הידעת שיש דגמים שמיוצרים במקסיקו ולא בארה"ב? גם ידעת שהדגמים האלה הם דגמים באיכות מעולה? שמעת פעם את הסדרה הClassic של פנדר (50, 60, 70)? אולי את סדרת הDeluxe?
כשפותחים מפעלים במדינות עולם שלישי לצורך צמצום עלויות ייצור, תהיה סמוך ובטוח שלא תקבל מוצר מושלם ואיכותי, אלא מוצר שיוצר בייצור המוני ללא הקפדה יתרה על איכות הגימור. אין מה לעשות אחי,אלו החוקים.
ב-מאי שנה שעברה הייתי ב-ניו יורק ותאמין לי "שתחנתי" את כל החנויות במנהטן,לא חשוב שבסוף הבאתי שתי סטראטוקסטר חבל על הזמן(אמרקאיות כמובן)בחיים לא הייתי קונה מקסיקאיות. אבל למה אני מספר לך את זה? מפני שלא צריך לגמור אוניברסיטה בשביל לקרוא את מה שכתוב על הראש של הגיטרה. ותאמין לי שאם אני אמחוק את מה שכתוב על הראש אתה לא תוכל להבדיל בין סקוואיר מסריחה לפנדר.
בוא אני אתן לך דוגמא יותר מוחשית. ההבדל בין פנדר מקסיקו לפנדר USA הוא בערך (והדגש הוא על בערך) כמו שעון רולקס אורגינאלי תוצרת שוויץ לבין רולקס שאתה קונה ב15$ ב-רחוב קנאל ב-צ´יינה טאון. זה הכל חבובי אתה רוצה איכות בבקשה תשלם אתה רוצה חיקויים זולים?אז בבקשה אל תתפלא שכשאתה נכנס עם השעון(זה שקנית ב-קנאל) לים הוא מתחיל לבלוע מים.
לדגם של המקסיקנית אין אח גדול אמריקאי. הבעיה איתך שהיית עסוק כל הזמן לדבר על הסטראט הסטנדרטית, ששם ההבדל קיים אבל הוא זניח. וסקוויאר היא לא חברה כל כך גרועה כמו שאתה מספר, יש להם כמה דגמים טובים.
אני חייב לציין שלי יש סקוואיר אבל מבעיות כספיות בלבד! הגיטרה מצויינת לגיטריסטים מתחילים אבל כשמתקדמים ולומדים עוד היא ממש חרא של דבר... (סקוואיר סטרט). הקיצר אני מוצא עבודה בקרוב וכנראה אקנה משהו קצת יותר טוב... חשבתי על גיבסון משהו... יש הצעות? (מחיר שינוע בין 5000-9000) אה וגם מגבר טוב אם יש למישהו... תודה אנשים!