מה אתם חושבים,

ellendili

New member
מה אתם חושבים, ../images/Emo58.gif

וולדר פריי, החלאת אדם הזה! באמת שהוא הדמות השנואה עלי ביותר! איש קטן ושפל! אני מאחלת לו מוות בייסורים קשים. אבל אחד כזה שהוא יתחנן שיהרגו אותו כבר ועדיין ימשיכו להתעלל בו עוד קצת. ואז עוד קצת. ורק אז יערפו את הראש הבוגדני שלו. נבלה כזה... וואו...יצאתי ממש רעה עכשיו. אבל אני באמת מתעבת אותו.
בכל מקרה...על מה דיברתי...? אה כן, אז מה אתם חושבים, חתונת הדמים הייתה מתרחשת גם אם רוב היה נשאר נאמן להבטחה לפריי ולא נופל ברשת של הווסטרלינגים? ז"א, פריי היה בוגד בו בכל מקרה, והכל היה מתוכנן הרבה הרבה מראש? או שזה היה הכבוד הפגוע של וולדר (כבוד?! איזה כבוד יש לאורק הזה?!) שזירז את רצח רוב והצפוניים? אני די נוטה לחשוב שהבגידה הייתה מתוכננת הרבה מראש, עם לא מעט עזרה מבולטון. ולכן החתונה של רוב וג'יין היוותה רק זרז, טריגר, ולא את הסיבה האמיתית. הסיבה האמיתית היא, כאמור, העובדה שוולדר פריי הוא בוגד שפל! מה דעתכם?

ellendili

New member
Damn right i am!!

אני קוראת עכשיו את הקטעים האלה וזה נורא. חלאה. פשוט חלאה.

ellendili

New member
../images/Emo6.gif

אווווו... אתה רשע אמיתי.... לא חשבתי על העינוי הזה....

ניר4819

New member
גם אני קורא עכשיו את החלקים האלו (ספויילרים)

ואני מסכים איתך לגבי וולדר פריי, גם לגבי העובדה שהוא חלאת המין האנושי (או הווסטרוזי), וגם לגבי העובדה שהבגידה הייתה מתוכננת מראש. אני אגיד יותר מזה, החתונה של רוב וג'יין היא סתם תירוץ, כדי שפריי יוכל להצדיק את מה שהוא עושה (ולא נראה שמישהו חוץ ממנו ומבני משפחתו אוכל את התירוץ הזה - מישהו בווסטרוז בכלל לא יורק עליו כשהוא עובר לידו?...). וגם אני מתעב אותו ממש. ועכשיו תחשבי מה יקרה אם בספר השישי או השביעי מרטין יחליט לתת לו POV? פתאום נתחיל לחבב את החלאה הזו?

CallMeCavanaugh

New member
לא תמיד מחבבים דמויות נ"מ

למה, משתה לעורבים גרם לך לחבב את סרסיי?

בקצב שמרטין כותב

עד שהוא יחליט אם לתת לוולדר פריי POV , וולדר כבר ימות מזיקנה ,בטח אם לוקחים בחשבון 6 שנים בין ספר לספר..

ellendili

New member
../images/Emo6.gif לגמרי!

פריי הזה לא ימות גם אם ישלמו לו על זה!

ellendili

New member
אין סיכוי!

לא נפלתי בטריק הזה עם סרסיי. אז וולדר בחיים לא.

וולדר אכן חלאה מגעילה ביותר.

