מה אתם א&

Petrucci-jr

New member
טוב...

ניגנתי על G&L climax plus מדהימה(שדרך אגב אחד הציע שאני יביא את האולפן הקלטות של אבא שלי הקטן הזה והוא יביא לי תגיטרה אבל אבא שלי בחיים לא ירשה אמרתי לו את זה) היא עבודת יד אמריקאית יש לה פלויד רוז מקורי!פיקאפים קסטום של G&L והיא האמקר סינגל האמבקר והיא כלכך כלכך טובה!כאילו אמרו בוא נבנה גיטרה ונעשה אותה מושלמת דרך אגב גם אתמול שהייתי בהופעות אז הייתה לאחד גיטרה שהוא קנה ב 20 אלף שנבנתה על ידי לואי פנדר עצמו!!גם G&L

Boogieman

New member
סייבר,מה שאתה אומר בעצם זה

משהוא כמו "מכוניות זה נורא אישי ופיאסטה 83 זה אחלה אוטו אפילו שפורשה יותר טוב אבל לא בהרבה". לא יעזור כלום,גיטרה שעשויה מעצים משובחים,בנויה בעבודת יד,עם אבזור מקצועי ופיקאפים מעולים תהיה יותר טובה מגיטרה שעושים על פס ייצור מעץ של ארונות ואבזור שמתחיל להתפרק אחרי שנה. עובדות החיים.

Papito

New member
Boogieman יש לי משהו להגיד לך

בד"כ אני נורא נהנה לקרוא את ההודעות שלך כי הן גורמות לי ללמוד כל פעם מחדש אבל הפעם אני חושב שהגזמת לא לכל בנאדם יש כסף ל G&L או להאמר אז אל תבקר אנשים שמתלהבים מהאפיפון שלהם שלמרבה הצער היא לא איזה קוסטיום שופ נחמד לא כולם עשירים ולא כולם מסוגלים לממן גיטרות וציוד מושלם כמוך אנא תתחשב ואל תרד על אנשים הציוד שלהם "לא בשמיים" לפי הגדרתך אני מאחל שיהיה לך אושר נצחי ושתוכל לקבל ביקורת בונה כמו שצריך

cyber2200

New member
זה לא מה שאני אומר

ואין לי כח להסביר לך... כאילו כנראה אתה באמת סובל קשה מעודף כסף :) ואם לא אז לא משנה. חפיף, אתה לא קולט את הראש.

cyber2200

New member
ותפסיקו ללכלך על אפיפון! :)

והכי גרוע, שאתם משווים אפיפון לסקוויר... אפיפון אלה גיטרות יותר יקרות והרבה יותר ברמה.

cyber2200

New member
ואם כבר דוגמאות...

אבל... ההבדל בין פורשה בוקסטר לבין 911 טורבו הוא מאד קטן (אה כן, חוץ מהכמה עשרות אלפי דולרים). -- למנהלים של הפורום, סליחה שאני כותב מחלא הודעות קצרות, פשוט המחשבה שלי זורמת קצת עקום :)

טוב... הגיע הזמן להביא עובדות מהשטח

צ´מעו, קראתי את כל הויכוחים וההשוואות. עכשיו אני אספר לכם סיפור קצר: לפני כ8 חודשים החלטתי שהגיע הזמן לקנות בס חדשה. עשיתי סקר שווקים קטן, והגעתי לכמה אנשים שמוכרים יד שנייה. לבסוף החלטתי שאני קונה פנדר ג´אז בס חתומה של מרקוס מילר, רק מה? החתומה של מרקוס מילר מיוצרת אך ורק ביפן. בוקר אחרי שקניתי את הגיטרה הייתי אמור להתייצב להקלטות עם הלהקה שלי, עם הגיטרה החדשה. בלהקה שלי יש בחור בשם יוסי שהוא הקלידן שלנו, שאם משו לא אורגינלי הוא לא מוכן לגעת בזה. נתתי לו לנגן, ואמרתי לו שהיא USA. הוא מיד התלהב ואמר שיש לי את הכי הסאונדים הכי טובים שהוא שמע. מיד אחר כך הפנתי אותו לכתובית קטנה בקצה ההדסטוק שעליה רשום "MADE IN JAPAN"... הוא מיד הרים גבה בפליאה, אבל נשאר בדעתו. מה הנקודה שלי? אז ככה: אם נוח לך איתה, ואתה אוהב את הסאונד שלה? תקנה אותה! נ ק ו ד ה!

