מה אתם חושבים על...

טלינקה5

New member
אמממ

אבל חוגגים מה שבא, לא? זאת אומרת לא בהכרח צריך לחגוג חגים שבאים מארץ מוצאך... אני שואלת מה בכללי אתם חושבים על החג.

beatman

Member
אכן,פשוט אני לא מכיר ת'חג לגמרי

ולא רגיל לחגוג אותו. מה שנראה לי מגניב בו זה כל המאכלים המתוקים הללו

beatman

Member
למה ?

לא אמרתי שאני שונא אותו או נגדו,פשוט לא מכיר ולא קשור אליו ובגלל זה לא חוגג.

vk3

New member
צפון אפריקאי ../images/Emo35.gif לא מתאים ../images/Emo4.gif

L e s h i y

New member
גועל נפש

כשאני רואה את המרוקאים עם התלבושות הערביות המסורתיות שלהם בולסים מופלטות עם מוזיקה ערבית ברקע לרגע נדמה לי שאני נמצא בלב עזה או רמאללה ולא במדינת ישראל. גם כל ההתחנפות והליקוקים של הפוליטיקאים למרוקאים פשוט מחליאים אותי. בראש המלקקים ניצב ללא ספק שמעון פרס שבכל שנה מגיע לשיאים חדשים של טימטום והפעם הוא יצא בהצהרה "הלילה כולנו מרוקאים". וגם לנשיא קצב לא חסר, הלילה הוא אמר (תחזיקו חזק): "העלייה ממרוקו הצילה את מדינת ישראל"... או שהוא שתה איזה כוסית אחת יותר מדי או שהוא באמת מטומטם. כמו כן אני לא מבין מדוע במערכת החינוך יום המימונה מוגדר כיום חופש מלימודים - מדוע בגלל חג של עדה אחת צריך להשבית את הלימודים לכלל הציבור? מדוע למשל האחד בינואר מוגדר כיום לימודים רגיל למרות שחגיגות השנה האזרחית החדשה נחגגות ע"י ציבור גדול יותר מחגיגות המימונה?

L e s h i y

New member
תגובה

במה בדיוק יש לי להתבייש? בכך שאני אומר את האמת? תסתכלי למשל על התמונה המצורפת - מרוקאיות חוגגות מימונה. מה ההבדל בינם לבין ערבים? במיוחד כשברקע מתנגנים שירים בערבית של זמרים ערבים, חלקם שונאי ישראל ידועים (כמו אום כולתום). מבחינתי אין הבדל בין אנשים ששומעים אום כולתום לכאלה ששומעים Nokturnal Mortum למשל.

../images/Emo45.gif

אתמול בחדשות ראו משפחה חוגגת מימונה והגברים לבשו בגדים כמו השייחים ואחרי זה אותם המרוקאים אומרים שיוצאי רוסיה לא מספיק יהודים בשבילהם בושה!

E K O

New member
וואלה?

אז ככה זה מרגיש להיות בצד השני של המתרס, לא? ככה זה מרגיש כשיוצאים נגד העדה שלך ללא סיבה נראית לעין ומכלילים אותך בתוך סטריאוטיפ לא מוצדק....

אין בעיה עם ערבים...

רק שהמרוקאים שונאים את הרוסים ואומרים שהם נאצים כי הם חוגגים את נוביי גוד אבל הם בעצמם חוגגים חגים שלו שייכים אלינו וחוגגים אותם עם תלבושות של מרוקאים מוסלמים! אין לי בעיה עם זה גם שילכו למסגד אם הם רוצים רק שלא יקראו לרוסים נאצים בגלל שאנחנו חוגגים שנה אזרחית שזה חג שבכלל לא קשור לדתות

SpyKid

New member
...

1. לא כל המרוקאים שונאים את הרוסים\קוראים להם נאצים. זה כמו שיוצאי מרוקו יגידו שכל הרוסים הם אנטישמים (או כל דבר אחר בסגנון). זה שיש איזשהו מיעוט שכן לא אומר שזה מאפיין של כולם. 2. מה הבעיה עם התלבושות? אנחנו חיים במדינה דמוקרטית, וזכותו של כל אחד להתלבש איך שהוא רוצה. נהפוך הוא, גיוון תרבויות הוא דבר יפה. 3. משני הצדדים יש אנשים שלא מחבבים את הצד השני, זו לא סיבה לשנוא את כל העדה.

למעלה