מה אתם חושבים על...

../images/Emo45.gif

אם הם כבר דוחפים איזה חגים ומדברים על מימונה אז שידברו גם על החגים של אתיופים,רוסים וכל עדה אחרת.. אבל לא הם רק מדברים על מימונה וזה מה שמציק!

s h u r i k

New member
../images/Emo1.gif../images/Emo1.gif

לא צריך להכיר, מספיק לקרוא את ההודעות שלך - הן מדברות בעד עצמן! ולסיכום, משהו שדראנק בולט כתב לך - מקווה שתפנימי! "חלאות אדם וגזענים יש בכל עדה ובכל עם, נסי לא להכנס לקטגוריה הזאת. אף אחד לא אומר לך להתחבר עם מרוקאים, מצד שני - כמו שלא תברחי מרוסי/אשכנזי לא מוכר ברגע שאת רואה אותו, אין סיבה שתרתעי ממרוקאי או מזרחי אחר שאת פוגשת." זהו... אלו דבריי האחרונים לך בנושא זה!

E K O

New member
חלק קטן?

אז רק חלק קטן ממך, אם יורשה לי להגזים, "שונא ישראל"? אני חייב להסכים כאן עם שוריק, ההודעות שלך מדברות בעד עצמן, האישיות שלך מתגלה גם בלי שתרצי.... בכל הזדמנות שיש לך את יוצאת נגד ישראל והיהדות ומה לא בעצם? אני אגיד לך מה לא - מה שאת חושבת וזהו, זו דרך חיים צרת מוחין, אני אישית קראתי את דברים של L e s h i y [סליחה אם לא אייתתי נכון] והבנתי לבסוף את הנקודה שלו, אותה לא ראיתי בקריאה ראשונה.... את יוצאת נגד כל דבר שמייצג מסורת כלשהי השונה משלך, דוגמאות לא חסרות - אם נחזור רגע לשרשורים של חג פסח שמח וכשר אני זוכר במעומעם שאמרת "לאכול רק לא כשר" ושוב זה שוריק, שמנסה להוציא אותך מהבועה האטומה בה את חיה ואמר לך "לאכול מה שרוצים ולכבד את דעתו של האחר" או משהו בסגנון.... דעי שההודעות שלך, גם אם לא אומרים לך את זה, פוגעות לפעמים, אני מעדיף לא להתחיל להתווכח איתך כל פעם - זה חסר טעם בגלל שההשקפה שלך לא תשתנה, אני לא יודע וזה גם לא משנה מה עברת עם עלייתך לארץ ישראל, אבל זה גרם לך לשנאה עיוורת כלפי כל מה שקשור למסורת הישראלית או היהודית - אני לא יודע, גם אני לא מכיר אותך.... אבל אל תחשבי שאנשים לא רואים את מה שאת כותבת או רואים וחושבים שזה בסדר....

אני לא שונאת אני לא אוהבת!

אם הייתי שונאת את היהדות לא הייתי חוגגת את החגים של היהדות... הייתי מתרחקת מהחגים גם אם זה היה לא בסדר כלפי ההורים שלי... אני לא שונאת מה ששונה ממני... אני חולה על הנוצרים אני אוהבת ערבים נוצרים יש לסבתא שלי בעל הבית ערבייה נוצרייה והיא בן אדם מדהים ואני אוהבת אותה מוסלמים יש גם אנשים סבבה מאיתיופים אני גם לא שומרת מרחק על המרוקאים.. זה כבר בעיה יש לי דעה כללית עליהם לא ממש טובה כי דווקא מרוקאים עשו לי חיים קשים כשה הייתי קטנה ודווקא שכנים מרוקאים רבו איתנו אני עדיין לא ראיתי מרוקאים נורמלים טוב המשפחה של אחת שעובדת עם אימא שלי טוב נורמלים אבל זה מיעוט... ככה זה הדעה שלי... אבל אני לא שונאת אותם...אני לא מאחלת להם לחלות לא למות... שיחיו שיהיו מאושרים שיגגו מה שבא להם אבל אני שומרת מהם מרחק כי לא נעים לי איתם זה הכל! יש לי גם קרובים שאני שומרת מהם מרחק כי לא נעים לי איתם! בקשר לכשרות.. לא תמיד צריך להתייחס לדברים שלי ברצינות זאת אומרת כשה כתבתי לאכול רק לא כשר לא התכוונתי לצאת עם פרוסת לחם החוצה ולאכול אותו ליד אנשים ששומרים כשרות... אני מכבדת את האנשים ששומרים כשרות אני לא מבינה למה הם שומרים אני לא מאמינה בזה אבל אם הם מאמינים וחושבים שזה דרך החיים אז שיהיה להם סבבה... זה הכל.... אבל לא אני כותבת הודעה ואתם יש מנתחים את האופי שלי!

