מה אתם אומרים ??

מישקולץ

New member
מה אתם אומרים ??

אז יש לנו סיכוי לעבור את אחוז החסימה? בסקרים כבר לא סופרים את מפלגת שינוי

asafz8

New member
ערב בחירות נהיה צמודים לאחוז החסימה

לפי קצב ההתקדמות בסקרים היום. כל קול משפיע

Sashka7

New member
תראה, אני מאמינה שכן

אחרת לא הייתי משקיעה כל-כך במערכת הבחיורת הזאת, אילו הייתי חושבת שכל הזמן שאני משקיעה יהיה סתם. אבל מה שכן, כל אחד מאיתנו חייב לשכנע את הקרובים, והחברים, וכאלה שלא רוצים להצביע - להצביע לנו! וגם בחתימה של כל אחד מאיתנו צריך להיות כתוב משהו שיעודד אחרים להצביע לנו ולא לאחרים... יש

זאב 27

New member
יתכן ויעבור:

מחברי נודע לי שבסקר של שווקים פנורמה מיום חמישי האחרון ישנם 2-3 מנדטים לשינוי.אבל, לא ראיתי את תוכן הסקר עצמו ואיני יודע איך לעלות אותו בלינק.

ATAF151

New member
אין סיכוי לעבור

אין לשינוי סיכוי לעבור, אפילו בקרב הצעירים עלה ירוק מקבלת יותר. שינוי צריכה להפגין פוליטיקה אחרת ולפרוש מהמירוץ כדי למנוע בזבוז קולות. הצעה נוספת היא להפסיק את קמפיין הבחירות ולתרום את הכסף שיחסך למטרה חברתית, כך תקבל שינוי אהדה ואולי תעבור את אחוז החסימה.

אשרת

New member
אנחנו מודים לך על ההמלצות החמות שלך

אשמח מאוד אם את אותה הצעה תפנה גם למפלגה שלך 'תפנית'. אחננו נמשיך במשימה שלנו, וב"ה, נעבור את אחוז החסימה. שינוי מייצגת ציבור שאין לו שום אלטרנטיבה, והוא מספיק חכם על מנת להחליט שהוא לא מצביע לפי הסקרים.

ATAF151

New member
גם תפנית

כל מי שאין לו סיכוי צריך לפרוש כדי לא לפגוע בקול החילוני שהולך לספוג מכה של כ 6-7 מנדטים עקב איבוד הקולות בעלה ירוק, שינוי, חץ, הגימלאים, תפנית והירוקים. הסקרים יכולים לפעמים לטעות אם מדובר במפלגה חרדית שקשה להגיע למצביעים שלה, אבל אין טעויות לגבי שינוי, היא אפילו לא קרובה לאחוז החסימה. גם פורז הבין ב 1999 ששינוי לא עוברת לכן הביא את לפיד ויחד הצליחו להביא לעלייה מהירה בסקרים ובבחירות, אבל הפעם שינוי לא הצליחה להביא גימיק סוחף וצריך לדעת לוותר.

אשרת

New member
תגובה.

אנשים צריכים להצביע לפי האידיאלוגיה שלהם בלבד, ולא על פי שום שיקול אחר. בתור אדם חופשי וליברלי , אין לי שום אלנטרטיבה לשינוי. אתה לא צריך להחליט עבור אחרים מה אמורים להיות השיקולים שלהם מאחורי הפרקוד, כמו שארח חיים אמר לך בפורום תפניתת. אנחנו בוחרים לא לוותר ולממש את הזכות שלנו ולזכות לייצוג ההולם אותנו ביותר.

ATAF151

New member
האידיאולוגיה גובה מחיר יקר

כפי שאמרתי, הפעם החילונים הולכים לאבד כ 7 מנדטים, איזה אידיאולוגיה זו שמעבירה 7 מנדטים ממפלגות חילוניות (גם אם הם לא אידיאליות) לכל המפלגות כולל ש"ס, יהדות התורה, ערבים וכו. למשל ב 2003, האם היה כדאי להצביע לירוקים ולעלה ירוק ולזרוק 2-3 מנדטים חילוניים, או היה עדיף למצביעים הללו להתפשר מבחינתם ולהצביע לדוגמא לשינוי שתהיה עם 17-18 מנדטים.

אשרת

New member
מה שווה לי ההצבעה לקדימה

או למרץ אם אם לא ישרתו את האינטרסים שלי בשיט? ותאמין לי שש"ס תגדל ולא חל חשבון שינוי, משום שמדובר על שני מגזרים שונים של מצביעים, כנ"ל הערבי. קדימה , הליכוד, העבודה --> כולם מעידפים את ש"ס בממשלה. לכן, את הקול צריך לתת למפלגות החילוניות ולתת להם סיכוי לעבור את אחוז החסימה. "יש". כי אין לי מדינה אחרת. פשוט מאוד.

