מה אתם אומרים?

LIL20

New member
מה אתם אומרים?

זו רק אני שמרגישה ממש אבל ממש (!) מבולבלת בתחילת שנה א'?! עם כל הצניעות תמיד החשבתי את עצמי טיפוס אינטיליגנטי ונבון אז איך אפשר להסביר את העובדה שיש קורסים מסויימים בהם אני יושבת בכיתה ו (פשוטו כמשמעו) ל-א מ-ב-י-נ-ה כ-ל-ו-ם.... זה סתם הלחץ של ההתחלה? או שמא זה מרצה גרוע (אגב, מה עושים במקרה כזה!?) או שאני פשוט.. אממ.. היחידה שלא מבינה ת'חומר.. כבר הגעתי למצב שאני שוקלת לקחת שיעורים פרטיים, איפה בכלל מוצאים מורים פרטיים שילמדו אותי בדיוק מה שאני צריכה (במיוחד אם לפי מרצה מסויים..)? אוף.. מקווה שזה יעבור ומהר! ואחזור להיות חכמה כמו שאני בדר"כ :) כדור הרגעה?!

עידוdee

New member
גם אני במצב הזה

פחות או יותר... עם הזמן זה פוחת, בתחילת השנה חשבתי שאני נמצא בהרצאות בטעות אבל מסתבר שעם הזמן לומדים להסתדר עם זה ולא להלחץ, המרצים הם לא האנשים הכי ברורים.

Optimus_Prime

New member
גם אני..

אני לא יכול להגיד שכולם ככה, אבל לאט לאט כשאני מסתובב ושואל אני רואה שיש הרבה אנשים מבולבלים. זה יכול להיגרם מהרבה דברים.. יש כאלה שלא מבינים את החומר, יש כאלה שעדיין בהלם מהמוסד לימודים, יש כאלה שבהלם מהמרצים, מהתלמידים, מהעבודות והחומר קריאה ועוד ועוד.. הקלישאה במקרה הזה היא נכונה, הזמן הוא הפתרון... פשוט לחכות, לסבול בשקט (או ברעש, זה לא משנה) בינתיים ולהבשיל לאט לאט , כמו שאומרים. אני עושה ככה ואני מקווה לטוב! ובכל אופן, אני חושב שאת יכולה לנסות לפנות למתרגלים , לשאול חברים אחרים, לקרוא סיכומים באינטרנט/משנים קודמות... זה יכול לעזור!

B L I M P

New member
ממרומי שנה ג'

אני יכולה לומר שעדיין יש לי הרצאות שאני יושבת בשיעורים ולא מבינה מה רוצים ממני. מה שכן, לרוב כשלומדים למבחן הכל איכשהו מסתדר.

Michal Plath

New member
באמת? גם במבחן לתורת המשפט?

כל מה שקורה שם מתרחש בעולם מקביל אליי לגמרי.

yaari88

New member
לא סתם גם בתורת המשפט..

במיוחד בתורת המשפט! לפחות בשבילי זה היה הרבה הרבה יותר קל ללמוד את הנושא ממחברת אחרי שכל השנה נגמרה וקיבלתי את המידע בקונטקסט כללי יותר.. הנושאים בתורת המשפט תמיד נשמעים מאוד "באוויר".. משהו באיחוד של החומר הקל עלי באיזשהו מקום.. אבל אני לא מתחייב שכולם מרגישים כמוני..

PIonit

New member
כן, זה ככה זה../images/Emo9.gif

את לא לבד בקטע
זה קורה גם כי לרוב אנשים ברמה גבוהה מגיעים למשפטים (כנגזרת של דרישות הקבלה..), וגם כי המרצים לעתים נוטים לדבר כאילו הכל ברור ומובן מאליו ולא זוכרים להגדיר ולהסביר דברים אלמנטרים לאנשים שזה הרגע נכנסו לפקולטה.. אותי אישית? מבאס/מלחיץ/מתסכל לחשוב מה יהיה לקראת המבחן
אני יכולה להניח שמצבך לא עד כדי כך גרוע שאת צריכה מורים פרטיים. אני חושבת שאת יכולה לשבת ולקרוא את כל המחברת שלך מתחילת השנה ולראות אם דברים מתחברים.. אם לא- תרשמי לך שאלות ואת יכולה לשאול חברים או לשלוח מייל למרצה או לבוא אליו/ה אחרי השיעור או לבוא לשעת קבלה (אומרים שיש חיה כזו). בכל מקרה- הכי חשוב זה לא להלחץ

YanivRiv

New member
השיטה שלי היא

לפני כל שיעור אני מדפיס את השיעור האחרון שהיה וקורא אותו. הגעתי למסקנה שכאשר אני מגיע לשיעור מבלי שקראתי את השיעור האחרון, לוקח לי חצי שעה לזכור ולהבין איפה היינו בכלל פעם קודמת, על מה המרצה דיבר\ה ובאיזה הקשר. ככה שקוראים בערב שלפני, אני מגיע לשיעור ומתחבר יותר טוב לחומר הרלוונטי. אני אפילו מעדיף לעשות את זה גם במחיר של אי קריאת פסקי דין.

bignono

New member
כמה אפשרויות...

