מה אתם הייתם עושים?

מה אתם הייתם עושים?

אני מייסדת פינה חדשה שתעלה פעם בשבוע.
כל שבוע אעלה קונפליקט, מקרה שיכול לקרות בין החמות לכלה.
אשמח לשמוע את דעתכם, מה אתם הייתם עושים אם הייתם נקלעים למקרה שכזה...

המקרה הראשון

יום שישי בערב. את עם הבעל והילדים אצל הוריו. יושבים ליד השולחן ומדברים. מחליפים חוויות. מספרים איך עבר השבוע. פתאום את שמה לב שהבן שלך בן השלוש נעלם מהסלון. את קמה ומתחילה לחפש אותו בבית. במטבח את רואה אותו יושב על הכיסא ואוכל בהנאה רבה חבילת "קליק" שסבתא שלו נתנה לו לפני השינה מבלי להתייעץ איתך.
את:
ופה הייתי רוצה לקרוא, איך הייתם מגיבים בסיטואציה שכזו?

APRSMO N

New member
אצלנו כאשר נמצאים אצל סבא וסבתא

התנאים אחרים, ההורים מרשים לנו לפנק את הנכדיםבדרך שאנחנו רוצים, עוד יזכו להיות בצבא ולקבל פקודות.

mykal

New member
אענה משתי זויות ראיה,

ככלה --(במערכת שאני הייתי, אין לי חמות היא נפטרה לפני חצי שנה) הייתי שמחה מאוד שלסבתא הזו
אכפת מהנכד והיא 'משקיעה' בו את הזמן ואת ה'קליק'--לצערי--הילדיים שלי לא ממש ענינו אותה.
כחמות--לא הייתי נותנת לשום נכד משהו שהוריו לא היו מסכימים עליו.
בשביל מה? אגב, גם לא חושבת שלילדי הייתי נותנת חבילה, אחד שנים כממתק כן--חבילה לא!

יוליקה

Member
מנהל
אני קצת זהירה

אני סבתא לשתי נכדות מקסימות ומאד חכמות, מצד בני.
כלתי רופאת ילדים-נאורולוגית של ילדים... ואני שואלת אותה בדרך כלל
רשות לתת לבנות מטעמים שאסורים בדרך כלל... כלתי לפעמים מרשה...
אבל מזכירה לי שאם שאלתי לפני הילדות אז השאלה מיותרת... כי אז
אני הופכת אותה "לרעה" אם היא לא מרשה...

אצל הבנות שלי זה אחרת... כי הן מרשות לעצמן לגעור בי שלא אקלקל להן את הילדים...
בעיקרון - אני משתדלת לא להפריע ב"חינוך" הילדים.

הייתי מסבירה לה שאם נותנים

ממתקים לפני השינה, הילדות מתקשות להירדם. אבל פרט לכך אין לי בעייה שתתן כמה ממתקים שהיא רוצה מצי שהיא רוצה. זה מזכיר לי שסבתא של בעלי, זכרונה לברכה, הייתה נותנת לילדות בסתר במטבח שוקולד, על אף שאנחנו בכלל לא התנגדנו לכך שהיא תתן להן שוקולד

נומלה

New member
איזה מזל שחמותי היתה אשה רציונאלית

קשה לענות על דבר כזה, בעיקר כי מה שצריך לעשות היה צריך להעשות כמה שנים לפני המקרה הנקודתי. ומה שצריך לעשות זה לדבר עם החמות על נושאי תזונה באופן כללי לגבי הילדים. אני בעקרון נגד להכנס למצבים שעלולים להטריד אותי ולכן ברור שצריך להכין את הקרקע כדי שדברים כאלה לא יקרו. לא סביר בעיני לדרוש מהחמות (מאף אחד בעצם) שיתיעץ איתי על כל פיפס ועל כל צעד ושעל. זה מאוד מעיק על מערכת היחסים. לכן צריך תשתית.
אז הנה תשובה ברוח הדברים. אם הייתי נתקלת במצב כזה, הייתי תופסת את חמותי ביום אחר לשיחה בעניני ממתקים, ילדים ושינה. ובהווה, מתכוננת ללילה לבן כמחיר על זה שלא עשיתי את הכנת הקרקע הזו מזמן.

