מה אתם חושבים

Azazel

New member
כיוון ש"פגיעה בחירותם" מעניין לי את

הקצה של הפופיק. למעשה, "פגיעה בחרותו" של מישהו לא מעניינת אף אחד. הניסיון והמטרה היא לבנות חברה מתפקדת ומוצלחת, לא "חרויות" שמקורן הפילוסופי שנוי במחלוקת, במקרה הטוב. חרויות אלו הן לא יותר ממבנה חברתי שנוצר כדי לתמוך במערכת אינטראקציות חברתיות מסוימת. לכן, הן גם מבוטלות בכל מקום. למשל, כל שנה, סובלים רבבות מ"פגיעה קשה מאוד בחרויות" בצורת גיוס החובה לצבא, או שרות לאומי, למשל. רבים מאוד סובלים גם מ"שוד לאור היום, ע"י בריונים שאומרים שיכלאו אותך אם לא תשלם", בצורת מיסים. יש גם אנשים שקובעים לך מה תעשה, ומפרים את זכויותיך ע"י איסור על סמים. כך, באמצעות רטוריקה של "חרויות" ניתן לערער את המבנה שעליו עומדת החברה שלנו. שהוא לא מבנה החרות, אלא מבנה התועלת, לפחות ברובו. כל מקרה שבו ה"חרות" משתלטת על הסדר היום, אנחנו חשים ירידה ביעילות. מכיוון שלמרות שחירות לעיתים קרובות משיקה ליעילות, היא רחוקה מלהיות זהה לה. דוגמא קלאסית לכך היא מות אלפים בציפיה להשתלת איברים.

סלוניק

New member
טוב, כפי שאמרתי להסכמה לא נגיע.

לפעמים סתם קשה להתאפק.

טשאפק

New member
מה הוא שכר המינימום האידאלי

מבחינתך? האם אתה מתנגד לגמרי למושג הזה, וממילא מתנגד להעלאתו בכל תנאי, או שמא הרמה הנוכחית שלו מוצלחת לדעתך? (אם כן, מה מיוחד בה).

סלוניק

New member
קשה לי לנקוב במס' מסויים.

שכר מינימום הוא כמובן נתון דינאמי, שמשתנה בהתאם למצב הכלכלי השורר בתקופה ניתנה. מהו הנתון אשר יתאים ביותר למצב הנוכחי? הדבר דורש ניתוחים כלכליים ומתמטיים כה מסובכים שקטונתי מלקבוע. ועם זאת, סבורני שאין זה משמעותי כל כך, היות ובמצבו של המשק כיום לא כדאי לזעזע את המשק בשינוי דרסטי כל כך כמו העלאת שכר המינימום (או לחילופין, הורדת שכר המינימום). לשאלתך, מה מיוחד ברמה הנוכחית שלו, התשובה היא שהיא "יציבה" יותר בעבור המשק. כולי תקווה שבעתיד שכר המינימום יועלה בהתאם לכלכלה, אולם מדובר יהיה בתהליך איטי ביותר. משק אשר יכול לסבול זעזוע שכזה, חייב להיות משק יציב ומבוסס, בעל צמיחה באחוזים גדולים ושיעור השתתפות גבוה בכוח העבודה (שים לב שאין אני מדבר על אבטלה נמוכה כי אם על שיעור השתתפות גבוה). להוריד את שכר המינימום, זה כבר עניין הרבה יותר מסובך (שהרי מדובר בשינוי דרסטי במשק בשעה שהמשק כולו מצוי בשפל ממילא). מקווה שהצלחתי לענות לשאלותיך.

טשאפק

New member
גם אני לא יודע מהו

השכר האידאלי. יש הטוענים ששכר המינימום הנוכחי נשחק בפועל ולכן יש להעלותו. "הרמה הנוכחית" היא תמיד יציבה, כיוון ששינוי כלשהו על פי מהותו גורם לאי יציבות. אבל, אם יוצא ששכר המינימום האידאלי לתנאי המשק הוא יותר מהנוכחי (שהוא 18 ₪ לשעה) אז אולי שווה לשלם את המחיר המיידי של שינוי תמורת התועלת שבהתאמת השכר לשכר הרצוי. לא כל זעזוע הוא רע. אמפירית התגלה, במדינות שונות, שהנהגת או העלאת שכר המינימום לא בהכרח העלתה את האבטלה. אפקט אחד צפוי של ההעלאה, עליית מחירים, דווקא רצוי כרגע, בתקופה של דפלציה.

