מה אתן חושבות על זה שמשרד הפנים

ציפי ג

New member
אז אמבר זה חלק מהזהות החדשה?

מי זאת אמבר בכלל, ומי זו בוג´י? משהו במדע בדיוני? כתבתי כאן בעבר שאני אוהבת מאוד את שם נעורי, שם חסר אפיון לחלוטין, בדיוק כמו שם משפחתי דהיום. היה לי הרבה יותר חשוב להופיע במקומות רשמיים עם שני שמותי הפרטיים (ע"ש סבותי ז"ל) מאשר עם שני שמות משפחה, אז בחרתי. וכך בלשכת עו"הד אני עם שני שמות פרטיים ובעוד הרבה מקומות אחרים, וזה חשוב לי הרבה יותר משם משפחה. לי אישית זה בכלל לא יפריע מה כלותי תעשנה, ואיזה שם תבחרנה. זה פשוט לא מענין אותי. ובלבד שלא יהיה באלגן. כל המשפחה עם אותו שם, וזהו. (זה רק מוכיח כמה אני מסודרת)
וכו´ הכל בבלגן אחד גדול אצלי עכשיו.

Boojie

New member
אם כבר שאלת:

אמבר זה פנטזיה - לקוח מסדרת אמבר של רוג´ר זילאזני. בוג´י זה מד"ב, ולקוח מבדיחה די דבילית שהופיעה בסדרת הטלוויזיה בבילון 5. וזה כי אמבר היא בחורה פנטסטית, ואני לעומת זאת חיזרית מגוחכת...
את רואה, כל אחד בוחר את הזהות שמתאימה לו.

Boojie

New member
אם כבר שאלת:

אמבר זה פנטזיה - לקוח מסדרת אמבר של רוג´ר זילאזני. בוג´י זה מד"ב, ולקוח מבדיחה די דבילית שהופיעה בסדרת הטלוויזיה בבילון 5. וזה כי אמבר היא בחורה פנטסטית, ואני לעומת זאת חיזרית מגוחכת...
את רואה, כל אחד בוחר את הזהות שמתאימה לו.

neatsun

New member
כנראה את מדברת מתוך שינה ../images/Emo98.gif

ראיתי את זה בלילה .. משעשע למדי

הדס - את טועה ובגדול...

היות והחברה היא שובניסטית-גברית (או "זכרנית" כדברי אורין, מילה יפה שאני רואה בה גם את הזכרון הכמעט גנטי שלנו של האפלייה וגם את הזכרות הדומיננטית), הרי שתמיד, אם תחפרי טיפ-טיפה - תמצאי איזה גבר ששמך מיוחס אליו. אנחנו בתהליך מתמיד של שינוי וכ"א צריכה באיזה שהו שלב להתחיל אותו ולנכס לעצמה שם שהיא מזדהה איתו ולדבוק בו ללא קשר לחיי האהבה או הזוגיות שלה. נסי לבקש מגבר להחליף שם משפחה כל פעם שהוא מתחתן, במיוחד מאלו שנישאו יותר מפעם.... אז השם שהכי טבעי לנכס כשמי הוא זה שאני מזוהה עימו משחר חיי ו/או להחליף לחלוטין לשם חדש. אני מעדיפה את הגישה ה"שמרנית" - דבקה בשמי מהבית. לו בחרתי בשם הנעורים של אימי או סבתי - לא היה זה שמו של הגבר ש"העניק" להן אותו ? אז השינוי התחיל ממני, לרעות לא תהייה כבר (אני מקווה מאוד) התלבטות בנושא כי שמה יהיה שם אימה ושם אביה כאחד והיא לא תידרש להחליף או להוסיף.

ציפי ג

New member
שני שמות נעורי אימי הם כ"כ פולניים

שזה ממש לא רלבנטי, שמה של סבתי גרמני מדי ושובר שינים בצורה קטסטרופלית, לאבי יש ארבעה בנים להנות מהמשך נשיאת שמו (לא שזה מענין אותו בכלל) אז נשארתי עם גנן. שם עברי, קצר, קל לכתיבה וקשה כנראה להבנה לפי מספר הפעמים שאני נשאלת מה? לאחר שאני אומרת את שמי.

כמו שאמרתי, אני לא חושבת שיש

פתרון אופטימלי. לי אין שום קשר אישי עם שמו של אבי (שבתור בונוס הוא גם קשה להגיה, וכולם מאייתים אותו בשגיאות) ואני לא חושבת שזה שסחבתי אותו כמה שנים זו סיבה להמשיך ולעשות כן, אני לא ממש מתלהבת משמו של בן זוגי (שגם הוא קשה להגייה, וכולם מאייתים אותו בשגיאות), ואני עוד פחות מתלהבת מהשמות הסינתטיים הישראליים.

אפרת_ח

New member
יש שמות משפחה שמקורם נשי

אבשלום קור עשה על זה פעם תוכנית - "פרידמן" הוא הבן של פרידה כמו ש"וולפמן" הוא הבן של זאב-וולף, וכן הלאה דוגמאות נוספות. זה נבע מכך שהיהודים, בעת רישום שמות המשפחה, התייחסו לכל העניין כאל ביורוקרטיה חיצונית ולכן לא התעקשו על סדר כזה או אחר. היו גם תקופות שהם לא רשמו את הנישואין היהודיים, ולכן שמות המשפחה הרשמיים נשארו על שם האם, כי ברישומים היא היתה עדיין רווקה. ולמה זה חשוב לאבשלום קור? כדי להסביר למה יש אנשים ששמם "כהן" והם לא כהנים במשמעות ההלכתית, ולעומתם אנשים עם שמות אחרים לגמרי שהם כן כהנים. אז אני חושבת שדווקא בזה אפשר לחקות את אבותינו - להתייחס לשמות משפחה בשלוות נפש, כאל ביורוקרטיה לא חשובה.

אביא

New member
אני מכיר מקרה בו גבר לקח את שם

משפחתה של דודתו הערירית לעצמו מתוך כבוד לדודה.

פרידמן על שם פרידה ?????

למיטב ידיעתי פרידמן זה "איש שלום". מעניין על שם מי שם המשפחה "קור".

למעלה