קליספרה

New member
אצלנו זה היה אבא שלי ולא חמותי

על בסיס קבוע

אני הייתי מסתכלת עליו ביאוש ואומרת "למה אבא, אתה יודע שזה לא בריא לו"
והוא היה עונה "פעם בשבוע לא יהרוג אותו ותפסיקי להיות כזאת ווזיה אתם לא אכלתם ממתקים?"
ואני הייתי אומרת לו "ווזיה בשביל ווזיה, אבל אני זאת שאצטרך להתמודד עם ילד טעון מסוכר שלא יכול לישון, אני משאירה אותו אצלכם הלילה"
והוא היה אומר לי "ממש מפחידה אותי תשאירי לחודש"
&nbsp
ואז הייתי יושבת ומתחילה לתכנן את נסיעה לחו"ל לחודש הקרוב

&nbsp
חוץ מהשורה האחרונה תרחיש מדויק - וואלה שאני מתגעגעת לשטויות שלו
&nbsp
&nbsp

אני במצב כזה הייתי פועלת בכמה חזיתות

מול הילד- לומר שבפעם הבאה צריך לבקש רשות לפני שאוכלים ממתק ומגבילה לכמות מסוימת כך שגם הילד יהנה אבל גם תהיה הגבלה ולא יאכל כאוות נפשו.
&nbsp
מול הסבתא- האבא/אמא (מי שזו אמא שלו) צריך לדבר עם האמא ולבקש לא להביא ממתקים לילדים ולהרשות לו דברים שאתם לא מרשים. לעשות שיחה רגועה, בלי כעס.
&nbsp
וגם מול עצמי- לא להתרגש מכל דבר ולבחור על מה לריב/להעיר , לפעמים צריך גם לדעת להבליג
.

dori78

New member
אבל זה בדיוק מה שאת כתבת...

"אם הייתי נתקלת במצב כזה, הייתי תופסת את חמותי ביום אחר לשיחה בעניני ממתקים, ילדים ושינה."

או שבאופן כללי מי שלא היתה בסיטואציה לא זכאית לדעה?

נומלה

New member
וגם יישמת דבר כזה?

לדעתי זו תשובה של טקסטבוק שלא ממש ישימה. לומר לילד פעוט שיושב מול סבתא שלו ואוכל ממתקים באישור (לפחות לפי דעתו), "תבקש רשות לפני שאתה אוכל ממתקים", זו לדעתי אמירה של חוסר נסיון (במקרה הטוב), או משהו שעמוס רולינדר בטח כתב איפה שהוא (במקרה הרע). הילד ביקש רשות. הוא ביקש אותה מסבתא ולא מאמא. עבור ילד קטן, גם הסבתא היא מבוגר אחראי.

ויקה1222

New member
היא כתבה מספר דברים, לא רק את מה שציינת

גם כלפי עצמה למשל. וחוץ מזה אם נתייחס לדוגמא הספציפית שהבאת, בהחלט הגיוני שהילדים ישאלו את ההורים רשות לעשות משהו כשההורים גם נמצאים ולא ילכו לשאול את הסבתא.
.

נומלה

New member
בגיל 3???

את מצפה מילד בגיל כזה להיות ער לקונפליקטים אפשריים בין אמא וחותנת בעניני ממתקים? טוב. באופן אישי זו נראית לי ציפיה מוגזמת ולא מתואמת גיל, אבל אולי הילדים הספציפים שלי היו מאותגרים.

ויקה1222

New member
אולי

אני לא מצפה שילד יהיה מודע לקונפליקט אפשרי אלא שידע שיש זוג הורים אחד ושואלים רשות רק מאמא ואבא. זה בסיסי.

בגיל כזה הילדות שלי עוד שואלות ילדים גדולים יותר

בגן המשחקים אם מותר להן להתנדנד. מבחינתן מבקשים רשות ממי שגבוה יותר...

למעלה