ATAF151

New member
ש"ס כן תגדל ע"ח שינוי

זו בדיוק הנקודה, 7 המנדטים החילוניים שיזרקו (כולל של שינוי), יחולקו בעצם בין שאר המפלגות כך שגם ש"ס והערבים יקבלו משהו מזה (כאילו החילונים ששוים 7 המנדטים הללו פשוט לא באו להצביע כלל). ולהיפך אם 7 המנדטים הללו ינתנו כפי שציינת לקדימה ומרץ, אז גם ש"ס תינזק מזה ותאבד מכוחה (ואני מעדיף את צביה גרינפלד מספר 6 ממרץ או אנסטסיה מיכאלי מקום 40+ מקדימה על פני עוד מנדט לש"ס). אצל הערבים למשל יש מפלגה אחת או שתיים שהם קצת מעל אחוז החסימה, ואם שיעור גבוה של יהודים יצביעו בכלל ופרט יצביעו עבור מפלגות שעוברות את אחוז החסימה, כך רף אחוז החסימה יעלה ומפלגה ערבית אחת או שתיים לא תעבור אותו.

אשרת

New member
ש"ס לא תגדל על חשבון שינוי.

מי שמצביע לש"ס לא מצביע ולא שייך לקהל הידע של שינוי. כדאי שתבין זאת. אני אגיד לך דבר כזה, לא ממש מעניין אותי מה קורה במפלגות האחרות. הסיבה שאתה נתת לי , לא ראויה מספיק, על מנת שאני לא אצביע למפלגה שלי. עם גישה כזאת, גם תפנית וגם שינוי תשארנו בחוץ, כי אתה מנסה לשכנע לא להצביע ועוד עלולים, חס וחלילה, להאמין לך. אז אתה , בבוקר הבחירות תפתח את הסקרים , ותעשה הגרלה בינך לבין עצמך,לגבי המפלגה שתצביע בהתאם למצב הרוח של הסוקר. אנחנו נצביע לפי האידיאולוגיה ולפי מה שאנחנו מאמינים בו.

ATAF151

New member
אני אסביר

קודם כל בואי לא נתווכח על עובדות. כאשר מישהו מצביע למפלגה שלא עוברת את אחוז החסימה וקולו נזרק כלא היה, שאר המפלגות בעצם מקבלות את קולו. כי אם אותו אדם היה מצביע בעד מפלגה אחרת שכן עוברת, שאר המפלגות פרט לאותה מפלגה היו מפסידות מזה יחסית למצב בו קולו נזרק, כי מספק הקולות למנדט היה עולה. אם במקרה תיאורטי החילונים היו כל כך מפוצלים להמון רסיסי מפלגות כך שכל החילונים היו מצביעים למפלגות שלא עוברות, אז ש"ס ויהדות התורה והערבים היו מתחלקים לבדם בכל 120 המנדטים. בקשר לסקרים, עובדתית לא היה מקרה, בוודאי שלא לגבי מפלגה לא דתית, שבו כל הסקרים באופן קבוע אמרו שמפלגה לא תעבור והיא בכל זאת עברה, והפעם עוד העלו את אחוז החסימה. אז למרות החסרונות שיש בסקרים, לא צריך להתכחש למה שהם כן נותנים. אם פורז היה מתכחש לסקרים ב 1999 הוא לא היה מביא את לפיד ושינוי לא הייתה פורחת ל 6 ואח"כ ל 15 מנדטים.

אשרת

New member
תגובה.

כמו שאמרתי, השיקול לא צריך להיות כזה. הוא צריך להיות אידיאולוגית. כי בכל מקרה, הקול שלי , במידה ושינוי לא תעבור ואאני אשים קול אחר, ילך לפח. אז תודה, אתה תדאג לש"ס ולערבים. אני אדאג למפלגה שלי.

