מה אתם א&

tuko

New member
בוא תלמד משהו חמודי.

הכל יחסי. אתה בחור פיקח ככה שאין צורך לפרט נכון?

מקסיקניות הן לא חיקוי

יש לך הרבה דגמים של גיטרות מקסיקניות שבונים רק במקסיקו ואין להם דגמים אמריקאיים. חיקוי זה סקוויאר, אפיפון, סילברהד, קיופיד ודומיהן.

1adiel

New member
דבר ראשון סקוואייר זה לא חיקוי

במידה מסוימת אפשר להגיד שכן, אבל זו חברת בת של פנדר, כנ"ל לגבי אפיפון, לגבי קיופיד וסילברהד הם בהחלט חיקויים זולים...שלא כדאי להתקרב אליהם...... ודרך אגב טוקו, הגיטרה של ריצ´י סמבורה היא מקסיקנית.....(הדגם על הצף) והוא גם מנגן עליה בהופעות

Boogieman

New member
ואללה הצחקתם אותי

אז ככה זה עובד במציאות. פנדר רוצים לעשות כסף קל אז הם שוכרים איזה קבלן בקוריאה שיעשה בשבילהם גיטרות שכתוב עליהם"פנדר סקוויר" כי הם יודעים שמה שמוכר זה הלוגו. יום אחד פנדר מחליטים שעדיף להעביר את העסק לסין איפה שהפועלים מקבלים דולר ליום במקום 2 דולר כמו בקוריאה אז הקבלן הקוריאני ממשיך לייצר את אותן הגיטרות רק שבמקום שיהיה כתוב עליהם פנדר כתוב עליהם סילברסטאר או סילברהד או סילברזובי. בגלל שהכסף מהגיטרות הולך אליו ולא אל פנדר הוא מעלה את הרמה ומוריד את המחיר אבל בכ"ז אנשים קונים סקוייר בגלל שכתוב על זה"פנדר" והלוגו,כידוע,יותר חשוב מהגיטרה. לא חברות בת ולא בטיח,רק גיטרות מחורבנות שמיוצרות ע"י פועלים שמקבלים דולר ליום. אני לא אהיה מופתע אם ה"חברות בת" של פנדר גיבסון ואיבנז זה בעצם אותו מפעל כמו שנעליים של נייקי,ריבוק ואדידס מיוצרות באותו מפעל בסין. על גלובליזציה שמעתם? אז ככה זה עובד. ומה שהכי מבאס זה שגם הפנדרים האמריקאיות כבר מזמן לא משהו אבל היי, השם זה העיקר לא?

tuko

New member
אני יותר ממסכים אתך.

תיקון קטן,זה לא דולר ליום, זה בקושי 10$ לחודש!

StagaDish

New member
כל אחד ניהיה לי כאן מומחה...

שנתלה על דעותיו האישיות... פחחחח... לי אין דעה בנושא.. אני אישית לא אוהב ארצות יצור אחרות.. אבל אם הדגם והפרט המסויים שאני אנסה.. ישמע לי טוב, אני אקח אותו.. אפילו אם יצרו אותו בדימונה.. מה זה משנה? (כמובן.. עד גבול מסויים... ) לא הכל שחור ולבן.. לשמור על ראש פתוח זה חשוב!

Boogieman

New member
לשמור על ראש פתוח זה טוב

וגם להבין משהו מהחיים שלך זה טוב כדי שבפעם הבאה שאיזה מוכר בכלי זבל יספר לך סיפורים אתה תדע את זה.

Petrucci-jr

New member
תסבירו את זה:

