מה אתם הייתם עושים?

מה אתם הייתם עושים?

אני מניח שכולכם שמעתם מה היה בטיסת אלעל מציריך לתל אביב... אז אני שואל אתכם... אם אתם הייתם בין הנוסעים החילוניים או החרדים במטוס הנ"ל.. מה הייתם עושים? האם הייתם מתנגדים? ואיך... האם הייתם תומכים? ואיך.. או שהייתם יושבים בחוסר מעשה... אשמח לדעת מה אתם חושבים...

zazaza

New member
שאלה טובה.

שלב ראשון הייתי פונה לדיילות ומאיץ בהן לטפל במפגע. שלב שני הייתי מבקש לשוחח עם הקפטן. שלב שלישי הייתי ניגש לונדלים-חיות-אדם ומנסה לשוחח בהגיון. שלב רביעי הייתי ניגש למסך ומוריד את השמיכה בעצמי.

notafish

New member
שלב חמישי../images/Emo19.gif

ידידה טובה שלי טוענת שהיתה נעמדת על יד המסך ומורידה את החולצה שלה...

zazaza

New member
../images/Emo8.gif גדול !!! ../images/Emo8.gif

רק שלדעתי אבר המין הזכרי שלי לא היה עושה את אותו אפקט...

vegi force 1980

New member
אני לא הייתי עובר על בשתיקה

אם זה מילולית או פיזית אני כבר הייתי מראה להם ממה אני חושב עלייהם אבל אין לי את הבעיה הזאת כי אני לא טס באל על.....רק חברות זרות....

אל על פשוט עושים כל מאמץ כדי שהנוסע

הנאור לא יסע בה. נכנעים לכפייה חרדית, לחוות מזור, ובנוסף לכל גם המושבים שלהם מתאימים לגמד נכה, וגם זה לא בטוח.

גם אני

אם נאי הייתי מוריד את החולצה שלי הם היו מתאבדים כבר... אחרי הכל אין כמו שמן מגעיל כמוני בלי חולצה כדי להרגיע המון זועם!!! אני בכוונה לא מצרף תמונה שלי כי גם עם חולצה אני אבריח את רוב חברי הפורום לתמיד...

שיחה עם הקפטן...

זאת אחת השאלות שהתעוררו בחקירת המקרה בשמיים לקפטן יש סמכות אבסולוטית עד כדי מתן אישור לכבול מתפרע באזיקים למושב שלו... כל פקודה של הקפטן באוויר היא כמו פקודה ישירה מרמטכ"ל לטוראי! אז למה הקפטן לא עשה שום דבר בנידון?

גוססי

New member
סמכות מול יכולת

הסמכות קיימת ויתכן שהקברניט מסוגל לעשות בה שימוש מול אדם אחד או שניים שאיבדו את השליטה על עצמם, אבל לא ברור אילו כלים יש בידיו במקרה של התפרעות המונית הכוללת עשרות אנשים.

zazaza

New member
פרוטוכול

לדעתי, אי יכולת להשתלט על קהל טסים ע"י הקברניט הופכת את הארוע למצב של מרד/השתלטות בכוח על כלי טייס. הקברניט במקרה כזה צריך לגשת למי מהפורעים שאחראי על שאר החיות-אדם ולהסביר לו שאין לו זכות לבצע פרעות שכאלו וכי עליו לשבת להתנהג כחוק. במידה ומנהיג החיות-אדם מסרב והמהומה ממשיכה... מדובר לדעתי בדבר ששוה ערך להשתלטות בכוח על כלי טיס, יש להקפיץ כוחות חיל אויר לאור הסכנות שיתכנו.

גוססי

New member
אכן

בכל מקרה יש לתמוה מדוע המשטרה לא עורבה בענין לאחר מעשה. תגובתה התמוהה של אל-על (התנצלות על אי הנוחות) מזמינה התרחשויות נוספות ממין זה, ואני מהמר על כך שעוד נהיה עדים לאירועים אלימים נוספים.

zazaza

New member
כמדומני

שאל על הצהירה שאנשי הצוות כן יגישו תלונה מיד עם חזרתם לארץ.

oren*

New member
העובדה שלא הייתה הפגנת אלימות

מצד החילוניים, רק מוכיחה מי משני הצדדים מתנהג כמו עדר של בהמות שמחפשות איך לכפות את דעתן על אחרים. הסרטים המוקרנים במטוס עברו אישורים של ועדת הצנזורה ובחלק גדול מהם (כולל הסרטים המצוירים) נחתכו קטעים עם מילים גסות או ביטוים פחות מקובלים (למרות שבבתי הקולנוע בארץ מקרינים את הסרטים במלואם, גם בערים עם אוכלוסיה דתית כמו ירושלים). דוד שלי במקרה עובד במרכז ההזמנות של אלעל כך שאני יודע בדיוק מי אחראי על הסרטים, אילו סרטים יגיעו ואיך מקפידים על כל סרט שנבחר. מעניין אם יתחילו לשדר בטיסות את תוכניתו החדשה של אמנון יצחק.

למה המשטרה שותקת?

כי אלעל לא הגישו תלונה נגד המתפרעים! וכשלא הוגשה תלונה המשטרה לא יכולה לפתוח בחקירה... וכן.. כפייה דתי מגיעה לגבהים חדשים!!! (תרתי משמע)

שיחה עם הקפטן...

זאת אחת השאלות שהתעוררו בחקירת המקרה בשמיים לקפטן יש סמכות אבסולוטית עד כדי מתן אישור לכבול מתפרע באזיקים למושב שלו... כל פקודה של הקפטן באוויר היא כמו פקודה ישירה מרמטכ"ל לטוראי! אז למה הקפטן לא עשה שום דבר בנידון?

שיחה עם הקפטן...

voguemaster

New member
אני מסכים

אחלה שלבים, רק שהאחרון מוביל לאלימות כנראה. טוב נו, בשביל זה למדנו קונג-פו לא ??
(אל תגידו למורה שלי, כי זאת לא הפילוסופיה!
)

zazaza

New member
אם השלב האחרון

היה מוביל לאלימות, זו לא הייתה אשמתי מאחר ולא אני הייתי מתחיל באלימות, ובכל מקרה האלימות התחילה כבר ע"י תלישת הריפודים ותקיפה מילולית של הדיילות. ואם מישהו היה מנסה להפעיל עלי אלימות הוא היה נתקל בתשעים ק"ג ושבעה עשר שנות אימוני אומנויות לחימה, רק שינסו...

למעלה