מה אתם הייתם עושים?

mykal

New member
רק המשפט

לא מובן לי-- ממה שכתבת, ואני מצטטת--
"אני לא מצפה שילד יהיה מודע לקונפליקט אפשרי אלא שידע שיש זוג הורים אחד ושואלים רשות רק מאמא ואבא. זה בסיסי."
איזו מודעות לאיזה קונפליקט צריך או לא יכול שתהיה לו.
בד"כ ההורים הם אלה--שלא מרשים ממתקים--והרבה מהסבתות כן,
הסבתא היא זו שנתנה, מה הבעיה? איזה קונפליקט?
ולמה שירוץ לשאול את אמא ואבא?
לא נראה לי שחויתי סיטואציה כזו--שהנכדים אם אני בקשתי/הצעתי/אמרתי משהו
שהם הלכו לשאול את הוריהם.
היו פעמים שאני אמרתי--אם ההורים מרשים, אז....
מעולם לא הפוך.

ויקה1222

New member
או שאני לא מסבירה טוב

או שאצלנו ההתנהלות יוצאת דופן. אני יודעת שכשאנחנו בסביבה והסבתא הציעה ממתקים, הילדים שאלו אותי אם זה בסדר לפני שלקחו.

mykal

New member
הסברת מצוין, ואפילו הבנתי

אינני יודעת אם אצלכם יוצא דופן,
אולי אצלכם זה נושא מדובר. בהרבה ממה שאני מכירה, כשהסבתא מציעה,
לא שואלים את ההורים,
אגב, ואם אינך בשטח--הם יכולים להרים טלפון--לא? אם זו ההתנהלות.
אישית כחמות--כשסבתא--לעולם לא אעשה משהו שיחרוג מרצון ההורים--בשביל מה?
אבל מצד שני כבת/ככלה לא הייתי מתערבת בשיקולי סבתא/סבא שמתן ממתקים או מתנות,
זה לא שהם גדלים אצלם, ואם יש חריגה, אז מה יקרה? כמובן בתנאי שאין מחלות רקע
או בעיות שאז חשוב לידע גם את הסבא/סבתא.

אני יכולה לומר משהו?

גם אני חשבתי שלפחות מבחינת הילדים שאני מכירה והילדה שאני הייתי, סבתא זה אישור מספיק לחלוטין, בטח לדבר כמו ממתק. (זה לא ששאלתי אותה עם מי להתחתן. כולה ממתק)
מצד שני, אמת? היה לי קשה לקרוא את תגובתך לפרפרי אהבה. לא נראה לי מאוד רגיש לומר "כשיהיו לך ילדים תביני" לאישה שטרם זכתה לילד ונשמתה עורגת אליו.
בפרט שבמקרה הספציפי שלה היא מבינה בילדים הרבה יותר מהרבה אמהות. היא גננת ורואה עשרות ילדים כל שנה.

נומלה

New member
אין לי מושג על מספר הילדים של פרפרים

הסיבה שכתבתי מה שכתבתי היא כי (כפי שהסברתי למעלה) כי נראה לי שהתגובה שלה היא תגובת טקסטבוק ללא קשר למציאות. ועדיין אני חושבת שזו לא תגובה ישימה. אני אמנע מלהתיחס אליה ואל מקצועיותה כי זה לא נראה לי נכון בפורום כזה. אם היא תרצה להתלות במקצועה לדיון בתגובה הזאת, אז אני אביע את דעתי.

נומלה היקרה

זה מה שפרפרי אהבה חושבת שהיא תעשה אם היא תקלע למצב שכזה.
זכותך לחשוב אחרת ולהביע את דעתך בצורה שונה...
כיוון שכולנו בני אדם שונים, אנחנו מגיבים אחרת לסיטואציות שונות בחיינו... עבורה זה נראה ישים, עבורך לא - וזה לגיטימי לחלוטין
בואו נסכים שאתם לא מסכימות, ונשאיר את זה כך....

נסכים שלא מסכימות, לגמרי בסדר

יופי של פינה!!! רעיון מקסים.

ובטח כל אחת עונה גם לפי החמות שלה והילדים שלה. יהיה מעניין.
התשובה שלי למקרה הזה מאוד פשוטה. אני לא הייתי עושה עניין מזה. אני חושבת שהורים צריכים לחנך וסבתות צריכות לפנק. אם הילד גר אצל סבתא, או נמצא שם כל יומיים זו עלולה להיות הגזמה מבחינת ההרגלים שהוא יקנה. אבל מפעם בכמה זמן לא יקרה שום דבר מלבד העובדה שהוא ישמח בפינוק של סבתא, היא תקבל ממנו חיבוק ונשיקה ותודה, וזה הכל.
אני מאמינה גם שילד יודע לעשות הפרדה ולהבין שאצל סבתא יש משהו אחד ואצל אמא משהו אחר.
(הקטנה שלי כבר יודעת מצויין להצביע על ארון הממתקים בבית הוריי. אם כי אמי לא מגזימה בחלוקת שטויות בזמנים לא מתאימים).