סלוניק

New member
ומיהן אותן מדינות?

האם היו אלה מדינות המצויות בפריחה כלכלית או שמא מדינות המצויות במשבר חמור כמו ישראל? שים לב שכבר היום בעלי עסקים מתקשים לשלם משכורות. אין סיבה להאמין שלאחר העלאת שכר המינימום הם יתקשו פחות.

הצעה גרועה ביותר

לדעתי מי שיכול, צריך וגם חייב לשלם יותר. אולי כדאי להעביר חוק שמי שכן יש לו כסף לשלם לעובדים, חייב לשלם להם בצורה מכובדת. בכל מקרה, העלאת שכר המינימום תפגע במי שאין לו כסף לשלם, ולצערינו להרבה מאוד מפעלים אין כסף לשלם לעובדים שלהם. העלאת השכר רק תגרום לפיטורים של יותר עובדים. כמובן שאם אכן מחוקקים חוק כזה, צריך למצוא דרכים למנוע רמאויות של מפעלים (שיציגו כאילו אין להם כסף ולשלם ויימנעו מתשלומים גבוהים יותר כשהם בעצם יכולים להרשות לעצמם את זה).

arvandor

New member
לכל אלה ששואלים מאיפה הכסף יגיע...

רוב העובדים שמקבלים משכורת עבדות הם עובדי חברות גדולות, שלא היה מזיז להם באמת העניין. מזכיר לי את בנק מזרחי- מפטרים 100 עובדים, אבל נותנים כמה מיליונים למנכ"ל, תוספת למשכורת. עם קצת יותר תכנון בכלכלה שלנו, ועם קצת יותר שויון- יהיה בסדר, בעזר ה'.

יוֹאב

New member
גרוע מאוד ../images/Emo31.gif

פרץ דואג לעובדים. זה נכון. אבל "בזכות" העלאת שכר המינימום יהיו הרבה פחות עובדים שנצטרך לדאוג להם...למה? פשוט מאוד - כי יהיו יותר מובטלים.

Azazel

New member
ולדעתי יהיו יותר עובדים.

כי יותר אנשים ירצו ללכת לעבודה בשכר מינימום.

Lord Buksht

New member
אבל המון מפעלים יסגרו

בגלל שהם לא יוכלו להחזיק מפעל עם פחות עובדים... רגע ומה הדעה של אנשים על השלמת הכנסה?

או:

שיותר עובדים יוכלו לייצר יותר סחורה בזמן נתון, מה שיעלה את הרווחים של המפעלים ויאפשר תשלום משכורות לעובדים.

Azazel

New member
לא הבנתי מה אתה אומר.

אולי תחזור ותבהיר, כדי שאני אוכל לענות. בכל אופן, רוב רובם של הרוב של עובדי שכר המינימום הם אינם עובדים רגילים, אלא עבדי קבלן. הקבלנים מקבלים עבורם הרבה יותר כסף. ורווחם, הוא רווח טהור. או לחילופין הם עובדי שמירה. כנ"ל. לגבי השלמת הכנסה: אני בדעה שכולם צריכים לשלם מס הכנסה. כל אדם עובד ומרוויח. אפילו עובדי שכר מינימום. בכל אופן, "מס הכנסה שלילי": א) למעשה לא משנה כלום, רק נותן עוד הנחה לחברות. ב) מדרבן יותר חברות לתת שכר נמוך.

EverMan

New member
אם אתה רוצה לאפשר

לאנשים לעבוד בכבוד , בלי השלמות הכנסה , שיהיה להם אינטרס אשכרה ללכת לעבוד ולא להישאר בבית כאשר ביטוח לאומי מביא לך יותר מאשר עבודה הלכה למעשה ... אדם צריך להרגיש שהוא מרוויח אמיתי מהעבודה שלו. שלא יעבוד חודש שלום , ויחזור הביתה ולא יהיה מסוגל לממן את משפחתו.

למעלה