אשרת,זה לא ממש מדויק

ואני מתכוון למשפט: "כי בכל מקרה, הקול שלי , במידה ושינוי לא תעבור ואאני אשים קול אחר, ילך לפח." אני מסכים שהצבעה צריכה להיות אידאולוגית אבל אני לא מסכים שאידאולוגיה זה שחור או לבן. לכל אחד מאיתנו יש תפיסת עולם ומטבע הדברים בבחירות אנו מחפשים את הרשימה אשר לטעמנו משקפת בצורה הטובה ביותר את השקפת עולמנו. אך חייבים לקחת בחשבון גם את השיקול של אחוז החסימה. הרי ברור שאם עד יום שלישי הבא המגמה בסקרים לא תשתנה אז כל אחד מבין שלהצביע לשינוי זה אומר לזרוק את הפתק לפח שזה שקול לחלוטין ללשבת בבית ולא להצביע בכלל. במקרה כזה אדם יודע שהוא עובר מקיצוניות לקיצוניות. במקום לבחור רשימה שתייצג בכנסת את השקפת עולמו בצורה הטובה ביותר שאפשר הוא מרים ידיים ולמעשה אי ההצבעה שלו מסמנת שלא איכפת לו שהשקפת עולמו לא תיוצג. אבל אפשר לראות את הדברים גם קצת אחרת. אפשר להסתכל על אידאולוגיה לא כעל שחור ולבן אלא כעל עולם שלם של רעיונות ואפשר להחליט שבכל מקרה הולכים להצביע אבל מתפשרים על המפלגה שהמצע שלה הכי קרוב במידת האפשר לפחות להשקפת העולם שלנו,מפלגה שלפחות נדע שתייצג חלק מהעקרונות שאנחנו מאמינים בהם. זה לא פתרון מושלם אבל זה יותר טוב מכלום ובטח יותר טוב מאשר להצביע בעד מפלגה שאין לה שום סיכוי להיכנס לכנסת. לכן כששואלים אותי למי אני מצביע אני אומר שאני תומך בשינוי אבל מסייג את זה בכך שאני גם רוצה לראות שלשינוי יש סיכוי לעבור את אחוז החסימה בסקרים. אם זה לא יקרה עד השבוע הבא אין לי שום כוונה לזרוק את הקול שלי לפח ואני פשוט אתפשר בלב כבד על העדיפות השניה שלי שהיא הליכוד ולו רק כדי לחזק את נתניהו שאני מאמין במידה רבה בדרך שלו ובמיוחד בתחום הכלכלי גם אם בנושאים כמו דת ומדינה אני לחלוטין לא מסכים עם דרך הליכוד. ועדיין אני מקווה שלא אצטרך לבצע את הפשרה הזו אבל בשביל זה צריך שעד יום שלישי הבא יקרה לא פחות ולא יותר מאשר נס!

אשרת

New member
אני מדברת בשם עצמי.

ואני , בתור בוחרת פועלת לפי האידיאולוגיה שלי. מבחניתי, בקטע הזה, זה באמת שחור או לבן. אין אף מפלגה, שאני יכולה אפילו לחשוב על התפשרות עמה. אז אם הקול שלי, חס וחלילה , ילך לפח. אז עדיף לי כבר לשים "יש" בקלפי ולישון טוב בלילה.

לי זה נשמע יותר כמו שיכנוע עצמי

כי הרי ברור שאם בסתר ליבך את יודעת בודאות שאת מצביעה למפלגה שאין לה שום סיכוי לעבור את אחוז החסימה אז אני לא חושב שזה אמת יגרום לך לישון טוב יותר בלילה כי בסתר ליבך את הרי יודעת שכן זרקת את הקול שלך לפח. אילו שינוי הייתה לפחות מתנדנדת בסקרים ממש על גבול אחוז החסימה היית יכולה לומר לעצמך שאת את שלך עשית וניסית להשפיע,אבל כשכל הסקרים מראים ששינוי בהחלט רחוקה מאחוז החסימה אני מתקשה להאמין בשכנוע העצמי הזה,וכי מה כבר יעזור הפתק שלך?! אם באמת אין אף מפלגה שאת יכולה בלב כבד וקצת בחריקת שיניים להתפשר עליה זו אכן בעיה אבל לטעמי היא לא תיפתר בלשים פתק למפלגה שמפסידה בטוח. כך או אחרת תוכלי לנסות לשכנע את עצמך ואיכשהו אולי לישון יותר טוב לילה אחד על חשבון כל הלילות שיבואו עד הבחירות הבאות בהם אני בטוח שנבחרי הציבור שלנו כבר יתנו לך מספיק סיבות אחרות ממש לא לישון טוב. לא קל לבצע פשרות בחיים ובקטע הזה אני מבין אותך היטב אבל תזכרי שמי שלא מוכן להתפשר לפחות קצת תמיד החיים שלו יהיו קשים יותר.

SilentMike

New member
שינוי כן מתנדנדת

יש לנו עשרות אלפי קולות ומתחזקים. אנחנו עוד עלולים לעבור. אם יאמינו האנשים שאנחנו עוברים בטוח נעבור.

אשרת

New member
לא עניין של שכנע עצמי.

יש פה עניין של אמונה באידיאולוגיה. אני לא רואה שום מפלגה שיכולה להוות פשרה. מרצ, לא קדימה, לא. ליכוד, חס וכפרס. ירוקים , לא. עלה ירוק - עדין לא הסתממתי למוות. עבודה - השפם של פרץ לא עושה לי את זה.
כל מפלגות הימין - on my dead body. מסקנה: שינוי. בסופו של עניין הבחירות, זה עניין אישי ושל אמונה. ופה, אני לא מתפשרת. גם כך החיים שלי יהיו קשים, אז נו שווין.

למעלה