מגלגלת עיניים בלב,

מבסוטה מהשובב, שכנראה גם חכם ויודע איך להשיג מה שהוא רוצה, צוחקת וממשיכה בערב.
&nbsp
אם זה קורה עד פעם בחודש, אני לא רואה בזה משהו ששווה אפילו שיחה.
&nbsp
אם היה מדובר בטופי, הייתי לוקחת לו על המקום ומסבירה לו ולחמותי למה. כל שאר הממתקים כשרים בעיני.

לא קרה שום דבר

אפשר לכבד ילדים במתוקים מדי פעם, אך לנהוג בתבונה ולהרגילם לארוחה מזינה ובריאה יותר.
כל כמה פעמים הילד מבקר אצל סבתו? האם מדובר על בסיס באופן קבוע?

snailman100

New member
לא הייתי מרוצה זה בטוח

הסבתא טובת הלב היתה מקבלת נזיפה קלה והילד גם. ולהבא זה כבר לא היה קורה.

הייתי נותנת להם לתת לנכדים מה שהם רוצים - בבית שלהם

אצלי בבית - יום אחד חמי בא עם שק של 5 קילו במבה ואמר שהילדים מקופחים כי אני לא נותנת להם ממתקים וסוכריות ובמבה (בעיניי - אוכל "זבל") והילדים מסכנים סובלים מ"חוסר". הרמתי גבה ושתקתי. אחרי שהלך, זרקתי. הבנים שלי עד היום לא מכורים למתוק ויש להם מודעות לתזונה מאוזנת ובריאה.

הדסהש1

New member
אצלינו יודעים שיש במבה, ומעדנים, כל אחד

מקבל מה שהוא מבקש, והכל בהסכמת הבת

APRSMO N

New member
אני לא הולכת על ביצים, אם הם רוצים שאשמור על הילדים

ובוטחים בי, יכולים לבטוח בי גם שלא ארעיל להם את הילדים בהרעלת שוקולד או במבה.

אכילת ממתקים אצל סבתה או קבנוס בתוך הכריך זה עדיין לא אוטוסטרדה להרגלים
לא בריאים, או להרגלים בכלל, מה שקובע זה הרוב, הרוב הם בבית
תחת השגחת ההורים.

אלאורלי

New member
לא כל אחד מושלם, צריך לדעת לקבל את מי שחושב אחרת.

משל הכעכים השרופים
יש רגעים קטנים ולא נוחים בחיים שיכולים לגרום לנו לצאת מכלל שליטה, אך כל עוד אנחנו זוכרים כמה אנו אוהבים אחד את השני, הרגעים האלו יכולים להפוך לעוד חתיכה שמרכיבה את אותה האהבה. את המשל הבא מומלץ לקרוא כל כמה זמן כדי להזכיר לעצמנו שהחיים קצרים מכדי להתעסק בדברים הלא חשובים.
כשהייתי ילד, אני זוכר שאמא שלי הייתה אוהבת להכין כעכים מפעם לפעם.
ערב אחד זכור לי במיוחד, כאשר היא הכינה את הכעכים.
היה זה לאחר יום ארוך וקשה בעבודה שלה, והכעכים שהיא הכינה נשכחו ונשרפו מעט.
באותו ערב, הניחה אמא מול אבא שלי צלחת, בה הכעכים שנשרפו לה באפייה, ולצד הצלחת הניחה כוס תה.
אני זוכר את עצמי מחכה לראות אם מישהו שם לב...
נראה לי שאבא שלי לא שם לב לכעכים השרופים. הוא חייך אל אמא שלי, הפנה מבטו אליי ושאל אותי איך היה היום שלי בבית הספר. אני לא זוכר מה אמרתי לו באותו ערב, אבל אני זוכר ששמעתי כיצד אמא שלי מתנצלת בפני אבא שלי על שריפת הכעכים.
לעולם לא אשכח מה הוא ענה לה: "אשתי היקרה, אני אוהב כעכים שרופים...".

מאוחר יותר בלילה, כאשר הלכתי לתת לאבא נשיקת "לילה טוב", שאלתי אותו אם הוא באמת אוהב כעכים שרופים.
הוא עטף אותי בזרועותיו ואמר: "על אמא שלך עבר יום ארוך וקשה בעבודה והיא באמת עייפה מאוד, וחוץ מזה.. כעך שרוף מעולם לא הזיק לאף אחד! אתה יודע, החיים מלאים דברים לא מושלמים.. האנשים רק חושבים שהם מושלמים. אני לא הכי טוב בכל דבר, ובמשך השנים שמתי לב שאמא לומדת לקבל את כל הפגמים שבי, ובוחרת להתייחס לכל התכונות הטובות שלי. מציאת הקו המחבר בין ההבדלים שבינינו, הוא אחד המפתחות החשובים ביותר ליצירת אווירה בריאה הולכת וגדלה, ויחסים ארוכי טווח".
החיים קצרים מדי מכדי להתעסק בזוטות.

שווה לקרא ולהפנים ולהתייחס כך גם לחמיות ולמי שא מושלם ביחסים.

המשל מקסים

ואני מאחלת לכל אישה שיהיה לה בעל כל-כך מבין ומכיל ומקבל כדוגמת הבעל בסיפור.
במקרה שנתתי המצב קצת שונה, ובכל זאת מרבית התגובות שהתקבלו אלה תגובות של קבלה.
ככה שהנמשל קצת איבד מכוחו.....

למעלה