מה אתם מעדיפים

shay or eli

New member
זה שהערבים רעים

זה לא טיעון. טיעון זה שבכל העולם שונאים את היהודים (ע"ע השואה) ולכן הם צריכים מדינה משלהם. זה שלמדינה הזאת יש בעיות, לא אומר שהחלופה - אי קיום מדינה יהודית - יותר טובה. היא לא. פוגרומים הם פחות טובים מציונות, גטאות הם פחות טובים מציונות ואושוויץ פחות טוב מציונות. ככה שאין מה לפרק את מדינת ישראל בטענה שהיא גזענית, גם אם היא לא מדינת שני לאומים/רב לאומית כל עוד אזרחיה הערביים לא מופלים אז היא לא גזענית. וזה שהם כן מופלים זה סיבה לתיקון ולרפורמות, לא לשבור את הכלים.

ANTiADi

New member
לא,

אבל אני גם לא מכיר מדינה יהודית כזאת, או בכלל מדינה כזאת. מה הנקודה שלך?

IronLionZion

New member
הנקודה שלי היא ש....

הרעיון שלך בקשר למדינה דו-לאומית שיש בה שיוויון וצדק לכולם היא רק פנטזיה. בפועל תהיה פה עוד דיקטטורה ערבית ואם אתה ישראלי יהיו לך הרבה סיבות לדאגה לבטחון האישי והחופש שלך.

ANTiADi

New member
על פי מה אתה מניח את זה?

חוץ מזה, אני לא מדבר על מדינה כזאת עכשיו, כי אף אחד מהצדדים לא מוכן לצעד קיצוני כל כך. "ואם אתה ישראלי יהיו לך הרבה סיבות לדאגה לבטחון האישי והחופש שלך". אה, אתה מתכוון שהמעמד שלי יהיה כמו המעמד של הערבים במדינה היום...

IronLionZion

New member
סיבות לדאגה

""ואם אתה ישראלי יהיו לך הרבה סיבות לדאגה לבטחון האישי והחופש שלך". אה, אתה מתכוון שהמעמד שלי יהיה כמו המעמד של הערבים במדינה היום... " לא. הבטחון והחופש של ערביי ישראל במצב לא רע בכלל,הם סובלים רק מקיפוח מסוים. אני מתכוון שהמצב שלך יהיה הרבה יותר גרוע מהמצב שלהם. אני מניח את זה כמו שכתבתי כבר על הבדלים המהותים בין התרבויות שלא ניתנים לגישור. החברה המוסלמית לא תסבול שמערביים יהיו במעמד כלכלי-חברתי גבוה מהם. שמעת על המושג המוסלמי ´דהימי´

ANTiADi

New member
אני אפילו לא אכנס לזה

"במצב לא רע בכלל, הם סובלים רק מקיפוח מסוים" זה כל כך עצוב שזה מצחיק, אז אני אעזוב את זה.

למעלה