guitar god

New member
בוא אני יסביר לך משהו

פנדר מקסיקנית זה כמו איבנז שיוצרה בקוראה אני כמעט קניתי כזאת אבל הבחנתי שיש הבדל דיי גדול באיכות כמו פיניש מתקלף וסאונד אז קניתי יפנית ואני מרוצה מה(3500 שקל בשביל גיטרה מזדיינת) אבל הפנדר המקסיקניות לא רעות כל כך למרות שלא ממש אפשר להבדיל כי כולם נראות אותו הדבר כשאתה תחזיק אמריקאית תבחין בהבדל דייויד

Boogieman

New member
לפפיטו ולכל השאר

1. אני רחוק מלטבוע בכסף 2.אין לי לצערי לא G&L ולא האמר ולא שום גיטרה טובה אחרת , הבאס שלי מעולה אבל החשמלית היא איזה חיקוי פנדר חסר שם שבכלל לא שלי. אבל אני לא אומר לאף אחד שהיא מדהימה רק בגלל שאין לי כסף למשהו יותר טוב. אני אוהב גיטרות ומתעניין בהן ומאוד חשוב לי לדעת מה גורם לגיטרה להיות טובה ואיזה גיטרות הן טובות ואיזה לא למקרה שאני אהיה עשיר ומפורסם ואני אוכל להרשות לעצמי אחת. אני לא מזלזל במי שמנגן על גיטרה זולה ודפוקה אבל אני כן מזלזל במי שחושב שהגיטרה שלו חבל על הזמן רק בגלל שהיא שלו,זה טבעי ונכון לאהוב ולהעריך את הגיטרה שלך אבל צריך גם לשמור על ראש פתוח ולהכיר את הגיטרות המדהימות שקיימות. עכשיו בגלל שהעלבתם אותי אני חושב שכל אחד צריך לתרום 10 שקל ל G&L בשבילי.

בוא אני, אסביר ,לך, משו.

הייתה לי אמריקאית. שלושה חודשים. לא שלי, אבל הייתה לי. והיא לא הייתה כזאת יותר טובה מהיפהפיה שלי... האמת? היא הייתה כמעט אותו דבר. ההבדל היחיד הממשי שהרגשתי בין השתיים שלאמריקקית היה סטאפ, ובזמנו לשלי לא היה. לא כזה רחוק ידידי... אבל אתה רציני אומר לי שאם הוא אוהב את הסאונד שלה, ואת הנוחות שלה שלא יקנה אותה בגלל שהיא מקסיקנית????

Boogieman

New member
שיקנה מה שהוא רוצה

אבל מישהו שמבין בגיטרות צריך,לדעתי,לחשוב במושגים קצת יותר מתקדמים מזה,מכסיקנית יכולה להיות לא רעה וזה בסדר לקנות אותה אם אין משהו יותר טוב בתקציב שלך אבל גם צריך לשאוף למשהו יותר טוב,לאו דווקא יותר יקר,לא כדי שתהיה לך גיטרה יותר טובה אלא בגלל שהיכולת להבדיל בין כלי טוב לכלי פשוט היא אחת המיומנות שעושות אותך מוזיקאי טוב. אני לא דיברתי על כסף אלא על גישה.

חח. האמת דיברתי אל זה שמעליך, אבל..

לא משנה.. =) ואני מסכים איתך... אבל אנחנו מדברים פה על בנאדם חסר תקציב רחב.. ושהוא רוצה סאונד סביר. מקסיקנית תיתן לו את זה.

cyber2200

New member
אבל עדיין...

זה שכתוב על גיטרה Made in usa לא משפיע על הצליל שלה, מה לעשות?! וגם אם כתוב Made in mexico לא אומר שזאת גיטרה גרוע. ואיכות החומרים, הגימור והבניה מושפעת לאו דווקא מארץ היצור. ואהבתי את הדוגמא של אדון-שוקו.

1adiel

New member
ואתה אומר שריצ´י סמבורה לא מבין

בגיטרות, הוא הרי מנגן על מקסיקנית שיוצרה על שמו בהופעות

1adiel

New member
תלוי איזה....אני יודע שאת הסטנדרטית

כמו שיש לפטרוצ´י ג´וניור אני חושב עולה בסביבות 2700 ושל ריצ´י סמבורה עלתה עד לפני שנה בערך 2800 ש"ח ומשום מה כלי זבל הקפיצו את המחיר שלה ל4300......לך תבין...

למעלה