וכלב...כשזה נשבר...פחדתי מהלבד...ונכנסתי לבית שני מאוד מנוסה...ועם עיינים עצומות...כי כשאתה בפניים מאוד קשה לך להסתכל...לדעת בדיוק מה בסדר ומה לא... היום אחרי תקופה ארוכה של לבד אני יכולה לומר בדיוק מה אני רוצה...לומר שאני בטוחה בדקויות של מה אחר כך לא...יודעת שהלבד לא טוב לי (מאזניים) יודעת היום יותר מתמיד שלא תמיד להגדיר דברים מראש....

למעלה