מה אתם אומרים על זה?

אותי אישית זה זעזע ואני מאוד מקווה

שיעיפו אותה....לא חושבת שהיא דמות חינוכית והמשימה הזאת נוראית בעיני.

adif11

New member
לא מבינה למה לעשות ענין מכלום

קראתי את הכתבה והתרשמתי שהמורה בקשה שהתלמידים ינסו לשער מה היו המניעים להתאבדות ושיכתבו מכתב
בשם הדמות הספרותית הזו. לא מכתב התאבדות מטעם עצמם.
מה בדיוק הבעיה ?
דמות ספרותית, הילדים לא בדיוק בכיתה א'.יודעים שיש אנשים שמתאבדים.

BrightEye

New member
לדעתי זה בכלל לא "ענין מכלום"

גם אם אדם כותב מטעם דמות דימיונית הוא כותב מתוך מה שמניע אותו/ מדבר אליו ולא מנותק .
לדעתי, לא עושים פעולה כזו בלי ייעוץ של אדם מקצועי ובטל לא המורה לדרמה.

קיפודוד

New member
משימה מטופשת למדי

וההתלהמות הנלווית, המוסרנית, שמניחה שבני נוער הם אהבלים, היא התלהמות מיותרת.

BrightEye

New member
לא רק בני נוער, יש מידע שמדבר על עליה

במקרי התאבדות בעקבות דיבור על התאבדות כאופציה רלוונטית.
ובאופן כללי, בני נוער נמצאים בשלב רגשי התפתחותי, יותר רגיש ממבוגרים.

קיפודוד

New member
האמת היא שהמחקרים מראים שאת טועה.

כאשר מדברים על אובדנות, הסבירות שהנטיה תהפוך לביצוע יורדת.
וזה לא מחקר אחד או שניים שמראים זאת, אלא מרבית המחקרים בעולם, ב10-15 השנים האחרונות).
תכניות שומרי סף, הגברת מודעות, תכניות חינוכיות, פתיחת הנושא לדיון - כל אלה ועוד דרכים לדיאלוג סביב אובדנות, הוכחו כיעילות במניעתה.
אגב, לא רק בישראל.

BrightEye

New member
ממה שנכתב על הנושא- הסכנה היא כשהעיסוק הוא מאדיר, הרואי

ורומנטי.
נראה לי שפעולה כמו כתיבת מכתב היא בדיוק מעשה שכזה.
"עצם העיסוק באובדנות בתקשורת אינו בהכרח מביא לתופעת החיקוי. ממחקרים רבים עולה כי הסכנה היא כשהעיסוק הוא מאדיר, הרואי ורומנטי וכולל פירוט יתר של שיטת ההתאבדות. עיסוק זה מסוכן ועלול לגרום לאדם האובדני המתלבט לתהות אם לבצע את דחפיו האובדניים.
מעניין כי נמצא קשר סטטיסטי חזק בין גודל הפונט בכותרת המתארת התאבדות סנסציונית לבין שיעור העלייה במספר המתאבדים במועד הסמוך לפרסומה. כשמוצגת תמונה של קורבן התאבדות, האנשים שיחקו את מעשיו דומים לו לא אחת במגדר, בגיל ואף במראה חיצוני. כשהעיסוק התקשורתי הוא אחראי ומתאר את החלקים הטרגיים ואת הסבל של השארים, הוא בטוח יותר ואף יכול לסייע בהעלאת המודעות למצוקה ובהפחתת שיעורי ההתאבדות. על מעשי התאבדות משולבים ברצח קיים פחות מחקר מסודר בנושא התנהגות של חיקוי והדבקה. למרות שגורמי הסיכון ידועים לנו, קיים קושי רב לנבא מי יגיע למצב של פעולה על פי דחפיו. "
&nbsp
&nbsp

קיפודוד

New member
את מניחה שהמורה תיתן לילדים לכתוב מכתב

ולאחר מכן לא תנהל דיון. זאת הנחה בלתי סבירה.

BrightEye

New member
ניהול דיון בצורה נכונה יוצא מנקודת ההנחה שהיא פסיכולוגית

אני מניחה שהיא מורה לדרמה, לא יותר מזה ואני מניחה שהיא לא יכולה לדעת לעשות את זה נכון.
&nbsp

קיפודוד

New member
שאלה: מורה לא אמורה לדון על אבדנות עם הילדים

אלא רק פסיכולוגית?
כאן אנחנו חלוקים. אני חושב שמורה טוב דן עם הילדים על מגוון של נושאים, וככל שהדברים ידוברו הסבירות שהם יתרחשו תרד.
לצורך העניין, לא רק אני חושב כך. כל מחקר שתמצאי, פחות או יותר, ייתן לך את אותה המסקנה.
&nbsp
עכשיו - אפשר להחליט שבמערכת החינוך שלנו מעדיפים לא לדבר עם הילדים, ולשלם את המחיר של יותר התאבדויות, נניח. או יותר סמים/יחסי מין לא רצויים / בעיות אכילה וכו', תלוי על מה נבחר לא לדבר עם הילדים.

BrightEye

New member
בהחלט כן, רק בצורה מיומנת,

אני בניגוד אליך לא בטוחה שהמורה לדרמה היא פיגורה רלוונטית להגדרה הזו.

קיפודוד

New member
אני לא בטוח בכלום.

אני לא יודע מי המורה (לאנגלית, לא לדרמה, כך קראתי באחת הכתבות). ואני לא יודע מי הילדים.
&nbsp
אני חושב שמדובר במשימה מטופשת למדי, בוודאי במסגרת שיעור לימודי שפה, אבל לא הרבה יותר מזה.
&nbsp
באותה נשימה, אני לא שותף לא להתלהמות התקשורתית (ולקריאות לפטר אותה, ולכינויי הגנאי שנכתבו על המורה בקלות רבה) וגם לא לתחושת האסון המבוססת על הנחות יסוד שגויות בדבר טיבם של בני הנוער.
&nbsp
זה מה שכתבתי קודם, וזה לא השתנה.

BrightEye

New member
ממשרד החינוך נמסר כי "מנהל בית הספר ביטל המטלה

יועצת בית הספר תלווה את התלמידים ותקיים אתם שיחות הסברה אודות התמודדות נכונה וראויה יותר עם הנושא".
&nbsp
הייתי אומרת...שזה נשמע מתאים.
&nbsp
&nbsp

BrightEye

New member
ולגבי בני הנוער

אני לא חוששת לכל בני הנוער, אני חוששת לאותם מעטים שזה כן יכול להשפיע עליהם דווקא בגלל שהם בגיל של נוער וצורת הסתכלות של "כן לא שחור לבן".
כך שזה לא ענין של " הנחות יסוד שגויות בדבר טיבם של בני הנוער." שמזה משתמע שמדובר על כולם.
&nbsp

אימם

New member
לעולם אי אפשר לדעת

מי מהנערים חושב/חשב על התאבדות או כמה בני נוער חושבים על כך ולא עושים זאת. הסיכון מהמטלה הטפשית הזו שזה משהו שיהווה טריגר. שמחתי לקרוא שמנהל בית הספר נבהל וביטל את המטלה ושהיועצת תדבר עם אותם תלמידים.

פולספגן

New member
לדון כן, אך לא לתת להם לכתוב מכתב שבו הם פורקים את הצד האפל

של החיים שלהם שסטטיסטית יכול להוביל למימושו

למעלה