הסטראט האמריקאית של חבר שלי שווה חרא!לעומת המקסיקנית שלי וגם הוא אומר את זה

Boogieman

New member
רוצה הסבר? בבקשה

פנדר מייצרים כמויות גדולות של גיטרות ובגלל זה הם לא יכולים לשמור על אחידות ברמה של העצים,גם בכל השאר הם לא משקיעים במידה שאפשר היה לצפות מחברה שנושאת את השם המכובד הזה. מה שקורה זה תופעה של יום אסל יום בסל,גיטרה אחת יוצאת פיצוץ גיטרה אחריה יוצאת זבל,אתה יכול ליפול על מכסיקנית טובה או על אמריקאית גרועה. נראה לי שהסיבה העיקרית לזה שאנשים קונים פנדר זה בגלל שהם מכירים את השם כי גם ככה פנדר המקורית [עד 1964] ופנדר של היום זו לא אותה חברה והגיטרות של אז שונות מהגיטרות של היום אז הדבר היחיד שנשאר זה השם. יש הרבה חברות טובות בעולם ולמזלינו גם HAMMER ו G&L וחברות מעולות אחרות בונות סטרטוקסטרים שלועסות ויורקות כל אמריקן סטנדרט.

xflil

New member
לא נראה לי שזה נכון לגבי אפיפון

יצא לי לנגן על אפיפון בלק ביוטי בכלי זמר, ואחלה של גיטרה, ממש סאונד טוב, לפי דעתי, ואני לא מומחה גדול..... אבל די אהבתי.... סקוויר זה כבר משהו אחר נראה לי

Boogieman

New member
זה נכון גם לגבי אפיפון

וכל החברות בת למיניהן. אם אתה הולך על גיטרה זולה אז כבר עדיף סילברסטאר,ככה לפחות אתה מקבל תמורה הוגנת לכסף שלך.

Megapuzik

New member
סיברסטאר אכן

טובות לגיטרות זולות, וכך גם האפיפון לדעתי !!! סקוויר ואיבנז זולות זה כבר משהו אחר, לדעתי לא שוות חצי מהמחיר אפילו...

גילדורי

New member
אני חושב שמה שאיש הבוגי אמר זה נכון

גם לגבי איבנז. לי יש איבנז זולה (RT) שאמורה להיות די חרא, אבל היא פשוט גיטרה פיצוץ, היא כבר כמה שנים אצלי ופעם אחת לא היה לי בעיה איתה (היא אפילו נפלה פעם אחת). יש לה גם סאונד טוב, וחוץ מהסינגל, אני ממש לא מתלונן עליה.

Nick Menze

New member
לדוד שלי יש סטראט מקסיקנית!!

לדוד שלי יש פאנדר סטראט מקסיקנית יש לה סאונד בן זונה ממש אחלה גיטרה !! כמובן שהאמריקאית הרבה יותר טובה... ואגב המתופף של דף לפרד איבד את ידו בתאונת דרכים אחרי שהוא ואיזו משפחה שעזרו לו אחרי האונה חיפשו שעות אחר היד שלו... והוא מנגן עכשיו בעיקר על מערכות אלקטרוניות! ויש גם את המתופפת של לני קראביץ (לא שאני אוהב אותו) שהיא עיוורת!! וחבר שלי סיפר לי גם על מתופף ללא ידיים בכלל שמנגן רק עם הרגליים !

Boogieman

New member
תגידו,מה דעתכם להעלות ציפיות?

יש בזמן האחרון מלא הודעות בסגנון "יש לי איבנז סוף הדרך ב1000 שקל" אן "ניגנתי על פנדר מכסיקנית מדהימה" או "לאפיפון שלי יש סאונד חבל"ז". זה נכון שהרבה פעמים נופלים על גיטרות זולות שמפתיעות לטובה {וגם גיטרות יקרות שמפתיעות לרעה} אבל זה לא אומר שצריך להתלהב מכל גיטרה ב 2000 שקל שמוציאה צליל סביר. סקוייר,אפיפון וכיו"ב לא יכולות להיות מדהימות,אפילו פנדר אמריקאיות לא מדהימות במיוחד. נראה לי שהרבה אנשים בפורום פשוט לא מתעניינים בגיטרות משובחות באמת ומתלהבים מגיטרות בינוניות רק בגלל שמכירים אותם או שבמקרה יש להם אחת כזאת. לא רוצה להעליב אף אחד אבל זאת ההתרשמות שלי.

cyber2200

New member
שטויות!

צליל זה ענין נורא אישי. לדעתי לאפיפון יש סאונד פיצוץ, וניגנתי גם על גיבסון לס פול סטנדארט ויש לה סאונד יותר טוב, אבל לא בהרבה- לדעתי.

למעלה