אהבתי את הדימוי לאורק... אבל בשבת, כשקראתי את הסיפור של חתונת הדמים, הוא הזכיר לי את הגולום. כל שתי דקות אומר חה... ומתבכיין כמה כולם היו רעים אליו... כמעט שמעתי אותו אומר: כולם בועטים בסוף בסמיאגול... . ...אבל אני לא חושב שהוא תכנן לבגוד מלכתחילה. בני סטארק הציעו לוולדר יותר ממה שיכל לקבל מכל אחד אחר. וכל מה שרוצה וולדר פריי זה כבוד. שהבת שלו תהיה גבירתו של לורד שליט... שהבן שלו יתחתן עם בת לשושלת סטארק... וכו'. אחרי זה זה נעשה יותר מפתה. הבת שלו תהיה מלכה, הבן שלו ישא נסיכה... חשוב לזכור שמתחילה המצב לא היה בזה. כשקייטלין ווולדר פריי סיכמו את מה שסיכמו, נד עוד היה בחיים והבלאגן האמיתי טרם החל. המטרה הייתה לשחרר את נד ונהרן. קצת לאחר מכן נודע שנד מת, רנלי אסף צבא ענק בדרום והוא מתכוון להלחם גם הוא בלאניסטרים. קצת לאחר מכן נודע שגם סטאניס אוסף צבא וקורא לעצמו מלך. בינתיים רוב צובר לעצמו תהילה כמצביא, כלוחם וכמנהיג. בינתיים רוב מוכתר למלך בצפון, והמצב נראה די מזהיר. על פניו נראה שהלאניסטרים הולכים לאכול אותה. אחד מן הבאראתיאונים יחסל את מעוז לאניסטר במעלה מלך. יש תוכניות כיצד כוח משולב של אבירי הצפון והקלשון, ואולי אף הבקעה, יחסל את כוחו של טיווין לאניסטר... מה הבעיה ? הבעיות החלו לאחר מכן. פתאום רנלי מת ונשאר רק סטאניס. פתאום בני הברזל פולשים לצפון וכובשים את וינטרפל. למעשה, אני יכול לראות דמיון בין מה שקרה לרוב, לבין מה שקרה לחניבעל. אבל לעניינינו. פתאום המצב איננו כל כך מזהיר. מתברר שבסופו של דבר הבת של וולדר פריי לא תהיה מלכה. והבן שלו לא ישא נסיכה. בסופו של דבר הסטארקים ירקו עליהם כמו כולם. ויותר מעליב מאשר יורקים עליך מלכתחילה, הוא שנותנים לך להתקרב בחיוך ולהאמין שאתה הולך להיות מכובד, ואז להשפיל אותך לעיני כל הממלכה. אז סטאניס מפסיד על הבלאקוואטר, והלאניסטרים בצירוף בית טיירל הופכים לכוח ענק וחזק שכל אבירי הצפון, הקלשון והבקעה יתקשו להביס. אבל מתברר שאבירי הבקעה לא ילחמו. מתברר שגם חלק מלוחמי הצפון, למשל בני קארסטארק, פורשים. אבל עדיין קשה לבגוד לבד. כמו שאמר טיריון לטיווין, הוא לא האמין שוולדר פריי יבגוד לבד. ואז באה ההזדמנות. ג'יים לאניסטר נופל לידיו של רוז בולטון, שגם הוא אינו מן הנאמנים. כל עוד רוב מצליח, רוז הולך בעקבותיו. אבל כשהמכות מתחילות לנחות, העכברושים נוטשים את הספינה. ג'יים מציב בפניו של רוז בולטון הזדמנות פז. גם לחזור לשלום המלך כאילו לא אירע דבר וגם להפוך לריבון הצפון. לורד בולטון נוטל את ההזדמנות בשתי ידיו והתוצאה ידועה. לסיכום, אני לא חושב שהחתונה והבגידה תוכננו לפני שג'יים נפל בידיו של רוז בולטון. ובקשר לשפלות, יש עוד אחד שפל במיוחד שהתעצבנתי מאוד לקרוא אותו בשבת האחרונה. אצבעון. אבל זה עניין לשרשור נפרד.

תראה...

אם מישהו כותב משהו שאני לא מסכים איתו, אני מנסה לכתוב את דעתי ולנמק היטב כדי שאולי אצליח לשכנע אותו. או אולי הוא ינמק שוב וישכנע אותי...

ellendili

New member
אבל

גולום היה מעורר רחמים. וחמוד לעתים רחוקות. היה בו את הצד של סמיאגול שתמיד ריחמתי עליו. וואו, יש לי חשק בלתי נשלט ללכת לקרוא שוב את שר הטבעות. לא מזמן קניתי מהדורה ממש מגניבה של 3 הספרים בכריכה קשה ועם איורים ממש יפים. איזה כיף לי!
איפה היינו? אה, כן- וולדר לא מעורר שום צל של רגש חיובי. רק בחילה. אורק. מודה שיש הגיון בדברים שלך. אני לא טוענת שמההתחלה פריי תכנן לבגוד. אבל יש לי תחושה שהמהפך שלו התרחש עוד לפני שנודע שרוב התחתן עם ג'יין. והחתונה הזו הייתה רק תירוץ. איזה קטע של אצבעון עיצבן אותך?

גולום מגעיל, שמוק, נקץ...

וגם איך שהראש שלו מתנדנד על הצוואר שלו מזכיר את איך שמתארים את הראש של וולדר פריי מתנדנד על הצוואר שלו. לגבי הספר, יש לי את המהדורה שיצאה בארץ לרגל הסרטים. שלושת הספרים עם הנספחים בכריכה רכה. התרגום של עמנואל לוטם. הגרסה הכי טובה שראיתי עד היום... בקשר לוולדר פריי... אולי החתונה הייתה רק תירוץ. יש מצב באמת שמהרגע שרוב החל ליפול, וולדר פריי חיפש איך הוא משריין את עצמו שלא ליפול יחד איתו.

nathaliesh

New member
הוא הדמות השנואה עליי ביותר בשיר (ספויילר)

אני חושבת שטייוין זיהה את העובדה שלפריי אין שום בעיה לבגוד בלורד/מלך החוקי שלו או שנשבע אליו ושהעובדה שרוב הפר את המילה שלו נותנת לו לגיטימציה, אבל אם זה לא היה קורה מאוד אפשרי שטיווין היה מוצא לפריי איזה טריגר אחר.

למעלה