beatman

Member
ת'כלס צודק

אבל בעיקרון לא צריכה להיות לנו בעיה אישית עם זה ולא צריך להגיד דברים כאלה למרוקאים לפנים.

E K O

New member
Got your point

הבנתי.... זהו, אין לי מה לומר עקב חוסר ידע נוסף בנושא....

B o o o o M

New member
שרשור חזק לאללה

זה חוזר אלינו אנשים

E K O

New member
חוזר אלינו?

מה חוזר? לאן הוא הלך? הוא תמיד היה כאן וחיכה לשרשור המדבר על תרבות אחרת כדי להתפרץ.... מה לעשות שיש כאן כל כך הרבה אנשים טובים עם שנאה או סלידה כלפי השונה, אנשים שכנראה החמיצו את השיעורים הללו בכיתה א' בהם דיברו על קבלת השונה.... מה לעשות שהרבה חברים מהפורום מוצאים לנכון להגיב כאן בשרשורים שכאלו, כדי להציג את דעתם ולעיתים, אצל חלק מחברי הפורום, להתעלם מדעות אחרות או "הצד השני של המטבע".... זה לא הלך לשום מקום ולכן זה לא יכול לחזור, זה תמיד היה כאן.... כאשר יהיו שרשורים שמדברים על תרבות ואני לא מדבר על תרבות של אנשים אחרים, אלא על ספרות, שירה, אומנות, או שרשורי ההתעלקות המפורסמים של הפורום, או שרשורים דומים אשר לאו דווקא עוסקים בהווי או בפולקלור של רוסים, עולי חבר העמים, איזה ניסוח שבא לכם [אני לא יודע מה עמיתיי מעדיפים], אז -זה- יחזור אלינו, אני יודע מה זה ה"זה" שאת מדברת עליו, "זה" עוד לא חזר, מה שאת רואה זה לא ה"זה" האמיתי.... "זה" עוד יחזור....

SupermanZW

Well-known member
חג נחמד

אני התארחתי אצל ידידה מהמכללה, היה נחמד. היו גם אורחים רוסים. אני לא מבין את אלה ששוללים את המימונה בגלל שזה חג מרוקאי, כמו שאין הצדקה לשלול את נובי גוד אין הצדקה לשלול את המימונה, כל אחד רשאי לחגוג איזה חגים שמתחשק לו, חוץ מזה אני מכיר גם מרוקאים שחוגגים את נובי גוד. הגיע גם הזמן להפסיק לשאול אם זה חג יהודי או לא, חוגגים בשביל הכיף, אפשר לחגוג חגים בלי שום קשר לדת, אמנם המימונה נחגגת רק אצל היהודים המרוקאים ולא אצל המוסלמים המרוקאים אך מאפייני החגיגה לקוחים ברובם מהתרבות המרוקאית השלטת, אשר יצרו דווקא המוסלמים וזה לא מפריע לאף אחד, אז אל תחפשו סיבות להתנגח. בקשר לעניין ש"השפה הרשמית במרוקו היא ערבית ולא מרוקאית או ניב יהודי" לערבית דיאלקטים רבים והם שונים מאוד זה מזה, אם מרוקאי יבקר בתימן וינסה לדבר עם האנשים שם בדיאלקט שלו אף אחד לא יבין אותו, אותו הדבר נכון גם להיפך, כמו כן כאשר ערבים ממדינות שונות מתקשרים אלה עם אלה הם משתמשים בדיאלקט המצרי אשר אותו הם לומדים בנוסף והוא נחשב ל"ערבית בינלאומית".

למעלה