מה אתם ממליצים!!

yehuda kotton

New member
קצת סדר בבלאגן

"לס פול קאסטום" זה שם של מודל של גיבסון שקיים בגלגולים שונים מאז שנות ה-50. זו תמיד היתה גיטרה בייצור סדרתי כמו כל לס פול אחרת. זאת לא היתה גיטרה "קאסטום" במובן של גיטרה שנבנית במיוחד לפי הזמנה, אלא מודל סטנדרטי שאופיין בפרטבורד מאבוני, ביינדינג על כל פינה פנויה, אינלייז שונים ועוד מפסר דברים קטנים. לאחר שגיבסון הקימו את הקאסטום שופ לפני מספר שנים, נוצרה בעיה (אני מניח) שאנשים טעו במחשבה שה"לס פול קאסטום" היא באמת גיטרה קאסטום או שהיא מיוצרת בקסטום שופ. אז כדי למנוע בלבול, לפני איזה שנתיים שלוש גיבסון העבירו את ייצור המודל למסגרת הקאסטום שופ. עד כמה דגמי הקאסטום שופ הם הנדמייד או לא זה נתון לספק, זה כנראה תלוי איך מגדירים הנדמייד שזה דבר מאוד נזיל.

RoieL

New member
הקאסטום זה לא היה בכלל שם נרדף לבלאק ביוטי?

שחורה עם הארדוור זהב ושלושה האמבקרים (או P90, אני לא זוכר?)

califia

New member
תודה! חסר לי המון מידע. חלק השלמתם לי.

אני צריכה לקרוא עוד באנגלית, אין כלום בעיברית. אז אתה אומר שרוב הסיכויים שאני אפול עם יד שניה? הקורט הזאת ב800 עם מגבר חלש ב? המ? או את המיני מאי מוקטנת? הדייזי באמת כ"כ גרועות? בביקורת בגיטרוורלד לא קטלו אותן( הלינק ברעשגעש) הן לא זולות ממש אבל אני לא רוצה כאבי תופת בכפות ידיים ויש לי כשאני מאמצת אותן יותר מדי בכתיבה הקלדה וציור, אני משערת שנגינה כואבת יותר. מה גם שבניגוד לגיטרה קלאסית, העור הדק באצבעות שלי יסבול מהמיתרים. ביד שמאל, ימין תהיה בסדר בגלל המפרט? יש שיטות למנוע את זה? משהו למרוח על היד? כל המיתרים בחשמלית אותודבר? מזל שאני כותבת עם ימין. אני אגביל את זמן הנגינה שלי, לקצת כל יום אין לי ברירה. הואן היילן שהוזכרה קודם בטח יקרה יותר להתחלה. אני אעשה לעצמי רשימה. .

יש סיכוי שתכתבי הודעות מסודרות יותר?

למשל עם חלוקה לפסקאות \ מספור? יש הרבה דרעק ביד שניה, אם את לא יודעת מה את מחפשת בדיוק ואיך הוא אמור להיות, אל תלכי לשם. אם יש מישהו שיכול לעזור לך זה סבבה לגמרי. מה עם הקורט ה800? מה זה מיני מאי? הדייזי אחלה גיטרות, במיוחד הבאס. כאבי תופת לא יהיו לך אם תנגני נכון. סתם כאבים באצבעות, וגם זה עובר אחרי חודש-חודשיים, לפחות הרמה הקיצונית של זה. העור יקשה. אם תנגני עם האצבעות ביד ימין זה גם יהיה טיפה כואב בהתחלה, אבל זה עובר דיי מהר. עם מפרט אין את הבעיה אבל השריר צריך אימון. אין לך מה להגביל את עצמך מבחינת זמן לימוד, זה טפשי. מקסימום אם כואב תפסיקי ליום ותחזרי רעננה. בתחילת הנגינה שלי הייתי יושב בין 6 ל9 שעות ביום ושרדתי. ושוב אני אזמין אותך ליצור איתי קשר במסנג'ר כי אני בקושי מצליח להבין את ההודעות שלך פה.

The Walrus

New member
אפיפון הם גירסה מוזלת של גיבסון

הגיטרות של אפיפון מיוצרות מחלקים פחות איכותיים, במפעל פחות איכותי, בקרת האיכות פחות טובה וכו'...

תגובות לכולם

אפיפון נקנתה על ידי גיבסון והמפעל מייצר את אפיפון לפי מפרט של גיבסון. הגיטרות מיוצרות כמו כל הגיטרות הזולות האחרות (חומרה זולה יותר, יצור ובקרת איכות פחות מוקפדות עם פחות שלבים, הרכבה פחות טובה, גוף וצואר ממספר חלקים דיי רב, עצים זולים, צביעה פשוטה ולא איכותית וכו'), רק עם תכנון של גיבסון. בקשר לסטנדרד כגרסא יפה של סטודיו, ממש לא. כמו סטראט הייוויי 1 מול סטנדרד. בקשר ל14 אלף בזבוז, אין שום קשר בין סטראט ללס פול. אני אישית לא מוצא טעם להשקיע כזה סכום על לס פול, יש המון דברים שאני מעדיף, כמו האלו האוסטרליות החדשות ברעש געש, כמו מיוזיק מן, כמו פרמוס ולא חסר. אבל גיבסון זה גיבסון.

Ben LeVi 232

New member
אבל...מתקבל הרושם מההשוואה לגיבסון

שאפיפון הן גיטרות נחותות.. וזה לא המצב. אני לא מבין גדול אבל כי מי שכן מבין וניגן עליה אהב ויותר... ביחס לסטנדרטים גבוהים של מותג גדול כמו גיבסון ברור שהאפיפון פחות טובה. אבל כשלעצמה וביחס לגיטרות אחרות בתג המחיר הזה היא טובה.

Ben LeVi 232

New member
זה בדיוק מה שאמרתי. רק שאני ציינתי

שהשוואה הזו לא הוגנת כלפי האפיפון. הן לא באותה קטגוריה.

לא שאלתי מה דעתכם על הגיטרה

אני אוהב אותה את הסאונד את המראה והכול והיא גיטרה לכל החיים לפחות בשבילי השאלה היא אם ללכת ולחסוך ולקנות אותה או לקנות אחרת בתקציב שלי עכשיו??

grassus

New member
מה בראש שלך

אף אחד פה לא יכול להחליט בשבילך וזה שמספר אנשים יגידו תחכה ומספר אחר יגידו תקנה עכשיו לא ייתן לך כלום. אתה צריך להחליט לבד ולהיות בטוח ב100% אחרת חבל..

doc monti

New member
סבלנות

זה יחסוך לך כסף, כי בסופו של דבר אם אתה ממש רוצה את הקלאסיק אתה תקנה אותה, אז לא חבל על 3000 ש"ח?

תודה על כל התגובות

אני החלטתי ללכת אחרי החלום לחסוך כסף ולהזמין מחול ולהנות מלס פול קלאסיק מושלמת!!! שזה יקרה אני אעדכן אותכם

למעלה