א. הלם השנה הראשונה הוא תופעה מוכרת וכאובה. לעתים הוא נובע מאיכות ההוראה, לעתים ממורכבות החומר והעובדה שזו שפה חדשה וסבוכה ולעתים הוא מושפע גם מגורמים סביבתיים (האופן שבו חבריך למסלול נוהגים - האם הם מלחיצים אותך לקראת כל מטלה? נראים כאילו הם יודעים על מה הם מדברים בשיעור? האם המתרגלים והמרצים נראים לך נגישים או מנוכרים?). אם זה המצב - כולנו היינו שם ושרדנו כדי לספר. לחלקנו לקח זמן רב יותר להתאפס - אבל בסופו של דבר הלימודים בפקולטה למשפטים מושתתים על הפקת לקחים וההצלחה היא פרי של ניסיון מצטבר. הבלבול אינהרנטי לחווית הלימודים של שנה א'. החדשות הטובות הן שבשנה ב' חל שיפור משמעותי. החדשות הפחות טובות הן ששנה א' ארוכה, עמוסה ומתישה. ב. אני לא יודעת אם את לומדת בתל אביב - אם כן, יש לך את החונך/ת הקבוצתי/ת וישנה אפשרות של חניכה אישית במקרים קשים. ג. ממליצה לך לפנות לסטודנטים משנים מתקדמות, שלמדו אצל המרצים שלך ולבדוק האם יש להם עצות לגבי הקורסים הספציפיים. בהצלחה

הייבי

New member
בתור התחלה לא לדאוג

הרבה אנשים לא מבינים כל כך מה הולך בסמסטר א' של שנה א'. בכל זאת, מדובר על חומר אחר, סגנון הוראה שונה, דרך מחשבה וכו'. העצה הכי טובה היא להרגע ולדבר עם אנשים שמסביבך. תנסי לראות מה את לא מבינה- מרצה בקורס ספציפי? סוגיה מסויימת שנלמדה? פשוט מה מצפים ממך? אם מדובר בבעיה עם מרצה בקורס, כדאי לנסות להשיג מחברת שלו של שנה קודמת, לפעמים זה עוזר לעקוב, לראות את הדברים בכתב ולהבין לאט בקצב שלך. אם מדובר בסוגיות ספציפיות תמיד אפשר לשאול את המרצה או פשוט לבקש מחברים שלך שינסו להסביר לך. הרבה פעמים "האסימון נופל" רק כשעוברים נושא ומתחילים לראות את הקישורים בין הדברים. אם זה לחץ כללי שלא ברור לך מה רוצים ממך וכו' המלצה טובה היא להעזר בחונכים ואנשים משנים מתקדמות- היינו שם, עברנו את זה ואולי יש לנו לפעמים עצה טובה.

Big Red

New member
לא צריך שיעורים פרטיים ולא צריך מחברת ישנה

לפעמים, כדי לארגן את הדברים, לסגור פינות לא ברורות או סתם להבין נושאים שלא מצליחים להבין בהרצאה, אפשר לפתוח את אחד הספרים הגדולים והמפחידים שיש בספרייה ולרפרף בו. נדמה לי שכמעט בכל הקורסים (קטנים כגדולים) אני נעזרתי בספרות "חיצונית" (קרי לא מהסילבוס). לרוב מתוך עניין ורצון לקבל בסיס תיאורטי רחב יותר, אבל לעיתים גם בעקבות חוסר בהירותו של המרצה או הנושא. זה עוזר, זה מעשיר וזה מספק תשובות להרבה שאלות. נילי כהן בחוזים, דויטש בקניין, חביב סגל בתאגידים, ברוך ברכה במנהלי, פרידמן בדיני עשיית עושר (**אגב, חברה מהעברית מוזמנים להוסיף ספרים של מרצים מהפקולטה שלהם, אם יש, :p סתם...) והרשימה ארוכה. תופתעי כמה סדר זה יעשה לך בראש וכמה דברים חדשים תלמדי!

יפתח00

New member
לגבי חוזים גם הספר של גבריאלה שלו מומלץ

ואותו ניתן להוריד מנבו. לגבי עונשין יש את לוי-לדרמן ואת פלר, כאשר לאחרון ממש לא התחברתי בגלל הנטייה שלו לסבך את העברית שלא לצורך...

למעלה