מה אתם אומרים...?

NewUser4

New member
כשאתה אומר מנסיון

הכוונה היא משהו שקרה לך, לא משהו שקרה למישהו אחר ושמעת עליו. זה כבר לא מנסיון. על איזה מכתב אתה מדבר? מי הוציא את המכתב הזה בדיוק? זה נשמע ממש לא הגיוני. אתה כנראה מתבלבל. ברגע שיש תאונה, הביטוח חוקר את המקרה ועפ"י החלטתו מחליט בכמה יש לפצות אותך. והיה ואינך מרוצה אתה יכול לתבוע את הביטוח. הכוונה במקרה זה היא שהביטוח יתנער כליל מפיצויים בביטוח המקיף וצד ג' שכן לא נהגת לפי תנאי הרשיון שלך. תנאי הרשיון שלך הם חלק אינטגרלי מתנאי הפוליסה שלך. לכן, עבירה על אחד מתנאי הרשיון משמעה הפרת הצד שלך בהסכם ומכאן שהביטוח אינו מחוייב בתשלום. כדי לנסות לקבל את התשלום יהיה צורך לגשת למשפט ובו להתכתש עם חברת הביטוח על הפיצוי. כשאני אומר להתכתש הכוונה היא שאתה תאלץ לשכור את שירותיו של עו"ד (דבר שעולה לא מעט כסף), תאלץ לבזבז זמן, וגם לאחר כל זה הסיכוי שתפסיד במשפט קיים (כמובן, שאין לדעת כיצד יחליט השופט). לא כדאי לנסוע עם 2 נוסעים בלבד ובכך לחסוך את כל הבלאגן הזה?

oren666

New member
שום קנס כספי.

מתוך 8 פעמים שנאי זוכר שעצרו אותנו עם מכונית מלאה. רק פעם אחת שאלו וכל השאר לא התייחסו בכלל.

Marble Arch

New member
ממש לא,

כשאתה מסיע יותר משני אנשים אתה למעשה נוהג ללא רשיון, מכיוון שהרשיון שלך תקף רק להסעת שני אנשים. בכל אופן - במידה ועוצר אותך שוטר אתה מקבל זימון לבית משפט (כמובן שיש מקרים שהוא לא שם לב, כמו שככל הניראה קרה לאורן, אבל זה מה שכתוב בחוק) שם כבר ידאגו לקחת לך את הרשיון. אבל היי, בכייף! לתיאוריה וטסט פעם נוספת יש ערך נוסטלגי בל יתאר!

4LeafClover

New member
אממ../images/Emo203.gif

מישהו מהשכבה שלי נתפס עם אוטו מלא, אז הוא אמר לשוטר ששתי הבנות מאחורה שיכורות ולא יכלו לנהוג הביתה באוטו הפרטי שלהן, אז הוא לקח אותן הביתה. השוטר ויתר לו. זה היה מעשה מטומטם כלכך. אל תלמדו מזה.

Marble Arch

New member
אפשר להגיד שיש משהו גדול בבגז',

אז אין ברירה אלא לשים את האיש הנוסף בתא הנוסעים.

danihashamen

New member
לא יודע ..

אפשר פשוט להגיד, כמו שאמרו פה, שאחד או שניים מהאנשים הנוספים שיכורים, ולא יכולים לנהוג במכוניות הפרטיות שלהם.. ולא תשאיר אותם שם לבד.. אלא אם לשוטר יש את החרא הזה של הבדיקת שכרות, ואז נדפקת :ס

W R X

New member
שיקחו מונית..

חוק זה חוק יא חביבי! שוטר זה לא מורה בבית הספר שאתה יכול למרוח אותו בסיפורי סבתא, עברת על החוק? הסיבה לא ממש מעניינת אותו.. במיוחד אצל צעירים שמועדים לפורענות.

אומברט

New member
לפי הספר זה פסילה

מנהלתית ל30 יום (נכון ב100%). בפועל, אין לי מושג, בינתיים שמעתי רק על כמה שתפסו אותם ולא אמרו להם כלום. בכל אופן, ברוך השם אלוהים עשה חסד עם הטרקטוריסטים וויתר להם על החוק המעצבן הזה... דרך אגב, אני נהג חדש וכמו כולם החוק הזה מעצבן גם אותי, אבל לדעתי זה חוק נכון, מעצבן כן, אבל נכון. לא יודע מה איתכם, אבל אני מרגיש הבדל בין לנהוג באוטו מלא עם מוזיקה עובדת ובין לנהוג עם עוד 2 אנשים, פשוט יש אווירה אחרת באוטו... חוק מעצבן אבל לדעתי נכון, תודה לאל אני פטור ממנו ואני יסיע 5 אנשים (אני לא כזה יפה נפש..).

NewUser4

New member
זה לא פסילה מנהלתית

והחוק ממש לא בוטל ל"טרקטוריסטים".

אומברט

New member
א. בזמן אחד מהשיעורי נהיגה שלי

בדיוק דיברו על החוק הזה בתוכנית ברדיו, וזה לא 'סתם מישהו' אמר. אולי שינו את העונש בזמן האחרון אבל לא נראה לי. ב. לפי אתר האינטרנט של משרד הרישוי ו"מנהלת אגף רכב ורישיון" (או משהו כזה) במשרד הרישוי המחוזי, זה בוטל. ג. מצטער שאולי אני נשמע חצוף שאני מתווכח עם בוחן נהיגה, אבל מה לעשות, אני מטבעי ספקן ואני מאמין יותר למקורות הנ"ל מלאדם שכותב בפורום באינטרנט גם אם הוא כביכול בוחן נהיגה. זה האמת, אין לי שום אינטרס לריב, ואני מקווה שתבין את נקודת המבט שלי.

NewUser4

New member
זכותך להיות ספקן.

ובשמחה אספק לך מידע מורחב: א. אני לא יודע מי דיבר שם ברדיו, אבל לעבירה זו אין סמכות פסילה מנהלתית. לעומתה, עבירה של נהיגה ללא מלווה תגרור פסילה מנהלתית של 30 יום. ב. לא בוטל. בפרסום פקודת התעבורה האחרון נשמט בטעות סעיף שכלל לא בוטל, פשוט שכחו לרשום אותו. התיקון ישלח כבר בימים הקרובים. כלום לא בוטל (כלומר עדיין חלה הגבלת נוסעים על כולם), הבעיה נסובה סביב אלה שהספיקו לשנות את הרשיון (לגבי אלו שלא שינו אין כלל שאלה, הם חייבים במלווה). לאלו שהספיקו לשנות תצטרך היועצת המשפטית לתת את חוות דעתה בעניין. המקור האמין ביותר לשאלות מסוג אלה הוא דובר משרד התחבורה (וכל משרדו כמובן). לצערי, שר התחבורה אינו בוחר במילים הנכונות להתנסח בהם וחבל. לא הייתי מסתמך במקרה זה על חוות דעתה של פקידה (כפי שרבים עשו) או על דבריו של שר התחבורה (שנאמרו בחיפזון כנראה), אלא רק על דעתו של הדובר.

W R X

New member
בדיוק כמו שאמרת שיפסיקו להדפיס

את הרשיונות.. ועדיין ממשיכים להדפיס את הרשיון בכל מקום וללא כל בעיה. !Just face it already

אוראל1988

New member
אני הייתי אומר לו שיתעסק בעניינים

יותר חשובים מאשר לבדוק אם אני מסיע 2 או 3.

למעלה